ОКТОМВРИ мина и замина,а ОКТОМВРИЙЧЕТО напред е с една година!!!

• 65 927
  • 278
  •   1
Отговори
# 135
Здравейте, сигурно вече не ме и помните коя съм, а на всичко отгоре нямам време и някоя снимка да кача, че да си спомните ...
Инак ви чета, и то честичко, но определено не ме затруднявате с дълги романи .. стегнете се, какво стана с нашата групичка задружна ..
Относно зъбки и зъболекари, ние декември се запознахме с тях, вече имаме 2 пломби на последните 2 зъбчета от 2-те страни отдолу, една от които падна преди месец, а на всичко отгоре има кариесче на предните зъбки , така че пак ще ходим на посещение тия дни, като се поосвободя малко .. април уж ще ми е спокоен месец, ама знае ли се?!
Най- важното в случая е, че Никол ходи със страшно удоволствие на зъболекар, сигурно поради факта, че първите 3 пъти носихме и подаръци, уж дядо Коледа беше минал първо там да остави за добрите деца подаръци и зъболекарката се явяваше Снежанка, но това свърши добра работа, щом като след като се върна от дву- седмично гостуване при нашите, ми каза че е изгубила пломбата и да се обадя на зъболекарката да й сложи нова ..
До тук добре, но иначе е като цяло е голяма хала ... непрекъснато бърбори, незнам на кой се е метнала такава, дето не спира, все й се играе, умора няма ... тая енергия не я ли я отпуска в градината, та и в къщи .. Ляга късно, сутрин сме зле със ставането, яденето също не ни е на ниво ... в градината яде, в къщи похапва, колкото да не е безхич ... и така ...
А при мен е само работа, работа и работа .. но има за какво, доволна съм ...
Въпреки че Драго започна все по- често да споменава за бебе ... аз един ден съм ЗА, друг се замислям повече, точно сега ли е времето ... въпреки че реално погледнато няма за кога ... и така ... Ежедневие!
Надявам се всички да сте добре, здрави и щастливи!
Целувки на вас от нас и до скоро!

# 136
ооооо имаме включване    bouquet

Иренке, как можа да си помислиш, че сме ви забравили, ама много работиш бе момиче, вземи се спри че виж и темата ни е изостанала , от такива работещи мами като тебе  hahaha Joy

Ади, филма за вампирите хич не е страшен даже е направен като за тийнове и няма никакви сцени на насилие и тем подобни, просто е един нов хит сред младежите с всички терзания по артистите въплатили се в главните роли, на мене ми действа много релаксиращо и ме зарежда само с хубави емоции , даже ходя като дрогирана , след като изчетох цялата поредица от книги описваща историята и сега само музиката ми остана да поддържам духа на филма във вените си....  Mr. Green съвсем по ВАМПИРСКИ  hahaha Joy

за зъболекар , имаме нужда, но този който ползва семейството не иска да обработва Дидините щото не иска да я стресира, пък и по негов преглед имаме един кариес, който може да не се взима под внимание..но като ви чета  се замислям дали да не потърся детски зъболекар и да запозная детето със самия процес на пломбирането, че каката още има страхов ужас от това занимание...  ooooh! newsm78

иначе сме си по старому..... имахме тържество - Пролетно в градината, за което Диди се подготвяше много старателно под пълното прикритие , че трябвало да е изненада за родителите, не че не научихме репертоара на всички , но като за ЛОШ късмет на самият ден я заболя страшно ухото, но аз майка садистка , реших че трябва да е там и определено бяхме - играхме и пяхме и казвахме стихчета...........но Диди въобще не се чустваше добре и направо ми стана жал на дебелокожието което проявих към нея само и само да е на тържеството.... е това е похвалих ви се ква съм егоистка и не зачитаща детето си майка....

от името на Маргото ви предавам специални поздрави, целувки и прегръдки.
,.... че дъртофелницата я мързи да пише и ........

весели и слънчеви пролетни дни !!!

# 137
Да не повярва човек, ама втори път ще се отчета днес .. като доброто старо време, когато се чуууудех по цял ден какво да правя .. еех спомени ..

Та Вили да ти кажа, че тоя филм ЗДРАЧ го гледах мин. седмица и определено ми хареса, нищо че си падам по зрелищните ужаси, а тоя въобще е доста далеч от тях ... хареса ми .. Доколкото разбрах излиза втората книга, по която също ще се прави филм и главните актьори се разделят, това го споделя главния герой в едно интервю ... но какво друго ще става - незнам.

