Опасни пюрета

• 18 693
  • 234
  •   1
Отговори
# 165
Според лекарите с които съм обсъждала въпроса в БГ се внасят три "сериозни" марки и всичко останало е под съмнение. Особено българските ... Peace
Пюретата на ХИП са био- продукт, знакът на опаковката се поставя от независим институт Peace и не вярвам да лъжат за това , в Германия едва ли стават такива неща. Stop Ако на германка се случи това, да е осъдила фирмата 100 пъти до сега и да са й отнели лиценза.
Ако пюретата минават термична обработка не е нужно да се слагат консерванти newsm78

А поне в София вече има няколко магазина ,в които предлагат (предимно вносни )био -продукти. Аз купувам пуйка, пиле, яйца, мляко и сирене. Някой пресни зеленчуци , сушени плодове, ядки. Има и много зеленчукови консерви. Разбира се цените са 3 пъти по-високи  Wink  
Избор определено има , но не вярвам на българските производители и лаборатории. Тук все още действа принципа " Всичко за пари " ooooh!  Sad
Пък и много ми е чудно  
както майките бутат пакет снакс от генномодифицирана царевица в ръцете на малко дете за да не им е на главата ,
още не може да говори ,но иска шоколад ,
дават му макдоналтс и бутерки  ("Аз откраднах във Вторник" Shocked)с хидрогенизирано масло щото е по-лесно...
та какво значение има какви пюрета е яло първите няколко месеца  Peace

# 166
robertn   ,идеята определено ми харесва  Peace .Понеже съм от 3 години в Бургас и не съм много наясно...за въпросните лаборатории,тук до Практикер има лаборатория за контрол на храните ( минавам често от там).Та действаща ли е и може ли да ни свърши работа?Ако ни върши работа ще взема пюрета и ще ида.Само ми кажете дали е правилното място,та да не се излагам  Laughing

# 167
За майките, които се притесняват от месото, купено от магазина: Изхвърляйте първата вода от варенето. В нея преминава основната част от антибиотиците и др. гадости, които се дават на животните и птиците. Премахвайте тлъстите части, в тях се натрупва голяма част от отровите.

# 168
Относно Анкетата: Анкетата е готова. моля за майки / бащи  Laughing които не са захранили своите деца да не отговарят за да може резултатите да са максимално обективени.

Относно Лабораторията: Аз също съм от скоро в Бургас и не я знам тази лаборатория. Мисля че лабораторията задължително трябва да е софийска и то някоя голяма с модерна апаратура и нужните сертификати и лицензи. надали в някой провинциален град ще има такава лаборатория. То единственият проблем че ще е във финансирането, което сигурно няма да е евтино... това имах предвид под съдействие на шоуто на Слави или Господари на Ефира....

# 169
Little wingels мерси Hug

# 170
Пуснах търсене за лаборатории и попаднах на  Национален център по опазване на общественото здраве, където има лаборатории за изследване на храните, но никой не вдига на дадените телефони. После се обадих в СРИОКОЗ отдел "Контрол на хранителни обекти и храни" и една много любезна дама ми каза, че в тяхните лаборатории не правят изследване за наличие на хормони, но обеща да провери къде може да се направи и да ми се обади.

# 171
  • Sofia
Аз храня детето си основно с купени пюрета, възможно най -  скъпите и надявам се най - качествените, които се предалагат на нашия пазар. Българсо пюре не съм купила и няма и да купя.
Не готвя, защото нямам баба и дядо на село, които гледат крави и кокошки, а не защото ме мързи. Живея с надеждата, че бурканчетата ,на които пише "Био", наистина са такива.
Детето ми не е опитвало шоколад, вафла, снакс и други подобни гадости, с които аз се тъпча ежедневно  Blush и тъй като знам, че рано или късно ще дойде момента, в който всички тези неща ще присъстват в менюто й , поне за сега се опитвам максимално да й давам здравословна храна.

# 172
Като чета новината в сайта на БиТиВи, по-скоро останах с впечатление, че проблемът е в месото - пилешко и отскоро и телешко. Е от къде разбраха, че е в пюрето, а не е купено от магазина? newsm78

# 173
sweet_kiss в репортажа казаха, че е пюре. Показаха една майка с 10-месечно момиченце, която разказа за проблема с бучката в гърдичката на детето и каза, че го храни с месни пюрета. После лекарката от Детската университетска болница каза, че знаят (те лекарите), че проблема е от хормони в месото, което е в детските пюрета. Не си гледала реполтажа, затова не знаеш всички подробности. А и не си прочела цялата тема явно - аз имам имейл от Миролюба Бенатова, където тя ми писа, че въпросните опасни пюрета са с пилешко на Хип. Peace

# 174
cerera аз също ще се поинтересувам къде в София има подходящи за нашата цел лаборатории.  Peace

# 175
А и не си прочела цялата тема явно - аз имам имейл от Миролюба Бенатова, където тя ми писа, че въпросните опасни пюрета са с пилешко на Хип. Peace
Ако е така наистина, защо не ги изтеглят от пазара? Нали уж ги котират като едни от най-добрите пюрета? #Crazy

# 176
Защото Хип България ми писаха, че няма такова нещо и че са готови са покажат сертификатите за качество на фирмата производител. И защото Бенатова и БиТиВи не са правили анализ на пюретата, затова в репортажа не споменаха марката!

# 177
Здравейте, отворих темата с надежда, че ще прочета нещо ново относно обвиненията, че в пилешките пюрета на Хип има хормони.
От прочетеното, ми остава само да се надявам, че ще се намери лаборатория, която да изследва тези храни, за да се установи в крайна сметка каква е истината.
За сега оставам на мнението, че бучката на бебето в репортажа на Бтв може да не е предизвикана от храна, а от нещо съвсем друго.
Знам, че това не може да бъде успокоение за никой, и даже може да звучи дразнещо, но в Германия месните пюрета на Хип си се продават и подобен проблем не е възниквал.
Очаквам с интерес развитие.

# 178
  • София
За сега оставам на мнението, че бучката на бебето в репортажа на Бтв може да не е предизвикана от храна, а от нещо съвсем друго.

действително, ако се замислим - в едно бурканче пюре има 18 грама месо. и да е имало хормони в него, те биха били в нищожно количество. колко месо е изяло това бебе досега и колко хормони е поело, евентуално, че да има такъв драстичен ефект?

аз на изказванията на бг педиатър не бих се предоверила...

# 179
  • в страната на чудесата
18 грама - ама бебето тежи 8 примерно, а и ензимните му системи не могат да се оправят с хормоните още. бебето вероятно е прегледано, както и майката и е установено повишено хормонално ниво! и е започнато да се търси причината за него. ти да не мислиш, че майка му е отишла на лекар с думите : давах на детето пюре на хип и вижте какво му поникна.

и не знам защо слагаме всички педиатри под един знаменател. това че кварталните доктори не разбират новите схмеми на захранване въобще не означава, че хората от катедрата са лоши специалисти. напротив!

Общи условия

Активация на акаунт