Интериорен дизайн – цени и препоръка!

• 312 338
  • 1 052
  •   1
Отговори
# 960
Здравейте, някой може ли да сподели ориентировъчно колко струва услугата “надзор” при изпълнението на проекта и има ли смисъл от нея, тъй като съм забелязал, че някои дизайнери я предлагат? Става въпрос за малък двустаен 40-50 квадрата.

От последните оферти, които получих, авторският надзор излиза около 40лв/кв.м.
Дали си струва е много индивидуален въпрос. Ако желаете дизайнерът да мониторира/контролира процеса на изпълнение, тогава да, защото може да се намеси и да отстранява грешки. Но внимавайте как е дефиниран надзорът. Имах една фирма, която беше написала до макс. 3 посещения на обекта.

# 961
И един настоятелен съвет. Пишете отзиви не само тук, но и в Гугъл. И НА ДВАТА ИМ АДРЕСА, В МЛАДОСТ И НА Г.М. ДИМИТРОВ. Защото кампанията там да се оставят положителни отзиви от роднини, приятели, лично собственици и служители, фалшиви акаунти е огромна. Може да се проследи по датите кога са били в рекламна кампания и кога са били по-спокойни за рейтинга си в Гугъл. Simple Smile Това деформира достоверността на рейтинга и хората получават фалшива и заблуждаваща информация.
Започнали са да отговарят на негативните коментари в Google по много ъ-ъ-ъ (нямам подходяща дума) начини.
Нямам търпение и на мен да напишат нещо готино.
Не случиха на клиенти тия момчета.

# 962
И един настоятелен съвет. Пишете отзиви не само тук, но и в Гугъл. И НА ДВАТА ИМ АДРЕСА, В МЛАДОСТ И НА Г.М. ДИМИТРОВ. Защото кампанията там да се оставят положителни отзиви от роднини, приятели, лично собственици и служители, фалшиви акаунти е огромна. Може да се проследи по датите кога са били в рекламна кампания и кога са били по-спокойни за рейтинга си в Гугъл. Simple Smile Това деформира достоверността на рейтинга и хората получават фалшива и заблуждаваща информация.
Започнали са да отговарят на негативните коментари в Google по много ъ-ъ-ъ (нямам подходяща дума) начини.
Нямам търпение и на мен да напишат нещо готино.
Не случиха на клиенти тия момчета.

Ахахха. Сега видях.
Неуважаеми Файн Дизайн, не е редно да лъжете в публичното пространство. Това съсипва репутацията ви още повече. Имате поне 3 мейла с рекламации на извършените дейности. На които вие отговорихте, че сте ги препратили към подизпълнителя и да се оправям с него. Подизпълнител, който не искаше повече да има нищо общо с вас, и не си вдигаше телефона. И подизпълнител, с който ние нямахме АБСОЛЮТНО НИКАКВИ ДОГОВОРНИ ОТНОШЕНИЯ. Вие бяхте тези, които по договор изпълнявахте ремонтните дейности и дължахте гаранцията. А малоумните йезуитски отговори на фактологично точни отзиви, само показват, че много говорите, малко вършите. АХаххах.

# 963
Сигурно са измамили много хора и се опитват да замаскират, затова пишат глупости. Много са първосигнални. Нямам друга хипотеза.
Интересно е, че на вас вобще са ви отговорили нещо писмено за рекламациите. На мен - не, може би с идеята да кажат, че не са прочели.
Принципно адвоката ми беше казал да им пращам препоръчани писма до офиса, но не ми се занимава с тези мошеници.
Така или иначе, няма да тръгна да търся високо квалифицирания им мебелист из махалите в Пловдив, за да си оправя бакиите.

# 964
Включвам се да се похваля, че съм готова с моя ремонт на ремонта след Fine Design и да update-на с малко числа.

Общо ми излезе 6 месеца мъки сама да си търся майстори и около 9000лв с материали и почистване.

