ОКТОМВРИ мина и замина,а ОКТОМВРИЙЧЕТО напред е с една година!!!

• 65 907
  • 278
  •   1
Отговори
# 195
Марго, страхотно си ви е кътчето  Peace Направо  Heart Eyes
Като прочетох поста ти и... с две момчета направо се отчаях  Tired И Вальо е същия изобщо не му се занимава и да го карам, гледа да свършим по-бързо и да играе  ooooh!

Луча, за ваксината да се изкажа и аз: доста четох и разпитвах и се отказах да я слагам на Вальо, точно този вид менингит, срещу който е тя най-често се среща до 5 годишна възраст за това я и поставят, след 5 годинки вероятността да се разболее от него е твърде малка, така че според мен няма смисъл, има и други фактори, ккоито се отчитат, дали детето е болнаво или здравичко, а Вальо си ми е здрав доста  Peace Пък и срещу най-опасният менингит ваксина няма, така че... отказах се. Даже и за Кирил се чудя, че и той здрав ми расте  Thinking

# 196
Steli Meli, благодаря ти за отговора. И аз все още се чудя, дечицата ми общо взето са здрави, няма нещо много притеснително, но като казат по телевизията "Нов смъртен случай на дете от менингит " и направо се побърквам.

# 197
Права си, но не уточняват, че тези ваксини не са за точно този вид менингит Peace Според мен има доста голяма доза комерсиалност отново с тези ваксини, не че ги умаловажавам  Peace Хубаво е да влязат в задължителния имунизационен календар, но нали знаеш, че винаги е бил спорен въпроса с ваксините като цяло - вредят или помагат  Thinking

# 198
Направо не вярвам на очите си колко активни сте станали Grinning

Да ви почерпя на патерица за РД-то ми.Стели,благодаря за честитката Heart Eyes

Мама Луча,добре дошла при нас.Свежо попълнение никога не е излишно GrinningНашият Ванко също е роден на 29.10 Heart Eyes
За тази ваксина също чух,но след като не е задължителна не слагам! NaughtyНе съм се интересувала и нямам никаква представа какви са и показателите.Най-добре ако си решила се консултирай с педито.

Марго,вече като ви се обаждам,няма да си поръчвам такси на друг освен на теб Heart EyesМного са ви хубави холните мебели и TV-то.Със здраве да си ги ползвате.
Браво на Ками,винаги съм и се радвала колко в е оправна и самостоятелна Grinning
Ние с момчетата явно не можем много да се похвалим.Иван също брои до 15-16 без грешка.Може да си напише името с печатни гоооолеми букви, плува,колело отдавна кара,баща ми му беше свалил помощните и той даже не беше разбрал Mr. GreenС песните и стихчетата е скаран,колкото и да пеем и четем не му е интересно.Слава богу на компа не играе много,паркира едни коли и кара формула,но е доста рядко.
На морето доста бързо му завехнаха пъпките,може би от слънцето или от водата не знам.Важното е ,че се оправи,защото си виках -луда майка,детото с варицела аз го мъкна по море.
За него почивката беше повече от прекрасна,особено на басейна и водната пързалка,просто не излизаше навън.
За нас,извода,че повече никога на Албена.Соцреализъм та дрънка,мръсотия в хотела,персонала намръщен,но като изключим тези неща успяхме да си направим почивка  Laughing
От утре съм на работа и направо не ми се мисли как ще се вработвам  Sick Две седмици доста се поразглезих :mrgree

Морски снимки!

