Подсъзнанието може всичко 3

• 59 639
  • 581
  •   1
Отговори
# 135
Мили момичета, чета ви много отдавна, но не съм писала.Това е най-интересната тема и за мен във форума-тема за "повредени" както всички се чувстваме в известен смисъл. Не знам от къде да започна...Може би как започна всичко през 1992. Бях на 19. Една вечер доста късно "случайно" попаднах на един епизод от филм по  ТВ, в който един мъж разясняваше на една жена какво означава "сребърната нишка", която свързва материалното и астралното тяло при пътуванията на душата. Бях толкова впечатлена, че едвам дочаках финалните надписи, за да разбера, че това е откъс от филма по книгата"Да достигнеш плода" на Шърли Маклейн. Бях запалена кинаджийка и явно Бог бе решил, че опитностите на една актриса биха отекнали най-дълбоко в душата ми. Не помня поредността на книгите след това, но Ричард Бах с "Илюзии" и ""Едно"(тази книга ми беше трудно да я преглътна" в началото), Пако Рабан, Ошо, Джеймс Редфийлд, Хуан Хосе Бенитес с "Операция "Троянски кон", Лиана  Антонова, "Анастасия"...сигурно забравям много автори в момента. Но може би най-разтърсваща се оказа "Разговори с Бога". Тази книга сама ме "повика" в една книжарница, покрай която "случайно"минавах.  Но едновременно с интереса ми към подобна литература, който в началото ме опияняваше, в живота ми се случиха и доста неприятни неща. Но именно те ме направиха силна и това, което съм сега го дължа именно на тези "уроци". И аз като Червено винце в молитвите си отправям само благодарности и оставям в ръцете на Бог съдбата и живота си. Сега съм щастлива от това, което съм и имам. В момента чета "Съдбата като шанс" и ми се ще да вместя и това-"Ако човек научи първото важно правило, че всичко, което съществува, е добро, просто защото съществува, ще го обземе повече мир и спокойствие."
Спокойна нощ и красиви сънища.

# 136
mamm1129...миличка, добре дошла при нас..."повредените"!  Wink ... Laughing ...Краставите магарета отдалече се надушват  Hug 
Пиши по-често...моля те!   Hug Толкова хубави книжки си прочела, има какво да споделиш... Hug

darena...сега видях отговора ти...благодаря ти мила!  Hug Права си за молитвичките... Heart Eyes

До скоро  момичета!  Heart Eyes

Последна редакция: пт, 14 ное 2008, 00:46 от ЧервеноВинце

# 137
Сравнително често преживявам Де жаву. Но не мога да си обясня, как е възможно, при условие че в предишен живот съм живяла в друго време и съм била друг човек (същество), да изпадна в същата ситуация. Аз буквално знам какво ще се случи, в даден момент, все едно вчера съм го преживяла. Rolling Eyes
Аз също мнго често имам подобни изживявания от малка.Преди не знаех как да си ги обясня, но сега мисля, че липсата на такова понятие като време под формата на минало, настояще и бъдеще, както  наличието на паралелни светове, в които нашето АЗ съществува  едновременно на няколко места са някои от моите обяснения.
Обещавам вече да съм по-активна, когато мога. Страхотно е да усещаш сродни души, с които не се налага да си подбираш думите, за да не те помислят за леко отнесена.
  bouquet  bouquet  bouquet

# 138
  • София
Ау, колко много сте писали снощи!! А аз да отида да спя и да пропусна тази интересна дискусия!  Tired
Регресията наистина е доста опасна практика, както отбелязва ЧервеноВинце . Аз не знам дали бих се подложила. Че ми е любопитно, любопитно ми е. Но би било и доста травмиращо преживяване. Четох наскоро книгата на Станислав Гроф "Когато невъзможното се случва". Той е психиатър, практикува в Америка и се занимава с изследвания на човешкото съзнание под въздействието на ЛСД, както и на естествени психотропни вещества. Всичко това, разбира се, става в лабораторни условия. Да не помисли някой, че става въпрос за дрогиране  Wink
Всъщност именно в такива променени състояния на съзнанието става възможна регресията и душата си спомня предишните си животи.
Книгата е уникална! Препоръчвам я на всички, които се интересуват от регресивна хипноза - http://www.pe-bg.com/?cid=3&pid=25576&show_comments=1
Самият д-р Гроф е много отворен за нестандартните практики човек /експериментира и със себе си и разказва от първо лице/, а от друга страна е и лекар. Непрекъснато е пътувал до Индия и дава интересни впечатления от срещите му с разни гурута и индиански шамани.
Между другото, и в България се прилагат методите на д-р Гроф по трансперсонална психология /без ЛСД разбира се  Simple Smile/. Дори през пролетта беше организиран семинар, но аз не съм ходила.Нещо ме възпира да се подложа на регресия без да съм убедена в квалификацията и в способностите на лицето, което я прави.