От фирмата искаха да ми помогнат, но нямаха желание.
Оправях само фрапиращи неща, които няма как така да останат. Други оставих в състояние "и така може".

Най-скъпото беше обработка на стени и тавани. След това Ел нещата. След това довършването на кухнята. Другите разходи са по-малки, но се натрупват.

За драскотини по паркет и мебели си купих комплект с восък.
Останаха някои корекции по мебели, но тях мога сама - механизъм да добавя, колелца, дръжки, рафтове.
Не искам да казвам голяма дума за банята преди да я мокря активно, но префугирах и купих импрегнатор за фуги, надявам се да не протича.

Допълнително си имах и други разходи - климатици(2) 5000, радиатори(4) 1800, легло+матрак 2500, диван 2000.

Сигурно има и по-лоши ремонти от моя, но не съм виждала.

Грубо пресмятам, че ми е излезло 2670лв на квадрат до ключ (макар част от тези пари да са реално в кофата, защото правя 1 нещо няколко пъти)

Понеже знам, че от фирмата четат тук, а другаде са ме блокирали, използвам момента да им пратя много здраве.

Малко прибързах да се зарадвам за банята. (очаквано)
ВиК майстор нагласи структурата да работи горе-долу добре, но забеляза че някакви неща не бяха монтирани, а просто си седяха там, а други липсват.
Липсват и гаранционни карти, документи за тази структура.
Но все пак работи вече.
Човекът забеляза и, че не е сложен силикон при душа и ще влиза вода да подгизне гипсокартона.
Добре, че още не съм се нанесла (1 година след като ме излъгаха да им подпиша протокола за СМР, че ще довършат "после" и спряха да работят).
Моля, ако някой е решил да работи с Fine Design ЕИК 203242085 за ремонт, да ми пише на лично да го разубедя.
Никой клиент не заслужава такова отношение и айде вече тука да не е така.
Работила съм с много хора и чак такива измамници не съм срещала.
Не знам тези екперти, спазващи "най-високи строителни стандарти" от Столипиново, шефът на Fine Design дали би ги пуснал в неговия дом, че ги праща по домовете на клиентите си.

* Бяха ми се скарали колко абсурдно е да си говорим с адвокати, затова сега им говоря публично, някой ако се чуди защо го правя.

# 965
По магазините предлагат ли се/и аз незнам как се казват/ стенни панели за телевизор, който ще е монтиран на стена? Но да е отзад като шкаф, за да скрива кабели. Само в Пинтерест ги гледам, тук по магазините не съм виждала.

# 966
Продават се разни варианти.

# 967
  • в пералнята
Привет момичета и момчета! Прочетох малко от темата, основно последните страници и разбрах коя фирма да не наемам.
Предстои ми основен ремонт и обзавеждане на малко и много нефункционално жилище - разширение на баня/тоалетна, бутане на стени и тн.
Искам да бъде в сканди/джапанди стил.
Можете ли да препоръчате фирма, от която сте доволни и може да поеме адекватен ангажимент, без да се следи под лупа. Живея в чужбина и ще се радвам на възможно най-малко посещения на обекта.
Може ли и да ме ориентирате с цените за гореспоменатите работи за около 40 кв. Знам, че е трудно, но все пак ориентировъчно за материали среден клас.
Благодаря много за отделеното време!

# 968
Привет момичета и момчета! Прочетох малко от темата, основно последните страници и разбрах коя фирма да не наемам.
Предстои ми основен ремонт и обзавеждане на малко и много нефункционално жилище - разширение на баня/тоалетна, бутане на стени и тн.
Искам да бъде в сканди/джапанди стил.
Можете ли да препоръчате фирма, от която сте доволни и може да поеме адекватен ангажимент, без да се следи под лупа. Живея в чужбина и ще се радвам на възможно най-малко посещения на обекта.
Може ли и да ме ориентирате с цените за гореспоменатите работи за около 40 кв. Знам, че е трудно, но все пак ориентировъчно за материали среден клас.
Благодаря много за отделеното време!

