Опасни пюрета

• 18 719
  • 234
  •   1
Отговори
# 90
Цитат
ДО КАКВО ВОДИ:
1.Ранно начало на пубертета

Някъде из темата някой беше написал,че бисфенол А действа като женския полов хормон- естроген.
Но в момента не можах да намеря този отговор за да го цитирам

# 91
На страницата на Хип пише, че всички продукти, се контролират в сурово състояние, преди да се използват за пюрета, каши и други.
Лабораторията се намира в град Pfaffenhofen, Германия. Това означава, че продуктите на Хип не се произвеждат в БГ.
Продуктите идват от земеделски производители, които произвеждат само за Хип по определени критерии.

обаче не вонаги това,което пише на етикета на хип е истина.Когато аз захранвах/преди година по това време/имаше скандал с пюретата на хип: на еикета на български пише без глутен, а на другия-с глутен ама за който види #Cussing out #Cussing out #Cussing out

# 92
  • на брега на морето
До колкото знам пюренцата на Hipp за източна Европа се произвеждат в Унгария. Имаше и някакви разлики в асортимента, например на нашия пазар има пюре от сливи, докато на немския - не и т.н.

# 93
Това променя много картинката. Little wingels, щом се наемаш да си наш говорител, защо не пишеш направо на Авенди - вносителите, с молба да покажат всички сертификати на производителя в превод на български (те трябва да разполагат с тях), както и да застанат пред всички нас във форума, и да отговарят на въпроси. Неотдавна една българска фирма производител на козметика даде добър пример.

# 94
Alphecca, така е. Аз току-що погледнах етикетите на две пюренца на Хип, които имам в момента у дома. Едното е тиквички с картофи, на него пише, че е произведено от ХИПП Унгария под контрола на ХИПП Австрия. Другото е нежни зеленчуци с ориз и на неговия етикет пише, че е произведено в Германия. И на двата има надпис, че дистрибутор е Авенди ООД.

# 95
Някой да е информирал Комисията за защита на потребителя? Ако не, дали г-жа Бенатова не би искала да ги сезира, все пак тя има инфо от първоизточника!

# 96
Това променя много картинката. Little wingels, щом се наемаш да си наш говорител, защо не пишеш направо на Авенди - вносителите, с молба да покажат всички сертификати на производителя в превод на български (те трябва да разполагат с тях), както и да застанат пред всички нас във форума, и да отговарят на въпроси. Неотдавна една българска фирма производител на козметика даде добър пример.
Ще им пиша на Авенди, това го реших още щом прочетох отговора на Бенатова. Не съм стигнала до тях, писах 2 имейла днес на Бенатова, втория с копие до битиви новините. А за писмото до Авенди, се чудя как да им го кажа, видите ли, имам неофициална информация от М.Бенатова, че опасните пюрета са на Хип....не става така...ще ми се смеят, ако изобщо ми отговорят...
Partizanka кажи за този случай с фирмата-производител на козметика, че не го знам?

# 97
Някой да е информирал Комисията за защита на потребителя? Ако не, дали г-жа Бенатова не би искала да ги сезира, все пак тя има инфо от първоизточника!
Ами ако искаш ти се заеми с тях, аз не мога да насмогна с всички имейли...

# 98
lindas, дано детенцето ти по-скоро да се възстанови!
Бясна съм, че няма никакъв контрол в тая държава!!!

# 99
Най-после написах и изпратих мейл на фирма Авенди. Изрично ги помолих техен представител да се включи лично тука, за да отговори на въпросите на майките за пюретата на Хип. Дано да вземат отношение поне те...или от битиви...абе някой от тези да вземе насериозно проблема!

# 100
  • София
И аз да се включа.
Ето една страница на немски.Тя описва различни доклади за много неща.Има и за детски храни,пюрета,каши. Оценки 1 е отлично ,а 5 е много зле.
http://www.testberichte.de/produktindex/produktindex_hipp_babymenues_715.html
Аз купувам - Alete,Alnatur,hipp,bebivita,Миласан БИО

И не съм чула нищо такова.Гарантират качество и произход както на месото,така и на зеленчуците.

в дадения линк, за почти всички продукти на Хип пише - nicht empfehlenswert (не се препоръчва). някой с добър немски би ли прочел по-подробно сайта и каква точно е тая оценка?

# 101
И аз гледах репортажа по БТВ. Ужасена съм!!! Извинявам се, може да не съм доразбрала, но дали са направили всички необходими изследвания на детенцето? Има ли правени изследвания на пюрето, в което се съмняват, че е със завишени стойности на хормона?

# 102
И аз гледах репортажа по БТВ. Ужасена съм!!! Извинявам се, може да не съм доразбрала, но дали са направили всички необходими изследвания на детенцето? Има ли правени изследвания на пюрето, в което се съмняват, че е със завишени стойности на хормона?
Ами нали дадоха интервю с някаква лекарка, от това интервю стана ясно, че са направили всички изследвания на детето и така са разбрали, че му е завишено нивото на естрадиол. А дали има правени изследвания на пюрето, не стана ясно...то това всички искаме да разберем! 

# 103
Решението е просто - НЕ ДАВАЙТЕ ТЕЗИ БОКЛУЦИ!
Не мога да разбера, защо всички майки тъпчат децата си с пюрета със съмнителен произход, каши, адаптирани млека, вафли, шоколади и пр.
Затова ще има толкова дебели, алергични и не знам си от какво болни деца.

Недей да бъдеш толкова крайна, ако една майка няма кърма, с какво да си нахрани детето - с камъчета ли  Naughty Понякога кърменето на поискване и лактогонните храни и напитки не помагат. А не всички могат да си набавят еко зеленчуци, да не мислиш, че е по-добре да свариш на детето си кисел с купешки круши внос от незнам къде си, или купени от някоя баба на пазара, дето чула недочула и изпръскала 2 бидона с отрова, да няма червейчета по плода  Naughty

# 104
Момичета,

Имам отговор от Хип-България, направо го пействам, после ще коментирам (аз съм г-жа Такева, да не се чудите):

Уважаема г-жо Такева,

Благодарим Ви за писмото.
В репортажа на г-жа Бенатова излъчен по bTV, става въпрос за синдром
развит от дете, който може да бъде причинен от месо на животни, хранени с
естрогени – хормони, за по-бърз растеж.
Ние гарантираме, че месно зеленчуковите пюрета HiPP са БИО производство
т.е животните се отглеждат на свобода и свободна паша, без концентрирани
фуражи и хормони в храната, без антибиотици и лекарства. През 1995 г. HiPP
става първия голям производител на храни в Европа, който е официално
сертифициран в съответствие с екологичните закони на ЕС. Собствената
лаборатория на компанията е една от най-добрите в Европа и е лидер в
остатъчните анализи - може да филтрира около 800 възможни форми на вредни
остатъци. В нея се проверяват и по-ниски осезаеми стойности на
замърсяване, изисквани от закона. Това означава, че HiPP гарантира
най-висока сигурност и безопастност за всички нейни продукти.
Защо в репортажа си г-жа Бенатова не споменава марката на пюрето? Защо
преди да ви пише, че става въпрос за пюретата HiPP не се направят
съответните анализи, на техния състав, за да има доказателства? Защо е
лаконична в отговора си?
Ние лично ще потърсим своите права от г-жа Бенатова.
Синдромът, който се причинява от естрогени – хормоните, съдържащи се в
месото на някои животни, може да има различен характер, като трябва да се
вземе предвид това, с какво се е хранила майката, ако е кърмила детето
преди това, дали е вземала някакви лекарствени препарати, какви други
храни е давала на своето дете и т.н.
Можете да бъдете спокойни, HiPP гарантира за качеството на продуктите си,
с необходимите сертификати за безопасност, издадени от независими
европейски инстигуции за качествен контрол, както и ако е необходимо със
съответните анализи на състава им.
Ако ви възникнат допълнителни въпроси, ше очакваме да ни пишете.

Поздрави,
Мира Кошева – мед.представител и екипа на HiPP България.

Общи условия

Активация на акаунт