Арабско слънце тук ни грее,а чудна птичка,песен пее-и то за 94 пореден път

• 31 896
  • 287
  •   1
Отговори
# 270
Привет и от мен !

Мелани здрасти ,  wavey липсваше  Hug
Рали много сладки и забавни пингвинчета си пуснала  Party после ще ги покажа на малките  Simple Smile  Simple Smile
Амалче успех на изпита  fingerscrossed
Дала замина ли за Лондон ?  newsm78
Сирийските звезди  Flutter Деси качи ли снимките да ви видим ?
Дуа аз хапвах вече някои ястия от ливанската кухна и ми харесаха   chef  и понеже вече е време за обяд , заповядайте  

# 271
Привет   bouquet

Деси, чакаме снимките от събитието  Heart Eyes Да видим нашите медийни звезди  Peace

Кате, мерси за рецептата  Hug Като ми дойде муза тези дни пак ще сладкарствам. За темата нямам против, но доколкото разбрах сутринта, Дуа ще я пуска. Ще сложи нови линкове.

Дуа ако имаш нужда от помощ, казвай   bouquet

Сабинка, мерси за обяда  Peace

Амал, успех с държавните  Peace Аз вече така искам да завършвам  Confused А не му се вижда края..  Tired

Момичета, вчера погледнах - Наина е минала 5 теми, тази и е 6-та. Казвайте време ли е за парола?

# 272
Мерси, момичета. Латеа, токова се радвам, че привършвам вече (а дано). Кате Ш., отначало ми беше много интересно, но взе да ми писва, а сега се чувствам толкова разсеяна, че неща, които съм учила и на които имам много добри оценки не мога да си ги извикам в съзнанието. Казах на Дуа, че чак се чудя дали не оглупявам, нищо, че по ТВ даваха репортаж дето жените като родели поумнявали. Mr. Green
Сабинка, снимката в подписа ти винаги ме разнежва. Hug Целувки на малките сладури.
Чухте ли за това дето краля на Бахрейн (или негов роднина) искал да съди Майкъл Джексън, че му дължал 7 милиона? Пък моя мъж вика, че така му се падало, като пилеел парите си за глупости докато някъде умират дечица от глад и липса на инфраструктура за лечение. Crossing Arms
Варненки (и някои софиянки), видях снимките от срещата. Hug

Последна редакция: ср, 19 ное 2008, 15:08 от amal

# 273
DUA,аз все още чакам за рецепта,че вече едвам измислям какво да сготвя.
bliznacite2004,я обясни,какви са тези ястия,ако може.
Latea,какво стана с цветето,живо ли е още? Simple Smile

# 274
  • In a surreal moment!
Привет момичета , не ви бях преглеждала , че ме тресат моите трески и събирам инфо .
Голямата новина е , че от новата 2009 г държавата се кани да финансира двойките със стерилитет . Не е ясна точната сума , говори се за всевъзможни милиони , но май ще са 10 .
Малко са , но дано има за всичкини да опитаме по един път безплатно .
Ние с шефа се канехме да теглим пари от банка , за да се самофиннсираме , сега сме в разкрач - чудим се - да теглим ли , да чакаме ли , да видим какво и на кой по колко ....Големи трески ме тресат , не мога да спя нощно време , хвана ме безсъние , аз дето спя като мечка ....А и тоз месец един странен цикъл ме споходи , баш като ми трябва нормален ....Имам невероятен сърбел по гърдите и ми тракат зъбите от нерви - таквоз чудо имали ли сте ?!?
Извинявам се , че само се оплаквам , за това ще вметна нещо към готварските рецепти на Катето - душе , аз правя стефанито в кексовата форма - делиш сместта на 2 топки . Първата разстилаш по дъното и стените , плънка и отгори др. кайма . Печеш . За хрупкава коричка подмазваш и натупваш с галета . Може вместо кайма - картофена смес за кюфтета - много е оригинално . Така ми е мн лесно и спестявам цапалака . Идеята е на Пеп4о .
А за кошниците - имах една съученичка , майка и на всеки повод ни правеше най- прекрасните и вкусни кошници ....божествени , но с орехов пълнеж , не с крем . Тези твоите са досущ като моите фунийки с домашен крем , само формата е различна .
Ако някой иска ще напиша рецептата - трудоемка  е , влагат се продукти , но резултата е мммм...нямам думи .

