Интериорен дизайн – цени и препоръка!

• 312 347
  • 1 052
  •   1
Отговори
# 945
Здравейте,

Търся препоръки за фирма или майстори във Варна за баня с тоалетна в двустаен апартамент по БДС – проектиране и изпълнение. Другите стаи бих искал се завършат до ключ, а кухнята смятам да оставя за по-нататък.

Има ли смисъл една фирма да прави всичко или е по-добре различни майстори за банята и останалите помещения?

# 946
Здравейте! Искам да си сверя часовника. В процес на събиране на оферти съм за довършване на жилище ново строителство около 100кв.м. Първата оферта от минимум 2000лв/кв.м. до ключ леко ме шокира честни казано. Затова и питам тук..или аз съм останала в едни други времена...

# 947
Ами сметнете си всичко, което ще слагате и ще видите дали е неадекватна.

От цена до цена има един тон вариации разлика. Като паркет за 300 евро на квадрат и ламинат за 40 лева за квадрат

# 948
Ами сметнете си всичко, което ще слагате и ще видите дали е неадекватна.

От цена до цена има един тон вариации разлика. Като паркет за 300 евро на квадрат и ламинат за 40 лева за квадрат

Абсолютно съм съгласна! Ставаше въпрос за подови настилки и кухня висок клас, всичко друго среден клас. Затова се изненадах..

Последна редакция: вт, 04 мар 2025, 20:07 от anabelN

# 949
Кое всичко друго? Наистина хванете и си сметнете сама. Никой не може да ви отговори, защото уравнението има повече неизвестни, отколкото известни. Няма нещо такова, като 1000/2000 на квадрат. Това е изключително грубо и само ориентировъчно. Може да излезе 30% отгоре или надолу. Зависи.

# 950
Дадоха ли ви разбивка на офертата за отделните дейности, както и КСС /количествено-стойностна сметка/?

Ако не са, веднага бих продължил търсеното на друга фирма/майстор, които да направят ремонта на жилището.

# 951
Дадоха ли ви разбивка на офертата за отделните дейности, както и КСС /количествено-стойностна сметка/?

Ако не са, веднага бих продължил търсеното на друга фирма/майстор, които да направят ремонта на жилището.

Не, първата фирма определено не беше за нас... продължавам търсенето и очаквам в момента оферти от други фирми.

# 952
Включвам се да се похваля, че съм готова с моя ремонт на ремонта след Fine Design и да update-на с малко числа.

Общо ми излезе 6 месеца мъки сама да си търся майстори и около 9000лв с материали и почистване.

От фирмата искаха да ми помогнат, но нямаха желание.
Оправях само фрапиращи неща, които няма как така да останат. Други оставих в състояние "и така може".

Най-скъпото беше обработка на стени и тавани. След това Ел нещата. След това довършването на кухнята. Другите разходи са по-малки, но се натрупват.

За драскотини по паркет и мебели си купих комплект с восък.
Останаха някои корекции по мебели, но тях мога сама - механизъм да добавя, колелца, дръжки, рафтове.
Не искам да казвам голяма дума за банята преди да я мокря активно, но префугирах и купих импрегнатор за фуги, надявам се да не протича.

Допълнително си имах и други разходи - климатици(2) 5000, радиатори(4) 1800, легло+матрак 2500, диван 2000.

Сигурно има и по-лоши ремонти от моя, но не съм виждала.

Грубо пресмятам, че ми е излезло 2670лв на квадрат до ключ (макар част от тези пари да са реално в кофата, защото правя 1 нещо няколко пъти)

Понеже знам, че от фирмата четат тук, а другаде са ме блокирали, използвам момента да им пратя много здраве.

# 953
Според мен си намерете майстор,който може да ви направи от а до я банята. От един магазин за обзавеждане на баня във Варна, ни препоръчаха Маринчев - младо момче,но си разбира от работата. Обикновено тези хора могат да сложат и гранитогрес в др. помещения,ако ще имате такива. Майстори да са от препоръка. Други които шпакловат и боядисват. Понякога те имат познати с ,които работят. Има фирми за ламинат и врати,които ще ви дадат необходимата информация и предлагат монтаж.

Здравейте,

Търся препоръки за фирма или майстори във Варна за баня с тоалетна в двустаен апартамент по БДС – проектиране и изпълнение. Другите стаи бих искал се завършат до ключ, а кухнята смятам да оставя за по-нататък.

Има ли смисъл една фирма да прави всичко или е по-добре различни майстори за банята и останалите помещения?

# 954

Забравих да допълня навреме.
Ако някой се интересува от подробности относно работата с тази фирма, нямам какво да крия.
Написала съм в темата за некачествен ремонт повече подробности.
Официалното оправдание на фирмата е, че изпълнителя бил измамник.
Нещо, за което още от началото многократно съм ги информирала, пращала съм снимки и т.н. Че изпълнителя им ме лъже, не работи добре и т.н.
Те или ме игнорират или ми вдигат скандали да го защитават. (подчертавам, те ми вдигат скандали на мен, а не аз на тях)
И любимото ми - "Какви толкова претенции имате с това малко апартаментче". Изречение, което няма да забравя. Дори няма значение в какъв контекст е изречено. Като ми взеха парите, не реваха да ми е малко апартаментчето.
Едно "Извинявай" да ми бяха казали поне.

