ДЕКЕМВРИ близо е вече, чакаме те мъничко човече!

• 17 084
  • 288
  •   1
Отговори
# 105
странно ми стана че неможе секцио пожелание по здравна каса.защо newsm78.при условие че моето секцио е по желание и ще е ппо здравна каса newsm78

# 106
Ехо здравейте тумбачета!
Честито на рожденичката, да е здрава и много щастлива! ПОЖЕЛАНИЕТО Е ЯСНО: ПРЕКРАСНО ЗДРАВО И СПОКОЙНО БЕБЧЕ! newsm51 newsm07 newsm30
А сега да се отчета:бебето е добре около 2,700кг.)което вече е повече от теглото на баткото)в правилна поза е, високо е още, което предполага, че има време до раждането,плацентата е втора степен,но им някакви кухи пета ли какво ли, които не били кръвоснабдени,те това не ми е ясно много. Но най-ефектното е ,че е увеличила тарифата си, с триста левчета, милата! newsm78, оказа се , че и други лекари са го направили, та това е в общи линии
А и едно въпросче:Какъв е реда да си направя изследвания за алергии към упойки, за всеки случай, мерси предварително  love001     

# 107
  • София
...
А и едно въпросче:Какъв е реда да си направя изследвания за алергии към упойки, за всеки случай, мерси предварително  love001     
Аз казах на лекаря ми за алергиите и той ме изпрати при лекар-алерголог за теста, записах си час и се тествах - процедурката е около 30 минути всичко.
Ако си избрала болницата - най-добре там да ги направиш, те си знаят какви препарати ползват.
Говори с въпросната лекрка дали ще ти даде направление и къде препоръчва.
А предполагам срещу заплащане и в самата болница по желание ще ти ги направят Wink

# 108
  • София
Привет от мен!   bouquet

Сисето - Честит рожден ден! Да си здрава и да се радвате с таткото на сладко малко и послушно бебче скоро!

Малката Цветина е просто прекрасна! Много оформено и бузесто бебче!  Hug
И на мен ми напомни Боби като се роди...  Simple Smile  Simple Smile Такива незабравими емоции са.....

Шушинка - айде дръж още малко.

Усмихнат ден и не се ядосвайте....

# 109
  bouquetsiseto84 честит рожден ден! Бъди здрава и щастлива декемврийски мама!    bouquet 

abel как добре са се подредили нещата - всичко ще е наред!  Grinning

ninanb по-спокойно момиче, аз ако бях с такова кръвно - в Шейново направо.....утре ще видим де. Като си го меря вкъщи 120/70 сега в Токуда ударих пак едни стойности 140/85 и ще правя доплер в понеделник. Защо все така се получава?!?!

Колко струва запис на тонове в Токуда?

# 110
Инвисибъл,не говоря за секцио по желание,когато бях последния път в шейново ми казаха че до 36 седмица ако не се обърне ще планираме секцио.Да но тогава бях към фонд а сега съм по зк.Та ако в 36 отида в шейново с направлението което имам за раждане и бебо не се е обърнал планира ли се секцио или чакаме кнтракции и да се стига до раждане и съответно ако се наложи секцио по спешност?

# 111
  • София
Сасано мисля, че запис на тонове е 15 лв. Поне толкова пише в последния ценоразпис, който аз имам. От скоро Доверие имат договор с Токуда и аз минавам с картата (преди исках фактура и бях наясно с цените), та не съм ги плащала и не знам със сигурност.

Инвисибъл,не говоря за секцио по желание,когато бях последния път в шейново ми казаха че до 36 седмица ако не се обърне ще планираме секцио.Да но тогава бях към фонд а сега съм по зк.Та ако в 36 отида в шейново с направлението което имам за раждане и бебо не се е обърнал планира ли се секцио или чакаме кнтракции и да се стига до раждане и съответно ако се наложи секцио по спешност?
Ако са ти казали така в Шейново - следващия път като отидеш  в 36 седмица, трябва да стане ясно. Няма значение, че вече си по ЗК - ако има предварително показания за секцио - редно е да се планира, поне по мои наблюдения.
Секциото по спешност си е отделна опция, от която никой не е застрахован... Но ако е ясно, че ще е секцио - обикновено е планово. Но не знам как седи въпроса с избор на лекар в този случай... Може би другите мами, раждали в Шейново  ще кажат най-точно.

# 112
ами там е проблема ,че тея от шейново не са си взели парите за жк от фонда към който бях осигурена и сега ми ги искат на мен а аз не смятам да им ги давам и ако отида в 36 седмица те пак ще си ги искат,а вината си е тяхна защото аз съм им дала всичко което са искали от мен,осигурителен номер ,карта и тн. Та затова ме интересуваше какъва е процедурата ако бебето е седалищно в 36 седмица но не съм тръгнала да раждам

# 113
  • София
Здравейте мами,

Аз пак изпуснах поне 5-6 теми, но ще ги чета по-късно, направо се включвам в тази!

Честит рожден ден на Siseto!

Честити бебчета на Bambi и Eternity, да са ви живи и здрави, да ви радват много! Много се зарадвах на тези бебоци! Аз все още си мисля, че има време (може би защото още ходя на работа), а виждам, че нещата напредват! От другата седмица най-после излизам в заветния болнични по майчинство и се хвърлям да пазарувам, защото не съм купила нищо за бебето, а немирниците взеха да излизат  Rolling Eyes
Само детската стая е почти готова. Днес приключват с монтажа на мебелите (гардероб, креватче и скрин), вече сложихме тапети и купихме пердета. Другата седмица ще ги дам за ушиване и сме готови. Да се готвят количката и целия куп от 100 дреболии...

Да ви кажа, малко се притеснявам с тези ваши големи бебета. Ето, гледам, че и малката се  родила с нормални кг. повече от месец по-рано. Ние преди 1 седмица бяхме 1 700 гр., а вече съм в 33-та седмица. Дано бебока си задържи до термина, че както върви дребосък, не искам да излиза по-рано.

Хайде стига толкова, че стана досадно ....  Simple Smile

# 114
Аз също искам да попитам, понеже се отвори въпрос за Шейново - там пише че при постъпване за раждане е необходимо направление номер 7 от личен лекар. Наистина ли личния лекар трябва да го издаде (понеже аз ходя на ЖК там в Шейново) и кога - колко преди термина или може и веднага?
Също така искам да попитам abel , ти плаща ли теста за алергии и има ли възможност да ти го покрият от някое застрахователно дружество - аз съм към Дженерали закрила?

# 115
  • София
Сасано, 15лв. са записа на тонове в Токуда, аз нали ходих миналата седмица та ми е прясна информацията. На мен доки ми каза да ходя всеки петък на тонове, че тя е тогава на работа. Не знаех, че може когато ти си пожелаеш. А в петък наистина е голям лудница. Часове и на мен ми казаха, че не е нужно да записвам. За кръвното в Токуда - мисля, че там апарата им не е много верен. Всеки път ми е малко по-високо от обикновено, а при другата ми лекарка не се е случвало.

Абел, кажи моля те при кой лекар в Токуда ходи за този тест за алергии, че да си запиша и аз един час. И още нещо нужно ли е много дни предварително да си запиша час?

Аз да ви се похваля, че вече си имаме креватче и шкаф за бебо. Остава само да ги сглобим и да наредя на бебчо нещата Simple Smile

# 116
  • София
eses - би следвало каквото си консумирала до момента на осигуровката в ЗОИ да си го търсят от тях, а не от теб... Провери си в ЗОИ ако искаш. А оттук насетне след като нямаш допълнителна осигуровка - да поемеш ти, но само за новите неща, не за миналите.

Tsveta_pile - Дженерали работят с Токуда, даже сутринта мен ме питаха към тях ли съм. И май покриват доста неща в Токуда, но не знам дали само с катата или възстановяват разходите по фактура. Доверие покриват различни неща, та да не те подведа, но звънни на локалната регистратура и попитай каквото точно те интересува:
АГ регистратура: Локална регистратура: 02/403 4928
Регистратура вътрешни болести - там е за алерголога: Локална регистратура: 02/403 4917
Алерголога е външен и работи там вторник и четвъртък от 15 до 18, ако правилно съм запомнила.
(На моя амб. лист пишеше нещо такова: "...поради предстоящо оперативно родоразрешение е необходим тест за упойки.")

Ето и малко инфо за фондовете на сайта на Токуда: http://www.tokudabolnica.bg/show_page.aspx?key=Dogovori

Направление Номер 7 се издава от Личния лекар или Женската консултация, където се следи бременността.
Дава се заедно с обменната карта - обикновено в началото на деветия месец, за да може да се ползва при нужда, но си зависи от лекарите. На мен ми ги дадоха в 35 седмица, края на 8 месец.

Диди* - лекаря се казва Георги Христов (но и да не му знаеш името, няма проблем, той единствен прави тези тестове), час за него се записва на регистратура Вътрешни болести. Казваш, че ти предстои операция и имаш нужда от тест за упойки.
Аз в понеделник си записах час за вторник - това беше миналата седмица Simple Smile
НО  - този лекар ме пита какво налага този тест, че не бил стандартна практика за всички преди операция. При мен се налага, защото имам доста други алергии, та не знам за вас дали е наложителен.

Последна редакция: чт, 13 ное 2008, 14:50 от abel

# 117
ох това направление много ме притеснява Sad
моето май не е както трябва.моля ви кажете ми правилно ли е с диагноза-спонтанно раждане при едноплодна бременност Sad

# 118
  • София
Мерси, Абел!   bouquet Аз ще го направя в случай, че съм секцио, което още не е ясно. Но ще си запиша инфото! Благодаря!

MiIV, мисля че е правилно! Аз утре ще взема моето, но раждането ти се води спонтанно и бременността ти е едноплодна. Не трябва да има дата, защото не се знае за кой ден! На мен ми бяха издавали направление за хоспитализация преди за задържането и така беше написано в него Peace

Последна редакция: чт, 13 ное 2008, 14:54 от Didi*

# 119
miIV- не мога да ти помогна много ,но и на мойто пише едноплодна бременност и нещо на латински.другите неща са предлежание,начин на раждане и др.но не ми звучи неправилно.

Общи условия

Активация на акаунт