Ти какво сготви? Снимай, покажи! - 17-та тема

• 58 701
  • 497
  •   1
Отговори
# 105
Менюто ни от снощи болярска питка,барбекю-карначета,вратни пьржоли,тиквички, и торта.

Днес ще дояждаме

# 106
Bambinkamalinka , много идейна торта !  Peace А питката ти е с много хрускав , апетитен вид !  Peace

Krische , голям провокатор си !  Twisted Evil Особено за човек , като мен , който рядко се свърта в кухнята ! Досега четох темата за Коледа и Нова година , цели 13 страници ред по ред и без пропуск !  ooooh! Направо от твоя списък си копнах рецептите. За тенджера и аз се сетих , но всичките ми са с пластмасови дръжки , явно ще купувам нов съд.Другата седмица и без това няма да готвя и започвам кейка , а за сладките ще питам за всяка рецепта кога трябва да се правят. И да пуснеш снимка на твоя англичанин , когато го извадиш от фурната !
  Peace

# 107
Е Бамбинка ти ме уби направо. Страшна скаричка, каквато обичам, питка суперска - правила съм я на Биляна (ако е същата) и съм си облизвала трохичките, но тортата вече му порази. Направо ме уцели в десятката. Страхотия си направила. Евала. Поздравления от мен.

Диди, тоя английския няма да го бъде като гледам, какъв цвят придобива, а още не е изпечен Thinking И не се оплаквай за страниците Naughty, защото аз изчетох 51 стр от миналогодишната тема ред по ред Joy Joy Joy и затова и реших да спестя на други като мен поне 51 стр. Капамата то е ясна и пържолите и те. Поне мен не ме впечатли нищо от солените неща там и затова наблегнах на сладките Laughing Дано са полезни на повече хора Wink

# 108
tedi80 , честит празник! Много радост и щастие ви желая !
много хубава торта   bouquet

Bambinkamalinka супер торта, изглежда много вкусна на разрез  Grinning
дина, диора ммм как обичам тиква  Heart Eyes
линдита много вкусно изглежда баничката  Hug
Крисче много ти се радвам, ще ми се и аз да почна да правя коледни сладки  Heart Eyes
Извинявам се, че не споменах всички  Embarassed Но всички готвите чудно  Heart Eyes  Grinning

# 109
Krische , как го видя цвета на кейка  Аз останах с впечатлението , че така е опакован и вързан с хартия за печене , че се разчита само на дървената пръчица !  Rolling Eyes Метни му едно фолио отгоре ! Чакам снимки - изгорял , недопечен , тънък , дебел - искам го !  Mr. Green

# 110
  • Някъде на път....
tedi80, честита рожденичка! да ти е здрава и много да те радва!   bouquet

# 111
tedi80, да ти е живо и здраво малкото съкровище! Само радост да ти носи!  bouquet Чудесни торти! Peace

Diora, Lindita, Dido4ka, Dina767,  Bambinkamalinka, чудни неща сте приготвили, направо изкусителни! Crazy

Leo, на твоята супичка от няколко месеца й се каня! Hug

Леле, Бъни, кога успя да ги направиш всичките тез неща?!?

При нас имаше нещо ново и страшно вкусно Crazy:Свинско с праз и топено сирене на dida   bouquet

# 112
Дина767, ама твоя дребосък яде ли магданоз? Моята хубостница мре за фрикасе, ама ако го сервирам така, ще се фръцне и няма да опита. Аспержите ти и принцеските ми напълниха очите (и устата със...). Laughing Ох, сега видях и агнешкото, и тиквата....  #Crazy
Крисче, мерси за инфото за портокаловите корички, супер изглеждат. Озахарени и всичко там, както му е ред? Че мислех да купувам от Хит био портокали и да се потя над тях  hahaha Дюканският ти "хляб" - направо е вълшебен. И аз бях в отбора, обаче такова всусно нещо не успях да сготвя. Глася се да повторя пак, ама в по-лек вариант. За руколата - ами то много лесно се оказа. Пръснах семенцата в една лехичка, порасна, изядохме колкото можахме, после отидохме на море и тя взе, че цъфна. Направи семенца, които се посяха и септември-октомври поникна пак! Не е сложно и в саксия да го направиш. Аз също гледам и босилек, розмарин, салвия.

ilrai78, рецептата е инспирирана от тази в ГудФуд, но леко модифицирана, че нещо вяра им нямам  hahaha Ако искаш, ще я напиша?
Lindita, баницата ти е трепач! И от брускетите не се отказвам! Ти си в Италия, нали? Как съчетавате българските и италианските манджи? Мирно или...?  Laughing
Леле, на БанбинкаМалинка билярдната торта не трябваше да я виждам! Както се опитвам да ограничавам въглехидратите.... Rolling Eyes

У нас днес на обяд - любимата салатка Капрезе

отново телешки стек, но маринован различно - от снощи в кисело мляко, горчица, розмарин и розов пипер и пак с картофено пюренце, ама тоя път го щракнах заедно  Grinning

и задушени карфиол и броколи, поляти с остатъка от вчерашното гъбено-сметанено сосче

За вечеря мисля едни пъстървички да бухна във фурната с орехи и мащерка....Хайде отивам!

# 113

Лабрекс този шоколадовия сладкиш ми взе ума  Crazy Crazy Crazy  bouquet

L e o, ако става въпрос за кейка без яйца, и аз не очаквах чак толкова да ми хареса. А рецептата изрових в нета, защото се оказа, че в хладилника има само едно яйце, а по нощите няма откъде да взема.......

Котка, уж гледах, гледах, но по-подробно за тортата-вкусотия не видях, и за короната също. Ама то станах разногледа от вкусните снимки, които са се натрупали за ден и половина мое отсъствие. Пак ще се върна, но ако не открия, ще те помоля за подробности.  bouquet

# 114
Lois, прекрасни снимки на прекрасни ястия /броколите и карфиола ги изключвам/  Wink

Ягодка, това свинско изглежда супер вкусно  Peace

ТЕди80, да ти е жива и здрава малката рожденничка   bouquet Хубави торти си и направила!

Аз приключвам седмицата със салата от зеленчуци, катък и песто - магданозено и маслинено

супа рошльовци  Embarassed не ми се играше да правя топчета

печени бутчета с бира

и мюсли торта за закуска за утре

# 115
момичета , велики сте , адски ви се кефя Simple Smile

# 116
момичета , велики сте , адски ви се кефя Simple Smile

И аз, и аз  Peace
Днес диетично съм много спокойна все още, но не знам дали ще е така като разгледам вкусотиите ви Rolling Eyes
Крисче, аз мисля да гокарам стриктно, пък до къде ще стигна, не знам... ThinkingТвоя хляб изглежда много апетитно дори и мноооого диетичен и ще го спретна, но без добавките Peace
Аз още не съм се преориентирала и започвам по-лесничко с рибка.
Карагьоз с млечен сос/Дюкан/

и с картофки за половина Wink

Хайде до после  chef[/i][/color][/color]

# 117
Здравейте момичета   bouquet тази седмица отсътвах малко, но пак съм на линия вече  Peace, а вие сте сътворили много вкуснотии  Hug
При нас вчера и днес

- салатка с домати, краставици и авокадо

- царевични печени филийки с гуакамоле

- сърнела в масло

- и невероятно вкусното телешко задушено с моркови

Това е хайде до после  Peace

# 118
Някои от моите манджи през седмицата :
Сирена каша

Кюфтета по чирпански:

Супа топчета /без застройка/: 

Същата супа със застройка:

Сладкиш с ябълки:

Понички: 

Теди 80 - Да ти е живо и здраво слънчицето! Много късмет и любов!

Последна редакция: нд, 09 ное 2008, 20:27 от nela_66

# 119
Лоис – озахарени са си, само ги наклъцках. Бяха и вкусни. Продължавам да ти завиждам за лехата, ама много много и добронамерено. Ще видя кога ще се сбъдне мечтата ми за къщичка с лехичка такава. Ама както и преди съм казвала, то ще е като поостарея повечко и се махна от тая гадна София. Ама ще трябва и да си го купя първо. А дюканския тип хранене, като начин на поведение и съобразяване с някои основни принципи, никак не е зле да се следва. Без крайностите, с наблягане на протеините и максимално избягване на въглехидрати и мазнини е чудесно решение за такива като мен, дето малко да му отпуснат края и почват мишелинките да се открояват. А и дъщеря ми е такава милата, само половинката е едно право червооо...... нищо не му се лепи, ама грам даже. И нощно време даже става сладичко да дири, похапне, похапне, па пак си легне. И е гърчав като глист. Направо да му завиди човек на метаболизма.

Ягодка – това месце с празеца страшно, браво на Дида и на теб за популяризирането и вкусното представяне.

Дидиииии – от тук нататък има няколко снимки на вече изпечения кейк. Определено не изглежда нещо особено (баш като изпечен кейк), но на аромат е приказен и като го надупчвах с клечка за да му сложа рома, през клечката усещах навсякъде плод и или ядки. Той просто е пълен с тях. Предчувствам, че ще е много вкусен, ноооооо ще трябва да чакаме Рождество. И ние ще се мъчим като в предродилни мъки, че не можем да го вкусим, пък и сладки тепърва още има да се правят и крият. Въобще, ще страдаме.
Виждах го, защото първо, че пропуснах да го запечатам още в началото, щото зяпам в нета, и второ като го покрих с фолио, не траех, ами все ходех да му хвърлям по едно око. Даже не само фолио му сложих, ами една тава му захлупих отгоре Laughing
Алекс телешкото не ме привлече толкоз, но сърнелките .... пипнатки. Laughing
Еси - и ние първите 3 месеца бяхме по-стриктни, но дете не може толкоз да държи, затова по-кротко го даваме. WinkА рибката ти е "яка" Laughing

Общи условия

Активация на акаунт