82 Америкън сейвингс типс или чичо ми Скрудж по Коледа!

• 19 803
  • 292
  •   1
Отговори
# 120
мисля с поста на Марелла да свършват всички лоши работи в темата, защото наистина стана прекалено  Confused

Уинкс, мила, дано тази операция е успешна и да забравиш притесненията си скоро след това

Ева, късмет на тебе утре, както казах в началото - с лоши новини да не се връщаш  Naughty

Марелла, надявам се това да е някакво презастраховане - тази прекрасна калинка не и отива нищо друго освен да е здравичка

На Бубка, Мишолина и Бенсънови пожелавам ситуацията с работата да се развие по най-добрия начин.

а Калин и Матю - да продължават по същия начин към пълно оздравяване

# 121
  • USA
Благодаря ви много! Безценни сте!  Heart Eyes Hug

Марлела, имаш много стиснати палци от мен!  Hug Не се притеснявай и не си мисли най-лошото. Защо developmental delays or disabilities? Това заради краченцата ли е? Не се шашкай предварително, прекрасно ти е детето и изглежда много здраво.  Hug

# 122
Уинкс, успешна операция ти желая, да бъде последната и пълно възстановяване след това. Добри мисли в твоята посока!

Марлела, надявам се лекарят да се презастрахова. Стискам ви палци да е фалшива тревога, да се размине бързо и да остане само спомен. Прегръдки за теб!

Ева, успех!

Иве, как сте вие?

# 123
Викам да плюем три пъти през рамо и да отваряме нова (некаръшка) тема..

Прегръдки за всички!

Последна редакция: сб, 15 ное 2008, 09:07 от Ева на сцена

# 124

в момента бясна, току погледнах последния чек на мъжа ми, в който са му платили невзетата отпуска и са ни взели скромните 40% от чека в такси....представам си от северанс-а колко ще ни вземат ooooh!.

в понеделник ще кандидатствам за всякакви финансови помощи, за които се квалфицираме. не ме е срам, не ми е неудобно, не мислех да го правя, но егати обирджиите.
---------------
Всички, които са в лош момент, пожелавам всичко скоро да е минало Hug

# 125
Иве, и от северанса толкова. Данъците са на база на tax deductions фиксирани в W2, за всички вземания (т.е. ако това е сетинга за заплата, същото важи за бонуси, северанс, т.н). Джена да ме поправи, ако бъркам.

# 126
  • Чикаго / София
Winx , стискам палци всичко да мине добре и да забравиш! Hug

Марлела , това ще да е само презстраховане от страна на лекаря! Hug

Ева,  успех и на теб! Hug

Бързо възстановяване на Калин и Матю! Hug

# 127
И аз благодаря за успокоението! Прегръдки за всички!  Hug

Winx, не е заради крачетата. Този проблем си има история, но да ме прощават американските лекари, ако не бях дала половин дузина епикризи от България, 99% съм сигурна, че педиатърът нямаше да отбележи Reason for Referral: cerebral palsy, susp. dev. delay, hypotonia. Малката се роди преждевременно, но и с ниско тегло - в 36 г.с. тежеше 1400 гр. Да, в рискова група е, но започнахме рехабилитации от раждането й. Правили сме трансфонтанелна ехография, ЕЕГ (резултатите бяха повече от отлични), през седмица я водехме на невролог. Водех я всеки ден на рехабилитация в клиника за лечение на ДЦП, отделно аз я скъсвах от гимнастики у дома. Водила съм я на психолог и логопед, за да е ясно цялостното й развитие. В норми беше. Развиваше се нормално - седна, започна да лази, проходи на годинка. Сега тича и се катери на плейграунди за 5+, танцува, пее, реди пъзели от 24 части за 3+. Пълна е с енергия, за трима. Не искам да кажа, че никакъв проблем няма, но според мен преувеличават нещата за сметка на моето психическо здраве. В България лекувахме хипертонус, а не хипотония, а и неврологът беше категоричен, че не става дума за ДЦП. Това ме навежда на мисълта, че някой се презастрахова. Дано да сте прави! Преди час и половина мъж ми донесе пощата - писмо от педиатъра, че малката е насочена към невролог, да взема да си уговоря час, че и невролог са ми посочили. Мъгла ми е все още, понеже за първи път ще ходим по разни специалисти тук, но да видим.
Благодаря още веднъж за подкрепата!  Hug

# 128
Марлета, дано всичко е наред Praynig
Winx  и Ева да сте живи и здрави, ей това ви желая от все сърце. болните да оздравяват, а не работещите успешно да си намерят нова работа
Бенс, няма нищо срамно да се кандидатства за помощ, Плами е на медикейд и сигурно ще е още една година, надявам се от следващата да е одобрен и за детска градина / учудването ми беше че за апликацията за помощ за  детската градина си чакаха много добре изглеждащи хора Shocked, какви са условията и 2 родители да работят поне 32 часа седмично- т.е. ние плащаме детската градина, вие си плащате данъците, лично на мен дори ми се вижда като насърчаване на трудовата заетост/.
Да се изфукам купихме си magicJack , и това означава че вече няма да плащам $30 долара  за телефон  всеки месец, първата година е безплатно а после се плаща по $40 годишна такса. Скрудж съм аз не само по Коледа ами и по тенксгивинг
Ирка, все забравям  да напиша ама голямата ти дъщеря направо ти е като клонинг Shocked

# 129
Марлела, много ми е странно ... Как така педиатърът решава на своя глава? Как така се свързва с разни щатски програми, без да те уведоми? Не се ли иска родителско съгласие за това нещо?