А по повод тържествата, на 07.03 беше събор на Правец .. Никол участваше в мероприятията и на 06.03, когато имаха в спортната зала "Бързи, смели, сръчни" и тя трябваше да участва в състезания, а на спортния танц да се качи на колената на 2-момченца и да направят пирамида ... и така да завършат танца ... Но за нещастие тя се разболя, Драго си взе болничен и я гледа цяла седмица, директорката на градината, която е и общински съветник и непрекъснато в работата аз и тя поддържаме връзка ми се обажда и ми казва Драго да я води на репетициите поне, но Драго не та не .. а всъщност тя имаше само една кашлица, нищо повече ... И така мина цялата седмица, аз се тормозя че тя няма да играе, та се изяждах от яд ... Последната вечер след един наш разговор, за който ще ти кажа по- долу, тя ми заявява разплакана, че иска да играе, звъня веднага на директорката да я включи, след като преди това й бях казала да пуска друго дете, и въобще не репетирала отиде на тържеството, залата пълна, Драго трепери, че е забравила танца , аз му се сърдя, че не я е водил на репетициите, но за щастие Никол се представи блестящо и на другия ден в центъра на самото тържество по случай празника на града пред министри и  посланици Никол игра и народни танци .. Моята задача беше да съм нон стоп до посланика на Индонезия и делегация с него и когато съпругата му разбра, че детето ми е там и танцува и пожела да я снима ... пита ме коя е, а мен ме събра страх Никол да не ме види и се чудя как да й я покажа .. откъде да знам дали няма да дойде при мен и да развали организацията по танца .. но всичко мина добре ... съветника на посланика каза, че ще изпрати снимките в Джакарта да видят индонезийците какви хубави български деца има ... та ми вдигнаха акциите, нищо че бях пребита от тичане тия дни и исках само да се прибера и да легна без да виждам никой ... Та ти разказах това, да видиш че и аз съм от лошите мами, дето бутат децата си за изява болни и недоволни ... но после дни наред разказваше на всички колко хубаво е танцувала, как всички са й ръкопляскали и колко лакомства са им подарили .. Това си е голяма емоция и ако бях се съгласила с Никол и Драго, тя нямаше да ги изпита .. щото Драго викаше: "Еееее, ще има и други тържества, точно сега ли трябва ....", Никол естествено се съгласи с тати и се борих с тях като с мечки ... Тактика обаче е нужна .. като се прибрах и й казах, че се подготвям да ходя на другия ден на празненство и тя ме попита дали може и тя да дойде .. казах, че неможе, щом неиска да играе, няма смисъл да ходи, вече така или иначе са сложили друго дете на нейно място, няма смисъл тя да присъства и продължих още малко в тая насока  ... и тя като се разплака и като каза, че ще играе и да се обадя на директорката да я включат, защото си знаела танците и така ... Докато беснеех полза нямаше, като обърнах другата страна на монетата и О чудо... !!!
Ще трябва да се постарая да ви кача и някоя снимка .. само да намеря малко временце .. малко ми трябва само ..

Последна редакция: ср, 01 апр 2009, 16:01 от Irena80

# 138

Та Вили да ти кажа, че тоя филм ЗДРАЧ го гледах мин. седмица и определено ми хареса, нищо че си падам по зрелищните ужаси, а тоя въобще е доста далеч от тях ... хареса ми .. Доколкото разбрах излиза втората книга, по която също ще се прави филм и главните актьори се разделят, това го споделя главния герой в едно интервю ... но какво друго ще става - незнам.

Иренка, книгата е на пазара от месец или повече , а сега се очаква да излезе и третата... но аз ги изчетох всичките 4 , защото са качени из нета от върли фенки с провод и всички екстри, даже и варианта на Здрач , но преразказан през погледа на Едуард - книгата се казва Среднощно слънце - която още не е дописана , я има и съм прочела и нея..та вампирясването ми е отвсякъде...но пък има тръпка и мене си ме кефи...  Blush Rolling Eyes Blush

снимки, от Дидините изяви и аз не съм качвала...но ще гледам да го сторя тези един-два месеца...  hahaha Joy

# 139

Иренка, книгата е на пазара от месец или повече , а сега се очаква да излезе и третата... ...................