Последна редакция: нд, 09 мар 2025, 23:45 от wildunicorn

# 955

Ако някой се интересува от подробности относно работата с тази фирма, нямам какво да крия.
Нещо, за което още от началото многократно съм ги информирала, пращала съм снимки и т.н. Че изпълнителя им ме лъже, не работи добре и т.н.
Те или ме игнорират или ми вдигат скандали да го защитават. (подчертавам, те ми вдигат скандали на мен, а не аз на тях)
И любимото ми - "Какви толкова претенции имате с това малко апартаментче". Изречение, което няма да забравя. Дори няма значение в какъв контекст е изречено. Като ми взеха парите, не реваха да ми е малко апартаментчето.

О да, презрителното отношение е коронен номер на Росен. Все едно пазарът на тези услуги в България е толкова огромен, че могат да си позволят да не вземат дори двустаен апартамент от 64 квадрата, старо строителство (с повдигнат погнусен нос на Росен ахахахха). И все едно вече не се нароиха хиляди дизайнерски фирмички.
И при нас го имаше номерът с мошеника и тяхната невиност. И също се опитаха да се извинят с  подизпълнителя, който всъщност те доведоха и пуснаха да работи. И никой от тяхната фирмичка не се появи да направи поне веднъж авторски надзор, за което им беше платено.

Росен дори с гордост обясняваше как ние не сме единствени и трябва, абе длъжни сме, да приемем ситуацията, защото така се работи с подизпълнители. В момента на говоренето му имали страшно много недоволни от едната мебелна фирма, с която работели. АХаххаха. Що за малоумие?!?!?!?

Поради това отношение и благодарение на моето любезно усърдие, до тук са загубили за клиенти една къща от около 300 квадрата и разубедих поне 4 наши приятелски семейства изобщо да си и помислят за тях. А техните обекти не са малки апартаментчета, старо строителство. И ще продължавам усърдно да им разнасям славата сред приятели и познати. А ги предупредих, че този обект е само за да ги пробвам как се справят.

И един настоятелен съвет. Пишете отзиви не само тук, но и в Гугъл. И НА ДВАТА ИМ АДРЕСА, В МЛАДОСТ И НА Г.М. ДИМИТРОВ. Защото кампанията там да се оставят положителни отзиви от роднини, приятели, лично собственици и служители, фалшиви акаунти е огромна. Може да се проследи по датите кога са били в рекламна кампания и кога са били по-спокойни за рейтинга си в Гугъл. Simple Smile Това деформира достоверността на рейтинга и хората получават фалшива и заблуждаваща информация.

Последна редакция: пн, 10 мар 2025, 10:10 от Аncy

# 956

О да, презрителното отношение е коронен номер на Росен. Все едно пазарът на тези услуги в България е толкова огромен, че могат да си позволят да не вземат дори двустаен апартамент от 64 квадрата, старо строителство (с повдигнат погнусен нос на Росен ахахахха). И все едно вече не се нароиха хиляди дизайнерски фирмички.
И при нас го имаше номерът с мошеника и тяхната невиност. И също се опитаха да се извинят с  подизпълнителя, който всъщност те доведоха и пуснаха да работи. И никой от тяхната фирмичка не се появи да направи поне веднъж авторски надзор, за което им беше платено.

Росен дори с гордост обясняваше как ние не сме единствени и трябва, абе длъжни сме, да приемем ситуацията, защото така се работи с подизпълнители. В момента на говоренето му имали страшно много недоволни от едната мебелна фирма, с която работели. АХаххаха. Що за малоумие?!?!?!?

Поради това отношение и благодарение на моето любезно усърдие, до тук са загубили за клиенти една къща от около 300 квадрата и разубедих поне 4 наши приятелски семейства изобщо да си и помислят за тях. А техните обекти не са малки апартаментчета, старо строителство. И ще продължавам усърдно да им разнасям славата сред приятели и познати. А ги предупредих, че този обект е само за да ги пробвам как се справят.

И един настоятелен съвет. Пишете отзиви не само тук, но и в Гугъл. И НА ДВАТА ИМ АДРЕСА, В МЛАДОСТ И НА Г.М. ДИМИТРОВ. Защото кампанията там да се оставят положителни отзиви от роднини, приятели, лично собственици и служители, фалшиви акаунти е огромна. Може да се проследи по датите кога са били в рекламна кампания и кога са били по-спокойни за рейтинга си в Гугъл. Simple Smile Това деформира достоверността на рейтинга и хората получават фалшива и заблуждаваща информация.

В последния ми email преди 6 месеца им казах, че няма да забогатеят от моето "малко апартаментче", но ще се постарая повече хора да разберат какви са.
Имах желание да се разберем културно, но очевидно не се случи и не ги насилвам.
Моето апартаментче може да е малко, но съм си го купила с честен труд.
Всеки може да се изживява голям бизнесмен като си краде клиентите и държавата. Понеже при мен бяха подразбрали, че трябвало да им плащам пари кеш. Сори, не.
От моя страна всичко си е легално, те са измамниците.
Аз също активно им отказвам клиенти сред приятели и познати от ИТ.

Последна редакция: пн, 10 мар 2025, 22:09 от wildunicorn

# 957
Ама дума да не става. Клиентът си е клиент. Независимо дали ще го поемеш или не. Просто заради собственото оцеляване на бизнеса ти, ако си умен, ще се отнасяш с уважение и възпитано с всички. Разбира се, само ако си достатъчно умен. Wink Ако не си, една дума може да ти коства стотици клиенти в бъдеще.

# 958
Здравейте, някой може ли да сподели ориентировъчно колко струва услугата “надзор” при изпълнението на проекта и има ли смисъл от нея, тъй като съм забелязал, че някои дизайнери я предлагат? Става въпрос за малък двустаен 40-50 квадрата.

# 959
Най-добре питайте  , всяко студио е различно или мислите да работите с едно студио , а друго да е надзор?

Общи условия

Активация на акаунт