Детски психолози,психотерапевти и психиатри

• 371 336
  • 684
  •   1
Отговори
# 645
Emotsinka, нямам личен опит, но веднъж в компания до мен седеше жена, чието дете имаше подобен проблем. Не знам как стана, но се откъснахме от другите, стояхме до късно и говорихме много дълго. Аз, като напълно страничен човек (всеки не успява лесно да пребори собствените си проблеми, но някак по-реалистично вижда чуждите), веднага усетих няколко места, на които се къса нишката. Майката смяташе, че с наредби и строги заповеди ще реши проблема на детето. Също така мислеше, че детето не схваща, че има проблем и някак го мислеше за малко и неразбиращо, а то беше вече пораснало. Това не касае вашия случай. Просто се замислете - как да бъдете мека, но знаеща какво се случва с детето? Имате ли семейни проблеми вкъщи, които го тревожат? Как може да й покажете, че я харесвате и приемате такава, каквато е тя?
Още веднъж се извинявам, че не съм лекар и мненията ми са със сигурност повърхностни. Но понеже знам какво е да имаш проблеми с дете и всичко да е на твоята глава, се опитвам да задам някакви насоки само. Дано се справите!

Последна редакция: сб, 10 фев 2024, 21:58 от B2022

# 646
  • Някъде там
Здравейте!
Може ли да ми препоръчате добър детски психиатър.
Става въпрос за момиче на 11 год, което от една година и четири месеца не е добре.
До тук сме били във Варна в детска психиатрия за две седмици, но за съжаление не получихме адекватна диагноза и лечение, ходили сме при доц.Чумпалова, при д-р Трендафилова, при-д-р Русанова.
Дъщеря ми е приемала Сперидан, Хлорпотексен, Хедонин, Абизол, в момента е на терапия с Оланзапин и Стимулотон, но положението е все така лошо.
Нямам сили вече и не знам още колко мога да издържа.
Агресивна е, рита ме, скубе ме и ме блъска.Крещи и изпада в истерични пристъпи, днес получи поредната криза.
Задава едни и същи въпроси постоянно.Основен въпрос е дали съм почивка, и после според заниманията през деня кога ще яде, какво ще яде, повтаря едно и също нещо, повтаря докато се случи и стане.

Обяснявам едно и също, пробвала съм по различни начини, съгласява се с мен и след минута пита отново.
Наистина вече нямам търпение да нацелваме лекарства и лечение.Искам детето да има ясна и точна диагноза и да не е опитно зайче.

# 647
Незабавно запишете час в Клиника Св. Никола към Александровска болница в София. Телефона го има  в интернет! За съжаление се чака със седмици, но кажете че е спешно, разбрахте ли, кажете че е много спешно. Там са най - добрите специалисти! Успех!

# 648
  • Някъде там
Незабавно запишете час в Клиника Св. Никола към Александровска болница в София. Телефона го има  в интернет! За съжаление се чака със седмици, но кажете че е спешно, разбрахте ли, кажете че е много спешно. Там са най - добрите специалисти! Успех!
Записали сме час и още чакаме.

# 649
Записали сме час и още чакаме.
Така, пак звъннете и кажете, че състоянието на детето е сериозно и не търпи дълго време да се чака, послушайте ме! Успех!

# 650
По препоръка оттук водих моето дете при тази лекарка, работила е точно в клиниката в Александровска. Прави и онлайн консултации. Ако решите, пробвайте, докато чакате час.

# 651
Д- р Трендафилова и д-р Янева работят амбулатория. И двете са били в Св.Никола. Според мен детето трябва да бъде наблюдавано не за един час, както са тези лекарки, положението е по-сериозно и си трябва болничен престой.

# 652
  • София/Севлиево
Доктор Русанова същата, която работи в Св Никола ли е?При нея водихме голямото дете преди 2 години и половина.Приеха ни точно по спешност, защото бе станал свръх агресивен (бе стигнал до там да удари брат си, който нямаше и година и да блъсне баба си от велосипеда ѝ и да скочи да я души).Докторката му назначи изследвания (някакви в Геника)  и терапия.В началото бе на Хедонин и Хлорпротиксен,но бе като парцал от тях,отказваше да се храни,изпускаше се по малка и голяма нужда и все едно не беше той.След като излязоха резултатите се видя,че и двете лекарства не са за него и сега е на Золофт.Няма ги тези неща от преди, единствено понякога агресия,но в много лека форма и вече може сам да се овладее.

