Ти какво сготви? Снимай, покажи! - 17-та тема

• 58 732
  • 497
  •   1
Отговори
# 390
geleva, метвам ти и трите даже Laughing. И мен ме налегнаха едни спомени, когато сухото мляко беше кът, пък и скъпо и това си беше направо деликатес.
Аз пък ако ти кажа, че не знам вкуса на това цвекло, дето все го готвите. Даже и да си закупя, незнам какво да го правя Thinking.

# 391
  • София
esy, и аз съм в твоя отбор  Mr. Green Ето и "ударната" ми Дюканска вечеря:

за предястие: скаридки, рулца от раци и варени яйца със чесново сосче от кис.мляко и извара   Whistling

и пилешко филенце на тиган

# 392
  • София
polin_a , на вкус цвеклото наподобява ряпата, но не налютва, ами сладни. И аз се чудя как да го опиша точно, може би трябва да опиташ. Hug Аз го харесвам на салатка, рендосано, с олио, оцет и чесън. Може да се комбинира и с други зеленчуци- моркови, зеле... А тази крем супичка е разкошна.  Peace

# 393
polin_a , на вкус цвеклото наподобява ряпата, но не налютва, ами сладни. И аз се чудя как да го опиша точно, може би трябва да опиташ. Hug Аз го харесвам на салатка, рендосано, с олио, оцет и чесън. Може да се комбинира и с други зеленчуци- моркови, зеле... А тази крем супичка е разкошна.  Peace
Това значи, че се яде така директно, в смисъл без термична обработка /ако не е на супа, разбира се/. Не знаех. Аз обичам ряпа, а щом това наподобява, сигурно ще го харесам и него. Ако видя по пазарите, ще взема да си купя и да пробвам. Благодаря ти за урока Peace.

# 394
Момичета здравейте Hug.Успях да се разпиша още веднъж преди и тази тема да е свършила.
Неуморни сте. Всеки ден ви чета, но нямам време да качвам снимки.
Считайте се ВСИЧКИ за поздравени  bouquet.Невероятни сте до една - толкова красиво, толкова вкусно и поднесено с толкова любов.
Ето какво съм усляда да сготвя докато тайничко ви наблюдавах Flutter
Мезенцето докато готвя -
Салатките - Рулца от раци, риба тон, царевичка, краставици и домат -
Зеленчукова с яйца и сирене фета -
Спаначено празена супичка - ммм много вкусна и лека стана
И Пълнени картофи - трябваше да са тези картофи на салата, но  ooooh! бързичко се трансформираха в тип изпразни хладилника

Цецето и ти на Диета  newsm78 момичета какво става бе....за Новогодишните тоалети ли се вталяваме или за голямото ядене по тези празници.Като ви гледам всички сме се събрали и в Коледните теми.Тези скариди така ме изкушиха  Heart Eyes и филенцето също.
betina33,marina7510 - страхотни торти.Бетина ти ставаш все по добра. Ще те похваля и в Тортената Peace Hug Марина сподели повечко да тортата Praynig
Дина при теб е вкусно както винаги.
Не мога да ви изредя всички затова на всички smile3501

# 395
  • ВАРНА морето сините вълни
Бъни благодара ти много-хубаво е когато те похвалят но чак много да задобрявам проблема ми е че нямам  формички  правя всичко на ръка а и боите ми са от най-простите но пък имам мерак -желая на всички ви успех в кухнята  food002

# 396
Бъни благодара ти много-хубаво е когато те похвалят но чак много да задобрявам проблема ми е че нямам  формички  правя всичко на ръка а и боите ми са от най-простите но пък имам мерак -желая на всички ви успех в кухнята  food002
Същата работа съм и аз. Едни нормални накрайници нямам.Нито формички нито нищо.Почти никакъв инвентар.На Камедлия  - царството на тортените дами кракът ми още не е стъпвал ooooh! срам и позор hahaha #Crazy
Ама важно е желанието Peace

# 397
  • София
Бъни еклеровата торта е много бърза, но пък невероятно вкусна. В тортена форма сложих един ред бисквити Закуска потопени в мляко. 800мл. пр. мляко и 2 крема без варена Йоткер с 2 пакетчета желатин. Сипах половината крем наредих готовите мини еклерчета и отгоре останалия крем. Като се стегна сложих едно бурканче конфитюр от къпини. Това е всичко - бързо и лесно. Може да се направи и млечен крем, но този път нямах време и за това с готовите!

