Интериорен дизайн – цени и препоръка!

• 312 870
  • 1 053
  •   1
Отговори
# 765

Много благодаря за откровеността, съгласен съм с вас, че офертата е била лоша. Тази цена е откъсната от реалността, само хора, за които жилището им е всичко в живота ще плащат. А чакай, то в България е пълно с такива. Еми значи всичко е точно, дават 8 средни заплати за дизайнера, още 45 средни заплати за работата по дизайна му, в която и те ще участват за да спестят пари, още 160 средни заплати са дадени да купят жилището. И тъкмо докато ги изработят тези 17 години пак ще търсят дизайнер, че всичко е за смяна, а няма как жилището е всичко, трябва да се плаща колкото те кажат защото Пикасо и той по 4000$ вземал за 5 минутна картина.
Направо спестявай 200 средни работни заплати и превъртай играта......Smiley

# 766
Съвсем не е толкоз... Защото да, права сте, че за всеки влак си има пътници - както за този с дизайните, така и за този с телефонните измамници, така и за този със спекулантите на каквото е на дневен ред - маски, олио, възпоменателни монети от БНБ, предполагам, че не с всичко изброено ще сте съгласна, че няма какво да се направи и да го оставим така, който се хване - хване. В случая има какво да се направи - прозрачност. Колкото повече хора дават точни отзиви - кога, къде, колко, за какво, снимки план - реализация, толкова по-ефикасно пазар ще си върши работата да балансира цената с услугата. Защото това нещо - конкуренцията не работи когато е обвито в мъгла.

Който търси - намира. И отзиви има, и снимки има, и цени. Но по стара българска традиция, първо да мрънкаме, после да се скараме, че не ни дават сдъвкано.

Предизвиквам ви да ми покажете сайт или форум или каквото и да е място което да съдържа поне 15 мнения по тази тема като мненията задължително да съдържат цена и поне 2 от следните атрибути: сравнителни снимки план/реализация, име на изпълнител, описание на обекта, снимки на крайния продукт. А и не трябва мненията да са написани от фирмата дизайнер, нали иначе не е много обективно.

Съвсем не е толкоз... Защото да, права сте, че за всеки влак си има пътници - както за този с дизайните, така и за този с телефонните измамници, така и за този със спекулантите на каквото е на дневен ред - маски, олио, възпоменателни монети от БНБ, предполагам, че не с всичко изброено ще сте съгласна, че няма какво да се направи и да го оставим така, който се хване - хване. В случая има какво да се направи - прозрачност. Колкото повече хора дават точни отзиви - кога, къде, колко, за какво, снимки план - реализация, толкова по-ефикасно пазар ще си върши работата да балансира цената с услугата. Защото това нещо - конкуренцията не работи когато е обвито в мъгла.

Ама нещо, ако е скъпо за вашите възможности и надвишава собственото ви възприятие за нормална цена на тази услуга (изхождайки от доходите ви), съвсем не значи, че предлагащия го е мошеник, както се опитвате да намекнете неуспешно. Смятайки го в средно заплати, нищо не правите.
А конкуренция си има. Дизайнерските бюра са безрой. И това е пазара - нали знаете какво е пазар? Срещат се купувач и продавач и се договарят. Ако цената и услугата устройват и двамата - си стискат ръцете. И има начини да си намерите цените. Разглеждате сайтовете и искате оферти.
А вие неуспешно сте преценила какъв ми е стила на изразяване. Ако погледнете последните ми няколко коментара в тази тема ако не друго трябва да стане ясно, че не намеквам, а казвам колкото може по-директно, щом не съм казал че са мошенници значи не смятам че са. Дори в такава среда на тяхно място аз също бих таксувал колкото смятам че мога да измъкна от дадения клиент защото средата го позволява, не е незаконно просто е неефикасно в макро план. Вие как бихте преценели дали дадена услуга е достъпна или твърде скъпа, кажете вашата методология.

# 767
Предизвиквам ви да си ги намерите сам, аз когато са ми трявбали, съм намерила. Никой не ми плаща да си губя от личното време, защото някой предпочита са философства по форуми, вместо да си свърши работата сам.

# 768
Атом ли сте, свободен електрон ли сте... предизвиквам ви сам да си намерите.
Тези елементарни опити за манипулация, с цел измъкване на безплатно инфо до степен сдъвкано за ваша употреба, тук не минават. Затова се опитвайте някъде другаде. Дори в горните постове съм ви посочила къде може да си я намерите.
А за проекти и изпълнение има цял сайт и форум - професионални.