Последна редакция: нд, 12 юли 2009, 21:17 от Rados-tina

# 199
А къде са снимките  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

Хайде пишете аз тъкмо се активирах да пиша... ама сама не става  Crazy

# 200
Вземи здравето тази снимка бг #2gunfire #2gunfireНо вече има снимки Hug

# 201
здравейте скъпи ми мами и дечица   bouquet
ама виж как Седефка ни засили всички да сме по активни... е и мама Луча има заслуга със свежото си попълнение в нашите редици  Hug

Марго, много ти е хубав ТВ къта, макар че аз съм подръжник на тези соц шкафовете, защото все имам нещо за поберане из шкафовете, ама и твоите ми харесват... но най ме кефи ТВ-то  Blush и аз съм замислила една такава инвестиция , за да подновя визията на хола си..хем и децата ще намажат с нов - стар ТВ за тяхната стая, че техния определено издиша..ама с тази Виена май ще има да почакам  Thinking

Рени, Честит Рожден Ден на патерици, да си все така усмихната и красива

Рени, дай линка към снимките...от морето  Praynig

# 202
  • София
Здравейте момичета, я какви активни сте станали, чак да се засрамя  Embarassed  Mr. Green Ама добре, че беше Луча, да раздвижи малко водите в тая тема, че от октомври я борим  Mr. Green
Луча добре дошла  Hug Страхотни сладури имаш, да са живи и здрави!
За ваксината да кажа и аз - ние я сложихме на Мишо на годинка, сега на Кати слагаме онази комбинираната с ДТК-то, казва се пентаксим. Това само като статичтика, не се наемам с мнение дали трябва, дали е късно - не съм специалист, а и не съм достатъчно подготвена теоретически  Embarassed

Ренка - Честит Рожден Ден! Много щастие и късмет!

Марго супер ви е къта  Hug

Да разкажа нещо за нас - чета ви редовно (не че пишете много редовно де Wink ), ама все не намирам време да пиша. Нашата кака Мими имаше малко семейни ангажименти - тя живее с баба си, родителите й не са в БГ, обаче баба й получи удар, после изпадна в кома и накрая, миналата седмица почина. Та тя не беше на работа - не че е някакъв проблем, аз си ги гледах (даже ми беше супер с двамата), обаче, вечния проблем при мен е, че работя..пак...а това вече трудно го включвам в програмата...работя само вечер, като нахраня и изкъпя децата - т.е. след 8-9, до към 2-3, колкото издържа...добре, че не са от ранобудните и сутрин преди 8.30 няма надигнали се  Mr. Green Катето се събужда към 7.30-8 и се кърмим в леглото, после дремем още малко до към 8.30 и към 9 вече няма на къде и ставаме...

После Катето спи 2 пъти на ден - между 13-14.30 и между 17.30-18.30. Та сутрин излизаме, прибираме се към 1, храня я и я приспивам, на ред идва Мишо - да обядваме с него, да почетем нещо, той да подремне (повече си разглежда списания в леглото, де), да пусна някоя пералня..или да сложа да готвя...или - абе такива неща..и Катето се е събудила...А тя като е будна е мнооого обсебваща - все иска внимание, секунда не стои без някой да я занимава с нещо. Мишо можеше много време да си играе сам - в шезлонга с играчки,после малко в бънджито, после - нещо друго. Кати не - трябва да се правиш на маймуна срещу нея...Обаче Мишо много ми помага - чекне се срещу нея, прави цигански колелета, кълбета, разни смешки, играе й театри с плюшени играчки (не че тя нещо разбира от това, де  Crazy ), показва й количките, разиграва разни ралита, а тя се залива от смях  Laughing само той успява да я доведе до такова щастливо състояние  Mr. Green Обаче реши ли, че сега не му е до бебета - не мога да го накарам да я позанимава с нещо...
Следобед също излизаме, малко преди Катето да заспи, за да спи навън, а Мишо да покара тротинетка или колело (отдавна махнахме БЕЗпомощните гуми, както ги наричаше  Mr. Green), или онези акомулаторните коли в парка (при нас след 3 возения 4-тото е безплатно, та познайте по колко време си отседявам край количките  Crazy). Изобщо - щом е с гуми - ние сме на него. Всичко подкарва, даже онзи ден в един магазин (Джъмбо - майка идиот, на разходка в джъмбо с 2 деца  Crazy ) се качи на скейтборд  Crazy, ама се блъсна в един стелаж и аз го използвах да кажа, че още е малък за това возило  Crazy Исках да му купя ролери, но алеите в нашия парк са абсурдно разбити, а за ролери трябва по-гладък път...ще пиша запитване в общината имат ли намерение да асвалтират, че то вече само дупки, треви и кал по алеите  Crazy Мишо падна с колелото в една такава дупка, маскирана като локва  Mr. Green представете си колко дълбока, че предната гума спря и той се преметна напред...така изкриви очилата, че при следващото най-малко посукване, рамките вече ще се счупят  ooooh! ама тогава ще ходя при кметицата, да ми плати новите очила  Crossing Arms