# 653
  • Някъде там
Доктор Русанова същата, която работи в Св Никола ли е?При нея водихме голямото дете преди 2 години и половина.Приеха ни точно по спешност, защото бе станал свръх агресивен (бе стигнал до там да удари брат си, който нямаше и година и да блъсне баба си от велосипеда ѝ и да скочи да я души).Докторката му назначи изследвания (някакви в Геника)  и терапия.В началото бе на Хедонин и Хлорпротиксен,но бе като парцал от тях,отказваше да се храни,изпускаше се по малка и голяма нужда и все едно не беше той.След като излязоха резултатите се видя,че и двете лекарства не са за него и сега е на Золофт.Няма ги тези неща от преди, единствено понякога агресия,но в много лека форма и вече може сам да се овладее.
Последно като ходихме работеше в Свети Никола/ към днешна дата мисля, че не работи там/ и каза, че дъщеря ни не е спешен случай и за нея проблема е неврологичен.Дъщеря ми е диангостицирана с епилепсия и лека форма на умствена изостаналост.Всички изследвания, които направиха невролозите изключиха, че проблема е неврологичен. Проблема е 100% психогенен.От Варна, след престой от две седмици  ни изписаха с диагноза лека умствена изостаналост, значително нарушение в поведението, изискващо грижи или лечение.Там се повлия добре от сперидана, но нямаше как да достигне максимални дози заради тремора, който получава. Изпада в истерия когато влезем в училище, затова не посещава такова и тази година прекъсна да учи по медицински причини.Психолозите също не могат да работят с нея, защото отказва да работи.Няма как да разкажа всичко, защото наистина е много дълго

Според детска психиатрия София случая ни не е спешен и да слушаме лекуващият ни псиихиатър, записаха ни и казаха, че ще ни се обадят да я изследват и да направят оценка на сътоянието ѝ.

Благодаря на всички, които ни Blue Heart писаха!

Последна редакция: вт, 26 мар 2024, 10:18 от Искрица

# 654
  • София/Севлиево
Моят син също се повлия добре от Сперидан, който пиеше на 8 години.Обаче напълня страшно  от него(мина 45 кг, което бе много за тогавашният му ръст) и се наложи да го спре.За успокоение сега редуваме Алора с Невронат и му се отразяват добре.
Според мен трябва да сте по-настоятелни за Св.Никола и най-добре мъжът ви да контактува с тях(моят се обади и представи нещата още по-зле, отколкото бяха,аз не бих могла така,явно мъжете са по-убедителни).

# 655
Искрица,
Ако още ти е необходима, то още една препоръка: за д-р Румяна Трендафилова. Има я в superdoc.
Потресена съм, че на 11-годишно дете са приложили психолептик като оланзапин. При неукрепнал организъм си е бавно убийство реално и такива медици са за затвор.

Тази препоръка за д-р Михайлова важи за всички, които имат нужда от добър диагностицик, изключителен експерт и човек, който няма да ви загуби времето.

# 656
  • Някъде там
Искрица,
Ако още ти е необходима, то още една препоръка: за д-р Румяна Трендафилова. Има я в superdoc.
Потресена съм, че на 11-годишно дете са приложили психолептик като оланзапин. При неукрепнал организъм си е бавно убийство реално и такива медици са за затвор.

Тази препоръка за д-р Михайлова важи за всички, които имат нужда от добър диагностицик, изключителен експерт и човек, който няма да ви загуби времето.
Благодаря.
За съжаление няма много препарати, които да са подходящи за деца.
От оланзапина истеричните и агресивните ни изблици намаляха драстично и е много по-спокойна.Преди това положението беше направо кошмарно.

# 657
Здравейте. Търся детски психолог в гр. Плевен за дете на 5 години. Приемам всякакви препоръки

# 658
Здравейте,мили дами.
Моля всяка от нас която има информация за добър детски психолог,психотерапевт във Варна да сподели!?
Поведенческа терапия също би била полезна.Ще съм ви страшно благодарна!
Психолози много но като незнаеш кой е читавия се луташ в губене на време.
Синът ми е със стериотипнп поведение,трудна социализация с деца,ниска самооценка,неуверен и т.н за това търся добър.Остава ни една година до училище а имаме сериозни проблеми.
Благодаря на всеки предварително 🫶

# 659
Здравейте,мили дами.
Моля всяка от нас която има информация за добър детски психолог,психотерапевт във Варна да сподели!?
Поведенческа терапия също би била полезна.Ще съм ви страшно благодарна!
Психолози много но като незнаеш кой е читавия се луташ в губене на време.
Синът ми е със стериотипнп поведение,трудна социализация с деца,ниска самооценка,неуверен и т.н за това търся добър.Остава ни една година до училище а имаме сериозни проблеми.
Благодаря на всеки предварително 🫶

Може да потърсите услугите на детски център ,, Радост за нашите деца "

Общи условия

Активация на акаунт