АПРИЛчетата гонят есента и чакат с нетърпение снега!

• 14 488
  • 297
  •   1
Отговори
# 150
Хелънче, аз внимателно прочетох поста ти за жълтеницата (много компетентно и добре обособено мнение) и съм напълно съгласна Hug. Само за акането не съм съвсем, а именно това ти го даваш за пример в учебниците и книгите (
Приемането на захар намалява кърменето и т.н. и т.н...освен това кърмата води до по-често изхождания (по принцип у кърмените бебета са по-чести, а не по-рядки – Ясминка, сори, ама за това никога не съм била съгласна с теб - във всички книги и учебници го пише
), та оттам тръгна цялата работа. Но уотевър, разбрахме се! И аз бих призовала за повече толерантност, по-внимателно с изразите, многото препинателни знаци и емотиконките:peace:

Иначе и аз гледах репортажа за пилетата и много се впечатлих. Отдавна се опитвам да намеря сайт или магазин за био продукти, включително месо, зеленчуци и плодове, но засега безуспешно Sad

Мамчета, ако нещо не се прецака в последния момент утре вечер съм на урок по народни танци   261uu Ще му друсна едно хорце  Laughing

# 151
Хриси- абе добре, био-месо...но нали и на пюретата има надпис "био''-на кого да вярвам? И да намерим такъв магазин - истински ли ще е??? Имам един познат, на около 25, който е вманиачен в здравословното хранене - живее последните 5-6 години в САЩ - та той ми разказвю, че там посещавал само ресторанти/заведения, които предлагали  месо само от "free-running animals" - такъв бил терминът... и било доста, ама доста по-скъпо. Ама вие представяте ли си пък в САЩ за какво става въпрос - тук поне можеш да си купиш ябълки от някоя баба покрай пътя. Просто вече и аз не знам - домашно ли (но с купени продукти), или био-купешко...Ласи - добре изглеждаш за годините си, така ОК ли е?

# 152
Хелънче, и аз съм в същата чуденка. А днес на бурканчетата на Хип видях с много мини буквите как нямало консерванти и оцветители "според разрешеното от закона"...То не че не е логично с тоя срок на годност от сума ти години...А за животните се сещам за какво говориш. В Била много се харчат едни яйца "от свободни кокошки". Иначе там има и био сирене и био кисело мляко. Лично аз все още оставам на Хип, защото 1-2 пъти пробвах да правя на Марти домашни пюрета, но явно имам проблем с пасирането, защото постоянно се задавя и повръща Confused

# 153
Привет!
Даниел също няма такъв белег на рамото си,на консултацията ще я питам както и с какво да си лекуваме стафилококите Peace
aquariel и аз съм му взимала на Плазмон бисквитите и той така отхапва бая голямо парче и се дави затова сега ги троша в плодовите пюрета Peace

За пръв път чувам някой да казва на бучките-вълци ShockedБреййййййй
Аз го гледах метериала за месните пюрета с естроген Shockedнямам думи!!!Нали уж на пюретата на Хип пише,че продуктите се отглеждат само в такива био ферми...да вярваме ли?!?Аз засега ползвам доста техни неща!
Оф и мен малко ми дотегна форума тези дни  Tired все спорове,разменяне на остри реплики..сега пък зачекната темата за педиатрите!Пак го има това "Кой е по по най"! Този път не касае децата ,а кой е по компетентен в дадена област!Аз съм по склонна да вярвам на медицинските лица в редиците..какво да се прави-доверчива съм си Grinning

Дидиморке Даниел  със сигурност си пише с част от априлските бебета в техния си форум...да издам и твойта Калинка,че и тя е в кюпа!Да знаеш какви неща си пишат с моя син.. /срамотии/:blush: май се харесват!

# 154
Аз го гледах метериала за месните пюрета с естроген Shockedнямам думи!!!Нали уж на пюретата на Хип пише,че продуктите се отглеждат само в такива био ферми...да вярваме ли?!?Аз засега ползвам доста техни неща!

sisee , аз уж внимателно слушах за да видя дали ще цитират някоя фирма за пюрета. Те споменаха ли Хип, или ние всички си го помислихме по подразбиране?

