Коледа и Нова година - сладки изкушения !

• 320 000
  • 2 129
  •   1
Отговори
# 210
  • София
Но въпроса ми е за печенето - ако покрия съда за печене с хартия и фолио отгоре, това достатъчно ли е? Или трябва да слагам и капак?

Слагаш двойна хартия , без фолио (никъде не е споменато) и е достатъчно. Аз пекох без капак.

# 211
Здравейте.Чак сега виждам,че темата се е разделила.
Диди   bouquet  bouquet  bouquet.Страхотно оформление както винаги.
Имам спешен въпрос. Запътила съм се към Пикадили.Някой беше писал, че там има от коричките.От кои точно захаросани корички има newsm78 и къде точно да ги търся newsm78
Вчера на Руски паметник пред мен затвориха магазина #Cussing out и нищо не успях да направя.Ще се изям от яд #Cussing out

# 212
Хайде и от мен един въпрос,непременно ли трябва да се сложи кафява захар в АКК ?Аз нещо не мога да намеря има само на бучки при нас,но в краен случай ще ги начупя да станат на захар.

# 213
  • 7800
Джемма е споменала в рецептата, че е с обикновена захар, но някой 'и бил казал, че с кафява захар по-добре се консервира или нещо такова.

Ето цитат: "В рецептата е само бяла захар, но ми казаха, че ако я заменя на кафява- кексът ще се запази по-дълго свеж."

Подпосът го сложих за собствено удобство.  Blush

# 214
  • София
Благодаря Jujka, така ще направя - да видим какво ще излезе.
Голямо приключение е този Английски Коледен Кекс!

# 215
  • Балчик
Хе-хе, ако знаят англичаните с какъв успех се ползва техният коледен сладкиш сред младите български семейства. Laughing

# 216
  • Варна
Привет от мен. Темата е чудесия някаква - изпълвам се с мераци и лека завист.  Hug

Минавам да изкажа благодарност на Наталина за меденките - направих опит-неопит предколеден и съм изключително доволна. Освен, дето стават красоти, меденките са ужасно вкусни. Нямах такава готова подправка за меденки, но сложих канела и джинджифил.

Имам снимчица - голяма е и давам само линк:
http://www.prikachi.com/users/dorchester/91x.jpg

# 217
dorchester,браво за меденките !  Peace И си си поиграла с украсата.Веднага след като изстинаха ли ги украсява и засъхна ли бързо ?

# 218
  • Пловдив
Чудни са  Hug

# 219
  • Пловдив
Пловдивчанкииииии, смилете се над мен и ми отсипете 100мл. коняк. Плащам ги и идвам да ги взема където ви е удобно.
В нас никой няма да го пие, а 400мл. , които ще останат са прекалено много Sad

dorchester, началото май е положено а? А маза ли ги с жълтък и какао? След него много лъщят. А за подправката... аз миналата година ползвах на Kotaniy за Ябълков щрудел Wink

# 220
_Пепи_ , ако те устройва Метакса нямаш проблем !  Grinning

# 221
  • Пловдив
Диди, че Метаксата си е жив коняк. Устройва ме и още как  newsm44  newsm68 newsm44
Пиши ми ЛС да се разберем Wink

# 222
  • пак на Рив Гош
П.П. Ихаа, писала съм след Джемма  Grinning

Embarassed Въйй, това ми прозвуча като че ли съм величайша особа. Laughing

Момичета, рецептата не е моя, аз само я преведох от кукинга и  я споделих с вас. Hug

Джемма, извинявай, ако съм прозвучала търде... ентусиазирано, не съм искала да те поставя в неудобно положение или да те засегна  Peace. Просто ми стана забавно, че тъкмо ти похвалих рецептата, и докато публикувам, излезе твоят отговор.  Grinning
Но тъй или иначе, имаш дълбоката ми признателност, защото с този твой превод, осъществи една моя отколешна мечта - да опитам "Christmas cake".
Моя ще го направя след малко. Ако ви се гледа, ето го миналогодишния.

Имам въпрос за къщичките - колко време горе-долу преди Коледа ги правите? (че гледам да си планирам уикендите през декември в зависимост от коледните сладкиши, които съм набелязала).

P.S Редактирам, за да не флудвам излишно Wink.
Jujka, за френските рецепти погледни тук.
2в1, благодаря за отговора. Явно по Никулден ще ги правя.  Laughing

Последна редакция: нд, 16 ное 2008, 15:44 от Роца

# 223
  • София
Божее, Роца, разгледах  и твоите вкусотиии - Lapin à la moutarde,Charlotte aux fraises....абе всичките. И понеже съм фенка на френската кухня, моля те ако имаш някъде публикувани рецептите за вкусотиите ти, дай да им хвърля едно око Praynig

# 224
Имам въпрос за къщичките - колко време горе-долу преди Коледа ги правите? (че гледам да си планирам уикендите през декември в зависимост от коледните сладкиши, които съм набелязала).
Когато искаш можеш да си я направиш.Моята стоя миналата година повече от два месеца и нищо и нямаше,но стана много твърда и накрая я дадох на кучето .Тъй де,нали и то трябва да разбере,че е Коледа  hahaha .

Общи условия

Активация на акаунт