# 130
блажка, аз съм съвсем в неведение, защото се сблъсквам за първи път с педиатър и изобщо с лекари, застраховки и т.п. Доколкото си спомням педиатърът каза, че ще ме насочи към тази програма, даде ми една листовка и каза ако искам да се обадя, да направя среща, да оценят развитието й и ако има нужда да се възползвам. Разказа ми какво представлява самата програма и не бих се учудила да не сме се разбрали (моят английски не е блестящ), така де - аз да не съм я разбрала. Накрая обаче изрично питах дали е задължително да се обадя (т.е. има ли проблем) или превантивно ако искам. Биде ми казано аз ако имам желание. И докато се мотая тази седмица, те взеха че сами се обадиха. Това е. Вероятно грешката е в мен. Разбира се, винаги мога да откажа, но предпочитам да не го правя.

# 131
Някои сигурно вече четете оригиналната Goodnight Moon na децата, а пък такива като мене още я помнят наизуст. Надявам се хумористичната вариация, която видях в Parenting, да ви развесели (warning: работи само ако сте чели оригинала около 100 пъти Simple Smile   Смях на глас и стреснах домашните любимци, които кротко си лежаха в краката ми.

GOODNIGHT  MOM

(with apologies to Margaret Wise Brown, author of the original)

In the messy green
family room
There was a telemarketer ringing the telephone
And a crying toddler
because his brother just popped his
red balloon
And a picture of--
The cow jumping over the moon (which someone colored on with permanent marker)
And there was a missing
teddy bear, and a girl with
gum in her hair

And one to be scolded
And laundry to be folded
And a very hungry spouse
And something stinky in the house
(that no one else seemed to smell)

And a comb and a brush and a colicky baby who just won't shush
And a frazzled mommy screaming #*%#@

Goodnight messy room
Goodnight scribbled-on moon
Goodnight cow getting out while she can
Goodnight telemarketers and the
popped balloon
Goodnight long-gone teddy bear Goodnight cereal bar smeared all
over the dining room chair

Goodnight spitup
And goodnight leaky sippy cup
Goodnight much-too-little house and goodnight grumpy spouse
Goodnight comb and goodnight brush
And goodnight to a certain 4-year-old who just needs to hush right now I mean it

Goodnight Elmo
Goodnight toys we'll pick up tomorrow,
or the next day
Hello chardonnay and TiVo--
"me" time finally

(Goodnight Moon original: http://books.google.com/books?id=S1qOOFLvZRsC&dq=good+night+ … ct=result#PPP1,M1)

Последна редакция: сб, 15 ное 2008, 08:48 от Pixie

# 132
Пикси  Joy Joy Joy
последните 2 изречения са толкова  "аз"   Laughing
(не ми е омръзнала толкова тази книжка на мене ,таткото я чете само ,аз на англ. не и чета на Елла но ако я чета всяка нощ направо ... ooooh!)

МВК...да кажеш доволна ли си от телефона,аз незнам защо им нямам вяра на подобни джаджи ,прекалено хубаво звучи и затова

Уинкс и Ева...кураж и на двете ви!

Последна редакция: сб, 15 ное 2008, 10:03 от victoria

# 133
Марлела - и на мен ми звучи като презастраховане. Срещнете се със специалистите, без твоето съгласие нищо няма да се направи.

Бенс - явно ще ви връщат тези удържани данъци после; винаги по толкова взимат от големи еднократни суми, накрая на годината ще ги уравнят. Имате интерес да си пуснете данъчната декларация възможно най-рано; не чакайте април - пускайте в момента, в който пристигне W2.
(бтв, взех твоята вампирска книга и още не е стигнало до там да я започна; днес-утре ще е вампирски ден!)

# 134
Понеже за жалост имам опит с 2те деца по различни причини искам да кажа на Марлела за дори .5% проблем да има аз бих търсила специалист. Ако няма нищо-ок, но на ГП не разчитам за нищо освен за ваксини,понякога уши и уел чек визити. Здр.помощ е абсол.доброволна,никой не може да ви задължи,явно е станало недоразумение и ако не искате -не ходете, но ако имате възможност да  помогнете с нещо-не бих се колебала.
Имате право да изискате безплатен преводач,аз работя като такъв и ходя с хора със сравн.добър англ.точно за сигурност,обадете се и поискайте.
Ако няма нищо ще ви пратят да си ходите,аз на ден изписвам по 4 кофи мастило за да оправдавам защо лекуваме пац.Х,и сме съдебно отговорни ако нямаме нужната докумнент.,та не се тревожи че зорлем ще ви лекуват ако няма за какво,искам да кажа
Последно- псих.ни здраве страда поради липса на иформация и страх от неизвестното. Какъвто и проблем да има го борим,няма да метнем детето на буклука я Laughing Това си и повтарям като ме гепи ужас и страх на инстикт.ниво,че трябват данни,цифри,инфо и после ще го мислим поради к и ходя на специалисти  и чакам цялата картина без да "измислям" предварително
*
 сънувам др.сус (буквално,не преувеличавам) от непрест.четене и слушане на пс,но поне ми е любим и не ме дразни като ордата други гадини,част от к дори не знам какво са (бекиардиганс, йогабагага к си е герой,аз мислех че децата съчинават и пр)

Последна редакция: сб, 15 ное 2008, 15:20 от anette1104

Общи условия

Активация на акаунт