# 139
  • София
Между другото, ЧервеноВинце   Wink, Гроф описва една доста интересна случка, станала  в твоя регион - в Исландия, където той се жени по стар исландски обичай... Оказва се, че енергиите на север са не по-малко силни от енергиите в Индия или в Тибет например. Просто са от друго естество.

# 140
Лелеееее , колко много и интересни неща сте писали .................
Страхотни сте, това са все теми , които ме интересуват от доста време , но някак си съм се притеснявала да ги споделя , за да не ме помислят за "повредена". LaughingМоят интерес към всичко описано не помня кога се е появил , е факт че имам много точни спомени на ситуации, за които родителите ми казват , че не е възможно да ги помня , защото съм била бебе.

# 141
Истински започнах да се интересувам и чета литература от около 3-4 години, но не защото се е случило нещо преломно в живота ми , а защото исках да си обясня доста от случващите се около мен и моите близки неща .

# 142
  • София
Лелеееее , колко много и интересни неща сте писали .................
Страхотни сте, това са все теми , които ме интересуват от доста време , но някак си съм се притеснявала да ги споделя , за да не ме помислят за "повредена". Laughing
Тук всички сме "повредени", както се разбра  Wink Така че изобщо не се притеснявай да споделяш - сред свои хора си  Laughing
Това, което ми прави много голямо впечатление обаче - и го казвам напълно сериозно - "повредените" като нас стават все повече. Не знам на какво се дължи, но хората започват масово да се интересуват от подобни неща. Дали не се дължи на приближаването на 2012г и променените вибрации на Земята?  newsm78

# 143
......или на това, че сме помъдряли... Simple Smile

# 144
mijjjka, Червеновинце  и аз мисля същото за регресията. Опасно е макар и много любопитно. Но поради това, че съзнанието се развива по - късно, при децата е отворено подсъзнанието и от т.нар Акашови хроники, където се пази информацията от минали прераждания те понякога възстановят по нещо. Моят син  беше 3 годишен като ми каза-  "Мамо ти като си беше малка и аз като ти бях татко и ти казах да слезеш от дървото ти защо не слезе ? / на силно бебешки език естествено/ newsm78

Червеновинце, чела съм че дрехите и вещите не бива да се дават на други хора, както и не бива да се вземат стари такива. Просто те носят  енергетиката на притежателя и например, ако е обладан от страхове...  , а пък обратното той навлиза в твоя свят. Същото и за книгите. Аз също подчертавам много и пиша по тях,  и оставям душата си върху моите книги, а съм ги давала много . Както и мебелите, къщите трябва да се пазят от вмешателства, които може и да не са злонамерени.

Тук всички сме "повредени", както се разбра  Wink Така че изобщо не се притеснявай да споделяш - сред свои хора си  Laughing
Това, което ми прави много голямо впечатление обаче - и го казвам напълно сериозно - "повредените" като нас стават все повече. Не знам на какво се дължи, но хората започват масово да се интересуват от подобни неща. Дали не се дължи на приближаването на 2012г и променените вибрации на Земята?  newsm78

mijjjka, Шри Шри пише за това , и на други места съм го срещала, че белегът на новото хилядолетия е духовност, обединяване на религиите и т.н. Ама за тези вибрации не съм чела. Би ли разказала накратко, или къде да прочетем?  Praynig

