Борбата с рака- духовното оцеляване и физическото преодоляване-6

• 45 555
  • 402
  •   1
Отговори
# 90
  • София
В онкологията в Дървеница има скенер. Лягаш си с дрешките /стига да няма по тях метал/ и те пързалят  :Знам, защото са ме кълцали и там. Мисля, че има и в областния диспансер в Младост, но не съм сигурна.
А защо не пращат на този скенер не мога да кажа. Мен ме гледаха преди десетина години. Оттогава не.
А ти какво мислиш, че доктори не влизат тук ли ? Влизат и още как, и ни четат глупостите, еле мойте  Joy Joy Joy

# 91
А като влизат, МОЛЯ и да помагат, макар и анонимно...Пък ако си мислиш, че само ти ръсиш гл...сти, да ме извиняваш.... Joy Laughing smile3533 smile3555

# 92
  • София
Значи за скенера май има някаква уловка,защото дават за една час,например,малък таз или пък горе-гърди и бял дроб  и т ..н
За да ми назначат терапия в онкологията ми направиха скенер на цяло тяло,без главата. И беше описано подробно къде какво има,например киста в черен дроб, камък в бъбрек ,на етапи те гледат и всичко се описва. Аз даже исках и главата,ако ме питате.....
Направиха ми защото не бяха ми проверявани лимфни възли/долу на таза,оперирана съм от рак на ендометриума/ и даже ми се скараха,че не е направена операцията в онкологията. 
На следващата година 2007 реших пак да си направя на цяло тяло и взех талон от хирург,но мноооого трудно ,но там пишеше скенер на малък таз. Взех аз стария си лист дето е описан резултата  от скенера и на сестрата в онкологията казах,че искам същото както е правено предната година. Не знам объркаха ли се като гледаха стария лист или пък решиха да го направят,не разбрах ,но мина на цяло тяло. Та винаги искайте за цяло тяло,ако е скенер.  Пък може и да мине.
А ЯМР вече се прави задължително на части,там не може дори и да искаме.И това изследване е много точно Весела ,бог да я прости .. си правеше в последно време в някаква поликлиника в Хаджи Димитър бил нов скенера и само 1оолв,В Токуда е много по-скъпо ,а и еднакво показаха и двата скенера при Весето.

# 93
Кана, тия които са те предредили, са били лошо възпитани,  може и да са били болни, в главата например знае ли човек.
А ние нали всъшност точно това искаме - да не ни съжаляват.

# 94
Привет, момичета  bouquet
Чувал ли е някой нещо за това:
http://www.anticancerbg.com/index.htm
Мнения?!? Отзиви?!?
От мен мноооого целувки  love001

# 95
  • гр.София
Здравейте   bouquet момичета
mamamaria какво става с тебе пиши,че те мисля.
Озарение много се радвам за тази крачка,ама сдоби ли се с нова цицка какво предстои,разкажи че ми е интересно  bouquet
кана защо точно са ти боцкали вратлето това за какво е?
Чета ви момичета за някакви скенери и чудесии,аз от вас научавам за такива неща.Нека моля да повториме отново какви изследвания се правят осве,тум.маркер на гърда CA-15-3,ехография на черен дроб ,на коремни области,преглед при хирурга на 6м,сцинтиграфия на 1 година и ехография на бял дроб последно на 6 или 12 м. какво друго че аз само това правя и се претиснявам,че изпускам нещо.

# 96
  • София
Нас Нина, скоро бях пуснала едн линк, който те втрещи.
Е, Варумина фигурира и там. Ако искаш пак го прочети.
Без Страх, официално се прави това, което си изброила. Другото по преценка на лекаря, след съответния преглед.

# 97
мм, колко са малките снимки от скенера на цялото тяло? И всъщност крайниците хванаха ли ги? Сериозно натоварване си е... Доколкото знам един скенер на година ли беше или на 6 месеца най-много? Е, ако не е наложително де...
Днес четох, че скенера бил най-подходящ за органи изградени предимно от паренхим. За кухи органи по-не ставал. Но е от форум и незнам доколко е истина. Например, не ставал за храносмилателната система... Ха дано някой лекар влезе да се изкаже.

# 98
Добра вечер момичета!
Обяснявам за това какво ми е направено и какво предстои.
1-во - минах шест часова операция. Нашариха ме с маркер. После си спах. На гърба имам надлъжен разрез - поне 15 см. Взет ми е мускул от гърба и кожа (ламбо чух че казват) и е преместен на мястото на гърдата. Сложен е и експандер - балон който се раздува постепенно-всяка седмица. Балона още по време на операцията са му сложили 100 кубика физиологичен разтвор. Като ме изписват - сложиха още 100 - и сега е в пъти по-голяма от другата ми гърда. Само като помисля че още три пъти ще пълнят - направо незнам как ще излизам сред хора.  newsm78 След като спре пълненето - 3-4-5 месеца ще си ходя така - за да стане еластична кожата и експандера да си направи ложе. . .
и такааааааааааа - идва ред на 2-та операция. Махат експандера и слагат и на двете гърди импланти - на едната по-малко на едната повече - така че крайният резултат да са две сочни и сравнително еднакви гърди.
третият етап е правенето на зърното.
Това е в общи линии.  Heart Eyes

