Опасни пюрета

• 18 712
  • 234
  •   1
Отговори
# 45
  • Пловдив
То вече кое което ядем не е опасно...
Ами ако си купя месо от магазина, да не би да е без вложени "добавки"?Ако пък взема нечие домашно, което пък изобщо не е проверено за опасни инфекции да не е по-добре? А храната в детската кухня, от която от скоро храня щерката, с био месо ли я приготвят при тези символични цени?
По принцип мразя истерии, но и гледам какво купувам /поне по това, което пише/ - купувала съм и продължавам Хип, Бебивита, Гербер - това харесва детето. Купувам и каши на Милупа, Хумана, Хип и дори Слънчо.
Детето ми не е дебело - напротив едва качва по 300 грама при порядъчно похапване.
Е, какъв извод да си направя?

# 46
Да и аз го чух това  Sad Просто ужас,но да бяха казали за коя марка пюрета става въпрос за да знаят майките,а и самия производител да си оправи производството  #Cussing out
А иначе всичко което ядем не се знае какво е  Sick

# 47
като захранвах купувах само на Хип био. На нашите вяра им нямам.
Сега купувам само плодови /вече по-евтини/, сокчета си правя. Защото купешките  сокчета нямат почти никакви витамини и  имат много консерванти.
 Спасение  обаче от консерванти и химия НЯМА. Те са навсякъде Rolling Eyes и няма контрол Sad

# 48
newsm32 Точно за това Вече не живея в София. За сега живея на 200 км от столицата и знам, че когато свекърва ми заколи пиле, то ще е яло царевицата, която зет ми е произвел. А когато правя пюре, то ще бъде отгледано в моята градина!
Доста се колебая с какво да захранвам като му дойде времето, с готово или направено от мен, заради приказката, че мама и баба ще сложат повечко от всичко, защото си обичат бебчо. Но по- скоро предпочитам домашното производство...

# 49
Не съм сигурна, че въпросът ми е за този форум точно, но ми се ще да разбера дали някоя от живеещите в чужбина мами не би искала да сподели с какво име се ползват смятаните у нас за най-благонадеждни пюрета Хип, Гербер, Сънвал.

ами Гербер са добри пюрета, не съм чувала за проблем с тях, откакто имам бебе и чета. останалите тук ги няма, за тях нищо не мога да кажа. аз Гербер специално и от Щатите съм купувала, защото изборът е по-голям.

# 50
Момичета аз готвих на малката и си въобразявах че правя най-доброто.ОКАЗА СЕ ,че в замразеното пиле,яйцата,зеленчуците......абе всичко дето не е расло на двора има химикали и консерванти  Sad.Много от тях са забранени по белия свят Confused Shocked.
Ми това е господ да ни пази дечицата ,защото аз не виждам как бих могла аз Praynig

# 51
разбира се, това, че си го произвел не дава никакви гаранции. подпочвените води като са замърсени, водата с която се полива също, нямам как да е чист продукт това което си произвел. дори земята да ти е чиста от химични торове (макар, че и те се използват и от малките стопанства) не можеш да си сигурен за водата.
така, че такива писания - живея на 200 км от софия са празни приказки. аз живея на 300 и?

# 52
Момичета,

Миролюба Бенатова ми е отговорила на мейла вчера, но аз днес си видях пощата. Отговора й е следния:
"Здравейте! Отсъствах от София и затова съм забавила отговора си.

В случая пюретата са  Хийп и са с пилешко месо.

Миролюба Бенатова"

Не знам какво да си мисля след този отговор, но възнамерявам да пиша на Хип веднага!  Shocked

# 53
айде стига бе!!!!!!

на сайта на хип пише, че са с био произход ooooh!
излиза, че или хип лъжат или Бенатова си прави разни ей такива тенденциозни репортажи без да има нещо доказано Tired

# 54
еее всеки така си казва за собствено успокоение, но никой не знае със сигурност кое е най-доброто решение.
Все пак си мисля, че продуктите от село са в пъти по-чисти от купешките, натъпкани с хормони и консерванти...Лошо ми става като си помисля Sad

ПС / Сега виждам, че си публикувала........
Момичета,

Миролюба Бенатова ми е отговорила на мейла вчера, ................пюретата са  Хийп и са с пилешко месо.

