ДЕКЕМВРИ близо е вече, чакаме те мъничко човече!

• 17 073
  • 288
  •   1
Отговори
# 135
eses не се притеснявай, аз съм също в това положение, и даже нарочно отлагаме.

Бебка е седалищно, но планираме секцио след 24.11, въпреки че вече съм 38ма седмица, дори и да тръгне тези дни, ще е спешно секцио, ама това не ме притеснява - за бебчето е по-добре, поне ще си бъде активно и просто ще му помогнем, защото при планираното, то и не знае какво му мислим. Спинка си мирно и тихо - ние го вадим!! Laughing Laughing  При спешното поне знаеш, че си е готово и си му е дошло ред да се пръкне Laughing Laughing 

Малко е вероятно да те мъчат да раждаш седалищно, самите гинеколози избятват да се правят на герои, може би в София и по- рисковано да се разчита на спешна реакция, но не мисля, то що народ тича от провинцията уж за по-добри условия... Не се плаши, всичко ще се подреди така както трябва, от много подреждане понякога нищо не става Wink Wink

# 136
за бодежи ниско долу ли говорите? аз разбрах че са от скъсяването на шийката.
Абел и аз мисля да направя така,ако до тогава не ни осигурят към някой фонд  Praynig

# 137
  • София
мамчета, благодаря от името на Цвети за хубавите думи и пожелания.
аз съм добре вече. ето как стана преждевременното раждане: на 20.10 0фициално излязох в болнични, а на 27.10 прокървих веч1ерта  и ме приеха в Майчин дом с отлепена плацента. в продължение на една седмица през нощта кървях, през деня спираше/ бях 24 часа в денонощието на системи. на 3. 11. доктора, на когото се доверих ми насрочи дата 4.11 за секцио. много се ядосвх, че е 1 месец преди термин, но рано сутринта, след клизмата, пак получих голям кръвоизлив и едновременно с това се спука и околоплодния мехур, явно бебка одобри датата избрана от доктора Simple Smile. на 5.11 вечерта успях да видя за малко Цвети, на 6.11 й бяха сложили сонда в коремчето, за да яде, защото от шише повръщаше 5-те мл мляко, което й даваха. от 8.11 започна да наддава и ни изписаха вчера 2375, с цели 75 г над роденото тегло Simple Smile.  тя е едно малко борбено момиченце, защото не я сложиха в кувьоз и прекара жълтеницата без облъчване с УВ. имаше други бебета, по-големи от нея, който стояха няколко дни в кувьози или пук ги облъчваха с УВ-светлина. заради преждевременното й раждане ще сме на прегледи през седмица, но аз се надявам да расте и да дебелее Simple Smile имам много малкйо кърма и сме предимно на АМ Sad. новсяка бременност, раждане, бебе и отглеждането му са различни. баткото се роди 3750 и беше само на кърма до 5-ти месец, едва тогава минахме на друго мляко. а малката е 2300 и сме предимно на АМ. на всички майчета в очакване ппожелавам леко и безпроблемно раждане!

отивам сега да взема бате от градината.
тия дни като остане време пак ще пиша
Simple Smile

# 138
  • Бургас
eternity, много се радвам, че всичко с вас е наред Hug

LLBB, аз още съм с настройка да родя след термин. Датата 12.12 много ми харесва, нищо че термина ми е 8.12, ама знам ли го това дете какво е решило. То и за това се шашнах толкова снощи, че ще го чакам след месец, а то иска да бърза.

Днес съм добре, корема ми тежи. Много благодаря, че ме успокоихте Grinning

# 139
eternity браво на твоето момиче, радвам се че всичко е минало добре и сега сте си вкъщи с малкото съкровище от тук нататък самом положителни емоции и много здраве  bouquet

Ради  Hug

# 140
eternity малката Цвети е геройче!   bouquet

# 141
eternity малката Цвети е геройче!   bouquet

И мама също Simple Smile

# 142
San4es - това за планираното секцио си абсолютно права, четох в една книга, че когато тръгне да се ражда малкото човече организма отделя хормони и то е напълно подготвено за срещата с новия свят...а при планираното секцио то си нанка и някой го изважда. Лекарите предпочитат планираните секциота защото когато тръгнеш да раждаш иначе и се знае, че си за секцио прекалено бързо трябва да се сформира екип за операцията,операционна и т.н. и за това се презастраховат, а пък ако си с точно определен лекар той ако е някъде- на вилата си примерно или другаде той трябва едва ли не да си прекъсне почивката и затова...абе нали и те са хора и имат родилки непрекъснато, опитват се да си направят и на тях живота да им е по лесен.

Но ако все пак трябва да решиш за дата, интересно ми е как да я избера, то нали хората ходят на астролози за дата за сватбата им примерно, пък аз за датата на детето си се чудя newsm78

Един съвет от мамите с секцио -как си избрахте датата ?  Rolling Eyes

# 143
  • София
На мен моят лекар ми я каза датата. Не съм я избирала  Laughing   Laughing

Не я мисли толкова. Всичко ще е ок.  Hug

# 144
  • Пловдив
eternity Много се радвам , че всичко с вас е наред и сте добре.И ти и малкото съкровище сте герои.

# 145
  • София
Етернити, Цветина Hug smile3525 Много здраве от тук нататък и само хубави моменти заедно!

# 146
  • Бургас
Мацки, изрових че има крем за след раждане против стрии на Чико, Авент, Мустела, Бубхен, Виши, Дева... Някой ако е ползвал може ли да препоръча. Този на Мустела в нашата аптека е 43 лв и се отказах от него. Това намерих http://papa-bebe.com/kozmetika/kozmetika_za_mama.html

# 147
  • София
eternity - всичко е добре, когато приключва добре Simple Smile
Сега да се гледате и да растете, а на нас да пускаш снимчици да ви се радваме  Hug

По принцип, по-хубаво от естественото едва ли има Simple Smile
Около 6 часа преди раждането в организма на майката се отделят хормони, под влияние на които започва изхвърлянето на течност от дробчетата на бебето. Това продължава по време на контракциите и малкия човек успява да изплаче като се роди Simple Smile

За бебенцата със секцио - много често се случвало да не изплачат веднага, именно защото не са им подготвени дробчетата.
Но като цяло - аз подхождам по-философски, че трябва да изберем възможно най-доброто за мама и бебе. Аз въпреки, че знам тези неща - предпочитам бебчо да не тръгва сам. Ще съм много притеснена за пъпната връв и като цяло как ще протекат нещата и как ще се чувства бебенцето Simple Smile
За датата - при мен я финализирахме с оглед на медицинските показатели. Това за хороскопите ми се вижда малко несериозно, не бих се ръководила от подобна идея Wink

# 148
Етърнити, много е хубаво, че всичко с вас двечките вече е ок. Цветина явно ще е борбена личност  smile3525
Сисето,  newsm59  Пожелавам ти най-лекото раждане с най-сладкото бебче  Hug
И аз се интересувам от инфо за кремовете за след раждане  Peace

# 149
Честит Рожден Ден и от мен Стаси!  newsm59  ura Да си жива и здрава, много щастлива и леко раждане ти пожелавам!

Eterenity, малката Цвети е наистина много сладко скорпионче  Heart Eyes Какви фини размери има, а какви бузки...

Leny, скорошно оздравяване!   bouquet

Alessia, стискам палци всичко да е наред при теб и бебо.  Praynig

Общи условия

Активация на акаунт