Интериорен дизайн – цени и препоръка!

• 314 549
  • 1 058
  •   3
Отговори
# 540
  • Отвъд алеята зад шкафа
Аз съм на обратното мнение - много по-лесно и евтино е да смениш техника, още повече, че техниката се амортизира, постоянно излизат нови и по-добри уреди. Но да сложиш евтин ламинат, евтини плочки и да тръгнеш след време да подменяш - много повече средства и труд. Качествените и скъпи настилки дават класата в един дом. Ако ще да се сложи LCD телевизор за 5000 лв, отдолу като се вижда един евтин ламинат - за какъв дизайн и интериор говорим? Ако купиш пералня за 500 лв и след 3 години трябва да я смениш, ще дадеш 1000 лв за нова, по-качествена, ще ти я доставят и само трябва да мръднеш едната и да свържеш другата. А ако банята се направи по-евтино, след 3 години кой ще кърти всичко и ще подменя..и ще струва ли 1000 лв?

Това е моята логика, само споделям.

За мебелите - освен ако не са специално по размер, може да се вземат по-евтини, да се подменят след време малко по-малко-  Икеа е чудесен вариант. Та накратко - да не се пести от ремонт, дограма, настилки, плочки, а от техника и мебели.

# 541
  • София
Мдаа, съгласна съм с gadamer. От мебелите само гардеробите са по размер, че нали все гледат в ниши да ги вкарат, но всичко друго..... А техниката е точно махаш и слагаш ( без абсорбатора обаче)

# 542
  gadamer, разни хора, разни мнения, но няма голямо разминаване в позициите ни като се замисля. Явно вие не държите колкото нас на техниката, но повече от нас на плочките Simple Smile А за паркета сме на едно мнение.

Ние инвестираме повече в техника, отколкото в мебели. А дали техниката с всяка изминала година става все по-качествена, това е малко под въпрос. То ако трябва през 3 години да я подновяваш, къде ще му излезе краят и какво ще спестиш? Аз съм доволна от настоящите ни уреди, които ни служат вярно над 7 год. и пак бих заложила на същата марка.
За настилките, както писах, там не бихме спестили от паркета, но при плочките спокойно може да се постигне прилична визия и с плочки и санитария за по-малко пари. Там сметката се утежнява от степента на гъзария  Wink, а къртенето на плочки едва ли се налага заради по-евтините плочки, а заради друга несвършена качествено работа по ВИК.
Но това на фона на цялата сметка (освен паркета,де) са дреболии. Явно че нещата ще се завъртят около по-голяма сума от първоначалните ни нагласи и е хубаво, че се зачетох в тази тема, за да имаме идея. А каква ще е сумичката, ще имам представа, надявам се, към края на лятото.

Вие сте вече от другата страна на играта - доволни новодомци. Бъдете здрави, за да се наслаждавате на постиженията си! Simple Smile

# 543
Изчетох преди време темата - не успях да намеря "рецептата", която търсих. Сега надзъртам - гледам нови отговори точно в желаната насока.  Grinning

Моля, помогнете ми със съвет каква услуга от какъв специалист ми трябва?  Praynig

Трябва да направим основен ремонт на част от апартамент 100 кв.м. - баня, тоалетна, сервизно помещение, коридор и хол, тераси, евентуално и кухня. Жилището е старо ЕПК, в което си живеем от години. Ще ми се, преди да влезе майстор, да съм наясно с повечето детайли от ремонта, т.е. да има техническа документация, по която майсторът да се води. А не да му седя на главата и всяко нещо да го изясняваме и решаваме на момента. Имам нужда и от препоръки за материалите, съвет за настилките и облицовките, за осветителните тела. Искам и да съм спокойна, че с избраните цветове, настилки, мебели, ще постигна търсената атмосфера. Държа на качеството, функционалност, практичност, но естествено ми се ще да има и приличен вид крайният резултат. 

Въпросът ми е към интериорен дизайнер ли да се обърна или ще ме отсвири, защото не искам вградени мебели и индивидуален уникален дизайн на окачени тавани, дивани, маси и т.н? Има ли такава услуга изготвяне на техническа документация за ремонтни дейности?  newsm78

# 544
  • София
На дизайнерите това им е работата - те изготвят точно такива технически проекти. Дали ще се съгласят да правят само част от апартамент и без мебели, си зависи от тях. Някои имат твърде много работа или работят с по-високи бюджети и сигурно ще откажат. Но според мен ще се намерят много такива, които ще се съгласят.
Нищо не ви пречи да пробвате. Свържете се с 2-3ма и попитайте.

# 545
Благодаря, tartaleta123!
Ще питам.
Дано случа на професионалисти.  Praynig

# 546
Влизам само да ви се похваля - апартаментът ни е публикуван в мартенския брой на списание наш дом  newsm44.

# 547
  • Някъде на път....
Честито!   bouquet

В дома на писателя Димитър Шумналиев  - това ли е домът ви? Embarassed

# 548
t_ilieva, съжалявам, че чак сега ти отговарям. Нещо ми се е бъгнала мамата и не получавам известия.

Името на статията е: "Когато съседи се влюбят, резултатът може да е архитектура"
Обаче не го намирам в сайта на Наш Дом. В мартенския брой е, а той нещо липсва....

# 549
Никога не съм си мислила, че бих опряла до услугите на дизайнер, но от няколко месеца насам искаме да освежим жилището, в което живеем.  Да махнем някои стари мебели, да купим нова техника, основен ремонт на кухня и баня. Проблемът е, че се оказа, че макар и жилището да е голямо, е доста нефункционално. Имаме определени изисквания за кухнята и трапезарията, но пусто, както и да го въртим, не успяваме да ги подредим.