Да похваля и аз голямото си гардже - много моля не оплювайте момчетата като неблагонадеждни в учебната сфера  Mr. Green Моят е от ученолюбивите  Blush Буквите отдавна ги знае всичките (особена заслуга за това има играта "Буквенка"  Embarassed). Сега сричаме - много му е кеф, че успява да чете. Обаче му е много трудно да раздели думата на срички, все 2 по 2 ги разделя буквите, та аз му измислям разни изреечения от кратки думи (мах 3 срички от по 2 букви  Crazy) за да го прочете лесно, да не се откаже  Peace Примерно "Мама реже домати", или "Мишо кара колело" - с такива се справя без пролем  Peace Обаче дума като "количка" я разделя така: ко-ли-чк-а и забива, и има нужда от помощ  Mr. Green
Писането му е доста по-трудно. Купила съм му дъска и магнитни букви, но му е трудно да определи кои букви участват в някоя сричка, но с повече помощ се справя, (пак с по-кратки думи, де) Peace Най-трудно е самото писане (с химикалка) - ми не го влече...

С цифрите положението е по-добро. Брои до...ми де да знам...издържала съм да ми преброи до към 150-160 и после вече го навиквам да престане...абе до 999 май може да преброи, мисля, че хилядите още не сме ги въвели в експлоатация  Mr. Green Но число като 563 го чете без да му се чуди, просто казва "там пише 563", не го мисли  Peace Много се кефи да брои обратно, ама само от 10 до 1 се справя е лекота (на английски и на БГ  Crazy), сега го пробвам от 20-1, ама е трудно  Mr. Green
Започнахме и са смятаме  Crazy вече е запомнил като фрази, че 5+5=10, 6+6=12, иначе 5+4 го смята на пръсти - започва "имаме 5, трябват още 4" - показва 4 пръстчета и започва брои 6-7-8-9 и да свива по едно  Peace Купих и сметало, ама нещо не го впечатли, предпочита с пръсти. Особени заслуги за смятането има играта "Цифренка"  Mr. Green както и едни абсурдни чудовища, наречени Гормити - те имат карти и цифра на крака, и "силата" на гормита е сумата от цифрата от картата + цифрата от крака, та мерака за игра с гормитите надделя над трудността от аритметиката  Mr. Green
Това около Мишо, да си похваля малко гарджето, че напоследък само го навиквам...усещам се, че само му се карам, а забравям да го поощрявам и в един момент ще започне да си го изкарва на сестра си, която обикновено е целувана, лигавена, нещо й се ръкопляска на нея, а аз ще се чудя от къде ми е дошло  Confused

За Катето - какво да кажа. Второто дете малко между капките, то добре, че само си търси внимането, че иначе  ooooh! Голямо зло ще е това малкото...сега категорично отказва да яде зеленчукови пюрета, иска само месо  Twisted Evil един ден стоя 5 часа гладна, реве от глад, ама като усети, че е от същото "гадно" пюре и плюе и стиска уста  ooooh! сложих вътре мръвка и го излапа с овации на всяка хапка...(купивам едни готови на плазмон, дето са само месо, в едни малки букранчета, а зеленчуковите си ги правя и замразявам в камерата, и към моите зеленчуци слагам по 1/2 месно...). Иначе се кърмим още по 3 пъти - сутрин към 8, вечер към 10-11 и следобед към 3-4, но тогава й давам и малко банан или друг плот, освен кърменето. Яде и каша вечер към 7 и кисел или грис или само плод (ако ме домързи да направя) сутрин към 10. Въведох жълтък и сега чакам да мине малко време и да почна сиренето, че да прояде поне зеленчуковите пюрета със сирене - силно се надявам  Praynig