Миролюба Бенатова"

Shocked

newsm09 newsm12 smile3515

# 55
# 56
айде стига бе!!!!!!

на сайта на хип пише, че са с био произход ooooh!
излиза, че или хип лъжат или Бенатова си прави разни ей такива тенденциозни репортажи без да има нещо доказано Tired
По принцип за да излъчат такъв репортаж,би трябвало да направят проверка,никой не би си сложил главата в торбата,съдейки по слухове и догатки.Учудена съм,че в репортажа не се спомена марката,но щом са отговорили на запитването така категорично,то би трябвало да има някакво покритие.

# 57
По принцип за да излъчат такъв репортаж,би трябвало да направят проверка,никой не би си сложил главата в торбата,съдейки по слухове и догатки.Учудена съм,че в репортажа не се спомена марката,но щом са отговорили на запитването така категорично,то би трябвало да има някакво покритие.
И аз точно това си мислех...за да ми отговори така кратко, точно и лаконично...би трябвало да е проверила тази информация...иначе нямаше да ми отговори изобщо, тя е наясно, че аз ще разпространя информацията, няма да я запазя за себе си...
Сега разсъждавам какво да пиша на Авенди (вносителя на Хип)...и дали изобщо да им пиша, но какво пък, в най-лошия случай ще отрекат категорично...

# 58
Здравейте!Имам дъщеря на почти 1г. Преди две седмици като я преобувах видях кръв по памперса, разтворих и срамните устни и там всичко беше в слузеста кръв. Тъй като педито не ми вдигна телефона отидохме на спешен кабинет. забравих да кажа, че случката става в събота. Та докторката като я "разтвори " също се постресна освен, че памперса пак беше като превръзка на жена в цикъл. Извика гастроентереоложка за ехография и казаха, че не са бъбреци и пикочни пътища. пратиха ни на детски гинеколог. Понеделник педито ни даде направление за ендокринолог с диагноза ранен пубертет. Пуснахме за изследване полови хормони и отидохме на гинеколог, защото и ендокриноложката ни изпрати с молба за ехография на яйчници. Прати ни при доц. Сираков в "Майчин дом". Не разбрах, защо не пожела да я гледа на ехограф, а направо и направи вагиноскопия и взе микробиология. Каза, че видял възпаление, което се получило от акото и ще чакаме резултатите и антибиограма за да лекуваме.Чакахме една седмица до този понеделник, като между другото излизат хормоните ендокриноложката ги погледна каза, че са малко завишени и нищо!. Микробиологията излезе казаха,че няма растеж и "по-чиста" не можела да бъде ShockedПопитах тогава какво и е,защото ендокриноложката каза "лекуваме възпалението, проблема е гинекологичен", а се оказа че няма възпаление?! доц. Сираков поиска резултатите за хормоните. Оказа се, че хормона естрадиол който трябва да е 40pmol/l на мойта дъщеря е 80.Попитаме с какво храня детето, казах му с пюрета на "Ганчев". той каза, че проблема е от месото в пюретата. Няма гаранция, че месото в детската кухня и в магазина е различно.Препоръча да сменим марката пюрета и след месец да пуснем пак хормони. Този хормон не се контролира от мозъка, а от храната и веднага би трябвало се нормализира ако храната е качествена.
За протокола- дъщеря ми е кърмена до юли месец. Започнала съм да я захранвам с пюрета на Хип. Дефакто  месец откакто яде местни пюрета и то през ден и прокърви!
Съжалявам за дългия пост , но искам да обърна внимание на майките да не се предоверяват на докторите (визирам излишната вагиноскопия. Отчитам и моята грешка, че не спрях прегледа след като сме с диагноза "ранен пубертет"). Имайте повече вяра в себе си и знанията си макар да нямате научно звание пред името си!
Относно пюретата и месата, освен да се изисква по-строг контрол мисля, че друго не можем да направим. Във всички ферми блъскат животните с фуражи и протеини за бърз растеж и бърза печалба.

# 59
lindas, много ти благодаря за поста  bouquet
Искрено съжалявам за това, което се е случило, но съм уверена, че всичко ще е наред, Господ да благослови детето ти Peace

Но ти си хранила с Ганчев, Хип е съвсем друга категория и вече съвсем се обърках Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт