81 Американска - следеуфорийна и отрезвяваща

• 12 579
  • 298
  •   1
Отговори
# 135
  • usa
щото останах като гръмната в момента, а до края на деня повече не го видях  Confused. съгласна съм, че ако имаше намерение да ме съкращава щеше да знае точно как да го снесе, ама с него рядко си шерваме каквото и да било, трудно ми е да си представя точно сега да започне...

# 136
Мен ме съкратиха от първата ми работа, само четири месеца след като бях почнала. Затвориха цялия клон и ей така ни го снесоха, между Коледа и Нова година. Шефовете се спасиха, а на нас ни казваха още един-два месеца ще има работа - да съберем, да опаковаме, да почистим. Трънки, още до 15 януари всички бяхме аут, купиха ни пица и дребни подаръчета. Кобрата беше 300 на месец, излъгаха ме, че не можели да ми върнат данъците за СС, обаче аз пък ходих на прегледи и се заредих с лекарства като за последно преди да ми изтече застраховката. Обаче пак страшен гръдж имам към организацията.

Миз, едва ли е лоша новина.

# 137
Нямаше ме няколко дни (насладих се и се заредих с красиви есенни гледки  Simple Smile) и сега отварям тук и гледай какви новини чета.  Confused

Бенс, много тъпа работа. Съчувствам много и стискам палци за нещо по-добро възможно най-бързо. А конкретно по въпроса ти- какъв адвокат е мъжа ти по-точно и навити ли сте да се местите? Върти ми се нещо наум.

Рая и Ева, съжалявам и за вашите новини- дано всичко остане назад като лош спомен съвсем скоро.

Мишолина, гиди и менталити, ей.  Laughing

# 138
Бенс, всичко ще е наред, няма страшно
Ева имаш много положителни мисли от мен, Рая и ти  bouquet
Бубе, какво става с шефката рускиня newsm78
При нас все още няма съкращения просто орязват часовете #Cussing out и днес понеже беше много натоварено и някакъв там ми се пенеше не издържах и му казах доста истини за управлението на магазина / по- късно се оказа че съм крещяла на регионален менажер Shocked, ами кво да се прави все като питам кой идва все един и същ отговор '" биг бос", ами те много бе, аз друг очаквах не на такова ниво Embarassed/.Така, че при нас ако ще гонят някого ще съм аз Sad

# 139

мерси на всички за подкрепата и идеите Hug
зора и атти, мерси за линковете

мишолина, това менталити, а Joy
то, не че американкото ни помогна много днес Rolling Eyes

Последна редакция: ср, 12 ное 2008, 03:18 от benson10

# 140
Bens, още нямам отговор, може да ги няма хората, като ми се обадят веднага ще ти пиша. Това, дето пита МрсГ обаче и мен ме интересува- бихте ли се преместили, за да знам какво да кажа ако ме питат.

Ей, само неприятни новини да му се не види! Дайте да пускаме нова тема! Sad

# 141
Дами, забелязвате ли, че сме минали италианките по брой теми? Кой ни го беше пожелал по едно време?  newsm78

Все забравям да ви покажа, какво снимах на една детска площадка във Варна

Joy

# 142
Ау, Бенсън, съжалявам!  А възможно ли е частна практика?  Познавам няколко адвокати които правят това...  Всичко да се оправя бързо!!

Момичета, аз много се стряскам като чета за икономиката.

А какво правите с тези досадни хора които ви казват как да гласувате, било то за президент на държава или за президент на работна асоциациа  (арггггггг!) ?   Засега ги игнорирам, но се боя че няма да издържа дълго...   

# 143
Тандури, да съгласни сме да се преместим, но все пак да си заслужава офертата. Мерси много!

Пикси, не може да започне частна практика, защото завърши само преди година и няма клиенти, които биха го последвали, също малпрактис иншурънса е много, а и заради икономиката в момента, никой няма да ни даде заем, за да започне. ако имаше поне още 2-3 години опит щеше да е съвсем различно.

# 144
Pixie, то си е стряскащо. Не знам при вас как е, но тук (San Francisco Bay Area) е доста натегнато положението. Големите компании съкращават contingent workforce (temps, contractors, consultants), навсякъде има спиране на назначенията, заговори се за драстично намаляване на разходите, няма да има увеличения на заплатите и бонуси догодина.. Спират се големи проекти с външно финансиране, не се сключват договори с фиксирани разходи, изцяло се преработват бюджетите...
За малките пък да не говорим, съкращаване на хора или направо затваряне на фирмите.

# 145
Ама че отрезвяваща тема се получи! По дяволите!

Бенсън, мила, много съжалявам! Не мога да помогна с нищо съществено, освен да стискам силно палци Sad ... че ще оцелеем е ясно, въпросът е на каква цена! Бъди опора на мъжа си, ти и вярата ти в него са му най-нужни в момента!

Мишолина, прав е човекът Grinning менталитито е неизкоренимо и се налага да го обръщаме на асет Wink Се ла ви!

Pixie, аз се депресирам и изнервям страхотно ... затова съм почнала да избягвам пресата, не че като си заровя тиквата в пясъка ще променя нещо  Tired

Последна редакция: ср, 12 ное 2008, 04:29 от Agent Provocateur

# 146
никой не е застрахован, мъжа ми увисна като двама от най-големите му клиенти обяваха банкрут, а другите затегнаха положението и намалиха работата наполовина.
така започнаха преди няколко седмици със съпортинг стъф, сега минаха на адвокатите с най-малък опит, даже май ще затварят офиса в Бостън...и това голяма фирма

добре, че Обама ще е президент, че всички ще имаме нужда от тия помощи ( а той какъв трън си вкара в гащите с това обещание, ако знае, не че трябва да го спази сега)...черен хумор или липса на хумор, извинете...

Последна редакция: ср, 12 ное 2008, 03:18 от benson10

# 147
Аз не мога да чета вече, че ужасно се изнервям...  Tired, колкото и да го мисля, нищо няма да променя и затова престанах. Но разбирам, че при вас настроението е много зле....

# 148
Зора, и тука е така.  Наемат в здравеопазване, образование (някои специалности), донякъде IT (което не могат да изпратят в Индия), но другите сфери са pretty much замразени.  

На нашата улица видях знак за форклоужър...   Снощи се разхождахме с детето и тя ме караше да чета какво казват знаците. На много места знаци за МкКейн или Обама продължават да стоят (повече за МкКейн при нас). На детето му хареса думата "Обама" и започна да скандира сричково "О-ба-ма! О-ба-ма!"   Нямаше много топлина в очите на тичащите съседи.

# 149
Който се депресира да не чете!

Във фирмата на мъжа ми наскоро уволниха 11% от служителите - обяснението - да покажат повече приходи за третата четвъртина, за да има се вдигнат акциите! Направо не можахме да повярваме, те нито имат проблеми с клиенти, нито липса на пари.

А сега нещо леко комично - малко след новината за увилнението са пуснали мемо мениджърите да внимават като излизат от сградата, защото било имало инцидент със пепър спрей!  hahaha На мен ми стана много смешно, ама и леко страшничко как човек може да изперка в такава ситуация и да не мисли за последствията.

Общи условия

Активация на акаунт