Растат в мамини тумбачета ЮНСКИ пеленачета!!! Тема № 5

• 14 335
  • 279
  •   1
Отговори
# 210
  • София
Биохимичният скрининг за съжаление все още е твърде ориентировъчно изследване. Няма гаранция, че при добър резултат няма да има генетично увреждане. Затова се разчита лекарят да забележи нещо при ежемесечните посещения. В същото време много жени с лош резултат нямат никакви изменения при последващата амниоцентеза.
За близнаците също не съм чувала, но явно наистина не се прави при тях.

# 211
КАзаха че за близнаци на се прави БХС, ами как ще разберат дали бебчета са наред?Имам час чак в 13 седмица за морфология при Марков.

Не се прави защото бебетата са две и няма да е точен резултата. ПО-сигурното е ФМ, но пак зависи как са застанали децата, дали може да ги огледат хубаво.
А за БХС е несериозно изследване, то дава като отговор статистическа вероятност, а не диагноза- добър начин някои хора да изкарат парички.
За това и аз се чудя дали изобщо има смисъл да си го правя, при условие че съм категорична независимо от резултата няма да си правя амниоцентеза.
ФМ е най-хубавото изследване ( от тези които не застрашават плода) и може да покаже доста точно ако има проблем, но всичко зависи от специалиста който гледа.

# 212
  • На високо
Привет и от мен, момичета! Добре дошла toni 81 ! Аз също съм от Бургас, май сме доста Grinning!
Аз още в понеделник бях на преглед. Не че ми беше време - моята лекарка ме вика чак след 15 декември. Но мен в събота и неделя яко ме обсеби параноята какво става с бебчо, че гърдите съвсем спряха да ме болят тези дни. И така в понеделник отидох да се прегледам на друго място за успокоение. Може би защото ме гледаха на коремен ехограф или пък защото не се престараха в прецизността на измерването, но изкараха човечето със седмица по-голямо  Shocked До скоро се притеснявах, че е по-малко.  newsm78 Важното е, че е съвсем наред, опитва се да се движи. Явно не трябва толкова да се вторачвам в гърдите си. Още повече, че от вчера доста ме болят,но някак си от външната страна.
На 15 декември и аз ще пътувам до София за ранната ФМ при Марков. На другата сутрин смятам да отида за БХС в Майчин дом, колкото и да е безмислен при мен заради годинките. Предполагам резултатите ще покажат висок риск. При Марков запазих часа случайно. Аз се обадих да си взема час за февруари, когато ще е време за втората ФМ, но понеже още не даваха часове за февруари попитах дали случайно нямат някакъв час за декември. Оказа се, че всичко е заето, но току що са се отказали от някакъв час за 15-ти. Мен датата ме устройваше и го взех. Дано не навали сняг до тогава....Ние още не сме казали на никого за бебето. Странно, но ми става все по-трудно да го споделя. Може би и защото още не ходя на работа, близките ни не живеят в Бургас, нямам много контакти и никой не ме е разконспирирал. Аз с мъка се побирам в старите си дънки, все още не съм си купила никаква "бременна" дрешка. Имам някои неща от предишната си бременност, които смятам, че ще ми свършат работа, но все още се въздържам да ги ползвам. Относно витамините, засега пия фолиева киселина и от време на време някой мултивитамин "Спектрум". Те не са за бременни и затова не ги пия всеки ден, да не надвиша някоя доза. Купих си "Пренатал". Може би от другата седмица ще ги започна, че и аз не мога да се похваля с "идеално" хранене. И при предишната бременност ги пих и нямах оплаквания.
Сега ми се е свило сърцето, че от декември трябва да пускам детенцето на ясла и предполагам ще рева повече и от нея.  Sad Но няма начин, трябва и да поработя малко. Това е от мен. Усмихвайте се и се пазете!

# 213
Здравейте  Hug , днес бях на преглед на този ехограф нищо не мога да различа само едно по светло петно и толкова  Sad  .Пуснах ами всички изследвания по здравна каса- микробиология, цитонамазка, кръвна група , урина и васерман във вторник ще излязат резултатите надявам се всичко да е в нормите  Praynig . Следващият преглед ще е сигурно след нова година. Майчетата от Бургас при кой лекар ходите на ЖК ?

# 214
Fantaziq27,
аз съм от Варна, първото си дете родих в "Майчин дом", при д-р Яков, сега пак при него ходя, смятам при доц. Балев на ФМ в 13-14 седмица да отида.

# 215
Относно ментата има всъщност доста билки, които не се препоръчват при бременност. Аз по едно време доста се рових за информация за етеричните масла (които са билкови масла в много голяма концентрация) и доста от тях трябва да се избягват. Например хвойната, която присъства в доста противоцелулитни масажни масла. Също и масло от лайка например, но чая е ок. Става дума за големи количества, не мисля, че ментовите бонбони са вредни.
Част от маслата стимулират менструацията и някои се използват за стимулиране на раждането и те естествено не се препоръчват на бременните, а други в такава голяма концентрация са си токсични и принципно се използват много внимателно.
Също така повечето масла са опасни за новородените, май за ментата пишеше, че може да предизвика гърч.
Ето от тук черпя информация най-вече, но някои масла не са изследвани достатъчно.
http://www.aromaweb.com/essentialoils/default.asp

а ето тук са изброени доста подробно тези, които трябва да се избягват като етерични масла и според мен и като билки във по-висока концентрация:
http://www.biberonbg.com/info/aromatoterapia_i_bremennost.htm

А относно витамините - не трябва да се пият витамини, които не са специално за бременни, защото съдържат вит. А, а приемът на свръх дози витамин А може да причини малформации и аномалии на плода. Във витамините за бременни се съдържа бета-каротин, който е водоразтворим и не може да се предозира и от него организма си изработва толкова вит. А колкото му е нужно. 

# 216
Здравейте, момичета! отдавна не съм влизала и днес не мога да ви изчета.
Криско е болен от няколко дена и изобщо не ми беше до интернет и компютър. Днес вече е по-добре и успях да се добера успешно.

Аз се чувствам страхотно за момента.
Записах си час и за ЖК за 28.11.
Надявах се да ми дадат час по-скоро, че ми се иска да видя вече как се развива бебо, но се оказа че докторът е доста зает. Но ще потърпя още малко, няма на къде.

Лека вечер на всички!!!

# 217
Леле, greenlife, настръхна ми косата Shocked. Ще разчитам, че моят ментов чай е бил изветрял (щото е домашен и е на повече от година...) та не съм ги упоила моите бебоци...  Rolling Eyes

Иначе на мен ми излекува кашлица и хрема за нула време. Като добавим и това, че превърнах спалнята в сауна и се изпотих здраво през нощта. Май това по-скоро ме излекува  Thinking
 Но не ми се е случвало друг път да се оправя от хрема за една вечер и съм щастлива.  Grinning Дано и те да са добре.

БХС наистина не се прави на близнаци - и на мен ми казаха, че е безсмилено.

Никой  не ми каза какво представлява ранния УЗ скрининг? newsm78  Вагинален или коремен е прегледът? Дайте повече инфоо, моля виии  Praynig

# 218
На мен днес ми правиха, писала съм по-горе и беше вагинален. А преди 2 седмици на УЗ ме гледаха през корема.

Не се шашкай така, имах предвид че точно на чай едва ли ментата е вредна и аз съм пила, и лайка също. Виж има едни капки за нос с ментово масло, те може би идват в повече. Принципно трябва да се внимава с билките, че и те са вид лекарство, но не и да се психираме сега. Както казах и доброто настроение лекува.  Simple Smile

# 219
Здравейте и от мен,
от много отдавна не съм посала но пък ви чета редовно и виждам много радостни мамчета.... миналата седмица видях  Two Hearts и всичко е супер Simple Smile Имаме си и първата снимка на бебо.
Определиха ми преглед за 05.12.2008 и до тогава още ще си трая пред колегите и приятелите.   bouquet

# 220
Аз най-накрая си намерих лекарка при която да се запиша на ЖК. То още отдавна се гласях да ходя при нея - свекърва ми горещо ми я препоръча, но беше забравила фамилията и координатите. В крайна сметка я издирихме. За информация на мамите от Варна името и е Рената Йорданова, преглежда в МЦ Еквита и работи със ЗК.

# 221
Аз днес бях на преглед и моят лекар ме гледа с 4Д ехограф и вече си имаме снимка на бебето. Виждах как мърда, видях главата, ръцета, сърцето как тупти...много странно...В 12 седмица ще ми прави изследвания. Терминът ми е на 22.06.2009, но тъй като ми е трето раждане, мисля че ще бъде Близнаци,  а не Рак. Най-странното е, че го направихме на рождения ден на мъжа ми-26.09 и има вероятност да се роди на моя-17.06 Simple Smile

# 222
Моля всички бъдещи мами, които не са записани в списъка на чакащите или искат да сменят датата на термина си да ми пуснат точната дата на лични.
За да върви правилно статистиката!

Благодаря предварително!
  bouquet

# 223
Здравейте аз днес ходих при доки и видях бебо.Има си краченца,ръчички с пръстчета и си помръдваше(уникално изживяване). smile3521
Но пък има и лоша новина и тя е,че имам кондиломи  Weary .Четох по въпроса и не съм толкова паникьосана като в началото,надявам се да се махнат  newsm17.
Това са хубавата и лошата новина от мен.
Лека вечер момичета.   love001

# 224
  • Бургас
Благодаря на всички за топлото посрещане. Hug
Аз миналата седмица бях на лекар. Всичко беше ок и аз съм много щастлива. Simple Smile Надявам се и за напред да е така. Моята лекарка ми каза да отида чак към 20.12. Незнам как ще издържа до тогава. Искам по често да си гледам бебо, но уви.
optimist4e аз се записах на ЖК при д-р Ризова от Света София. Чела съм за нея много лоши и много хубави неща от форума. Незнам на мен ми допадна жената. За сега смятам да съм при нея. Ако по нататък ако не съм доволна ще я сменя.
Лека вечер на всички

Общи условия

Активация на акаунт