Коледа и Нова година - сладки изкушения !

• 321 055
  • 2 129
  •   1
Отговори
# 1 485
Zdraveite momi4eta! Napravih testoto za lincerovite sladki, no po ste4enie na obstoiatelstvata ne mojah da gi napravia niakolko dni i se 4udia dali se e razvalilo. Ve4e 4 dni e v hladilnika, da go hvarlia li(vse pak v testoto ima iaiza) ili moga da napravia sladkite?
Predvaritelno blagodaria!

# 1 486
Здравейте момичета, страхотни неща сте направили.Възхищавам ви се страшно много за майсторството и желанието.И аз тази година съм си набелязала няколко вида коледни сладки, но имам въпрос.Видях че доста от вас са правили Ванилените кравайчета на Наталина, а в рецептатра пише Картофено нишесте, но в магазините намирам само царевично и пшенично.Можете ли да ми кажете от къде може да се намери.Аз съм от Бургас.Ако някой зане тук къде продават ще се радвам да ме насочи.Благодаря ви предварително.

# 1 487
Ели, хич не ти трябва картофено - ние ги правим с натурално пшенично или царевично, като ги има български такива - на Биосет е много хубаво в прозрачен плик, а царевично има и на Д-р Йоткер в кутия с 2 пакетчета вътре от по 200 гр., като пише на кутията GUSTIN.

# 1 488
Сладки Спекулациус:

Райските сладки без глазура (утре ще я правя евентуално):

Още една доза слепени линцери с шам фъстък:

Сладките с ментов шоколад, но отгоре с глазура от кондензирано мляко (плюс това с крема слепих бишкоти):

Бонбоните които са ужасни на вид, но иначе страхотни на вкус:

И платото което съм приготвила за майка ми:

Втора доза меденки:

Черешовите пастички ще ги направя някой друг ден.

Последна редакция: нд, 14 дек 2008, 20:00 от dalka

# 1 489
  • Разград
Днес приготвих меденки,обаче много се съмнявам,че ще има за празниците,но нищо пак ще направя.
http://storage3.album.bg/566/img_0141_af751_9579467.jpg

# 1 490
dalka, не знам от тук къде могат да се намерят такива формички newsm78 Аз имам една gingerbread man, но си я поръчах по интернет в Англия.

Сега да с отчета с днешната доза сладки - Линцери от Наталина Hug

Тъй като ми остана малко тесто и реших да направя проба за едни пайчета - напълних с ябълки, стафиди, орехи и канела и стана много вкусно  chef

# 1 491
Krische, много ти благодаря за бързия отговор. Още утре ще направя една доза.

# 1 492
Габи,сладките ти са супер.С каква глазура си ги украсила?

Krische ,много весело е било у вас ,а девойките са се справили много добре.

Аз още не сьм започнала с коледните приготовления.Мисля да направя Ваниловите рохлички,меденки,коледните звезди с капучино и марципан,и още  един вид сладки.Ще  започна с коледните кьщички,но да видим кога  newsm78

# 1 493
  • Балчик
Най-после и аз съм готова с меденките. Двойна доза, изрисувани всичките до една. Едната доза са благотворителния базар, организиран в нашия град, средствата откойто ще са за дома в Добрич за дечица от 1 до 3 г. Остана ми само да слепя шейничките, но това вече утре ще го върша. Снимки по-късно, че апарата не е в мен тази вечер.

# 1 494
Здравейте мили момичета Hug.Досега се любувах на красоти.Вълшебници сте Hug.Гледах и въздишах кога ще мога и аз такива да ги сътворя.
Габис невероятни сладки си направила.Толкова красиви, така Коледни Heart Eyes
Крисче супер помошница си имаш и невероятен ден са ти подарили тези мили момиченца Hug.И доста точна ръка имат за начинаещи.Меденките са върха.Да ги похвалиш децата Peace
Петя днеска опитахме малкото Щоленче - ммммм разкош Heart Eyes.Отвън е твърдо а отвътре суууупер.Държа останалите два в кухнята.Там не отоплям освен като готвя де.
Галка, Макс Мама, Нарина - супер сте момичета.
Ето ги моите злополучни Рохлички.

Ама така ни се усладиха, нищо че са така нещастни на външен вид.За вида им силно се съмнявам във маслото.Какво не правих - брашно добавях, във фризера непосредствено преди печене ги слагах - не та не.Разтичаха се и това е.
И Меденките направих по рецепта на Мама Вики.Те поне без грешка станаха.Чакат за украса ама това другата седмица, че съм капнала днес от умора.

Ще видим какво още ще правя,че все много се паля и след неуспех провисвам нос яко Embarassed

# 1 495
Може ли и аз тук?Нагледах се на всякакви красоти и вкусотийки Heart EyesЗапочвам и аз да се "упражнявам "да правя разни засукани сладкиши  Crazy

# 1 496
Момичета,благодаря ви !  Hug
Bambinkamalinka,глазурата е тази на Наталина от рецептата за меденките на Джули...само че не можах да изрисувам тънки контури...трябва още много да се упражнявам...

# 1 497
Мириам, аз я слагам в тава тиквата.

Габи, страхотни сладки, невероятни  Peace
Крисче, благородно ти завидях за помощницата, която и други помощнички е довела, както и за прекрасния ден, който сте споделили.Страхотно са се справили децата.
Далка, направо взех да слюнкоотделям при вида на сладките ти.Супер са.

# 1 498
Здравейте момичета. Аз отново се включвам с тъпите въпроси Blush
Харесах си една рецепта за медени линцери. Рецептата е от гответе с мен и е на Pep-4o.

Меден линцер

Продукти:

2 яйца
7 пълни с л мед ( около 300гр)
3 с л захар
3 с л кисело мляко,  разбити с
15гр амониев бикарбонат (амонячна сода)
настъргана кора на 1 лимон (възможно най-ситно)
80гр масло
15 гр канела
3 чаши брашно от по 220мл (и тъй като си зависи от големината на яйцата и лъжиците, тестото трябва да е меко и да не лепи по ръцете

сладко за слепване (от сините сливи е много подходящо)
200гр натурален шоколад за глазурата и 40мл сметана и 20мл коняк

Тук където съм няма амонячна сода. Мога ли да я заменя с нещо друго и с какво и какво количество. newsm78 Рецептата дали ще бъде сполучлива?

# 1 499
  • Земя създадена от Бог Mallorca
Здравейте изкусителки на кулинарните вълшебства!!!
Трябва ми рецепта за ронливо-маслено тесто...ако някой
може да ми помогне.....с

Общи условия

Активация на акаунт