# 398
betina33, важно е тортата да е хубава, а пък тя е Peace.
Аз снощи правих течен шоколад по рецепта от старите тефтери. Много калория, много нещо, ужас Thinking:

можеш ли да ми кажеш каква ти е рецептата за течен шоколад че имах някъде но не мога да я намеря....мерси много

# 399
 Диди- изпече ли АКК? Как ще го опазиш до Коледа? LaughingАз днес огледах сушените плодове , но няма череши Sad

Бъни- благодаря! И ти много си се постарала!

betina33 - тортата изглежда невероятно!Браво!

polin_a ... и у нас навремето правехме същия течен шоколад със сухо мляко и беше най-вкусното нещо !

marina7510 - и агнешкото и тортата и питката са ммм- чудесни!  bouquet  bouquet

Нашата вечеря беше скромна:

Баничка с кисело мляко

[/b][/color]

# 400
bibi_82, ето рецептата:

1 ч.ч. вода
1 ч.ч. захар
1 пакет краве масло от 125 г
3-4 с.л. какао1-2 ванилии
сухо мляко /повечко/

Водата, захарта и кравето масло се слагат в съд на котлон, за да се разтопят. Прибавят се какаото и ванилията към тях. Маха се от котлона и по малко се сипва сухото мляко, като се разбива с миксер. Изсипва се в чаши и се слага в камерата на хладилника или във фризера да се стегне.
Понеже рецептата ми е много стара и там не е дадено количеството на сухото мляко, а съм записала 1 пакет Лактан /такова беше тогава/. Обаче не пише колко грама е. Аз сложих почти една кутия бебешко мляко /трябваше да го употребя/, но можеше и още. Не трябва да стои рядко като се извади от фризера. Самата смес трябва да стои по-плътна след разбиване с миксера. На мен сухото мляко ми дойде малко, защото от другите продукти сложих по още половин доза.

# 401
мерси много полина   bouquet  ще го пробвам задължително

# 402
ето от мене
гювечетата, планирани за снощи - осъществени днес

и всеобщите любимци - хачапурите

- но тестото е с мая при мен, ето по тази рецепта
50 гр. мая (или 2 ч.л. суха мая) - сложих 15г. суха мая, мисля, че е ужасно много за количеството брашно.
1/2 ч.л. сол
1 ч.ч. прясно мляко
2 с.л. захар - при мен 1 с.л.
200 гр. маргарин - заменен със 150 г масло
3,5 ч.ч. брашно
Следващият път мисля да намаля маята на 8-10гр, и да променя технологията на замесване, за да няма маята директен контакт с мазнината. А, и си мисля да пробвам да заменя част от маслото със зехтин.

# 403
Няма ме за малко и като влизам сега, щях да падна възнак върху монитора. Лелеееее Бети Hug каква красота си сътворила. Аз само гледам и се каня, а други правят. Браво, браво , браво, толкова е хубава. Laughing Много ти харесвам тортичката, и то много искрено го казвам. С какво я покри? И розите от какво ги направи, просто питам. Предполагам, че ще ми кажеш руска мастика2 или марципан варна примерно Joy ама аз още само си ги гледам като рецепти. Даже вчера и глюкоза си купих.....
Оххх, много ти е хубава тортичката и си личи, че си я правила за някой, който много обичаш. Поне на мен ми се струва, че има вложено чувство в нея Heart Eyes

# 404
Dina767 , още го пека ! 4 часа вече !  ooooh! В началото ме беше страх и явно съм го сложила на по-слаба фурна , но вече му се вижда краят - още малко !   Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт