Времето толкова бързо върви, наше Януарче корица краси

• 11 346
  • 279
  •   1
Отговори
# 30
Ей смогнах най-накрая  Crazy Обаче това рутера си е благодат - бебето в количката, мама го пази и чати  Grinning Grinning
Много ви се радвам като гледам каква голяма група се заформяте. Цвета, Мишата може и да е озравяла до събота  Grinning Ноемински не се притеснявай душа - тя мойта покана е безсрочна, за кой, когато има време и му се пие Wink Ним не се включи с коментар  newsm78
Селма напълно възможно е да е заради двата езика. Племенника ми също не говори. Всъщност знае само "баба Цеца", дядо и братче. Научи ги докато баха в България това лято  Mr. Green
Установх, че и аз имам много прилики с Манга и Клеми, макар че за едната ще трябва да направя проверка в скоро време  Mr. Green
Саше той и Веско е изключително прибран, но това си е присъщо за козирозите  Grinning
Снощи диването ми направи номер искаше да го гушкам и приспивам  Rolling Eyes А сутринта беше изключително сладък докато казваше "Цецко миличък. Бичкам"  Heart Eyes Направо си имам едно малко съкровище.

# 31
След вашите разкази за говорененто на малките направо лекинко се притесних.....Да не би дългото кърмене забавя проговарянето при Алекс? Rolling Eyes Трябва в Кърмаческия да попитам,дали се наблюдава такава зависимост.... Thinking

Селма, Цветомира е права. Не е заради кърменето, а заради двата езика. Децата в семейства, където се говорят няколко езика проговарят по-късно, но пък проговарят и двата  Hug

Ноеми, и аз искам така да се напия  Rolling Eyes

# 32
Момичета за говоренето,моята говори!Но с тоя биберон и това мляко няма оправия CryЯде,по точно пие по 3 пъти мляко,адапте на вечер ShockedКато не стана ме бута и вика"гаде е млякото",има ли други като моето?

# 33
Има, ама без биберона. Любо пие по две шишета (120-150 мл в шише) мляко на нощ. Не съм се притеснила. Батко му се отказа на 2 години и малко, а и си мисля, че щом го иска, значи се нуждае от него.

# 34
Ноем, ти си оправна жена и най-важно - положително гледаш на нещата - ще се справиш  Hug

Селма, и на нас с брат ми ни е говорено на 2 езика - бълг. и руски - и майка ми разправя много сладка случка в зоопарка - Пред клетката на пернатите аз викам: Ей, петух, изкукуригай за малко! и др. такива.
Брат ми който е по голям от мен с 1,8г. проговаря заедно с мен, когато съм била на около 1 г. Така че, няма правило - живей и пей  Heart Eyes

Иначе, Наско повтаря някакви думи, понякога само ние си ги разбираме. Онзи ден сутринта след като се събуди между двама ни и двамата с баща му чухме да казва на баща си: Ти спа ли, а!  Joy Не вярвам да е умишлено, но е факт, че и двамата го чухме  Joy

# 35
...Да ви разкажа смешка от вчера - бяхме на гости на имен ден на систъра и вече тръгваме, обувам Мария и слагаме пантофките в торбата, но... тя се сеща че вътре е имало и духалка, /занесохме я, защото при нашите е студено и да се топлим/.
Та Мими влита в хола при гостите с голямата торба и крещи - дай песката тука! Дай песката! - И всички избухнаха в голям смях, а торбата беше по-голяма от нея  Joy

Саше, много ме разсмя с тази случка. Представих си малката Мими с голямата торба, как си иска пеСката.  Joy Joy hahaha

# 36
Ноеми, радвам се, че татко ти е добре.  Hug Жив и здрав да ти е.

Селма, и аз бях чела, че когато се говори на два езика в семейството, децата по-трудно проговарят. Друго, което бях прочела някъде е, че когато проговаря след 2-та годинка - изговаря думите правилно, не по бебешки. А и децата са ни още малки, няма място за притеснения.   Hug

# 37
Селма, и Софи е така заради двуезичието. А някои думи от двата езика ги слива в нейна си една. Зайче /найнче (на холандски)= знайче. В общи линии само аз я разбирам.  Laughing
Ноеми, радвам се за баща ти.
Мама Саша, много ти е прибрана дъщерята.  Grinning

# 38
  • София; Дружбето
Миша говори много малко разбираеми думички, повечето си е на измисления език или така казва нещата, че ако не сочи с пръст никога няма да се сетя за какво иде реч Crazy До дете си е.
Майка ми има позната, чийто син проговори чак на 3. До тогава само мама и нищо друго. Жената доста се беше притеснила. И като почна това дете да говори, направо с изречения. Псле викаше Млъкни! дори и когато детето го нямаше в стаята Laughing
Саше, много сладка Мимата. И прибрана Simple Smile

# 39
  • София, Лагера
Ноеми, и аз искам така да се напия  Rolling Eyes
Наздравееееееее! Андж, ако някой ден се засечем в Свищов, айде верно да пийнем по едно... но не кафе!  Naughty Mr. Green

А аз сега си седя и си пия винце сама, че Красун е още на работа. Да взема да сипя и едно на Писуняка, барем да не се наливам така без компания като пияндурниците!  Mr. Green Mr. Green

Момичета, благодаря ви за милите думи!  Hug

Селма, около мен такива случаи - бол! Нали в маджарско съм раснала, пък и сред българи. Масово децата проговаряха късно, но на двата езика наведнъж! Да ти е жив и здрав малкия бъдещ полиглот, ще проговори!

# 40
Здравейте и от мен!

Първо искам да благодаря на всички, които поздравиха дъщеричката ми по случай имения й ден - момичета, трогнахте ме от сърце, благодаря ви! hug  bouquet  bouquet

Освен това искам да честитя имения ден (на патерици) на Анджелина, на Лила, на Миша на Цвета, на Оги на Кайрен, на Викс, на Вики на Галина Димова и на всички останали именици (моля да ми простят тези, които пропускам!). Two Hearts Two Hearts Two Hearts

Гледам, че сте се заговорили за речевите функции на нашите деца. По въпроса: Виктория, както до преди няколко седмици не обелваше ни дума, така от 2-3 седмици говори страшно много (повтаря всяка наша дума), като почти всичко й се разбира. На въпрос от наша страна обяснява надълго и нашироко, като свободно прави изречение от 3 думи. Повече от 3-сричкови думи не може да казва обаче.

Ноеми, радвам се, че баща ти е по-добре! Дано само бързо се възстановява от тук нататък!

Манана, искам и аз на гости! Mr. Green Heart Eyes Heart Eyes

# 41
   Момичета,благодаря ви за успокоението! Hug Гледам,че имаме доста 2-езични майки!
   Ноеми,слава на Бога,че баща ти няма големи поражения от инсулта!
   Саше,браво на Мимито!Такаи трябва,да си пази имуществото! Laughing
   Манана, на колко е племенника ти ?Те в семейството български ли говорят?

# 42
Една жена имала любовник, Пешо Стафидката – дребен и слаб мъж.

Един съпругът й отворил гардероба и го намерил, както се криел там, и бой, бой, бой...

Жената си намерила друг – огромен як мъжага.

Прибрал се мъжът й, отворил гардероба и като видял, новия, се обърнал и попитал:

- А Пешо къде е?!

# 43
  • София
Манана, много ми се иска и на мен да се видим, ама няма да мога този уикенд.

Леле, откакто почнах работа, нон-стоп съм уморена и ми се спи и наспиване няма. Tired

Симона вчера на влизане в яслата така се разрева, изброи цялата рода с молба за помощ да я вземат, много беше сърцераздирателно... докато не стигна втората врата и от там пили гумите навътре и забрави да реве. Малкото диване с диване пробва какво ще мине. Днес влезе нахилена. Да видим утре как ще е... Thinking

# 44
  Ним, Laughing Симонка е голяма умничка!
  Дано само повече не ти "раздира" сърцето ! Hug

Общи условия

Активация на акаунт