Стилът ви на изказване не ме интересува. Важно е какво пишете. А то е ясно. Има го по-горе.

# 769
Предизвиквам ви да си ги намерите сам, аз когато са ми трявбали, съм намерила. Никой не ми плаща да си губя от личното време, защото някой предпочита са философства по форуми, вместо да си свърши работата сам.
Щом изисква достатъчно време за да не ви се занимава значи решението, което ми предлагате или не е пълно или може още много да се подобрява.

Атом ли сте, свободен електрон ли сте... предизвиквам ви сам да си намерите.
Тези елементарни опити за манипулация, с цел измъкване на безплатно инфо до степен сдъвкано за ваша употреба, тук не минават. Затова се опитвайте някъде другаде. Дори в горните постове съм ви посочила къде може да си я намерите.
А за проекти и изпълнение има цял сайт и форум - професионални.

Стилът ви на изказване не ме интересува. Важно е какво пишете. А то е ясно. Има го по-горе.

Моля отговаряйте първо на въпросите които са били насочени към вас, не подхождайте така избирателно да отговаряте на каквото ви устройва, което в случая бяха въпроси за друг потребител понеже не може да се получи работеща дискусия така. Писах за стил ми на изразяване защото вие търсехте скрит замисъл в думите ми, сега казвате, че е важно само написаното, което е добре, аз точно така искам да се възприема текста ми. Попитах ви каква е вашата методология да определяте коя услуга е достъпна и коя не. Просто на база ако имаш пари купуваш ако не - стоиш без ли разсъждавате?

# 770
Моля, да не ми казвате какво да правя и какво да не правя. Това е форум и всеки е свободен да прави каквото иска, стига да е по правилата и темата. А вие сте абсолютно редови потребител в този форум, и не можете да си позволявате да определяте кой и какво да казва/пише/прави.
А когато се научите как да комуникирате в интернет пространството, може и да ви се получи да ви бъде помогнато с информация, мнения и т.н. И ето тогава ще ви се получи работеща и полезна за вас дискусия. За сега сте неуспешен. Особено що се касае изискването ви да се съобразим със стила ви на изразяване.
Смисълът в думите ви изобщо не е скрит, че и да го търся. Особено щом не само аз съм го разбрала така. Wink

А пък репликата ви към Амели е толкова началническо нагла, че надали изобщо ще ви се получи някой да ви даде каквото и да било решение. Особено, ако се касае да е безплатно и на доброволни начала. Wink Ще се наложи да си платите дори и за акъл, с този маниер на водене на разговор/дискусия. Нещо, което явно неистово искате да си спестите. Но уви, или пари, или его. Трябва да изберете.

Последна редакция: сб, 09 апр 2022, 10:46 от Fancy

# 771
Моля, да не ми казвате какво да правя и какво да не правя. Това е форум и всеки е свободен да прави каквото иска, стига да е по правилата и темата. А вие сте абсолютно редови потребител в този форум, и не можете да си позволявате да определяте кой и какво да казва/пише/прави.
А когато се научите как да комуникирате в интернет пространството, може и да ви се получи да ви бъде помогнато с информация, мнения и т.н. И ето тогава ще ви се получи работеща и полезна за вас дискусия. За сега сте неуспешен. Особено що се касае изискването ви да се съобразим със стила ви на изразяване.
Смисълът в думите ви изобщо не е скрит, че и да го търся. Особено щом не само аз съм го разбрала така. Wink

А пък репликата ви към Амели е толкова началническо нагла, че надали изобщо ще ви се получи някой да ви даде каквото и да било решение. Особено, ако се касае да е безплатно и на доброволни начала. Wink Ще се наложи да си платите дори и за акъл, с този маниер на водене на разговор/дискусия. Нещо, което явно неистово искате да си спестите. Но уви, или пари, или его. Трябва да изберете.

Ако говорите за молбата ми от предния пост там пише "Моля отговаряйте първо на въпросите които са били насочени към вас..." това е молба, не заповед, нали точно в предния си пост ми казахте, че за вас са важни написаните думи, а сега вече излиза, че не винаги са. Ако това изречение не изглежда като молба за вас моля перефразирайте го за да се науча как трябва са изглежда за да е. Иначе сте свободна да пишете каквото желате естествено, но няма да може да водим диалог ако го правите, ще бъдат безцелни монолози, затова ви помолих да отговаряте. Ако вие имате въпроси към мен ще се радвам да ги адресирам.

