Опасни пюрета

• 18 725
  • 234
  •   1
Отговори
# 105
Little wingels, благодаря ти!
Явно вносителите са очаквали някакво такова писмо, щом са реагирали толкова светкавично, при това в края на работния ден!
За коментиране - няма нищо невероятно в писмото, очаквахме да кажат това, което и казаха. Все пак, нашите пари са техният хляб.
Обаче зад общите приказки няма конкретни документи - те били на "второ поискване"!

Одеве като споменах добрия пример на българската козметична фирма имах предвид една тема за серията продукти Бочко - там питах какви са гаранциите за качеството на продукцията им, и те написаха по какви стандарти са сертифицирани. А в този случай, когато имаме всички основания да се съмняваме кой е неизвестният производител на бебешка храна, струва ми се, Авенди трябва сами да ни предложат всевъзможни оневиняващи Хип доказателства...
Но така си мисля аз.

Апропо, зеленчуковите пюрета Хип са на промоция в Метро. Ако ви стиска - купувайте  Money

# 106
Partizanka, много превратно си тълкуваш думите. писмото е съвсем на мястото си. сертификат за био продукт не се взема току така нито пък ще се допусне да си лепнеш на бурканчето "био" ако то не е такова. Хип е голяма фирма, не някой забутан цех

# 107
Да видим сега, как ще се развихрят страстите?!
Не знам защо, но хич не ми се вярва, че ще достигне нужната информация до потребителите! Спомням си неотдавна, как мами от форума правиха опити да се обърне внимание на едно лъскаво издание за родители, в което имаше меко казано опасни съвети по отношение на отглеждането на бебета, така и нищо не последва! Малко прах в очите и... нищо!  Rolling Eyes
Сега и с опасните пюрета! Пуска се нещо половинчато в пространството и... малко паника сред най-заинтересованите, но на кого му пука в тази държава?!!! Тук важи правилото "всяко чудо за три дни"!
А относно ХиПП, аз много се разочаровах от тях, когато преди време ми попадна един конкурс с награди,  в който за да участваш попълваш сумати лични данни, лични данни на педиатъра на детето си и кой ти е препоръчал тяхното АМ! Нещо, което доколкото ми е  известно нямат право да правят!

# 108
А дали има правени изследвания на пюрето, не стана ясно...то това всички искаме да разберем! 

Да, това е най-важното!!! Това трябва да се направи, а не да се размахват сертификати!!! Но по-скоро мисля, че случаят ще се потули.

# 109
Partizanka и аз много се изненадах, че от Хип реагираха така скоростно. Освен това пишат,че ще си потърсят правата от Бенатова, но това няма как да стане с един имейл според мен...а най-важното е, че Битиви се скри вдън земя!  Mr. Green

# 110
  • София
Останах с впечатлението, че става въпрос за нашенските пюрета... но наистина би следвало да се съобщи в кои марки е било намерено повишено съдържание на естроген - изобщо, подобно изследване би трябвало да е обществено достояние.

# 111
Голяма кореспонденция с Хип България се заформя, копирам последния имейл, получих го от тях преди малко:

Уважаема г-жо Такева,

Пишем ви отново по повод на дискусията във вашия форум, като бихме искали
да уверим всички родители, че ние разполагаме със съответните сертификати
за безопасност, като винаги сме ги предоставяли на всеки, който е пожелал
.
И ние се питаме защо съответните институции за контрол не ни се обадиха и
не пожелаха да вземат проби за анализ след проведения репортаж – на пюрета
от различни фирми? Тогава ще се види къде е проблема. Всеки родител желае
да си храни детето с HiPP, защото се стреми да го отглежда по възможно
най-добрия начин, но реално дали е така? Според нас затова г-жа Бенатова
не споменава конкретна фирма в репортажа си, защото не може да се вярва
само на думи, трябва да има и доказателства.
Благодарим ви за писмото до вас от г-жа Бенатова
Бихме искали да обясним, че екипа на HiPP България проверява пощите си, и
води кореспонденция до 22h. вечерта т.е стремим се да отговаряме на
въпросите ви максимално бързо.

Поздрави,
Мира Кошева – мед.представител и екипа на HiPP България.

# 112
Такаааааа ,ще ме извините за спама и малко не по темата, но искам да поговоря малко за тези така хвалени сертификати за качество и тези много стандарти и норми на които, дадена продукция отговаря.
Работя в лабораторията на голям производител с пазари по целия свят ( нарочно не споменавам името и типа на производство) .Ние с колегите ми сме тези, които се борим със сертифициращите органи и доказваме, че нашата продукция заслужава техния сертификат и отговаря на европейските и международни стандарти, норми и директиви. Сертифицирани сме от TUV ( Тюф) и  RvA ( Холандската служба по Акредитация) , както и от БСА ( Българската Служба по Акредитация, но нея никъде по света никой не я брои за нищо) .
    От чуждите служби ни идват на одит по два пъти в годината, даже Тюф-аджии идват и по повече. Както и да е.... Одиторите се сменят всеки две-четири години за да няма корупция.
    Да разкажа как минава една проверка-идва одитиращия, обикновенно е един, съответно не знае грам български и преводача е от нашата фирма. Не разбира грам от нашите документи и от техниката ни на изпитване, преводача превежда  и говори каквото ние му кажем за да залъжем одитиращия. Разбира се , показваме му някои несъответствия за не  изглежда пък много подозрително. Когато правим изпитванията на продукцията така ги правим, че той или не разбира че лъжем или се прави, че не разбира. Сертификата се дава вечер, когато се черпи одитиращия в хотела или го развеждат на екскурзии из цяла България.
От какво живеят сертифициращите органи- от огромните такси, които фирмите, искащи даден сертификат си плащат всяка година. Според вас имат ли полза да си отварят очите на четири и да следят за измислено качество?
Само да кажа, че областта в която работя е промишленност, а не хранителни стоки  Peace

# 113
Ми не е спам! Просто е добър пример за реалността, която ни заобикаля и начина по който функционираме!  Tired

# 114
Ми не е спам! Просто е добър пример за реалността, която ни заобикаля и начина по който функционираме!  Tired

в България Naughty надали в Германия се процедира така

# 115
Абсурдно е да си помислиш даже да подкупиш, някой контролен орган в Германия.

Не съм адвокат на Хип, обаче мога да кажа, че сертификат за качество и др. документи не могат да се купят в Германия, колкото и да си мисли ме, че всеки е подкупен.

То даже ако колата ти е в неизправност и идеш на годишен технически преглед, което на немски е съкратено TÜV,  ще те върнат и няма как да си платиш, просто трябва да си оправиш колата, за да е в движение
.
Това което са написали от бг. представителството на фирмата е почти едно към едно превод с информацията на официалната им Интернет страница. Който чете немски може сам да се убеди.
Или са длъжни да се придържат към тази информация или не могат да кажат друго.

Това, което според мен е важно е, че хората вземат отношение и не се крият.
Важното е, че нищо не доказва, че месото в тяхната продукция е с хормони.

Аз вчера доста информация изчетох, сравних тестове, които са правени на различни марки пюрета и мога да кажа, че никъде не е дадена лоша оценка за даден продукт на Хип, защото е установено лошо месо или нитрати.
Има лоши оценки на пюрета в които има минимално количество витамин Ц или пък малко желязо, но никъде няма установено месо с хормони. Ако иначе щяха да го кажат.
Ето страниците
http://www.test.de
http://www.oekotest.de
 Това са независими от фирмите производители и на техните тестове и резултати германците много държат.
Много хора се информират от резултатите от такива тестове преди да си купят дадена стока, не става дума само за храна, ами за всякакви стоки.

Аз лично не вярвам да има хормони в месото на Хип пюрета, но тази кампания беше достатъчна да се откажа от техните продукти.
Ако това е била целта на даден конкурент на фирмата, моля, успяхте да всеете съмнение, а това е достатъчно за един родител, който иска да има здраво дете.

# 116
Това което са написали от бг. представителството на фирмата е почти едно към едно превод с информацията на официалната им Интернет страница. Който чете немски може сам да се убеди.
Или са длъжни да се придържат към тази информация или не могат да кажат друго.

Аз лично не вярвам да има хормони в месото на Хип пюрета, но тази кампания беше достатъчна да се откажа от техните продукти.

ana07, добре,че ми каза за превода, моите познания по немски са килийни, така че никога нямаше да разбера. Жалко, аз помислих,че някой в Хип България наистина си е направил труда да ни вземе насериозно.  Sad Но пък чест им прави,че не се скриха както прехвалената телевизия bTV, която в случая се държи като примадона!  Mr. Green То в случая Хип България може би са в ролята на "без вина виновен" или "иди доказвай,че нямаш сестра"  Simple Smile, но какво пък, ние потребителите за пореден път сме жертвите в тази игра. Close
И аз не вярвам да има хормони в месото в пюретата на Хип, но тази кампания и мен успя да откаже, няма да купя месно пюре на Хип! Всъщност изобщо никакво месно пюре на никоя марка няма да купя.

# 117
  • София
И аз не вярвам да има хормони в месото в пюретата на Хип, но тази кампания и мен успя да откаже, няма да купя месно пюре на Хип! Всъщност изобщо никакво месно пюре на никоя марка няма да купя.

и пак се връщаме в начална точка - а какво месо да даваме тогава на децата си? пилета от магазина? дали те са по-добри от пилешкото във вносните пюрета? много се съмнявам. това е драмата...

Little Angels, благодаря за усилията, които положи по тази тема!

# 118
Рано или късно децата ни ще проядат пилета, кебапчета или салами от пазара, никои все пак не е останал цял живот на пюре от бурканче.
Аз лично ще изчакам с интерес да видя как ще се развие този случай или великите разследващи бг. журналисти ще замлъкнат, загубили интерес към сензацията, която всеки ден преследват, без да изяснят и разкрият до край този проблем.
До тогава има и други марки които предлагат месни пюрета.
Всеки да реши сам за себе си как да постъпи.
Това е същото като с Авент шишетата.
Най ме дразни обаче паниката и страха, които се разпространяват, все едно родителите днес си нямат достатъчно други грижи по отглеждането на децата си, ами сега да се чудиш с какво да ги храниш.

# 119
И аз ти благодаря, Little wingels   bouquet

Оттук нататък можем да разсъждаваме върху две неща:
1. с какво месо да си храним бебетата;
2. дали бТВ, показаната в репортажа майка, Комисията за защита на потребителя, или Авенди ще изнесат още малко и малко по-аргументирана информация по случая.

Не се сещам какво конкретно можем да направим обаче.

Общи условия

Активация на акаунт