Коледа и Нова година - сладки изкушения !

  • 320 557
  • 2 129
  •   1
Отговори
# 1 635
  • Балчик
  • Мнения: 9 285
Ето ги и моите линцерови сладки. Мини са, за д аизлязат повече броя. Една част са за нас, друга за благотворителния базар. В кутия са и затова наръсих със захар колкото за снимката. КАто ги извадя ще ги наръся по-добре.

# 1 636
  • Плевен
  • Мнения: 974
Добра вечер! Пак сте показали красиви сладки.
Джемма линцерките изглеждат прекрасно   bouquet.

Днес у нас беше деня на Райските сладки, обаче... и при мен , както при Биляна се получиха райски питки  Mr. Green, а не с формата, която е необходима . Незнам къде греша. Гледах видеото, белтъците бяха на стайна температура, разбих ги до твърд сняг, леко и внимателно смесих двете смеси, но ... станаха питки... който знае да помага, евентуално къде се крие тайната на добрата форма на Райските сладки. Иначе на вкус страхотно ми допаднаха. Благодарности на Диди, че ги похвали, стават ми любими (ако и формата им догодя другия път).

Понеже исках да употребя жълтъците и спретнах едни маслени бисквити, които ще украся в петък може би. С част от масленото тесто пък направих топчета, който гарнирах с останалата глазура от Райските сладки  Simple Smile.

Ето резултата: http://media.snimka.bg/1600/009454822-big.jpg
Райски сладки
Масленки

Последна редакция: чт, 18 дек 2008, 00:18 от Люсил

# 1 637
  • Мнения: 264
Здравейте момичета. Много хубава и полезна тема. Аз съм пълен начинаещ в сладкарството, до сега нищо такова не съм правила, но благодарение на вашите хубави и точни рецепти успях да се справя с това, което си бях намислила.
Харесах си коледните звезди на Мишел, като само замених олиото с масло. Ползвах глазурата с пудра захар и мляко. Ето какво се получи ( някой ги поизгорих и станаха на камък, други ги оплесках с украсата, но в общи линии им хванах цаката и утре продължавам - остана ми още доста тесто, аз взех та направих двойна доза).



Скроих си и една къщичка от същото медено тесто - това са някой нейни части





Най-горда съм с покрива, който сглобих от керемидки, а идеята ми дойде от Коледните кошнички. Утре ще сглобявам и ако не се изложа ще споделя. Сано да изпълня мисията да зарадвам сина си на първата му що годе съзнателна Коледа. Още веднъж ви благодаря за хубавите рецепти и подробните разяснения.

# 1 638
  • Мнения: 952
иглика333 - невероятна красота ще е тази къщичка. толкова добре си се справила с оформянето на частите и печенето.

Джемма - ти и сестричката ти днес явно сте във вихъра си. толкова много прелести. Браво на Вас момичета.

Люсил - много добре изглеждат твоите Райски питки  Wink Все пак ще се ослушвам за съвети  Mr. Green

Аз възнамерявам утре ако ми остане време да ги направя.
Днес претърпях тотален крах в кухнята. Такова чудо досега не ми се бе случвало, но ще си призная без бой.
Опитах се да направя едни прекрасни коледни сладки с ядки, шоколад и мед. В същото време подготвях и една маслена кошничка, по рецепта която видях тук. Улисана в оформянето на кошничката изгорих сладките, които пък се изпекоха за 15 мин. вместо указаните 25-30. Кошничката пък се изпече добре, но в момента, в който реших да я махна от купичката върху която пекох се натроши  #Cussing out
И така равносметката от днешния ден е 0 сладки за Коледа. За да се поуспокоя малко заръчах да ми донесат един щолен от Метро, че когато вие печахте щолени аз правех книжки. Така е то знам си, че не трябва да се захващам със 100 неща, но пък сърце не трае.

Успешен ден на всички и нови подвизи в кухнята. Тези дни очите, душата ми и мисълта ми са все в тази тема.  Heart Eyes  Heart Eyes  Heart Eyes

# 1 639
  • Мнения: 1 269
вторият ми опит с линцеровите сладки,беше успешен-похвал , похвал.
днес сьщо така,направих за сефте меденки,обаче глазурата не ми се получи,та да питам-мога да ли да си ноправя глазура с шоколад,/мьжьт ми не яде нищо блага,ако няма шоколад  Mr. Green/ като на меденките в магазина?и как се прави?

# 1 640
  • Варна
  • Мнения: 976
Джемма - ти и сестричката ти днес явно сте във вихъра си. толкова много прелести. Браво на Вас момичета.

