Коледа и Нова година - сладки изкушения !

• 322 736
  • 2 129
  •   1
Отговори
# 420
  • София
Здравейте момичета!
Предимно чета, по - малко пиша, но се зарибих с правеното на АКК и се престрашавам да покажа и моя. Не се получи много добре, малко се поотчупи оттук, оттам, но това е положението.
това е преди

и след

# 421
Снимките са много малки, но не виждам какво му има на кекса, не бъди толкова критична към себе си  Wink Аз като го правих нямах търпение да го извадя от съда, в който го пекох, не го изчаках да изстине и докато го вадих се счупи почти до долу на две. Но иначе нищо му нямаше и тъкмо си ми беше разделен на две за нас и за родителите ми Laughing

Искам пак да питам за нишестето. Разбрах, че може да не е картофено, но в Била намерих само едни с плодов вкус (лимон, ягода, праскова... не ги помня). Къде би трябвало да се намира обикновеното нишесте, без такива вкусове, до тези ли? Извинете ме за глупавите въпроси, но не съм ползвала нишесте никога Blush 

# 422
  • София
Искам пак да питам за нишестето. Разбрах, че може да не е картофено, но в Била намерих само едни с плодов вкус (лимон, ягода, праскова... не ги помня). Къде би трябвало да се намира обикновеното нишесте, без такива вкусове, до тези ли? Извинете ме за глупавите въпроси, но не съм ползвала нишесте никога Blush 

Аз ползвам натурално царевично нишесте на Радиком, в една зелена кутийка. Намира се в Т-маркет, Била, Хит, в бебешките магазини, където продават детски храни. На същата фирма има и пшенично такова, но не съм го ползвала. Струва стотинки, нещо от порядъка на 30-40 ст., 70 гр. в една опаковка.

Допълвам - в големите супермаркети е при нишестетата и другите подобни кремчета.

# 423
Благодаря, не съм се сещала да търся при детските храни  bouquet

# 424
Аз си купих такова нишесте от кварталния магазин.Оказа се , че не е такава рядкост и не е нежно да обикалям да го търся , така че проверете и в най-близкия до вас магазин !   Peace

# 425
  • Пловдив
Ето как изглеждат нишестетата. Има ги и само в пакетчета. Царевичното мисля е с една ухулена царевица и е н Биосет Wink

Последна редакция: пт, 21 ное 2008, 07:13 от _Пепи_

# 426
_Пепи_ , с тези нишестета , ходих да видя моето какво е !  Grinning Има ухилена царевица , но е на Биосет .

# 427
Здравейте момичета! Да се похваля и аз съм готова с моя АКК. Много съм доволна от външния резултат, въпреки че днес ми беше ужасен ден. Sad В 16 ч. го сложих да се пече и към 17 ч. трябваше спешно да изляза поради здравословен проблем, а майка заведе децата на танци и аз кво да правя оставих кекса включен във фурната. Уж да се прибера към 18.30 ч. и колата не може да запали. Ужас. Хванахме едно такси и благаполучно го изключих в 19.15 ч. Като влезнах в къщи да не ви казвам какъв аромат се носеше из целия апартамент. Кекса се беше опекъл страхотно.

Краси.мира благодаря ти за отговора.   bouquet

Имам един въпрос: в стреч фолио ли се увива или в алуминиево фолио?

Ето и снимка:

# 428
stasi76 , много ти е хубав АКК ! Явно моят си остава единственото изключение , което не ароматизира къщата !  Confused Аз съм го увила в пекарска хартия.

# 429
  • Плевен
Привет!
stasi76 , моите  Wink АКК съм ги завила в алуминиево фолио.

* *•● Диди ●•* *  как е набора, поиш ли го  Simple Smile ?

# 430
Люсил , добре е ! Днес го поих , щото реших , че ще е на 3 дена.Наблягам на рома !  Mr. Green Като му вдигнах капака и забучих нос в него , най-накрая ми замириса хубаво ! Обаче е твърдичък !  Rolling Eyes Днес ми беше на гости една съфорумка и тя му заби един пръст и констатацията й беше същата.Тя го е правила миналата година , каза че е страхотен , станал е също твърд , но не толкова.Не знам какво ще го правя , спазих рецептата на 100% - ни аромати от него , ни мекота !   Crossing Arms

# 431
  • Плевен
* *•● Диди ●•* * Sunglasses около Коледа ще се разбере  Mr. Green... стиснатичък е засега твоя АКК откъм аромати и мекота...

Аз моя АКК не съм го пипала как е, но при следващото поливане ще му бодна едно пръстче  Grinning.

# 432
  • Пловдив
Диди, вярно, че с нахилената царевица е на Биосет. Ама аз вече си купувам големи пакети заради тортите и не ми прави впечатление на коя фирма е. Големите са прозрачни с едно сравнително малко етикетче за техния размер  Simple Smile
Иначе АКК реших да го поливам четвъртък и неделя. Поне няма да забравя  Mr. Green Аз си го увих моят в стреч-фолио (просрачно) и го напъхах обратно в тенджерата в която го пекох.
stasi76, много хубав АКК. Моя е доста по-тъмен в сравнение с твоя  Sad

# 433
Браво на вас, страхотни са ви АКК, момичета!
Аз тази година няма да го правя, само щолен съм решила да правя.
До момента направих само кошнички от медено тесто по идея на Зори.Станаха много красивички.Сладките мисля да почвам в началото на декември да ги правя.

# 434
 Partyнаправих го!моят пръв АКК! Party
мъжът ми, като извадих чудото от фурната каза:" и ти мислиш това да го ям ЧАК на коледа? #Crazy-тогава ще ни налегнат киселини!"
прави си устата за сега Joy Joy
всъщност не е ли наистина топло и няма ли да се развали до коледа? newsm78
моят е на терасата/АКК, не мъж hahaha/, увит в алуминиево фолио и в тенджерата.
ще кача снимки довечера, че от вълнение съм снимала с телефона на сина ми.  chef

Общи условия

Активация на акаунт