Коледа и Нова година - сладки изкушения !

• 321 077
  • 2 129
  •   1
Отговори
# 450
  • Балчик
Здравейте дами,вчера направих коледни сладки с цветна белтъчена глазура(елхички ,човечета и т.н) е няма такава гадос Sick,ужасниса на вкус Sad,ще покажа снимки утре )

Това по коя рецепта? Rolling Eyes

Момичета, прекрасни АКК сте направили, чак на мен ми се прииска да си направя, въпреки че казах тази година ще пропусна. Laughing

# 451
vesi_127, моя си стана маслен,даже не пое всичкото масло,месих,месих с масло и като реших,че ми е достатъчно мазно,го оформих.В интерес на истината беше доста меко тестото,много трудно се оформяше,да не кажа никак...и направо го сложих във формата /някъде назад съм я постнала/, но ми беше малка,като започна да се надига във фурната,част от тестото изпада ...
За вкуса...аз наблегнах на подправките, два дена преди това бях купила щолен от Билла, и го правих в къщи,хем за проба,хем за сравнение...като консистенция нямаха разлика,само  моя беше много по-ароматизиран...а и купешкия предполагам не се прави на ръка,а фабричните сладки няма как да са като домашните.
Аз съм купувала кекс,на който пише домашен кеск,е не е като домашния...пак си е наблъскан с разни подобрители,набухватели и др . химии...
сега ме е яд,че забравих да снимам разрез на щолена,ама на другия непременно...

Бадемовата есенция -внос от х,америката-благодарение на Клайрет!

# 452
Здравейте!
От доста време се чудя дали да попитам за ето тази идея.
Със сигурност сте ги виждали,ясно е че са мъфини,но как се изпичат,за да станат по заоблени отгоре? newsm78
Аз като ги правя не ми се виждат да приличат на топки.В колко големи форми се печат?

# 453
  • 5 етаж в ляво
Здравейте дами,вчера направих коледни сладки с цветна белтъчена глазура(елхички ,човечета и т.н) е няма такава гадос Sick,ужасниса на вкус Sad,ще покажа снимки утре )
Е дай малко повече информация....какви са,по коя рецепта и т.н.недей казва толкова категорично....чак пък гадос Shocked.......

# 454
  • Балчик
Защо се затруднявате с намирането на бадемова есенция? Нима я няма вече? Аз вярно, че отдавна не съм купувала. Дори не помня точно от Пикадили или от Метро си я купих, но мисля, че беше второто. Тогава си купих по една опаковка ванили, ломон, ром и бадем. В опаковка са по 4 бр, та се сещате за колко години напред имам още есенции. hahaha Утре ще ходя и в Пикадили и в Метро, ще погледна какво има. Rolling Eyes

# 455
Джемма , и аз търсих навсякъде където се сетих,но никъде не намерих.Дори в сладкарските складове тук в Пловдив нямаше.Може би само в момента,когато аз съм търсила,е нямало,но...факт,аз не намерих.
Fior , може би има такава форма с кръгли формички,аз имам една с 12 малки като футболни топки.
Така че,нищо чудно да има и такава за кръгли мъфини.

# 456
  • Ах, морето
Джемма, ще ти бъда благодарна, ако споделиш дали има. Ти каква марка си купувала, защото аз по принцип купувам на Др. Йоткер, но поне в Билла имаше само ванилия, ром и цитрон. Бадемова не съм виждала. Може би в другите по-големи вериги магазини да има.

# 457
  • Балчик
Точно на др. Йоткер са, с кафява капача и кафяв надпис. Ако намеря утре ще купя 2-3 опаковки и ще ви пратя, само дано да има.

За формата- да обла е. Аз имам таква форма, може да се види в албумите ми, силиконова е.

П.П ето я:
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=136028&pid=2946212

Последна редакция: пт, 21 ное 2008, 14:54 от Джемма

# 458
  • Разград
vesi_127, моя си стана маслен,даже не пое всичкото масло,месих,месих с масло и като реших,че ми е достатъчно мазно,го оформих.В интерес на истината беше доста меко тестото,много трудно се оформяше,да не кажа никак...и направо го сложих във формата /някъде назад съм я постнала/, но ми беше малка,като започна да се надига във фурната,част от тестото изпада ...
За вкуса...аз наблегнах на подправките, два дена преди това бях купила щолен от Билла, и го правих в къщи,хем за проба,хем за сравнение...като консистенция нямаха разлика,само  моя беше много по-ароматизиран...а и купешкия предполагам не се прави на ръка,а фабричните сладки няма как да са като домашните.
Аз съм купувала кекс,на който пише домашен кеск,е не е като домашния...пак си е наблъскан с разни подобрители,набухватели и др . химии...
сега ме е яд,че забравих да снимам разрез на щолена,ама на другия непременно...

Бадемовата есенция -внос от х,америката-благодарение на Клайрет!

Моя щолен го правих по рецепта на Джемма.Правих половин доза и всичко си беше точно,брашното,маслото,всичко.При теб ми се струва,че брашното не е било достатъчно,защото моето тесто го оформих без проблем,даже можеше и да се среже отгоре(както е по рецепта),но не го направих.Предварително всичко измерих с ел.везна.

# 459
  • В кошера...
Нарина, видях, че си от Бургас. Моята форма за 12 мъфина е от Мастерхаус /но в Сл. бряг./ Има и в Метро и в по-големите домашни потреби.
Момичета, този АКК и аз съм го набелязала, обаче как точно се извършва "напояването" му на 3-4 дена? Колко "мокър" трябва да бъде след напръскването, така да се каже? Четох, че на някои им се е сторил сух, затова реших да питам.

# 460
# 461
  • София
Не мога да се въздържа да се запиша в тази тема  Heart Eyes

За бадемовата есенция - отдавана не съм намирала по големите магазини, тази на Др. Йоткер изчезна още миналата година  Confused
Тук в София в магазинчето на 3 Уши има българска, не съм я пробвала още.

# 462
  • София
Бадемова есенция има в ХИТ Маркет на доктора, миналата събота ходих и си взех, нямах идея за какво ми е. Та сложих в един блат и  Sickхич не ни хареса.. Peace

# 463
И аз снощи пекох АКК, малко съм разочарована, въобще не се надигна (23x6.5) и май го попрепекох. През цялото време го пекох на 150гр и по-малко.

# 464
Такова съм виждал само на снимка, но не изглежда трудно, тук е описано доста добре как се прави, има и видео:

Сладка къщичка [видео рецепта]

Правили ли сте такава къщичка? Аз сериозно се замислям... Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт