ДЕКЕМВРИ близо е вече, чакаме те мъничко човече!

• 17 092
  • 288
  •   1
Отговори
# 225
  • София
 newsm59 на Краставичка и от мен! Много здраве и късмет!

Сасано и аз като теб нищо не сънувам относно името и пола на бебето. Само преди няколко дена бях сънувала, че раждам на 23-ти, но не знам кой месец Laughing
Пък нашия тати още в началото беше сънувал, че имаме момиченце и се казва Кристина. Много му се искаше да е момиче, но ще остане за другия път Laughing

# 226
здравейте и от мен
                     Краставичка,честит рожден ден,много усмивки и едно хубаво бебе ти пожелавам
аз днес бях на ЖК,представете си от регистратурата дали на мен и на още една един и същи час,а оная не беше бременна,беше там с мъжа си.както винаги с часове чакахме за да влезем и всички изнервени ooooh!и идва нашия ред,оня простак мъжа й на кифлата кат ми се развика как така и аз съм била за 10h като жена му ала-бала,като че аз съм виновна че са ни дали еднакви часове.е пуснах ги да влязат преди мен,ама такава наглост не бях виждала..........първо че стоят седнали на столовете а аз час и половина стоя права-не ме ли виждат че съм бременна,и второ накрая бързат да влязат,а аз съм само за една рецепта та не стоях в кабинета и 5 мин. ooooh! ooooh! ooooh!ууууужас
иначе бебчо е добре,само аз имам анемия newsm78 newsm78 newsm78пак много килограми съм качила и как ще ги сваляме незнам

ами оплаках ви се....лек ден на всички Hug

# 227
Леле МИВ тоя да съм го навряла в на кучето гъза  #2gunfire #2gunfire #2gunfire #2gunfire
Бебо явно се готви да се обръща  Hug защото е застанал някак си напречно,това обаче в момента е увасно защото ме рита точно в пикочния мехур  Shocked и даже му се скарах  Embarassed ама е ужасно неприятно

# 228
  • Бургас
Честит рожден ден и от мен!  bouquet
Като чета чак яд ме хваща на моята докторка. От 6-7 месец не ми е казвала степен на зрялост на плацентата. Никога не е казала как са ми водите, шийката дали се скъсява или изглажда, нищо за пъптана връв. Последния път дори не видя как му е главата, дали слиза на долу. Ще трябва да я накарам май на следващия преглед да ме гледа на УЗ. Много ми се иска да знам кога горе-долу ще родя, че все си правя едни планове и програми и неизвестните ме шашкат. Казват, че корема слизал на долу 10 дни преди да родиш, ама незнам вярно ли е. И аз се оплаках Grinning
Иначе днес съм без контракции и снощи спах страхотно. Дори без да се усетя съм се завъртяла и спала по гръб та сутринта ми беше доста схванато като ставах. Не ми се е случвало май от 5 месец това. Иначе като спя на ляво и бебо ме опира в ребрата и ми е едно схванато и не мога много да спя така, та се въртя по цяла нощ.

За кремовете за стрии за след раждането май ще си взема на Чико.

# 229
Привет и от мен,

Относно съня и аз не мога да спя - такива зверски киселини ме мъчат по цяла нощ, че имам чувство ще хранопровода ми ще изгори. Пробвах всички предложени от вас рецепти и нищо. Явно бебка расте и притиска и ще е така до края. Гадното е че и през деня не ми се спи.

Хубав ден на всички  Hug

Точно поради тази причина двете задължителни неща, които слагам до леглото преди да заспя са вода и талцид. Почти не минава нощ без да издъвча едно хапче. не знам доколко е вреден, но не се трае. на моменти чак ми прилошава от гадните киселини.  Sick
iliana_cv  В такъв случай не бих се замисляла даже как да се казва детето ми. Но все пак детенцето си е твое и името трябва и на теб да ти харесва. Peace

Моя юнак Анди е вече малко по добре. Звъня им всеки ден да се информирам как са. Мама каза, че първите две нощи са били много тежки. Бяха ми казали да го мажем с ментолов спирт, не помагал въобще, та мама му направила домашно лекарство и поминали вече всички пъпки. нови засега не му излизат. Добре, че ми е мама иначе не знам как бих се справила.  Kissing Heart  bouquet  Свекърва ми, като и казах, че Анди е болен от варицела веднага се заоправдава, че още и е рано за отпуска. А само като я бъзнах, че в такъв случай мога да и издействам болничен направо подскочи. Половин час се оправдава, как не можела точно сега да отсъства от работа. Ама да не си помислите, че работи някаква отговорна работа. Wink

# 230
  • София
Краставичка, Честит Рожден Ден и от мен!
Бъди здрава и щастлива мама на малко слънчице
  Hug

MiIV - не се ядосвай. Аз така си чаках пред кабинета на GP-то... Никой не си направи труда да стане...
А пък още по-безобразното беше на въпросната ЖК, на която ходих за малко.
Там имах час за 7.30 сутринта - защото трябваше да съм на работа от 9. Отидох малко след 7.20.
Имаше три жени, явно без час - две да им разчетат резултатите от изследване и една за АГ преглед - и нито една не беше бременна.
Е, познай какво направи акушерката - приеха всичките три преди мен! Толкова бях бясна, че не можеш да си представиш...
Че и акушерката ми се накара, аз защо не съм отишла когато си била консултацията, та и обясних, че работя на другия край на София и четвъртък 13-15 часа ми е невъзможно да отида... И затова ми е записала час и то най-ранния, за да стигна на работа навреме... Без резултат, така или иначе всички минаха пред мен.
Та на следващия път като ходих на консултация - вече в "правилното време" за женска консултация, пак ми направиха същия номер - прегледаха си сума ти жени преди мен, като в добавка не ми дадоха документите и се наложи на следващия ден да отида отново в 7.30, защото после бях на лекар... Е, тогава половинката ми се вбеси генерално и дойде с мен на прегледа - тогава успях и да си взема направлението, явно вече с него не посмя да се отваря толкова, което не и попречи да обясни надълго и нашироко всичките мисимптоми и оплаквания в коридора пред кабинета на всеослушание...  #2gunfire Но повече крака ми няма да стъпи при тази лекарка и акушерка, яд ме е само GP-то как ме нахендри при тях.
Та от случайни невъзпитани хора някак съм свикнала, но точно от лекарите, които с това се занимават - направо не можах да го приема... И в резултат имах бая контракции, коието пак си беше за моя сметка...

Не се хабете излишно от хорската простотия, че ние сега си имаме по-важни задачи - аз така се успокоявам. На такива хора все ще им се върне някой ден Wink

# 231
ЧЕСТИТ РОДЕН ДЕН КРАСТАВИЧКА ,да си здрава и много щастлива.  bouquet

# 232
Мами, нали Hauck е немска фирма, не се лъжа?! newsm78
някакви мнения за количките?

Последна редакция: пт, 14 ное 2008, 16:26 от Karacheviyska

# 233

да

# 234
miIV,abel- а аз си мислех,че моята доки е безхаберна и ме претупва ooooh! . То от части си е така, добре ,че последния път я заместваше един много любезен доктор който всичко си ми разясни, гледа бебо на УЗ около 30мин. + още 10 мъчейки се да види мъжкото достойнство(но бебео се беше закрил с пъпната връв Blush) и ми каза толкова неща колкото тя не ми е казвала за цялата бременност. Съжалих, че не го попитах как се казва да знам евентуално когато се решим за второ дете. А акушерката която работи в кабинета е много добричка, даже последния път като ме видя ме извика да влезна преди момичето с по-ранен час от моя. Но тези персонажи от вашите случаи са вече за #2gunfire #2gunfire #2gunfire

alessia, и аз не смятам да се замислям. А и името е много хубаво.

Момичета, вие решихте ли каква козметика ще използавате за бебо? Аз скоро се заглеждам по аптеките, но повечето предлагат само Бюбхен, Нивеа, Джонсънс... Close  а аз мислех да взимам медицинска козметика, но немога да се ориентирам още newsm78

# 235
Да не пропусна рожденничката - ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН nbirthday
С пожелание за много здраве, щастие, късмет и пухкаво бебче  bouquet

# 236
  • Бургас
iliana_cv, аз взех олио на Бубхен, сапун на Тео бебе и кремче за подсичане Бочко. Това ни е козметиката. Акушерката, която работи в микропедиатрия и ми води училището за бременни каза, че медицинската козметика се използа само ако има проблем. Бях се насочила към СебаМед, но се отказах поради тази причина. Grinning

# 237
някакви мнения за количките?
Hauck е немска фирма - много съм доволна, аз специално ползвах една лятна количка, която я купих на старо и ще я ползвам и сега живот и здраве и е толкова стабилна, че с нея могат да се отгледат още дузина деца (няма да са мои  Laughing)
Напълно ви разбирам за грубостта и безмилостното отношение към бременните - на мен миналата седмица ми се наложи да пътувам с автобуса и никой не стана, чак когато шофьора- простак наби спирачки и аз полетях, като едва успях да се хвана за една седалка в последния момент, една стара баба стана да ми направи място  Sad - дори ми стана неудобно да приема, но се уплаших от возията, а имаше млади, които гледаха безочливо  #2gunfire
abel абе тези свекърви като че не са раждали и деца не са гледали, как може майките на момичета да се отзовават винаги на помощ, а свекитата ...  Close
Тези които чакаме момчета трябва да се поучим какви свекърви не трябва да бъдем  Peace

# 238
И аз не съм решила окончателно за козметиката, но май ще е Себамед. За Мустела ми казаха, че почти винаги има проблем с вноса и за някои неща се чака месец за доставка. Моя приятелка купува промишлени количества от българската Бебино /много напомня на Бюбхен и е за износ/ и казва, че е страшно доволна. Може и тях да опитам.

Сега сме бременни /днес на мен в едната банката ми направиха такова добро впечатление - охраната веднага разпореди да мина преди всички/,а скоро майки /някои вече са, де  Wink/, но се замислям и за отношението като видят майка с количка - същото е положението. Много рядко се среща човечност.... Confused

# 239
Краставичка, Честит Рожден Ден и от мен!  nbirthday Желая ти най-вече здраве и леко раждане!

Аз съм на същото мнение като абел, кика и т.н. за майчинството. За мен ще е голям проблем на кого ще оставя детето, а не мога да не се върна на работа. Реално детенцето ми живот и здраве ще бъде на 7 месеца когато аз трябва да се върна на работа.

Илиана, за козметиката вече няколко пъти коментирахме темата Simple Smile на лекциите ни казаха че е препоръчително поне в началото да е медицинска. Такава е на Мустела, Себа мед, Клоран, А-Дерма.

Общи условия

Активация на акаунт