Гледах много хубав документален филм за създаването и дейността на ТВ Ал Джазира . Много беше интересен и имаше какво да се научи . За нея не сме се сещали да говорим , а има  интересни предавания и рубрики за обсъждане . Някой от живеещите извън БГ - вие гледате ли я , какво мислите ?
Чао за сего , до новата тема !

Последна редакция: ср, 19 ное 2008, 16:54 от Кълбовидна Мълния

# 275
Другарче-страхотна новина Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
Наина,миличка в новата тема-каквото искаш ще ти дам
от ливанските манджи всичко правя,ако нещо не знам -мъжо и девер ми са готвачи-всичко знаят  bouquet
да знаете,че готвя темата,скоро ще я пусна Peace
много се забавих

# 276
  • по пътеката
моми4ета, имам смс от цветито от алжир! вси4ко е минало по план, посрещнали са я на  летището,ве4е са в града на мом4ето и го 4акат да се върне от изпити и да се видят за сефте, еййййййййййййййй! емоцииииииииииииии големи! много се зарадвах!

# 277
  Здравейте момичета! Тези дни си мислех да се консултирам къде в София има хубав ливански ресторант, а то какво се оказа-ние сме имали експерт в областта.
  Дуа, опитвам се на няколко пъти да направя една салатка. Моето хабиби я нарича "Табула". Нямам точна рецепта и се опитвам по спомени, но не се получава точно както искам. Свежо става, но съвсем различно. Миризмата на магданоза при мен е доста натрапчива, а никъде досега в ресторант не съм я усещала чак толкова. Надявам се на твоята помощ   chef
  Иначе питането ми за ресторант остава. Умирам си за онези мънички сармички...яланджи ако не се лъжа newsm78 От тях мога да изям 5 порции и пак ще ми се хапва Simple Smile А току виж съм се научила и да ги приготвям Grinning
   Приятна и спокойна вечер на всички. Hug

# 278
Дея-ми да ти дам рецептата и за сърмичките Hug
иначе за табули-лесна работа
2-3връзки магданоз
3-4 домата
1-2 глави лук(ако са малки 2)
1 кафена чашка изкиснат булгур(оставя се за о-ло 15-20мин.във вода да набъбне)
лимонов сок
зехтин+олио(щото в бг зехтинът е много скъп-за това в ресторантите табули е скъпо Wink))-поема доста зехтин
сол
всичко се нарязва на много ситно(трябва ти доста остър нож Wink)
разбърква се,подправя се и се сервира
може върху канапе от марулени листа,или листа от зеле

Марси,мерси за новината

Хора след малко пускам новата тема

# 279
ка4их малко снимки-са мое нещастие 4аст от снимките са из4езнали,а уж си свалих на компа,но както и да е
та сега за интервюти-потаха ме от кога съм тук,как се справям какво ми харесва колко сме българките в Дамаск-и аз прилежно си отговорих,а каките ги питаха знаят ли бг,могат ли да 4етът и пишат къде им харесва пове4е-на което моглямата каза в БГ Laughing

днес пак бяхме на тържество-в у4илището на децата-бяха приготвили специална програма -ре4и ,стихотворения,музикална пиеса-у4астваше голямата-и от 2те събития сложих снимки,а цялата прогграма записах на видео

мълния дано да ви вклю4ат в програмата и да ви се сбъдне ме4тата Praynig Praynig Praynig