Не може още да седи стабилно много-много, обаче иска да ходи  ooooh! Крачи бодро като я държа под мишките, подкара проходилката, а в бънджито не й харесва, защото тръгва на някъде и се сърди, че ластиците я дърпат обратно  ooooh!
Онзи ден навън Мишо ядеше зайо-байо, нашата му брои хапките и посяга към него и крещи  Shocked Мишо се наведе към нея в количката, а нашата като ястреб с двете ръце в пакета, награби каквото можа и директно в устата  ooooh! Опитах се да й ги взема, но така се разпищя, че в другия край на парка разбраха  ooooh! Така беше захранена със зрънчо  ooooh!  Mr. Green че и въведохме и глутена под тази толкова подходяща форма...до сега все безглутенови каши й купувах  ooooh! Сега като види пакет (с каквото и да било, може да не е зрънчо) и наддава викове и посяга  ooooh! вкусотияяяя...не е като онези блудкави, безсолни пюрета  Crossing Arms

Ето малко последни АКТОАЛНИ СНИМКИ
И малко не толкова актоални СНИМКИ

Какъв роман написах, а...днес кака Мими вече е на работа и излезе с двамата, а аз вместо да работя - на раздумка  Mr. Green малко като кварталните баби, дето сядат да си хвалят внуците, какви са им писани яйчица  Embarassed  Mr. Green

Ренка дай морски снимки, а и сподели впечатлния от Албена, моля те, че съм замислила една last minute оферта, от вариантите no name, ама само лоши отзиви май тази година...ама къде другаде по нашето черноморие толкова зеленина и свобода  Thinking та не знам...

айде до скоро, ще гледам този месец пак да пиша  Mr. Green

# 203
СНИМКИ

Ади,за Албена какво да кажа.Наистина зеленина и чистота,за разходки  е супер,спокойно е,но хотелите,обслужването,руснаците и бг манталитета са просто ужас #Cussing out
От всички места,на които сме били,дори в хостел с 10 човека в Будапеща,никъде не ме е било гнус да вляза в банята Sick Е сега се случи,не се шегувам Naughty
Ресторантите а ла карт също са някаква подигравка.В менюто има 3 вида салата,3 вида основни ястия,имаше и някакъв десерт,но до там не стигахме.Алкохол имаше само български,въпреки,че бяхме Ултра Олл.Искахме да седнем навън,някакъв мустакат,потен чичо,явно нещо като управител дойде и каза,че не може.Всички искали навън ,а нямало места за вскички #CrazyПосле обясни,че ако дойде някой на свободна консумация,т.е да си плати трябва да има места.Не че такъв щеше да отиде Rolling Eyes
С една дума,Митко каза,че повече на Албена няма да стъпим Naughty

# 204
привет на активистите в темата  Hug

Ади, както винаги изчерпателна, рядко пишеш но пък затова инфото е пълно... много са ти пораснали слънчицата , да са ви все така умни и красиви  Heart Eyes браво на Мишо, за постиженията му с буквите и цифрите... аз не мога да се похваля с такива резултати, ама така е като съм оставила Диди на самоотглеждане... явно синдрома на ВТОРОТО дете я е застигнал  hahaha  Joy

Рени, и Ванката е станал голям красавец... не че е досега не беше, ама вече е и пораснал доста, колкото до Албена, явно се е опорачила идеята за предлагането на Олл по българското Черноморие... за което не се и учудвам  #2gunfire жалко само че така си вкарват автогол самите хотелиери  Crossing Arms

като гледам как се засилихме ... ЛЯТНО в темата, мая ще се наложи да пускаме нова... преди да е свършило лятото.. ако има желаещ да я приготвя..... аз нещо съм се сгъбясала... и ме е такова уж преотпускарско, хем и не...  newsm78

# 205
След голямото активизиране пак настана голямо затишие Mr. Green Май няма желаещи да пуснат нова тема. Rolling Eyes Хайде на които му хрумне заглавие да пуска Hug

