Коледа и Нова година - сладки изкушения !

• 320 542
  • 2 129
  •   1
Отговори
# 1 170
  • Ах, морето
Благодаря за отзивите за моите меденки.  Hug Те бяха един вид репетиция, за следващите смятам да се постарая повечко.  Wink

Ivane, и аз да се включа към поздравите за къщичката ти. Не знам какво не и харесваш. Може би, понеже ти си я правила, си виждаш кусурите, обаче отстрани изглежда страхотно.  newsm10

# 1 171
  • София, Младост 2
Хайде и аз да покажа малко от тазгодишните коледни творения - апаратчето ми е с много скромни възможности и качеството на снимките хич не е добро.
Медената къщичка - реших този път да пробвам друг вид, защото много ми хареса (видях го някъде в руските сайтове, които са дадени в началото на темата) и макар че не стана каквото си го представях, децата му се радваха:

С меденките по рецептата на Джули се изложих страшно (заради глазурата - не ми станаха гладки отгоре, а се напукаха и 100 пъти ги мазах с глазура, от което станаха един ужас и въобще не си дадох труд да ги украсявам, но пък са много вкусни и се изядоха), така че направих други с останалото от медената къщичка тесто - за първи път украсявам така и нямам шприц, затова си ги харесвам Laughing

# 1 172
Бъни , трябваше да ти дадем титлата Изобретател на годината !  Mr. Green Хубави щолени !  Peace

kar4ita , на първа страница са линковете на почти 99% от публикуваните рецепти.Старя се да следя всичко , но ако пропусна някой , нека се обади !  Peace Райските сладки са в отделна рубрика и между другото преведените рецепти са доста интересни и ако не бях направила вече линцеровите , щях да използвам друга рецепта.

hedra , много хубава къщичка ! Интересна и различна от тези , които съм видяла аз ! Поздравления !
  bouquet

# 1 173
[А като си направи от хартия съдовете, пак ли ги постави в голямата тава newsm78

Да точно Peace.Двете съдчета от хартия едно до друго строени в голяма продълговата тава.Като ги сложих едно до друго и с тестото вътре нямаше на къде да мърдат и да се разпльокват hahaha.
Иване и Хедра невероятни къщички.Браво Peace Peace Peace
Диди мерси мила  bouquet Сега ще имам гости та май май ще колним малкия Щолен да видим как е Joy
И моите са много твърди.Дали ще омекнат малко до Коледа newsm78, че както са сега малко са троши зъб Sick

# 1 174
Еййй,колко сте усърдни Party нямате стигане  Crazy .Страхотни къщички,сладки и щолени видях,че и разни изобретения покрай тях  Laughing .
Ето и моите първи меденки.Глазурата е от готовата на "Schwartau",която се продава в тубички.

# 1 175
2в1 точно със същата глазура мисля да украсявам и аз ако докарам до Меденки Embarassed.Страхотни си ги докарала.Бравос Peace Peace Peace

# 1 176
Добавих снимка на коледните звезди Simple Smile

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=346860.msg9343089#msg9343089

# 1 177
  • София, Младост 2
Сега зачетох назад в темата и видях, че има противоречиви мнения за меденките на Джули заради подправките. Понеже аз обожавам немската подправка за лебкухен и меденки, но тук я няма никъде, съм успяла да си догодя някакво подобие и след няколко години опити (сътворявайки сладки, които не можеха да се сложат в уста, но пък от които цялата къща миришеше много приятно Mr. Green) успях да нацеля и количеството, което да не накъртва и да дава само приятен вкус без да е супер натрапчиво. Така че, ако някой иска да пробва, давам рецептата за количество подправка като за една доза меденки:

1 карамфилче
1-2 пъпки кардамон
половин звездичка анасон
0,5 ч.л. джинджифил
1 ч.л. канела
Първите три се слагат в кафемелачката заедно с 2 с.л. захар и се смилат. После се смесват с канелата и джинджифила (които са си на прах) и това количество е достатъчно за 1 доза меденки по рецептата на Джули, като стават на вкус наистина много подобни на меденките Любимка. Мисля, че Наталина ползва готовата подправка и затова указанията за заместител в рецептата са много неясни. А понеже у нас такава подправка няма, човек не знае какъв е реалният вкус и обикновено слага от подправките на око, като така може наистина да получи сладки, които стават за ароматизатор, но не и за ядене Mr. Green

# 1 178
  • София
Мишел + Наистина ми замириса на коледа от тези бабини сладки Wink

Аз съм почти готова със щолените Mr. Green така изстиват

и за да не останете с грешно впечатление, че всички са с тази форма показвам как нетрябва да правите Embarassed

http://bgphoto.net/Image.aspx?PhotoId=7521848

и още един се пече Simple Smile

# 1 179
Невероятни красоти-една снежна и страшно романтична къщичка и една нестандартна и украсена с много вкус-браво, момичета!
Бъни, много си мила  Embarassed Догодина, вече с опита на тази, се надявам резултатът да е още по-добър!
2в1, майстор си ти! А какъв шприц си ползвала, за да са толкова тънки и прецизни линиите ти?
Аз тази събота и неделя нищо не направих, че малката тръгна да се разболява, на рождени дни бяхме, на тренировки , пък и две лоши новини ми скапах настроението. Но... ще си го върна!

# 1 180
Ma4o ,явно не си видяла,но глазурата е от готовата на "Schwartau",която се продава в тубички.Директно с тубичката рисувах. Но майстор не съм.Добре,че гледах от меденките на Нат и Джули за модел.Най-безцеремонно си ги изплагиатствах Embarassed от тях (да са живи и здрави   bouquet ).

# 1 181
Ma4o ,явно не си видяла,но глазурата е от готовата на "Schwartau",която се продава в тубички.Директно с тубичката рисувах. Но майстор не съм.Добре,че гледах от меденките на Нат и Джули за модел.Най-безцеремонно си ги изплагиатствах Embarassed от тях (да са живи и здрави   bouquet ).

Всъщност видях, че такава глазура си ползвала, но понеже не ми е позната, реших, че шприцът е  отделно. Страхотно щом има готови по магазините. Благодаря за идеята!!!

# 1 182
  • София
момичета, страхотни неща сте направили bouquet
Аз чакам да ми поотшумят контракциите, за да се захвана с нещо. Този път ще разчитам главно на помощта на майка ми. По тази причина се отказвам да украсявам щолена. В сряда ще го правим с нея и ще го поръся с пудра захар. За меденките и кошничките, също ще чакам нейната помощ, но за украсата на меденките сама ще се справям.
2в1, кажи моля те, лесно ли изсъхва шрифта за писане? Аз съм го ползвала само за надписи и рисунки по торти и останах с впечатление, че става бавно, а няма къде да разстилам всички меденки да съхнат. Определено ще ми е по-удобно, ако става с тях, защото имам и цветните.

# 1 183
  • София
Здравейте ,

Много хубави къщички и меденки сте сътворили, браво на вас момичета  bouquet

До сега правих бисквитките на Танита, за Коледа - двойна доза омесих и направих, че много ги харесват домашните любимци.

Искам да ви питам ако ги сложа за съхранение в метална кутия (от бисквити), да сложа ли отдолу салфетка или направо да ги наредя, и дали да им слагам парченце ябълка или така да ги оставя?

# 1 184
Дестини ти това голямото в какво го пече newsm78.Не направили ли както описвах аз  newsm78.Иначе този дето си го пекла в кексова форма екстра е станал  Peace Peace Peace Не вярвам на вкуса да се отрази обаче - тънки, дебели все са вкусни и със сигурност по добри от купените.
По магазините ми се виждат едни нещастни Щолени Mr. Green

Последна редакция: пн, 08 дек 2008, 09:25 от Бъни

Общи условия

Активация на акаунт