Здравейте! Не мога да отговоря на всички въпроси, но ориентировъчно на нас ни поискаха около 60-70 000 само за ремонтните дейности на 100кв.м. без обзавеждането. За интериорен проект за гореспоменатата площ между 6000-9000лв.

# 969
Аз също мога да потвърдя, че ми дадоха сходни цените за София, двустаен, 50 кв метра само за работа 40 000 лв, проект 6000 с ДДС, материали и мебели отделно. Управление на проекта е около 3-4000 допълнително.

# 970
Аз също мога да потвърдя, че ми дадоха сходни цените за София, двустаен, 50 кв метра само за работа 40 000 лв, проект 6000 с ДДС, материали и мебели отделно. Управление на проекта е около 3-4000 допълнително.

Даа, явно ремонтните дейности постоянно поскъпват. По информация от познати преди 1-2 години е струвал около 50 000 ремонта на 100кв.м. жилище, което сега излиза с 10-20000 нагоре и това при цени на 2 различни независими една от друга бригади..

# 971
Здравейте,

Отдавна следя този форум и сега е време да споделя нашия горчив опит с Крафтекдизайн / Kraftekdesign и конкретно с арх. Калин Благов, който реално е човекът-студио.
http://kraftekdesign.com/
Когато ги избирахме нямаше отзиви и се подведохме по уменията му ти каже точно това, което искаш да чуеш + добра визитка като образование и опит.
Мога да изпиша много по темата, но накратко ще кажа - почти всичко негативно, което съм прочел тук за Fine Design е валидно на 100% за Крафтекдизайн - доброто отношение приключва до момента, в който платиш големите аванси. Не се спазват срокове, няма никаква прозрачност в процесите, не се дават статуси, откровено се лъже в това какво се планира като етапи и какво е свършено, не се следят бригадите, които работят, които са тотални фрилансъри и не им дреме как ще го изпълнят. В общи линии точно това от, което искахме да избягаме, а именно да ходим да се занимаваме да следим Бай Иван и Хасан какво правят и докъде са, се реализира с Крафтекдизайн, защото Калин реално не осъществава никакъв контрол и няма представа какво се случва по обектите, но пък за сметка на това държи арогантен тон дори само да му поискаш статус. През месеците, в които работихме с тях  периодично се появяваха лоши отзиви в гугъл, които после изчезваха като от Крафтек си сменяха името в google business. Сега последно са изписани Kraftekdizaĭn , което пак явно позволява да премахнеш стария си бизнес с всички ревюта и да създадеш чист нов. Е, вече има още едно ревю, не знам колко пъти може да се прави това със смяната на името, но реших да пиша тук, защото както казах - темата ми е била полезна през годините и смятам, че сега аз мога да бъда полезен и предпазя някого от грешката, която ние направихме. Нашата цена беше хиляди левове допълнително платени да оправяме след тях, месеци закъснение и скъсани нерви в комуникацията с Калин Благов.

Последна редакция: вт, 20 май 2025, 09:33 от hristo_

# 972
Здравейте,

Възможно ли е да се наеме дизайнер за проектиране само на една стая или обикновено работят по проект на целия апартамент?

Ако е възможно, ще съм благодарен за препоръки към кого мога да се обърна във Варна.

# 973
Има онлайн услуга само за стая homely
Интериорен дизайнер, аз като търсех, изобщо не ме отразяваше само за стая.

# 974
Или другия вариант да пускат стажанти да се упражняват върху клиента. Но не ти го казват, разбира се. Личен опит със стаята на дъщеря ми. Все едно аз съм малоумна и не виждам, колко дилетантски беше направен проекта. Личеше, че първо някой се е учил, а после набързо някой е минал с баданарката да коригира каквото види за 5 мин. Вече станах половин дизайнер и неща, като минимум отстояние за да има място за перде са ми дреболия.

Общи условия

Активация на акаунт