# 145
  • София
Не помня вече къде бях чела за резонанса на Шуман, който е нещо като пулс на Земята, на земната повърхност /дано да обяснявам правилно...  Embarassed/
Въпросният резонанс се явява напълно реална, физически измерена величина от въпросния учен Шуман преди няколко века, когато той е установил и нейната стойност. Интересното е, че тази стойност е останала непроменена в продължение на векове - до около средата на 20 век, май до около 1950г. ако не греша годината, когато необяснимо защо е започнала да се променя и да нараства т.е. да се повишават вибрациите на земната повърхност. Учените не мога да дадат отговор какво е предизвикало тази промяна, но тя е факт. Някои считат, че на това се дължи и забързването на времето... Никой учен май не може да даде теория за сега  Rolling Eyes

# 146
Всъщност според календара на маите 2012 г. би трябвало да дойде края на света.Но това е буквално тълкуване разбира се/имаше доста истерии преди време/.
Всъщност вибрациите и честотите ще се променят и ние хората  е хубаво да се подготвим  за тях.Така ще преминем по лесно през трансформацията и няма да имаме кой знае какви сътресения.
Ще дойде Новата Енергия и трябва да сме готови за нея.
Та хубаво е да обърнем внимание на храната с която се храним,на действията и постъпките си,на мислите-да се изчистим от всичко лошо и старо.
На много места съм го чела,последно в книгата за Ангелите/пак я споменавам Crazy/.Не мога да ви цитирам,защото вече я подарих,но днес смятам да си я закупя отново Crazy

# 147
  • Tам през Атлантическия океан

Червеновинце, чела съм че дрехите и вещите не бива да се дават на други хора, както и не бива да се вземат стари такива. Просто те носят  енергетиката на притежателя и например, ако е обладан от страхове...  , а пък обратното той навлиза в твоя свят. Същото и за книгите. Аз също подчертавам много и пиша по тях,  и оставям душата си върху моите книги, а съм ги давала много . Както и мебелите, къщите трябва да се пазят от вмешателства, които може и да не са злонамерени.

.... не мисля че е баш така  Naughty Лично аз знам че не трябва да се затруваш със стари и ненужни вещи (даже по фън шуй се споменава това) А относно давенето на дрехи и предмети  предпочитам да ги дам на някой който ще са му полезни/нужни   Peace Ако ги изхвърля така или иначе някой пак  ще се възползва от тях  Wink (в което не виждам  нищо лошо и страшно) Мисля че всичко е в главите ни това за "предавенето" на чужда енергия и че някои неща били злономарени  и тЯм подобни  Wink аз мисля само хубави и позитивни неща  Hug относто даватено и ползватето примерно на нещо чуждо.Не трябва да робуваме на вещите си .
 Някои от нещата които четем не винаги трябва де ги разбираме буквално  Wink

bouquet С голямо задоволство прочетох дикусията от миналата вечер  Hug Благодаря че ви има вас и тази тема  Simple Smile

Последна редакция: пт, 14 ное 2008, 11:03 от Desss

# 148
Това "пробуждане" на съзнанието е все по-забележимо явление, което ме изпълва с оптимизъм за бъдещето на Земята. Защото от всеки един от нас зависи, от всяка една осъзната душа да изпълним пространството с повече положителни мисли, хармонични отношения и красота. В епохата на "Водолея" все повече хора търсят отговорите на "най-простите" екзистенциални въпроси-кой съм аз, какъв е смисъла на живота,каква е мисията ми. Лично аз все още не съм открила каква е моята мисия на Земята, но се стремя да живея по-осъзнато като намирам смисъл във всяка една среща, разговор, филм. Търся, анализирам емоциите, поведението си, не винаги успявам да съм най-добрия пример на двете си дъщери, но се опитвам...доколкото мога да претворявам прочетеното в мъдрите книги в действителността.

# 149
много сте писали, съжалявам, че не съм била тук снощи Hug
Аз съм явно съм "най- младата" в тази насока и все още доста неориентирана.Все още не мога да намеря "своя" метод, това, което ми се отразява най- добре.Пробвам всичко, което съм чела ( а то със сигурност не е кой знае колко много) и незнам дали не ми действа объркващо, това, че сменям "тактиката" толкова често.
Миналата седмица ви споделих, че съм много щастлива, наистина изпитвах върховно усещане на хармония и в момента, в който го изказах на глас нещата скаш тръгнаха в обратна посока.разболях се.Дъщеря ми също.От там тонусът и настроението ми изчезнаха.И се питам дали аз нещо съм сбъркала или недовършила?

Общи условия

Активация на акаунт