Интериорен дизайн – цени и препоръка!

• 317 370
  • 1 067
  •   1
Отговори
# 885
Пише се "засега". И не се газирай толкова, карай я по-спокойно, много те е изнервил тоя скъп ремонт- 1000лв/кв м паркет.
Аз съм спокойна, щото плащам тънко.😆

Употребено е за момента на говорене. Има определени изключения при писането "засега" и "за сега". Wink

Простотия до шия! Stuck Out Tongue Closed EyesStuck Out Tongue Closed Eyes

Който плаща тънко, често после плаща тройно. Wink

Нещо конкретно в полза на темата, или целта е простичък скандал? Ако е така, давай!

Последна редакция: сб, 13 юли 2024, 22:33 от Аncy

# 886
Доообре, ти плащай за пдч 2500 на квадрат, пък ние с мдф-а и по-евтините ремонти да му мислим😂

# 887
Доообре, ти плащай за пдч 2500 на квадрат, пък ние с мдф-а и по-евтините ремонти да му мислим😂

Ох, бе. Плащай си за МДФ-а. След година ще е насран от деруги и очуквания. Особено евтините варианти, като твоя. Не е като да нямам опит с МДФ с естествен фурнир. LaughingLaughingLaughingLaughing

2500 е с подмяна на всички тръби, ел. система, парно, дограма, климатици, нова мазилка от тухла и цимент, естествен паркет и т.н.

Ако си тук да си покажеш възможностите, не си впечатлителна. Ахахахахха. Пак питам, нещо полезно да кажеш по темата извън фукнята ти?

# 888
Да, намерих мдф по 3.60лв. кв м и балатум по 2 кинта и се фукам. 😆

Последна редакция: нд, 14 юли 2024, 06:49 от Чи лу

# 889
2500 лева на кв. м много зависи какво включва и каква е изходната точка и квадратура. Ако говорим за ново строителство, някои разходи по къртене и подмяна на стари инсталации и мебели е спестена. Въпреки това ми звучи висока цена, в момента правя ремонт и използвам много препоръчани майстори от белия списък тук, с доказано качество, чиито цени не са такива.
Не бих използвала дизайнери за довършителни дейности, освен ако някой не гарантира с кръв за тях. Използвах файн дизайн - останахме само с окей дизайн и чертежи, върху които стъпихме с майсторите, всичко останало скандално завишено и с неясно качество. Честно казано, зависи и колко ясна визия имате за имота, може да минете и без дизайнери, ако си структурирате идеите, защото и мебелистите визуализират.
Повечето дизайнери нямат доверени майстори, а работят с каквито намерят. Чувала съм за единици от другите, но нямам опит.

# 890
Здравей, pimentoto!

Не съм ползвала услугата надзор. След като получих всички чертежи питах за препоръки кое от къде да купя. Използвах фирма за мебелите, която ми беше препоръчана от дизайнера. Като човека, с който разговарях каза, че ако нещо не му е ясно ще се свържи директно с дизайнера за доуточняване. Техническите чертежи на мебелите първо бяха съгласувани с мен преди да ги произведат.
Всичко друго си го движих сама. На майсторите обяснявах кое и как. Избирах врати, механизми, ... Изрових нета да намеря същите лампи ама в бюджета ми. Действах така че крайният резултат да съвпада с визуализациите. Всеки път показвах визуализациите на продавач консултантите и на майсторите. Аз съм доволна от постигнатото. Между картинките и действителноста има дребни разлики, намирам го за нормално.
Може ли да споделите името на дизайнера?
От написаното разбирам, че сте доволна. Така ли е?

# 891
Здравейте,
И аз се нуждая от препоръки. Като имаме нужда от идейната част, концептуално така да се каже. Оставам с впечатлението, че самата изработка на мебелите е в пакет с дизайн-а, но на нас ни трбябва само дизайн. Спрямо помещенията какви решения биха били подходящи, какво разположение, цветове и така.
Може ли да препоръчате професионалисти с добра визия и вкус. Да, всичко е въпрос на личен вкус, но все пак си има професионалисти и некоректни във всякак сфера.
Благодаря!

Аз съшо точно таква услуга. Намерихте ли такът човек? Моля да споделите опита си!

# 892
Съжалявам, не мога да споделя име. Не прави жилища. Няма да е коректно, за нас направи изключение заради познати.
И сега ако ползвам друг дизайнер, пак бих подходила по същия начин. Само дизайн, без други услуги.