Много съм назад с информацията ... тя остаряла била вече ... сори  Peace

# 140
Ето ме и мен Embarassed.Към увертюрата - Вяра и Вики от Пловдив StopТо направо си станахме за снимки,ама това е тема на друг разговор.Та исках и аз да "успокоя" другите мами,че и аз съм една от "амбициозните",дето си праща детето на тържество болно.За осмомартенското тържество Вики беше с кашлица,но не може да го пропуснем.Не че не го бяше изиграла цялото в къщи,но друго си е на " сцената" Simple Smile
Иначе сме добре.Енергията и не спира,но за разлика от Никол не пропуска ядене,даже някой път яде повече и от мен.Сега сме избрани да пеем в детска вокална група и два пъти в седмицата ходим на "малки концерти".Нали сме едни мюзик айдъли.За Великден ще има концерт на центъра и това ще ни е "големия концерт".Добре че сега върви Мюзик Айдъл та да навързваме нещата покрай него.Много се е впечатлилапокрай това шоу  и поне засега ходи с желание на пеенето.
Понеже сменихме градината и се наложи да е в трета група,сега покрай каките и батковците започна да пише имената ни и като вървим по улицата на рекламите се спира да казва буквите.И все иска да я изпитвам."Чете" приказки.Много е сладка като каже - мамо искаш ли аз да ти прочета приказка и започва да разгръща и да разказва по картинките.Но като и дам нова книжка казва : - тази не и знам картинките Simple Smile
Макар че не се е стоплило съвсем вече мислим за уикенди на въздух,пък и тя е разочарована че тая пролет нещо все се бави и все е студено Sad
Та общо взето това е по нашия край.Чао и до скоро ! Stop

# 141
ВяраВики, много е хубаво, че принцесата проявява желание да чете, мен баба ми (бог да я прости) ме е научила на 3 г. и 10 мес. да чета, и си спомням, че в детската градина учителките ме караха да чета на децата за заспиване приказки  Crazy Иначе за хапването и ние сме напред с материала...  ooooh!
Ох, щях да ви пиша, че и Вальо май има кариеса на един предкътник... даже стои малко като счупено  ooooh! Някакви идеи какво да го правя???... Тоест може ли така да си изкара без пломба или да го водя на зъболекар...  ooooh!

# 142
Да не повярва човек, че станах толкова сериозна в писането, ама да си кажа и аз ...  Grinning

Относно зъбките, аз мисля че трябва да го заведеш на зъболекар, защото в един лош момент ще го заболи и тогава става страшно ... Казвам ти го, защото когато се счупи зъбчето на Никол не я болеше и аз не я водих на зъболекар, казваха ми, че тези са млечни зъбки и няма нужда ... НО в един момент, точно на един открит урок в градината, аз позакъснях малко и когато влязох тя не ме видя ... аз обаче забелязах, че очичките са й насълзени и реших, че защото всички родители са там, а не ме е видяла мен - затова, но не .. в един момент детето изрева, прекъсна госпожата си и й каза, че много я боли зъбчето, при което аз онемях ... и оттам веднага на зъболекар ... Ходих при 2 различни, докато не се спрях на едната, но и на двете мнението им беше, че крайните зъбчета се правят, защото те избиват най- късно ... Така че моето мнение е да го види зъболекар, да не изреве някоя нощ детето, когато най- малко очаквате ...

А на Вики да кажа успех в четенето...  Peace
Никол си пише винаги името на рисунките в градината .. смеем се с госпожата, че художниците си пишат имената винаги, само дето в нейните "картини" има  много импресионизъм  Laughing
Миналата седмица имаха тема "Мама, татко, аз и разделното събиране на отпадъци" и вкъщи трябваше да ги нарисуват и да ги предадем ... поглеждам картината й викам: "Никол в картината не трябва да има вещица", а тя ми вика: "това не е вещица бе мамо, това си ти .."  Laughing
Иначе от детските й книжки с картинки знае приказките, но си измисля нейни, нарежда си кукли, плюшени играчки и им чете ... слага си нови изречения, много е смешна като се кара на героите в книжката, ръмжи като вълк или блее като агънце ... Но определено повече я влече математиката и всяка вечер ме кара да й пиша задачи до 10, събира и изважда и то само и единствено по нейно желание. А когато нямам време, сама си измисля задачи, дава ги на играчките, като всяко носи името на някое дете от групата й в градината, а тя е учителката, и с различни гласове задава въпрос на еди кой си със сериозен глас, като учителка и отговаря с детски глас, като на дете .. а тя пише двойки и шестици на поразия  Laughing Забавно е с нея, почивните дни най- много се забавляваме ... тогава влиза и в роля на готвачка, чистачка, миячка и т.н. и т.н.

Днес за пръв път е била на екскурзия без нас .. от детската градина в едно от селата в общината, в което има парк, като резерват, направено, красиво .. и ей сега еколога в общината дойде до моята стая да ми разкаже за излета им и колко е била послушна .. добре, че е било сутринта, че сега следобяд такива гръмотевици имаше, а дъждеца само посоли отгоре ... щях да се притесня ... Вижте за каква красота става въпрос .. http://nebesnitepasbishta.com/
Аз бях на откриването на параклиса есента с една делегация от Португалия там и бях заслепена от цялата тая красота ... определено е райско за пикник там ...

И още нещо да ви се похваля и спирам, че станах ДОСАДНА вече: Вчера в София, ми беше изпита по курмуване ... ВЗЕХ ГО и съм супер щастлива .... карах от Слатина до ДАИ и като изпитващия ми каза ДА и откачих от кеф ... щях да сляза от колата, без да сваля колана ..  Laughing
Оттам се отправих в центъра, направих си страхотен шопинг /заслужавах си го, определено  Laughing/, влязох в Халите та си и похапнах, и доволна и щастлива се отправих към работата на Драго, та се прибрахме .... Страхотен ден вчера, днес цял ден черпя в работата .. добре че е петък .. Peace

Последна редакция: пт, 10 апр 2009, 16:45 от Irena80

# 143
ИРЕНЧЕ, ЧЕСТИТО ТИ КНИЖКА И ЛЕКО И БЕЗАВАРИЙНО ШОФИРАНЕ   Hug  thumbsup newsm01 travel из пътищата на красивата ни България

А  това кравиво място - с. Осиковица, направо онемях много добре изглежда...   bouquet

Весели празници !!!

newsm51 Kissing Heart newsm51

# 144
Благодаря Вили  Heart Eyes

А относно мястото в с. Осиковица, там е едно райско кътче, отворено за всеки, по което и време да отидеш ... като в приказките .. Има долината на доброто, долина на лошото... аз когато ходих направих някои снимки, трябва да ги изнамеря в коя папка са ...  Навсякъде виждаш макети на приказни герои, но изработени от дърво и камък ... ахва човек ... Вървиш си по пътеката и в един момент виждаш червената шапчица, вълка, бабата, направени от дърво, боядисани .. до тях направена масичка със столче от камък, на тях съдове ... продължаваш по пътеката и виждаш друга приказка ... , беседки има, пътеките са с табели и надписи, все едно си в някакъв приказен свят, забравяш проблеми, тревоги, ставаш част от приказка .... Grinning

# 145
Ирински, честито   bouquet! Аз нямам книжка и не шофирам  Embarassed, но трябва да я свърша тази работа.....

Steli_Meli , назад в темата писах за нашите перипетии със стоматолозите.... на мнение съм, че трябва да посетите такъв. Хубаво е млечните зъби да се правят, те са основа на постоянните. Ако има проблем и не се обърне внимание, може да се задълбочи , а това да навреди на зародиша на постоянният зъб. Миналата година ходихме с Рая на зъболекар, има 3 пломби  Tired, всичко мина безпроблемно..... Тази година пломбите бяха паднали и трябваше да правим нови, остана последното зъбче, но след последната сцена в кабината, със зъболекарката решихме да и дадем почивка  Crossing Arms. Не е страшно , но лигавията на госпожицата дойде в повече  Twisted Evil.

# 146
Благодаря Star  Heart Eyes

Момичета, идва един от най- хубавите празници - Великден .. къде ще празнувате, ще месите ли козунаци, ще боядисвате ли яйца .. споделете някоя хитра идея за боядисване ... Аз ги шаря с памук и винаги тези са ми най- любими ... Никол миналата година се беше намазала с боя  навсякъде, но я оставих да боядисва както си поиска .. беше голяма радост, ще видим сега какво ще е .. Laughing
Аз се надявам да ходим при мама и тати, тук като че Великден не се усеща така, както там ... може би защото там е и събор на селото ни и атмосферата е просто страхотна .. Grinning

# 147
ха да се отчета и аз преди празника

планираме едно посещение при свеки на морето... и естествено мисля да мина метър от къмто връткането около печката... така де на гости отивам..све пак..ле-ле че съм гадна снаха... newsm78 ooooh! , яйца днес побоядисвахме малко с Диди, преди да я заведа на градина, а аз на работа..и щото много бързахме ги претупахме, но довечера като се приберем ще ги доукрасим и може да ви ги покажем  Blush, иначе по повод на методите..ами аз общо взето правя стандартните едноцветни, а от 2-3 години си правя с едни стикери, но само черупките, че да мога смело да ги държа извън хладилника и да не се натровим като ги яден така...  chef пък в същото време да си ми е красиво и Великденско , при баба ако се спретнем да пътуваме утре..ще боядисваме отново яйчица... ама това е само като планове...че още не е ясно по кое време ще го пътуваме.. кой на работа, кой на училище та така.. с нас...  bowuu

Весели празници и вземете се активиайте малко... то аз не че съм от много пишещите..ама поне се записвам от време на време...   bouquet

# 148
Обещанието си е обещание и аз гo спазвам Великденски щрихи от шарени яйца

това са ни творенията ... дано ви харесат  Blush

# 149
Вили, страхотни са  Flutter Аз нашите няма да снимам, че Вальо лепи по тях едни картинки... и стана чудо... ooooh!

Хайде весели празници и от нас  Hug

Общи условия

Активация на акаунт