Коледа и Нова година - сладки изкушения !

• 320 540
  • 2 129
  •   1
Отговори
# 1 650
Искаш да кажеш, че си сложила половината брашно, или си правила половин доза  newsm78. Защото много е странно наистина от половината брашно да ти стане на трохи newsm78.
Иначе Нат ти е казала, че в началото наистина стои малко трошливо, но като месиш малко повече маслото се омеква от топлината на ръцете и спойва трохите. Получава си се гладко тесто.
половината брашно-400гр,а иначе всичко е мерено абсолютно точно.
Да не би да е от маргарина-сложих Рама newsm78

# 1 651
  • Czech Republic
Fior, погледни пак дали си сложила точно продуктите - наистина няма как да не стане - поне 7-8 пъти съм го правила това тесто и е без проблем.

# 1 652
  • Пловдив
fior, може да са ти били малки яйцата. Миналата година добавих допълнително 1 яйце, че и при 30 мин. месене не събрах тестото  Simple Smile

# 1 653
  • Czech Republic
Мда, Пепи е права или ти е малко и меда, щото от супена лъжица до СУПЕНА ЛЪЖИЦА има разлика.

# 1 654
Да мерих точно,но нали в рецептата е упоменато да не се добавя нищо,иначе и аз така мислех да
добавя още едно яйце.......

# 1 655
  • В лудницата на 2-рия етаж.
Един спешен въпрос-с какво мога да заменя 100 г глюкоза в една рецепта,че нямам време да ходя до магазин.? Със захарен сироп ще стане ли ? newsm78

# 1 656
radost24,  понеже въпроса е спешен, ти отговарям това, което аз знам, глюкозата можеш да я замениш с мед

# 1 657
Малко мед???

Иначе някой от Вас имат проблеми с райските "питки". Моите ги слагах със шприц и си станаха с върхове.

# 1 658
  • В лудницата на 2-рия етаж.
radost24,  понеже въпроса е спешен, ти отговарям това, което аз знам, глюкозата можеш да я замениш с мед

Благодаря ти  bouquet

# 1 659
Момичета,за шоколадовата глазура към шоколада мляко ли трябва да прибавя или масло?

# 1 660
Ееееее, никой ли няма да ми помогне с Дрезденския щолен...  cry

# 1 661
crazy chick , не съм майстор на Щолена и не съм правила моите с яйца, но по принцип той не става мекичък и "въздушен", а сбит и "натепан". Така че е много вероятно да си го направила точно какъвто трябва Grinning . За сладостта: и моите не станаха много сладки, но мисля, че така и трябва да е. Ако беше по- сладко, щеше да ми натежи. Може би зависи и от плодовете, които си ползвала (казвам го, защото аз го правих с плодове, различни от оригиналната рецепта на мамаКриси)

# 1 662
Polly-Wolly, благодаря ти  Heart Eyes

Някъде мернах, че портокаловите и лимоновите кори трябва да са обработени/захаросани предварително? Аз сложих сушени кайсии, череши и стафиди. 1 час втасване достатъчно ли е? Пекох на около 150-170 градуса, да не би пък да са били малко?? Но се изненадвам, че щоленът трябва да е "натепан", по снимките си създадох очакване за фина структура   Laughing

# 1 663
  • София
Люси, като ги видях си помислих, че може би проблемът е в съотношението белтъци: кокос. При мен кокосът дойде в повечко /120 гр. за два средни белтъка/, а белтъците малко, но пък запазиха иделано форма. На моите кокосовите стърготини се виждат доста, а твоите са хомогенни, затова си мисля, че там е ключът към запазване на формата  newsm78

# 1 664
  • Кьолн
Да отговоря за шоколадовата глазура. Най- добре става според мои наблюдения с малко течна сметана.

Общи условия

Активация на акаунт