# 772
  • Пловдив
Не мога да разбера защо от един въпрос се стигна до такъв спор ?! Човекът поиска някаква конкретика от опит, а вие така го нападнахте.
През 2018 и аз потърсих помощ тук, но така и никой не се отзова. Трябваше да си отговоря на въпроса "Що е то дизайн и има ли финансова почва той в моето семейство?".
atom3, ако си прочел темата си видял, че тук цитирането на конкретни цифри е някакво табу.Понякога си мисля че в темата пишат само дизайнери, а не хора преминали през това Велико чудо интериорен дизайн. А винаги съм си мислила, че темите са за споделяне на опит , за да може другите потребители да си направят изводи за себе си , според техните приоритети. Точно тук обаче това не е така.
Atom3,През 2020г наехме интериорни дизайнери за новопостроен апартамент в гр.Пловдив. С ММ се решихме на тази стъпка, защото навсякъде се казваше , че дизайнерът ще ти улесни  много живота- ще ти направи уютен дом според твоите вкусове и бюджет. Нищо подобно - нито нерви си спестихме, нито пари. Предполагам си наясно, че едно е да платиш на дизайнера, друго са парите за ремонт и мебелировка. Дизайнерите работят на кв.м чиста площ. Така нашият апартамент, който е 105 кв.м по нотариален акт , за проекта таксуваната площ бе
66 кв.м. За 2020 цената беше 3990 лв., това с авторския надзор. Сумата не платихме наведнъж , а при завършване на всеки етап.
Общо взето добри изводи си си направил. За съжаление бизнеса в България ( тук включвам и дизайнерите) е на принципа "Ден година храни" , а би трябвало да е "Един доволен клиент ще доведе след себе си още 10 потенциални".
Ако друго те интересува , пиши на ЛС - ще ти споделя нашия опит с подробности и конкретика. Успех!

# 773
Ама какви конкретни цифри искате, като всеки проект е различен? Беше даден пример с цени на квадратен метър. Всеки може да хване калкулатора и да си изчисли колко ще му излезе грубо при посочената фирма. Има цени и на други сайтове. А ако искате от някоя фирма конкретно, най-лесният начин беше посочен - искате оферта, както при всяка друга услуга.
Що се касае до снимки - не всеки иска да си изтипосва дома си във форум. Има си сайт за това. Казва се Дибла. Ровете там за реални снимки колкото искате. Потрудете се сами малко.
А вие сте очаквали, че в тези 3-5 хиляди ще ви влиза и обзавеждането? Що за нон-сенс?

И последно. Много е важно как се задава въпрос и начина на комуникация.
Атом, молба или не, просто не можете да ми диктувате на какво да отговарям и на какво не. Вие си водите монолог, както виждате. Подходът ви е грешен.

Никой тук не е длъжен да ви дава решение. При този тон и отношение, че и безплатно:

Щом изисква достатъчно време за да не ви се занимава значи решението, което ми предлагате или не е пълно или може още много да се подобрява.

Допълнете си го и си го подобрете сам. Нали?!?!?

Последна редакция: сб, 09 апр 2022, 16:20 от Fancy

# 774
  • Пловдив
Госпожо Fancy, не мога да разбера Вашия нападателен тон?! Вие за някой дизайнер ли работите или имате роднина такъв , та така неистово защитавате този бранш?! Ще трябва да Ви разочаровам, но не съм очаквала в цената на услугата за интериорен дизайн да влиза ремонта и мебелите. Очаквах наетите дизайнери да се съобразят с бюджета , който сме им казали , а не да го надвишават 2.5 пъти! Все пак на повечето места тази услуга има претенции за точно това и така се рекламира.
Обвинихте потребителя в наглост , но Вашата надменност не пада по- долу! Щом Вие не желаете да споделите Вашия опит с дизайна, не го правете. Отново казвам, че форума е за споделяне на опит , не за нападки и заяждане. Ако човекът прояви желание ще му споделя в ЛС нашия проект и неговата реализация, ако това ще му е от полза да се ориентира и да намери отговорите , които търси за себе си. И Вие защо мислите и как разбрахте , че тези които се интересуват от интериорен дизайн не се ровят и не търсят информация и на други места?! Този форум е просто един от източниците на такава.

# 775
Или просто не съм длъжна да ви предлагам каквото и да е. Такива плитки манипулации са ми много смешно, честно.

# 776
Или просто не съм длъжна да ви предлагам каквото и да е. Такива плитки манипулации са ми много смешно, честно.
Разбирам, не желаете, няма лошо. В такъв случай разговора ми с вас приключва.

Ама какви конкретни цифри искате, като всеки проект е различен? Беше даден пример с цени на квадратен метър. Всеки може да хване калкулатора и да си изчисли колко ще му излезе грубо при посочената фирма. Има цени и на други сайтове. А ако искате от някоя фирма конкретно, най-лесният начин беше посочен - искате оферта, както при всяка друга услуга.
Що се касае до снимки - не всеки иска да си изтипосва дома си във форум. Има си сайт за това. Казва се Дибла. Ровете там за реални снимки колкото искате. Потрудете се сами малко.
А вие сте очаквали, че в тези 3-5 хиляди ще ви влиза и обзавеждането? Що за нон-сенс?

И последно. Много е важно как се задава въпрос и начина на комуникация.
Атом, молба или не, просто не можете да ми диктувате на какво да отговарям и на какво не. Вие си водите монолог, както виждате. Подходът ви е грешен.

Никой тук не е длъжен да ви дава решение. При този тон и отношение, че и безплатно:

А с вас съм в невъзможност да продължа разговор понеже вие целенасочено или не, не успявате да водите такъв, доста емоционално подхождате, не се съобразявате с написаното от мен към вас и нямам друг избор освен да спра, и с вас да говоря по тази тема. Благодаря, че споделихте за този сайт Дилба, това бе нещо конструктивно.

В заключение искам да кажа, че не съм влагал лоши чувства в мненията си, дори се старя да са напълно безпристрастни, което признавам понякога създава усещане у хората за нещо нередно. Включих се в темата с въпроси за интериорния дизайн но съм фен на полемиката и не се сдържах да се впусна в дебат когато се появиха други гледни точки, това е.

Последна редакция: сб, 09 апр 2022, 22:10 от atom3

# 777
Госпожо Fancy, не мога да разбера Вашия нападателен тон?! Вие за някой дизайнер ли работите или имате роднина такъв , та така неистово защитавате този бранш?! Ще трябва да Ви разочаровам, но не съм очаквала в цената на услугата за интериорен дизайн да влиза ремонта и мебелите. Очаквах наетите дизайнери да се съобразят с бюджета , който сме им казали , а не да го надвишават 2.5 пъти! Все пак на повечето места тази услуга има претенции за точно това и така се рекламира.
Обвинихте потребителя в наглост , но Вашата надменност не пада по- долу! Щом Вие не желаете да споделите Вашия опит с дизайна, не го правете. Отново казвам, че форума е за споделяне на опит , не за нападки и заяждане. Ако човекът прояви желание ще му споделя в ЛС нашия проект и неговата реализация, ако това ще му е от полза да се ориентира и да намери отговорите , които търси за себе си. И Вие защо мислите и как разбрахте , че тези които се интересуват от интериорен дизайн не се ровят и не търсят информация и на други места?! Този форум е просто един от източниците на такава.

Госпожо, ама моля ви се. Споделяйте си колкото искате разочарованията. Точно пък последното ми занимание е да защитавам някакъв си бранш.
Господинът просто се прояви с крайно дразнещ опит за манипулация, изискване и тропкане с краче, как някой не му е дал точно, подробно и сдъвкано това, което той е изискал. И как видите ли, той приключвал разговор, който никой не води с него.
И както се вижда, очевидно господинът въпреки, че се интересува от дизайн, не рови и не търси информация на други места, а я изисква в подробна анкета тук. И ако не му се вържем, о каква драма. Ние трябва да примем, че маниерът му на изразяване е такъв. Но когато ние се изразяваме по същия начин към него - ц, не му изнася.

И последно, атоме, тук не дебатираме. А споделяме препоръки за дизайнери. Ако искате някъде да обяснявате колко е скъпа услугата, как не е изгодна и струва 200 средни заплати - не тук е мястото. За всеки влак си има пътници.

Последна редакция: нд, 10 апр 2022, 11:01 от Fancy

# 778
Здравейте, нахълтвам в темата с питане. Извинявам се за което.
Може вече да е обсъждано. И да, знам за търсачката.
Та, правя една баня в момента, за която имам спор с половинката. Искам да направя 3Д проектче, за да можем да спорим обосновано. Свалих разни програми, но не са подходящи, защото
В баята има ниша, в която не тръгва от пода и не стига до тавана.
Програмите, на които попадам се затрудняват да моделират такова чудо на банното дизайнерство.
Помагайте, моля!

# 779
3D max ✌️

Общи условия

Активация на акаунт