Коледа и Нова година - сладки изкушения !

  • 319 993
  • 2 129
  •   1
Отговори
# 195
  • пак на Рив Гош
  • Мнения: 3 931
Аз тази вечер накиснах плодовете и печенето ще е утре. Да видим тази година как ще го опека, че миналата година установих, че формата ми не се събира в печката, та трябваше да правя операция "СОС Свеки" та да ползвам нейната фурна (на която градусникът не работи)  Laughing Та поизгоря и трябваше после да замазвам положението с глазура.  Laughing Но тази година сигурно няма да го глазирам, само ще си го поливам...
Много хубави пудинги сте показали досега, момичета. Аз ще се отчета със снимки като стане.
Но да похваля рецептата на Джемма - спазвах я буква по буква и стана безотказно.   bouquet

П.П. Ихаа, писала съм след Джемма  Grinning

# 196
  • Балчик
  • Мнения: 9 285
П.П. Ихаа, писала съм след Джемма  Grinning

 Embarassed Въйй, това ми прозвуча като че ли съм величайша особа. Laughing

Момичета, рецептата не е моя, аз само я преведох от кукинга и  я споделих с вас. Hug

# 197
  • Мнения: X
Джемма, жива и здрава да си, че си я превела тази рецепта и че я сподели с нас!
Да се отчета и аз - кексът жго пекох точно 4 часа и 15 минути. Преди да го сложя да се пече опитах сместа и бях напът да я изям сурова, а сбед като и мъжът ми я опита, каза, че едва ли ще оживее до Коледа, нооо не е познал просто  Mr. Green Сложих го към 15 часа да се пече и после бяхме канени от 18.30 на гости, но се наложи да отидем и половин час по-късно дойдох, за да изключа фурната и вече се беше опекъл. Според мен стана добре - единствения му кусур е, че не успях съвсем да заравня хартията отстрани и затова е малко намачкан, но това ще го оправя по-късно с украсата. Така че ме бройте и мен в напомнянките за "Поля ли си кекса?"  Joy
Ето да го видите http://www.bgphoto.net/photos/21055/o633623876421718750.jpg
Ароматът вкъщи е наиситна божествен!
Сега да попитам-за ванилените кравайчета може ли да се ползва пшеничено или царевично нишесте вместо картофена и кое от двете е по-подходящо?

# 198
  • 7800
  • Мнения: 243
Браво, Ma4o. И ти си го докарала с чудесен цвят. Само моят ли е с поизгоряла горна коричка?! Баси.

Не съм правила още ванилени кравайчета, но в предната тема (май) стана въпрос за това нишесте и доколкото помня, няма проблем, дали е картофено или някакво друго - стига да е натурално. Дано да не те подвеждам.

# 199
  • София
  • Мнения: 6 597
Браво, Ma4o. И ти си го докарала с чудесен цвят. Само моят ли е с поизгоряла горна коричка?! Баси.

Не съм правила още ванилени кравайчета, но в предната тема (май) стана въпрос за това нишесте и доколкото помня, няма проблем, дали е картофено или някакво друго - стига да е натурално. Дано да не те подвеждам.

Да, няма проблем какво е нишестето, така каза Наталина  Peace Аз ги правих с царевично нишесте, тази година пак ще е с такова.

Момичета, АКК са ви станали страхотни! Сега чак ме е яд, че не реших да го правя, ама догодина може и аз да се пробвам.

# 200
  • Мнения: X
catty m , още не е късно    Peace На вкус е страхотен...аз не издържах,трябваше да го опитам... чупнах си една трошичка...един такъв сочен ароматен...как ще го опазя от себе си до Коледа...  newsm78

# 201
  • Плевен
  • Мнения: 974
* *•● Диди ●•* * заслужавало си е среднощното чакане на кейка, изглежда перфектно. Браво   bouquet!

Ма4о, краси.мира и вашите изглеждат чудничко Grinning.

На мен не ми се стори да е крехък кейка, по -  скоро е точно като паве  Mr. Green - сбитичък и тежичък .

skali4ka страхотен подпис  Peace.

# 202
  • София
  • Мнения: 3 271
Здравейте,
Много хубави са всички АКК.
Така, като гледам до началото на декември ще си го обсъждаме - кой как е пекъл, украси и т.н. , докато не запретнем ръкави за другите сладкиши на които им трябва около 2-3 седмици отлежаване до Коледа.