# 155
  • Варна
аз така и не разбрах, с кое точно хелън не е съгласна с мен, но ако е за изхожданията при изцяло кърмените бебета - винаги съм казвала, че кърменото бебе може да ака по няколко пъти на ден, както и на няколко дни по веднъж.  А пък това, което хелън е написала за жълтеницата и честото и ранно кърмене си е съвсем точно и съм го подкрепяла и практикувала.  Peace Друг е въпросът, че в родилните домове по принцип неохотно дават бебетата преди 6-тия час от раждането, препоръчват кърмене през 3 часа с нощна пауза и съветват да се дава подсладена вода или глюкоза. Аз от това съдя какви учебници са чели.

а това за детските пюрета ме хвърли в потрес направо. Ами то същото се отнася и за месото, дето го купуваме от магазина. Аз нямам познати, дето отглеждат животни, какво да правя smile3511

П.С. didimorke, много се смяхме с голямата щерка, благодаря   bouquet

Последна редакция: вт, 11 ное 2008, 22:00 от Ясмина

# 156

sisee , аз уж внимателно слушах за да видя дали ще цитират някоя фирма за пюрета. Те споменаха ли Хип, или ние всички си го помислихме по подразбиране?

а не..не споменаха никоя марка Naughty Аз понеже ползвам на Хип пюретата и съм чела за тях,че гарантират,че месото,зеленчуците и плодовете им се отглежда в био ферми Peace колко е вярно обаче.... Thinking
Ясмина на Калипетрово не отглеждат ли животни? Моите баби и дядовци гледат това-онова!

Аз ли съм единствената "мъжка мама",която не забелва атрибута на сина си? Има ли и други или съм само аз?

# 157
  • Варна
sisee  smile3555 гледат, ама много далечко ми се вижда все от там да се снабдяваме. И айде за Невена мога да взимам, ами ние дето го ядем това месо?  Ти от село ли зареждаш?

# 158
Аз прекъсвам темата с жълтеници, изхождания и т.н. Явно всички говорим почти едни и същи тези, но Сисе е права, че само се напъваме кой е по-компетентен...(Елица в момента прави нещо такова - гледа от половин час в една точка и се напъва, надува и почервенява hahaha)...

Честит имен ден на всички Виктор и Виктории!!!

А по повод готовите пюрета - току виж Елица я е подгонила една акцелерация от тез готови смеси и стане по-висока от всички др априлчета (на мама мечтата - нали съм си дребосък)  Joy Днес Иван ме пита, дали е нормално да е 66 см и да тежи 6048 на 7 месеца...и после видяхме, че е в нормата (малко над долната граница) - после ме попита сериозно, как е с нервно-психическото развитие - аз му отговорих още по-сериозно, че според мен е много умна и той отсече най-сериозно: "Значи ще е дребна и умна!" Joy

Сисе - точно преди малко Елица отхапа доста голямо парче Плазмон бисквитка и й го вадих от устата - според мен наистина не са безопасни, защото аз пробвах малко да ми се разтопи в устата и доста бавно се разтопи- така че тъкмно се чудех дали може да се задави и ето че при вас вече е станало...аз си мислех, че се разтапят веднамагически!!!

Айде спирам с чата - ще ходя да го приспивам това...

Само да ви споделя и др 2 неща - днес направиха на Елица Манту - нямаше белег на рамото - в петък ще ви информирам как е положението...А миналата седмица ходих на тае-бо (кой на народни танци - кой на Тае-бо) и се чувствах малко зле...в смисъл, чувствах си тялото някакво не-мое, едно такова пльоснато и пълно с токсини...така се чувствах... Cry

# 159
Здравеите,аз съм от мамите които пишат много рядко,но надявам се не сте ни забравили напълно.

Моя син всеки месец му се зачервява гърлото и  се стига все до антибиотици.
Този месец,отново го повтаря,но вече и с лека форма на фарингит и лекарката ни
изписа антибиотик КЛАЦИД.
И затова искам да ви попитам,дали някоя от вас го е давала,и ако е дали е доволна
Ласи,много ще те помоля,ако може да ми кажеш дали този антибиотик е безобиден за деца,
понеже в листовката пише доста страховити странични ефекти.
Благодаря на всики предварително за отговорите ви

# 160
  • Варна
хелън мъжът ми смята, че Невена щяла да е най най от тримата, защото "много умно гледала от малка". А иначе е прав, че ще ни върти на малкия си пръст, него вече го почна  Joy
Много късно я слагаш да спи, моята спи от 8 часа и й идва времето за първо събуждане вече.  Grinning

# 161
Хихи Ясмина и аз очаквам вече "включване".

Аз пък като никога да се включа в някой "словесен диспут", ама да знаете, че вече няма, много изморително, ей:) Иначе най-малко бих определила спора като "по-по най". Нито имам образованието, нито компетентността да споря не с една, а с две лекарки. По-скоро на мен пак ми позамириса на "кърмещи" - "некърмещи". Но да изпушим лулата на мира, а  Hug

Отивам да си цункам спящото съкровище и да поприлегна и аз.

Лека мами  bouquet

# 162
Алоу, кокошарника...
Добър вечер!  Hug
Кво става бе народе!  ooooh!
Преди тук се влизаше да се разведри човек, да си отдъхне, да сподели, да се посмее....
А кво стана напоследък...  Sick Честно ви казвам, хич не ми се влиза вече...  Confused Те проблясъците на италианската фамилия на 1-ва стр. ще станат повече от нормалните постове май... Crossing Arms
Я да вземете да мирясате малко ей  Naughty
Аман от тия препирни кой е по-, по-, най-
Тук не е мястото да се доказваме като по-добри професионалисти, по-добри майки, по-добри съпруги, по-добри любовници и пр.
Не знам колко често трябва да си припомняме, че всеки има право на мнение, че колкото сме различни майките, толкова са ни различни децата и т.н.
Дори когато бяхме бременни и когато се предполага, че са ни блъскали най-яко хормоните нямаше такива разправии...
Хайде да укротим малко топката и да влезем в рамките на добрия тон, какво ще кажете а???
Ама тоя път за разнообразие, нека се опитаме да го задържим поне няколко теми подред... Дали ще е възможно?  newsm78

Лека нощ на всички бебоци!  Heart Eyes Те слава богу милите са далеч от нашите мисли и страсти! Ако можеше винаги да бъдат такива безкористни и чистосърдечни  Rolling Eyes

# 163
Божкеее,

то таз вечер как ли не ни наричаха - скумрии, кокошки.....

и какви теми да отпочнем, та да съберем аудитория? newsm78
Galivo, като правиш забележка - дай примерна тема за разговор, заради която да ти е приятно да четеш, не ни се карай само Grinning

И за последно само да прокоментирам: Хриси, едната докторка е кърмеща, другата - не! Как така пак ти заприлича на стааария спор?

# 164
Мамчета да ви дам разкажа сега 2 приказки за лека нощ по повод колко трудно се отглеждат малчовците и за способностите и адекватността на татковците( български народни приказки са, без майтап)
Навремето, дядо Боже като създавал животните, всяко малко на животно като се родяло го мятал през оградата и то от другата страна направо стъпвало. Само на жената като и хвърлил бебето тя притичала и го хванала с престилката. Повторил- тя пак си го хванала. И от тогава животните като се родят прохождат веднага, а на жената е отредено да си отглежда трудно децата, като толкова и знае главата:)

В началото дядо Боже отредил на мъжете да раждат децата. Дошъл момента да ражда мъжа и като го заболяло, като се завайкал от болка, качил се на едно дърво и не слиза. А отдолу жената като видяла каква е работата бебето като се родило го хванала с престилката и го спасила. И от тогава, явна защо, жените бременеят и раждат.

Като стана въпрос- някоя от вас оси ли престилка?

Общи условия

Активация на акаунт