Има ли специалисти, които биха ме консултирали за около час с някакви предложения? Да дадат акъл, дето се казва. Не искам чертежи и проекти. Някой ползвал ли е такива консултантски услуги? И ако да, как вървят цените?

# 550
  • София
Мишелин:
Дизайнерът, който аз ползвах участва като консултант в нова рубрика "Мисия Уютен Дом" във "Всеки следобед с Криси" по Канал 3. Ето в това предаване казва различните цени на дизайнери, както и колко струва една баня. Може да ти е полезно:

# 551
Здравейте,
Искам да ви питам имате ли някакви отзиви за Ачерно? Определено маркетингът им е доста добър - блогове, публикации, ФБ последователи и тн. Но да са на пазара от толкова години и грам мнение не намерих за тях.

# 552
Здравейте,
аз съм архитект с дългогодишен опит в дизайна  и архиртектурата.  Като човек със много сгради и интериори зад гърба си ще си позволя да дам няколко съвета.

За идеята – „Без дизайнер, отивам директно в мебелната фирма.“  - грешка! Често техните „дизайнери“ са на сравнително ниска заплата, без необходимото образования и  опит, чисти конструктори, които  имат ограничен опит и въображение. Ще ви дадат идеи, които се разпростират точно до опита им в мебелното конструиране и често нямам да успеят дори да ви покажат дизайн, за който да можете да кажете – „ Да, точно това исках.“ Един архитект/дизайнер познава всички фирми на пазара и спрямо желаният от вас стил може да подбере точния производител. Например – някои са добри в работата си с МДФ, други перфектни с ПДЧ, но доста неопитни с МДФ и прочее.

Комисионните на дизайнерите – ако отидете, в  който и да е магазин без дизайнер/ архитект с вас, ще закупите артикула на същата цена, както с дизайнер/ архитект. Просто , когато има посредник търговеца печели по-малко тъй като дава част от своята печалба на архитекта/дизайнера. Понякога, за да спечелят клиентите си или при дорба работа и комуникация по между си, дизайнерите/ архитектите се отказват от тази комисионна и клиента получава стоката много изгодно.

Добрият дизайнер умее да слуша клиента и да чете между редовете, което става  с опита, и от един разговор да разбере какво точно търси човека срещу него. В този контекст - какви проекти има в потрофолиото си , зависи от типа клиенти, които е имал дизайнерът/архитектът, а не , защото владее определен брой стилове.

Добрият дизайнер работи с бюджетиране. Само така може да създаде интериор, който после и да реализира успешно.

Добрият дизайнер няма определен стил, а умее да сътвори всеки стил през очите на клиента.

Интериорните/архитектурни  студиа предлагат услугата – „авторски надзор“. Това е много важно, защото така можете да сте сигурни, че майсторите, мебелистите, тапицерите, т.н ще изпълнят проекта , както трябва , по чертежите, с  точните материали, технически характеристики и детайли. Често майсторите надхвърлят количествата материал , твърдят , че дадено решение в проекта е неизпълнимо – защото ги мързи или нямат опит или идея как да го направят. Тук идва мястото на контрола от страна на дизайнера/ архитекта, който той в резултат на години опит и много проекти гарантира спестяване на възможни грешки и допълнителни разходи.

Направата на един интериор се състои, както във визуално оформление и декориране на пространствата, така и в изработка на всички инсталации, предвиждане на дребни детайли, последователност на работите, тяхното най-ефективно изпълнение, срокове, координация на доставки, майстори, подбор на най-добрите материали и още куп детайли.

И не на последно място – аз силно вярвам, че добрият дизайн прави хората щастливи. Един красив, дом, който точно пресъздава вашата същност, може да ви направи по-хармонична личност, по – щастливи, спокойни и удовлетворени.

Ако някой има някакви въпроси с удоволствие ще му отговоря. Поздрави.

Последна редакция: ср, 09 мар 2016, 09:21 от mimikona

# 553
  • Някъде на път....
............

И не на последно място – аз силно вярвам, че добрият дизайн прави хората щастливи. Един красив, дом, който точно пресъздава вашата същност, може да ви направи по-хармонична личност, по – щастливи, спокойни и удовлетворени.

Ако някой има някакви въпроси с удоволствие ще му отговоря. Поздрави.

mimikona, адмирации за целия ти пост!  Peace

Най-силно обаче ме впечатли цитираната от мен част, защото е абсолютно вярна.

Хората понякога подценяват професионалната работа на дизайнера и това в дългосрочен план им коства загубено време, нерви и ненужни усилия, както и не на последно място - пари. 

# 554
Здравейте!

Следя от време на време теми като тази, за да знам какво се търси и как се развива отношението на клиента към дизайнерите.
Аз съм дизайнер от 13 години и като такъв ще потвърдя мнението, че това е професия която пести време и нерви. Много я ценя, защото като дизайнер аз (и моите колеги ) създавам удобство и работата  ми е изпълнена с  много цветове Simple Smile .
Освен да се представя исках да посъветвам хора, които не могат да си позволят пълните услуги на дизайнери - "Обърнете се поне за консултация".  Цената е възможно за всеки , а в същото време ще получите информация за качество, идеи за разпределение и препоръки за евентуални проблеми.

Желая на всички да имат уютни домове и сърца изпълнени с топлина и любов, но най-вече здраве.

Ако имате нужда от съвет или услуга може да ми пишете на лични.

Общи условия

Активация на акаунт