Онзи ден се бях сетила за Баница с ориз, която правеше (бог да я прости) бабата на моят мъж, винаги по Коледа. Ама нещо съм си затрила рецептата, та днес ще звъня на свеки да я питам как се праввеше, и после естествено ще я споделя с вас HugМного сочно и ароматно нещо...ммммм прияде ми се Mr. Green

Реших да ви подсетя и за тази рцепта, решила съм тази година да я спретна Wink

Пълнена Коледна тиква

Последна редакция: нд, 16 ное 2008, 08:21 от Jujka

# 203
  • Мнения: 541
И аз вчера накиснах плодовете , а днес смятам да пека кекса, само вместо череши / не можах да намеря/ сложих папая, по идея на една мама от форума. Не съм сложила и портокалови кори, но предполагам поне малко ще се доближим до вкуса на истинския АКК.

Да попитам за линдзеровите сладки които ги е правил, интересуваме как се поръсва с пудра захар така че да не пада на сладкото и то да си остане червено и чисто?  Дано да сте ми разбрали въпроса.

Хайде и аз утре ще сложа снимка на кекса.

# 204
  • Мнения: 423
Привет на всички!
Включвам се и аз в темата. Миналата година правих коледни сладки- меденки, джинджифилови сладки, линцерови, ореховки, ванилени кравайчета и т.н. Всичките станаха прекрасни. Съжалявам, че нямам снимки, да покажа  Sad. Благодаря на всички за споделените рецепти!

estrella, за линцеровите сладки аз ги поръсих с пудра захар навсякъде. Ако искаш да не ти пада върху дупчиците изрежи някакво кръгче или др. форма и покрий дупките. Така няма да поръсиш сладкото, но ми се вижда много връткаво. Но пък сигурно става хубаво.

* *•● Диди ●•* *, поздравления за прекрасния кейк, който си сътворила  Peace!

# 205
  • Мнения: 1 486
Лелее,толкова са ви хубави кексовете,че ми се прииска да ви дойда по празниците на гости Joy
Поздравления!!! Hug
А я кажете този кекс не се препоръчва за деца,нали?
Jujka,и аз и се каня на тази тиква,но ще я пробвам преди празниците първо,за да не се изложа после
(да я оттренирам) Wink
Някой май беше питал за шаблони за елхичка
Добавих и още някои:шейна,елен,коледна звезда и къщички

Последна редакция: пн, 17 ное 2008, 14:38 от Fior

# 206
  • Мнения: 3 770
Здравейте , момичета ! Виждам , че имаме нови придворни дами в двора на НВ АКК !  Mr. Green Браво , браво !   bouquet

skali4ka , страшен подпис си барнала !  Mr. Green

Люсил и моят кекс е същият - тежка буца , ако ударя някой с него ще падне възнак ! Хич не ми се видя крехък , снощи го понатиснах отгоре - нищо , твърд като културист !  Laughing


За линцеровите сладки и пудрата ! И аз го мислех този въпрос и без да знам технологията , реших , че първо ще напудря горните части със захар и тогава ще ги залепя с вече намазаните долни.По краищата , където ще хващам с пръсти внимателно , ще го дооправя пак с пудра.

# 207
  • София
  • Мнения: 75
Здравейте момичета!
От няколко дни чета тази тема - четох, четох и вчера от Произведено в България (в НДК) купих сушените плодове - стафиди, череши, кайсии и мандарини. Късно вечерта ги нарязах и ги полях с рома. Сушените мандаринки имаха малки семчици, които трябваше да махна... Купих сурови бадеми - не съм ги сложила обаче с плодовете, защото не бях сигурна дали не трябва предварително да ги припека малко. Днес сутрина като четох пак реших че нито ще ги пека, нито ще ги кисна - ще ги добавя направо. Но въпроса ми е за печенето - ако покрия съда за печене с хартия и фолио отгоре, това достатъчно ли е? Или трябва да слагам и капак?

# 208
  • Czech Republic
  • Мнения: 2 791
Момичета страхотни АКК!  bouquet

За линцеровите сладки - няма защо да се притеснявате. Когато ръсите със захар дори и захарта да попадне на сладкото, поема влага и не се вижда! Peace

# 209
  • Мнения: 2 708
За линцеровите сладки - няма защо да се притеснявате. Когато ръсите със захар дори и захарта да попадне на сладкото, поема влага и не се вижда! Peace

еееееееееето къде бил ключа от бараката, а ние тук гадаем ли гадаем newsm78 чешем тикви и гледаме  #Crazy

Аз верно също се чудех как да стане така и хич и не се сетих, че това е нормално така да се получи. Наталина, супер си, както винаги Hug

Общи условия

Активация на акаунт