Коледа и Нова година - сладки изкушения !

• 322 627
  • 2 129
  •   1
Отговори
# 495
  • 5 етаж в ляво

И ние имаме сняг  PartyВали ли вали,ама както казва Джемма ,май до сутринта няма да има и помен Sad

# 496
  • 5 етаж в ляво
Защо не мога да сложа тази снимка newsm78
100 пъти опитвах и не става ooooh!

# 497
  • 5 етаж в ляво

# 498
  • София
danidji, трябва да е формат jpg :

Чудесно изглежда!

# 499
  • 5 етаж в ляво
Rumya ,много ти благодаря  bouquet
Хич ме няма в тез неща Embarassed
Май стана кейка,ходя-ходя и все го наобикалям и току си ръбна от горната коричка Party Май е време да го изкарвам на терасата Thinking

# 500
  • 5 етаж в ляво
Миличка ,има специална тема за коледни сладки изкушения Wink
Тя е най горе в готварския .........

# 501
  • Балчик
Май е вече късно да се захващам с моя АКК и затова се спрях на Дрезденски щолен от Джемма , някой да го е правил, защото със сигурност ще имам куп въпроси  Mr. Green

Хе-хе, ами аз съм го правила, питай. Flutter

# 502
Rumya - благодаря ти, че миналата година сподели с нас за 12 Days of Cookies. Аз пробвах няколко вида и всичко се хареса.
Сега отново преглеждам старите рецепти, но пък чакам 1 декември.

Аз пропускам еуфорията покрай АКК, че останалите у нас нещо не бяха очаровани от него. А не мога само аз да си го изям  Sad Обаче ми е забавно, като чета вашите трепети и се присещам са какъм мерак си го гледах и аз.
За тази Коледа мисля щолен да направя, но ще видим.

# 503
Добро утро!Аз вчера направих меденките на Джули. С помощта на дъщеря ми, която ги изразя. Laughing Не ги украсих, но днес смятам да ги намажа с течен шоколад. Естествено ще се правят в началото на декември пак.
Имам въпрос към тези , които са ги правили.Тестото стана като от пластилин -така ли трябва да е? Като че ли ми беше малко маргарина. Нямам везна и отмервам с помощни средства. Mr. Green
Ето ги: http://www.greta4wpetrova.snimka.bg/album.php?album_id=309982&pid=9032365

# 504
Добро утро!
И аз направих ванилините кравайчета на Натали. Станаха страхотни. Прибрах ги в хладилника в метална кутия. Тия дни ще правя и други сладки.

# 505

Добро утро и от мен

# 506
Котееееее, къде си? Laughing Laughing Laughing
Като ни пльосна ти тук (в предишната тема) шоколадовите сърцетупни разкошотии сега ще четеш тук мрънканици. Та даде ти ония шоколадини и аз си харесах това, дето ти му рече флорентинка и аз поне не видях да ни даде рецептата му. Ама твойто изглеждаше по-различно. А мойтоооооо smile3511 не мога да го извадя, и седи в единия край залепено за хартията, в другия насипно newsm47. Ти да не се сецнеш нещо. Нали имаш чувство за хумор  love001
Проблемът ми е, че не се получи това дето очаквах. Та, как си намерих рецептата - използвайки ки уърд - florentines се напъхах в твоя сайт за радостта от печенето newsm62 и излезе ей те тая рецепта първа в списъка http://www.joyofbaking.com/Florentines.html
и по нея по нея го спретнах ей това насипното smile3532

дето не мога дори да го сипя красиво в чиния, че да го снимам в нея Wink

Преди печене, изглеждаше така в тавата - то брашното е 45 гр и попи веднага. Даже прилича на съставките дето се слагат в НВ АКК, само дето има и лешници и орехи.

Но като оставим настрана фасона, е много вкусно, или поне на мен ми харесва, защото то вътре кво да ви кажа - лешници, бадеми, орехи, сушени череши, портокали, кайсии, стафиди съм наблъскала - как да не е вкусно. Всъщност сега ми хрумва, че можех в чаши да го сипя и отгоре да му изцръцкам една сметанова розичка и ей ти на много нестандартен сладкиш rotfImbo rotfImbo rotfImbo Съвсем не съжалявам, че правя репетиции преди Коледа, току виж реша в последния момент да спретна нещо, дето да не стане и после да орева орталъка, а мен много ме бива в тръшканията. И то така, да си се тръшкам, заради емоцията от самото тръшкане и за прочистване на слъзните канали, не че нещо кой знае какво е станало.
Коте, много си е хубаво, и съм се заканила и на другите ти сладкиши (а пък тоя сайт трябва да ми забранят достъпа до него Simple SmileSimple SmileSimple Smile) - докато правех това си сварих 2 консерви кондензирано мляко, че единия ти сладкиш беше с тази "сгущенка" newsm44

# 507
Krischeeee Hug, тук съм, но съм постеща и в тази тема влизам възможно най-рядко (по понятни причини Mr. Green). Ето сега, надниквам, рупала съм само ябълки, и насреща си ми облещила тоз шоколад Crazy. Точно по същата рецепта правих и моята флорентинка, но защо така ти се е получило? Повечко да са ти били ядките и плодовете ли? А за вкусно, няма начин да не е, с този състав Simple Smile.

# 508
Да ви покажа и моят красавец Crazy

и моите пробни сладки...

bouquet

Последна редакция: нд, 23 ное 2008, 18:26 от MamaChrisi

# 509
Ами май знам как го сбърках Wink Нали пише плодовете да се измият и подСУШАТ, ама аз само поизлях водата доколкото можах и освен това ги изплакнах, когато вече бяха нарязани. Даже през сито не ги мих Sad Много съм смотана. За капак, реших да си добавя от мен - понеже нали си имам ромец заради АКК и една капачка ром да си изпльоскам вътре и от там стана мокротията. Ама да бях добавила брашънце вповечко, ама на. Laughing То си знам, че аз я сбърках рецептата, ама нали е по лесно да си помрънкам. smile3532 А иначе толкова старателно си я преведох, написах си я на български....то едно старание, то клъцках, то пекох ядки. Laughing Ама е много миличко, и децата и те край мен клъцкаха. Топихме шоколада, абе хубаво си е на топло, ухаещо на подправки, мед, топла фурна и снежец валящ през прозореца, червено винце в чашка и хич и не ти пука в понеделник как ще се добираш до офиси разни гадни. Важното е, че в тоз момент ти е хубаво Hug Hug Hug

Общи условия

Активация на акаунт