# 893
В момента правим лек ремонт на юношеска стая с нови мебели. Само промяна на ел. инсталация и подмяна на паркет с трислоен. Ще излезе около 19 000 лв. Стаята е 18 квадрата. Wink И естествено, че малката квадратура е по-скъпа. Но между 65 и 95 не е чак толкова огромна разликата. Wink

Може ли разбивка с написани моделите на продуктите(по-скъпите само 200+лв.), количеството и труда които са включени в тези 19 000лв.?

# 894
В момента правим лек ремонт на юношеска стая с нови мебели. Само промяна на ел. инсталация и подмяна на паркет с трислоен. Ще излезе около 19 000 лв. Стаята е 18 квадрата. Wink И естествено, че малката квадратура е по-скъпа. Но между 65 и 95 не е чак толкова огромна разликата. Wink

Може ли разбивка с написани моделите на продуктите(по-скъпите само 200+лв.), количеството и труда които са включени в тези 19 000лв.?

🤣🤣🤣🤣 Чак пък разбивка?

Основна промяна на електричество с поне 6-7 нови точки, монтаж на контакти и ключове (Легранд) и осветително тяло(Филипс).
Изкърпване на таван (беше напукан) - изчукване до плоча, нова мазилка и шпакловка
Изкърпване на стени където има нужда - нови канали и стари дупки.
Латекс навсякъде 2 ръце - Хелиос, миещ се. Много хубав за цената си.
Нов трислоен паркет, не от евтините. Не помня модел. От Берг, но не беше полски, а френски май.
Обзавеждане
Стаята не е никак малка. Основно перо са мебелите по поръчка. Около 12 800 лв.

# 895

🤣🤣🤣🤣 Чак пък разбивка?

Основна промяна на електричество с поне 6-7 нови точки, монтаж на контакти и ключове (Легранд) и осветително тяло(Филипс).
Изкърпване на таван (беше напукан) - изчукване до плоча, нова мазилка и шпакловка
Изкърпване на стени където има нужда - нови канали и стари дупки.
Латекс навсякъде 2 ръце - Хелиос, миещ се. Много хубав за цената си.
Нов трислоен паркет, не от евтините. Не помня модел. От Берг, но не беше полски, а френски май.
Обзавеждане
Стаята не е никак малка. Основно перо са мебелите по поръчка. Около 12 800 лв.

Много ви таксуват за труд имам чувството. И вие казвате, че обзавеждате със среден клас мебели но мнозина биха казали друго като чуят 12 800лв за детска. Но тези понятия среден, висок нисък се променят свободно според състоянието на използващия ги, за милионер съм сигурен, че ще е среден, а може и нисък клас това но ако се вземе в предвид средната работна заплата в държавата става друго.

# 896
Всеки си прави сметката. И е юношеска стая на тийн.  За труд не ни таксуват изобщо високо. Проверено.
Мебелите не са Икеа и Виденов, но са по поръчка за конкретната стая с висок клас матрак на Магнифлекс. И не са лукс. Цената също е адекватна на пазара, дори към ниското. Също проверено. Нали разбирате, че цената много зависи и какъв е обема на мебелите. Wink Освен това какво значение има средната или основната работна заплата. Лукс са дизайнерски мебели с марка и топ качество. Среден клас са мебели по поръчка и индивидуален дизайн без да са със супер скъпи материали и марка. Шир потреба са мебели от типа Виденов.

Реално паркета с монтаж за тази квадратура е над 2500...а какво говорим за всичко останало...
Цените не са като преди Ковид за съжаление.

# 897
Нали, никакво значение няма средната заплата в държавата, то какво ли тогава има значение...
Защо просто бездомните не си купят дом и да спрат да се оплакват... казала жената на един милионер.

# 898
Аз от личен опит мога да се включа относно Файн Дизайн, работихме с тях по наш проект и въпреки че имаше няколко спънки по време на процеса и се наложи да удължим сроковете, крайният резултат напълно отговори на нашите очаквания. Simple Smile

# 899
  • софия
Поредният новорегистриран с първо и единствено положително мнение без конкретика за фирма, за която стари потребители са споделили подробно негативни впечатления.
Толкова ли, Файн Дизайн, не искате да отделите някой и друг лев от високия хонорар за нормална реклама 😂

Общи условия

Активация на акаунт