Целувки за всички от нас  bouquet

# 206
Рано е за нова тема, вече са до 20 стр. Wink

# 207
здравейте от морето

както виждам временното активиране е замряло отново...ама така е в тази жега как да е активен човек... ние от една седмица сме морски и поне аз мисля да остана още една..че повече отпуска не ми дават,  ooooh!
чернеем и се глезотим при баба, абе не е за приказване.. Диди хич и не я е страх от вълни и днес с кака си се размазаха от гмуркания под разбиващите се вълни..добре че плажа на който ходим е с плитко море та да не ги мисля в дълбокото и при разбиващи се вълни..никак не ги обичам тез , вълни за разлика от децата  Joy

Рано е за нова тема, вече са до 20 стр. Wink

Стели, добре че си ти да ни информираш че темите вече могат да са до 20 страници..то при темпото тамън за 5 рожден ден може и да ги изпишем оставащите 6 страници

солени и слънчеви морски целувки за всички ви Heart Eyes

# 208
Ей, ме на, пак съм тук Hug Да не ме хокате много.
Зачезнах за 10-ина дни, защото майка ми беше тук. Правиха и операция- херния на диафрагмата, която трябваше да е за макс. 1седмица. Да, ама не- на 3-я ден след операцията се наложи втора, защото от напъването при повръщането след първата се скъсали конците, които държат ципата. Та, така- изкарах си екстра. Изписаха я онзи ден във вторник, в четвъртък бяхме на контролен и от както чу, че е всичко е наред като замрънка да си я карам на село Banghead, та не спря до вчера сутринта. Вчера в най- голямата жега ние бяхме по пътищата като лудите Rage Прибрахме се в 15ч, а аз вечерта бях нощна. Добре, че си имам готини колежки, та се надупих на диванчето и поспах 2 часа пък те се гърчиха и заради мен ooooh!
Ками вече брои дните до 1-ви час по час. Непрекъснато тъпче едни торби и плажни чанти с багаж, непрекъснато сменя инвентара в тях #Crazy и води пазарлъци с баща си /с мен не и връзва пазаренето Heart Eyes/.

Вили, да вземеш да ми донесеш от виното Praynig Сериозно искам! Обещала си ни на нас с Руска още мин година Naughty  /пия си редовно кукумицина и още помня/. Какво предлагате в момента?  Имам ли право на избор?

Да ви питам. Някоя от вас да има представа как е на база "Академика" в Черноморец Rolling Eyes Бил бивш детски лагер. И сега правели дет. лагери, но имало и хотелска част, тип бунгала. Снощи ми предложиха да отидем там, но незнам в какво състояние е базата. Дали има много деца, щото шума ще е като пед нас с мангалчетета отпред, а аз искам тишинка. Иначе офертата не е лоша- 55лв бунгало с 2 спални + 11лв/храноден на човек, т.е. 77лв за всички на ден /за Ками не плащаме нищо/. Е, няма климатик, но това само на Вожда му пречи, на мен ще ми дойде като сауна ефект Grinning Немога да намеря нищо съществено в нета, да му се невиди!

Оставям ви, че Палечка се събуди, а съм и обещала да обикаляме за бански със устиен /сутиен Heart Eyes/.
 Hug за всички ви!!!

# 209
Здравейте, какво правите в това топло време? Ние се спасихме за няколко дни на моето село в Родопите. Там всяка вечер си палехме печката, колкото и невероятно да звучи. Селото е на 1200 метра надморска височината и жегите почти не ги усетихме. прибрахме се , защото се наложи да водя Митко на зъболекар. Много ми беше притеснено, но той се държа изключително добре. Има 3 кариеса и сега ги лекуваме. Докато оправя багажа от село и започвам да събирам отново за морето. Заминаваме в събота. На койт му се гледа пускам снимки. Митко е този, който прилича на малцинствата, особено с новата си фризура, а тези,които приличат на скандинавци на сестра ми децата.
http://www.album.bg/lu4a/images/16155133/

Общи условия

Активация на акаунт