# 99
  • София
 abigale , правилно знаеш,че скенер не подходящ за коремни органи.
Облъчването си е облъчване,но пък ако се налага -това което ще покаже е важно за лечението. Някой правят на 6м,след химио терапия. По принцип в годината веднъж е добре,но ако има нужда,по преценка. Листовете са цяла папка почти/всичко е снимки /
А крака и ръце не се хващат. Само врата за лимфните възли. В Онкологията д-р Берова е много добра, там работеше и Иванов,но сега е в Токуда

# 100
Озарение свят ми се зави. Но за сметка на това за следващото лято ще си с две сочни гърди, така че зора си струва.

Хули ще ме убиеш, как си го написала: ели пък мен  Joy Joy Joy Joy
Винаги съм смятала, че лекарите не влизат по такива форуми да си губят времето. Но вие ме накарахте да се замисля.

За тези скенери, ами чета, интересно ми е, продължавайте да пишете. Кой каквото знае, пък лекарите нека си се смеят  Joy Joy Joy Joy Щом те не ни обясняват и ни разиграват като маймуни, ние сами, кой каквото знае да пише.

# 101
 newsm78 Права си, Хули   love001 Спомних си. . .  Понякога имам невероятната способност да забравям лошите и грозни неща. Което не е много лошо /понякога/
Озарение поздравления за новата придобивка. А пък за предстоящите неудобства - трай бабо за хубост Hug Всичко ще си дойде на мястото.
Целувам ви всички. Нещо не ми се пише. Но си ви чета и ви обичам newsm51

# 102
Ох мили госпожи, съжалявам ако ви натоварвам. Та, историята е следната: на 23.08 оплакване от болки в ляво зад ухо. Изкривена уста, незатварящо се ляво око, почти липсващ говор и много трудно преглъщане. Двама невролози - фациалис и следва физиотерапия. На 13.10 положението много слабо подобрено, четох аз , че трябва скенер и пак при невролога. Гледа той, гледаха и 3-ма УНГ и направиха компютър-томография - резултата увеличени лимфни възли в лявото паротидно пространство. После ехография на коремни органи - б.о., рентген на бял дроб-б.о, гълта каша за хранопровода- б.о. и после цито изследване от жлезата зад ухото: резултат- метастаза от плоскоклетъчен карцином. И снаха ми / тъй като пък аз се боря със забременяване и социални за осиновяване - нека да не звучи като оплакване/ го води при неин близък в Първаградска болница- София - 20.10. Те правят само ново компютър-томо.изследване и са писали разни неща -мекотъканни лезии в ляво паротидно пространство, и нео процес в ларинкса, увеличени лимфни възли в шийната област вляво- тип мета. насрочват дата за операция -31.10.
И на 31.10 вече и аз бях там проф. Павлов ни каза на мен и брат ми: съжалявам, пациента е в 4-ти стадий, няма да преживее операция, не даваме срок за живот. Изписваме ви. Идете на лъчетерапия в Дървеница. Там казаха тук не правим такава лъчетерапия, идете в ИСУЛ. И там лъчетерапефта се усъмни в окончетелната диагноза на проф. Павлов /в нея пише ту гландуле паротис син. Мета коли син. Парезис и рекурентис син./ И ни прати при УНГ- да се уточни: ларинкса ли е пръв, или жлезата. Той пък направи изследване на ларинкса и каза: там няма тумор. И ни предложиха нови КТ на шия и бял дроб. Казаха, най-добре в Токуда. И оттам резултата пак само увеличени лимфни възли в областта на шията, а ларинкса - чист, бял дроб чист. Днес ходил брат ми в ИСУЛ- следва утре пак ще изследват хранопровода, но не с каша.
Та това е историята. Стана доста тромаво.
Да уточня, че досега кръвните изследвания са в норма, ама като ПКК, не са ни правили туморни маркери. А лицевата пареза почти изчезна- остана трудното преглъщане и говор, и за 2 месеца отслабна с около 20кг. Утре ще ходя аз. Приемам предложения какво да изследваме. Питах днес един доктор от онкоболницата при нас за възможни простата и пикочен мехур, той каза - абсурд. Ама и това ще го проверим. А в същото време никой не ни направи биопсия на жлезата, то аз незнам дали е правилно?

# 103
Виж в сайта на сдружение "Антималигноцит" за случая на излекувана с рак на слюнчената жлеза и метастази в два лимфни възела.

# 104
  • София
Почева, не мислиш ли че ще ни бъде по-лесно ако даваш линкове на това което предлагаш ?
http://www.malkiobyavi.com/pro/pic-news/news.php?newsid=11902

Общи условия

Активация на акаунт