Опасни пюрета

• 18 734
  • 234
  •   1
Отговори
# 30
А има ли някакви реални изследвания на пюрета, да ги видим. Да покажат документи.
Ако нямат реално нещо черно на бяло - приемам че това е поредната журналистическа "сензация" на наш гръб.

и това е вярно, Битиви ги бива само да плашат и подтискат с новините си хората Tired

# 31
Аз й писах на Бенатова, че имаме дискусия във форума заради нейния репортаж. Дадох линк към настоящата тема. Дано намери време и желание да ни прочете.  Simple Smile Аз се надявам тя да направи продължение на репортажа си и там да изясни всичко.

# 32
да се включа и аз-по същия начин и аз се ужасих,точно когато планирах да въведа и месните пюрета.Абсолютно мога да кажа че и месо да си купиш не се знае от какъв произход ще е,а от бабите от пазара-те с какво мислите че си хранят коките-купуват смески яко......общо взето  не знам какво вече да мисля,какво да купува все боклуци,комай,комай идеята с къщурка в планината не е зле Peace

# 33
Не е проблема в пюрето, а в качеството на месото. И да се приготвят бебешките храни вкъщи, пилето което слагате, го купувате от магазина, нали? Освен да взема сама да отглеждам кокошките...  Tired

Напълно си права че ставаше въпрос за месото което се слага в пюрето, но никаква не е гаранцията че и ако му готвиш в къщи ще го предпазиш.
Да трябва да започваме да гледаме не само кокошки май ми и други животни заради месото ,което ще даваме на децата Tired

Peace Ще вържа една кравичка под балкона, а в няколко саксийки морковчета ще набоцкам  Mr. Green Тиквите остават за другия балкон  Mr. Green

# 34
Възмутена и ужасена съм! По принцип приготвям домашна храна на детето си, защото свекърът и свекърва ми си отглеждат зеленчуците и пилетата, но не всеки има такава възможност. То и био пилетата са толкова био според мен. Последствията от храната с която се храним сега ще ги плащат поколения наред, но уви просто нямаме друг избор!

# 35
А има ли някакви реални изследвания на пюрета, да ги видим. Да покажат документи.
Ако нямат реално нещо черно на бяло - приемам че това е поредната журналистическа "сензация" на наш гръб.

и това е вярно, Битиви ги бива само да плашат и подтискат с новините си хората Tired
абе от една страна е вярно ,от друга обаче -имало е и много неща ,които са "разнищвали" и реално е имало резултат.
 Дано Бенатова се включи да даде малко повече инфо.... newsm78.
 То важното е да се разбере за какви марки пюрета става въпрос..останалото е дрън-дрън.Хем има репортаж/хвърлящ мамите в стрес/ ,хем реално ние не знаем от какво конкретно  да пазим децата си.Все пак тази мама е давала "конкретна марка"пюрета..или две марки.

# 36
Току-що ми хрумна, че ако повече хора пишат/се обадят на bTV, може ефекта да е по-голям и най-вече по-бързо да реагират. Та който прецени за удачно и намери време и желание, ето това са имейлите им: news@btv.bgmiroluba_benatova@btv.bg. На сайта им видях, че има телефони за зрители, но не ги записах.

# 37

То важното е да се разбере за какви марки пюрета става въпрос..останалото е дрън-дрън.

именно Peace.
и аз това искам да разбера, не съм пуснала темата с цел да оправям цялата хранителна промишленост и да искам съвети от коя баба на село да купувам пилета Naughty

# 38
  • На тиха улица
Не ставаше въпрос за една марка пюре, а по принцип за месото.И единствената алтернатива за да си сигурна,че даваш био месо е това гледано от баба и дядо на село,ако имаш такива де Mr. Green

Ами ако до баба и дядо на село се извисява Стомана Перник  Thinking .... пак няма как.

# 39
Не съм сигурна, че въпросът ми е за този форум точно, но ми се ще да разбера дали някоя от живеещите в чужбина мами не би искала да сподели с какво име се ползват смятаните у нас за най-благонадеждни пюрета Хип, Гербер, Сънвал.

# 40
И аз да се включа.
Ето една страница на немски.Тя описва различни доклади за много неща.Има и за детски храни,пюрета,каши. Оценки 1 е отлично ,а 5 е много зле.
http://www.testberichte.de/produktindex/produktindex_hipp_babymenues_715.html
Аз купувам - Alete,Alnatur,hipp,bebivita,Миласан БИО

И не съм чула нищо такова.Гарантират качество и произход както на месото,така и на зеленчуците.

# 41
Възмутена съм  Close  Как може,поне на детските храни да има строг контрол #2gunfire
Съни,благодаря ти много за линка,жалко,че не зная немски,но някой от нещата ги познах по картинката Blush
И мен най-много ме интересува каква марка пюрета е давала майката и наистина е много глупаво Битиви да не дават инфо затова,за какво тогава правеха този репортаж,ако не да сигнализират на майките да спрата да дават от тези пюрета,ако са давали  newsm78

# 42
Не е глупаво, а е съвсем логично да не кажат марката на пюретата, ако вносителят или производителят са големи рекламодатели. За съжаление. Sad

# 43
  • Стара Загора
Ужас..... Sad

# 44
Аз също съм захранвала с готови Био пюрета, защото знам, че не знам какво купувам от магазина.
Мога само да ви посъветвам, когато готвите пиле на детето си, след сваряването му, да изхвърлите бульона. В него се извличат много от вредните вещества от месото. Знам, че после да му сготвиш пилешка супа с вода е направо безобразие, но лекарят ми така ми обясни.

Общи условия

Активация на акаунт