А, аз днес съм в почивка, само Джемма се вихри, но утре се мятам с втори рунд меденки. Тези от вчера бяха само за загрявка  Mr. Green обаче и да се прескундя не мога да ви насмогна на производството.  smile3501

Последна редакция: чт, 18 дек 2008, 01:14 от lina6.3

# 1 641
  • Мнения: 1 547
Здравейте, другарки  Flutter

Чета ви и записвам надлежно туй-онуй, че не съм велик сладкар. Снощи правих Дрезденския щолен /на Мама Криси/ и имам нужда от съвет - не ми се получи като хората, но не визуално, ами на вкус. Мирише леко странно и стана някакъв такъв несладък и сбит. Хубаво опечен, но не е ефирен и лек, ами трудно се преглъща  Laughing Та въпросите ми са - има ли някакви важни подробности около месенето, които може би съм пропуснала /втасва около 50 мин./, отде тази удивителна несладост, макар да спазих рецептата и защо не се усещат никакви, ама никакви лимоново-портокалови-бадемови нюанси? А, сложих и жълтъци, уж за разкош... Моля ви за конструктивни критики и предложения, щото съм тревожна, трябва да стана Щоленска царица  Mr. Green

# 1 642
  • Мнения: 1 486
Привет! Laughing
Много спешен въпрос Praynig Praynig-брашното за меденките на Джули със сигурност ли е 800гр????

# 1 643
  • Мнения: 7 144
Fior ,  п о принцип колкото и да е точна дадена рецепта, винаги има едно НО. А то е разликата в големината на яйцата, плътността и вида на брашното и т.н. Затова брашното винаги се добавя последно и не на веднъж, ами на порции и затова се казва "колкото поеме"  Grinning.
Отмери си 800 гр. брашно, смеси си другите продукти и добавяй брашното лъжица по лъжица, докато омесиш гладко тесто. Може и за поеме 800 гр. брашно, но може  и по-малко или малко повече  Peace.

# 1 644
  • Пловдив
  • Мнения: 3 325
Привет! Laughing
Много спешен въпрос Praynig Praynig-брашното за меденките на Джули със сигурност ли е 800гр????

Толкова е, но можеш да направиш 1/2 доза.
Аз щеправя цяла, но част от нея ще отиде за къщичка  Simple Smile
Ако стане твърдо добавяш още 1 яйце.

# 1 645
  • Мнения: 389
Иглика, да покажеш сглобена къщичката  Wink

Аз снощи до 2.00ч. украсявах меденки и къщичка  Crazy. Даже и мъжа се включи в украсяването  Party

За първи път правя къщичка и украсявам меденки, така че не се смейте много  Embarassed

http://media.snimka.bg/1601/009456469.jpg
 
http://media.snimka.bg/1601/009456474.jpg

http://media.snimka.bg/1601/009456472.jpg

# 1 646
  • Мнения: 1 486
3ори,вчера опитах да направя,но не се получи като имам впредвид,че сложих половината,тестото беше на трохи
и така и не се събра.Не мога да си обясня причината-а иначе медено тесто не правя за пръв път,но за прав път реших да правя тези на Джули

# 1 647
  • Czech Republic
  • Мнения: 2 791
Fior меко ли ти беше маслото(маргарина)? Да в началото става на трохи, но като продължиш да месиш всичко си се споява страхотно. Меси "силно" - като месене на хляб - ще видиш, че ще се получи!

Момичета, страхотни красоти сте направили - не мога да ви изброя поименно, но следя и се възхищавам на чудесните идеи и изпълнения! Сега пред Коледа съм почти всеки ден на работа или бягам по тържества и задачи. А и други проблеми ме налегнаха.... и не ми се мисли. Sad

# 1 648
  • Мнения: 1 486
Нат,благодаря ти,че се включи  bouquet,
маргарина беше мек,всички си беше с нормална т,месих много силно,но.......днес само ме болят ръцете  Sad

Но за сметка на това пък линцеровите ти сладки станаха божествени,за което благодаря за хубавата рецепта  bouquet
Едва успях да ги скрия,но днес ще правя още една доза,че май няма да останат Joy

# 1 649
  • Мнения: 7 144
3ори,вчера опитах да направя,но не се получи като имам впредвид,че сложих половината,тестото беше на трохи
и така и не се събра.Не мога да си обясня причината-а иначе медено тесто не правя за пръв път,но за прав път реших да правя тези на Джули

Някъде нещо не е било премерено точно, може би. Аз също съм ги правила тези меденки и не съм имала проблем (друг е въпросът че меденките по принцип в къщи не се котират много).

Искаш да кажеш, че си сложила половината брашно, или си правила половин доза  newsm78. Защото много е странно наистина от половината брашно да ти стане на трохи newsm78.
Иначе Нат ти е казала, че в началото наистина стои малко трошливо, но като месиш малко повече маслото се омеква от топлината на ръцете и спойва трохите. Получава си се гладко тесто.

Общи условия

Активация на акаунт