аз ве4е имам и нов телефон Grinning

мелани много са пораснали децата Heart Eyes

кате мерси за рецептата  chef

# 280
Доброо Утро хабебтита!!  Simple Smile

Днес кафето то мен, преди да се изстрелям на училище!
Лек Ден

Hug

bouquet

# 281
Добро утро и от мен   bouquet

Разписвам се преди да отида на упражнение. В този студ така не ми се иска да си подавам носа навън, ама не е концерт по желание  Confused

Найра, мерси за кафето!
К. Мълния Praynig Много хубава новина! Дано по-скоро стане ясно Hug
Марси, вчера сподели, че имаме новина от Цеци  Heart Eyes Дано и като се е завърнал любимия да било всичко наред. Ще чакаме скоро пак актуални вести  Peace
Наина, живо е, държи се.. за сега  hahaha Купихме го с брат ми преди година и малко. Увяхнаха ми едни розички и много се бях натъжила и брат ми купи ново. Питахме кое е най-лесното за гледане и взехме това  Grinning Цветарката ми каза, като храстче ще стане, с ножичка може да си го кастриш  ooooh! То беше останало с две листа, каква ножица, какво храстче...  Joy
Деси Видях снимките  Heart Eyes
Гледам тук Дуа и Дея за табули си говорят  Confused Ако има нещо, което не мога да ям, е това. Хич не съм капризна на храна, ама магданоз само да помириша и ми се повдига  Sick Само това не мога да ям.
Една питанка имам.  Как се казваше едно... подобно на вид на хоммос и с патладжан вътре. Започваше с "м" думата. Ако и рецепта дадете, безценни сте  Hug
Очаквам като се върна да ви видя в новата тема  Peace
Лек и успешен ден!

# 282
Добро утро, момичета!

Не ми се пишеше - че нямаше с какво да се включа по темите, а и много пътуване, пък и много срещи -варненски!

Вчера оправих проблема си с безжичната карта и вече имам пак интернет и у нас: не дамо по офисите.

Мълнийке, дано се оправят нещата този път! Представи си, че бебко е усетил, колко е обичан и чакан и желан и се е "запътил" към вас да ви изненада!  Praynig Hug Praynig Силно те прегръщам и се моля да ни зарадваш скоро!

Снощи моята свеки започна да се "пазари" с мене за деца - беше се подредила на скайпа с мъжа ми - малко седя се, ама се "цани" за баба.  Heart Eyes         

Магде, как си? Как са батковците на училище? Как е моят приятел Яси?  Heart Eyes Heart Eyes

Амал, как си? Какво стана със защитата на труда на мъжа ти? Мина ли вече? Успех на теб на изпита!   

Близначета, оздравяхте ли? Кажи някой нов бисер, не се "стискай!"

Дуа, марси, латея, дина, наайра, либра, рафи, секси, надя, шилан и други: много прегръдки!

# 283
Цитат
Една питанка имам.  Как се казваше едно... подобно на вид на хоммос и с патладжан вътре. Започваше с "м" думата. Ако и рецепта дадете, безценни сте
Латеа,казва се Мутабъл,някои го наричат Бабагануж...

2-3 патладжана
1кафена чашка сусамов тахан
сок от половин лимон
1кафена чашка кисело мляко(може и без)
2скилидки чесън
сол
зехтин за поливане
патладжаните се опичат и обелват,а после с всичко от горната
рецепта се смила спасатор,или д руг уред(в Ливан някои чукат с огромен чук патладжаните,а после добавят др.продукти)-вкусно е
отгоре се залива със зехтина  chef

Доживях Кате М-да се разпишеш-само така

# 284
Хора,докато правех новата тема,Рабуба я публикува #Crazy
както и да е заповядайте-аз ще я дооформям в редакция
исках да изпишем и тази страница ,но хайде Hug

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=349214.msg9273140#msg9273140

Общи условия

Активация на акаунт