Коледа и Нова година - сладки изкушения !

  • 321 049
  • 2 129
  •   1
Отговори
# 1 470
  • Мнения: 1 440
Ммммммммм..какви красоти сте направили Joy Подготовката при вас тече с пълна сила Hug

Аз вчера замесих тестото за  Линцерите, но ччак сега имам време да си направя..запрятам ръкави и почвам. Ползвах рецептата на Наталина, но измених начина на приготвяне на тестото и стана един хибрид Grinning След като ги опека ще докладвам за крайния резултат Peace
Сега да питам аз Наталина или който знае - колко време се пекат Линцерите (на 170'С съм си писала аз) newsm78

# 1 471
  • Czech Republic
  • Мнения: 2 791
Narina аз пека на 160-170 градуса  по две тави и при вентилатор! Peace

# 1 472
  • София
  • Мнения: 6 603
Ето Ванилените кравайчета http://media.snimka.bg/1568/009391069.jpg
Направих 2 доза, излязоха 57 бр., нито една не се счупи, но все пак една сладка изядохме за дегустация  Mr. Green

# 1 473
  • Мнения: 4 358
Нат сега ги опитаха моите хора.Детенце лапа и хич не иска да го подканяме.
На вид са оле мале.....ще ги покажа по късно.Приличат на плоски медени питки.
На вкус са страхотни.Много са крехки.....а съм ги пипнала а са се строшили. Наредих ги в 2 кутии. При пренасянето не знам как ще е - сигурно още се се счупят.
Пекох на 150 градуса.На половината доза сложих още брашно, но пак тая...пак се сплескаха.
Започвам да си мисля, че е от маслото.Че хич не е масло а маргарин.Но както и да е.

# 1 474
  • Мнения: 1 440
Наталина, благодаря  Hug но всъщност ме интересува продължителността на печене Blush

# 1 475
  • Мнения: 29
Здравейте, майсторки!

Имам една молба. Може ли да ми кажете, от къде да си купя коледни формички за сладки? Може да е и от интернет. Търсих в Метро, но не намерих.

Забравих да кажа, че става въпрос за Пловдив.

Последна редакция: нд, 14 дек 2008, 17:48 от Инка_саторка

# 1 476
  • София
  • Мнения: 3 060
Аз купих от Пикадили. Има и метални и пластмасови.

# 1 477
  • Мнения: 1 440
И аз си купих от там...даже сега има промоция на кухненскки филио май с подарък няколко коледни пластмасови формички Peace

# 1 478
  • вече в прегръдките на любимия, и само там
  • Мнения: 978
Пълнена печена тиква с ядки, локум и сушени плодове

1 тиква кръгла и малка(от оранжевите), така, че да се събира цяла в печката
сушени плодове по вкус(най-добре фурми, кайсии, стафиди)
2 кутийки локум
ядки(орехи, лешници)
5 с.л мед
ром по желание

изрязва се капаче на тиквата, почиства се вътрешността от семките.Редят се половината плодове, реже се всичкия локум върху тях, слагат се ядките, накрая останалите плодове.За;ива се с меда и рома, захлюпва се с капачето и се пече окло 2-3 часа(според големината на тиквата) на 170 градуса.Когато е готова, кората на тиквата е мека на пипане.

Като изстине е като сладкиш, а вкусът е невероятен.Става и за трапезата на Бъдни вечер.[/b]


тази рецепта с тиквата много ми харесва, само искам да попитам тиквата слага ли се в тава или направо във фурната

# 1 479
  • Мнения: 1 818
Още малко коледно настроение от мен...Меденките и Линцеровите сладки на Наталинка,Мечетата на Пеполина,Орехови бисквитки с шоколадова глазура ,Снежни топки и Целувки...Уморих се вчера,но част от тези сладки занесохме на благотворителния коледен базар,който организирахме в Торревиеха  за дечица от един детски дом в България . ...А да знаете Силрай какви тортички беше направила...Голяма красота,а за вкуса да не говорим...облизахме си пръстите !   Heart Eyes Hug











# 1 480
# 1 481
  • Мнения: 3 770
gaby_s , разкошни са сладките ти ! Просто нямам думи !

# 1 482
  • Мнения: 2 708
Е няма такива красоти и толкова ароматна тема. Тук си е направо за аромато терапия. Laughing Laughing Laughing
Такива красоти сте направили всички. Даже сега виждам отдолу се е рифрешнал екрана, докато пиша и се виждат нови неземни к'асоти.


Аз искам да ви споделя, какво удоволствие изпитах, при меденко рисуването. Ние ги правихме с Дидито оня ден, ето така:

Неотменима помощ ми е. Аз правих с 1 кг брашно и станаха страшно много меденки. Добре, че беше тя, за да ми е по-лесно, иначе сигурно щях да съм труп.

А днес, на гости Дидито покани, по моя идея две приятелки. И без това все искаше, а и знам, как децата се радват на такива неща. Прекрасни момиченца, с които изрисуваха всички меденки, до една. Аз си мислех, че това няма да има изрисуване, такова огромно количество меденки, но малките ръчички им видяха сметката Joy Joy Joy
Беше толкова, хубаво, мило, забавно. Те се заливаха от смях, разказваха най-различни случки от училище, имитираха госпожи и господиновци, съученички и съученици и така се смяхме и рисувахме днес. Естествено имахме и пауза за сладко похапване. Беше невероятно удоволствие. Къщата ми беше пълна с детски смях и непринуденост. Аз едва се добрах да нарисувам 3 меденки, колкото да видя как става. Първите им бяха леко по криви, притесняваха се, но всяка следваща беше по-хубава и по-хубава. Не мога да им се нарадвам.

Ето една много малка част от меденките:


А понеже много са слушкали децата, извадих от скритите линцерови, за да намажа на децата и да им дам да си носят в къщи не само меденки, а й от тези сладки:




Преди малко забърках и  ванилените кравайчета - тройна доза, защото страшно ми харесаха, като правих пробното им правене. Нат благодаря ти. А после се сетих, че утре вечерта съм на едно мероприятие и няма да мога да ги изпека и тъкмо се чудех да те питам ще им стане ли нещо, като висят в хладилника 2 -3 дни, ама ти вече си отговорила без да искам на този въпрос. Simple SmileSimple SmileSimple Smile

Последна редакция: нд, 14 дек 2008, 18:17 от Krische

# 1 483
  • София
  • Мнения: 2 649
gabi s, сладките ти са наистина невероятни!
Бъни, може наистина да е от маслото този проблем, щом клато с още брашно не са се оправили и щом са толкова крехки. А относно щолените, те на топло ли ти стоят, че са толкова твърди? Аз нали пробвах едно малко като ги пекох, отвън е хрупкава коричката, а отвътре си е хубаво маслено тесто. Ако не е на топло в стаята няма как да е омекнал.

# 1 484
  • Мнения: 940
Нямам сили да пусна снимка на днешните сладки. Направих оня ден едни бонбони, ама нещо май сгафих. Сега са във фризера, дано да се нарежат после без много зор и разливане. Ще докладвам.

Иначе искам малко помощ--къде мога да намеря форми на човечета за джиндър курабии. На английски са джинджър бред мен и джинджър бред лейди...Някой има ли представа?

Общи условия

Активация на акаунт