Новите ви книги - 2 част

• 67 000
  • 1 060
  •   1
Отговори
# 270
Мавина, книгата започва с това, как едно бедно семейство с репродуктивни проблеми се съгласява на следната сделка: заможна двойка плаща ин-витро процедурата им, срещу което получава един от техните ембриони (тъй като при второто семейство също има проблем, но по-сериозен, непозволяващ да се зачене собствено бебе).  Процедурата е успешна и са създадени няколко деца, чиито съдби се описват в книгата.
По-нататък действието се развива в бъдещето, през 2030, да речем.  От въпросните ембриони са родени няколко бебета, всичките в различни семейства и в различни страни. Става така, че брат и сестра се срещат и се влюбват, сестрата забременява, двамата катастрофират тежко и момичето изпада в кома (и това е завръзката, всъщност). Паралелно с това едно момиче сънува всяка нощ живота на първото момиче, без въобще да го познава, и се стига до лечение при психиатър. И така нататък...
Малко ме дразнят някои недотам научно изпипани моменти, а и целият този цирк ми идва малко вповече, но в крайна сметка не е чак толкова зле, става за четене.  Simple Smile

# 271
  • Варна
В момента чета
Доста противоречиви чувства буди в мен. Героите са ми крайно чужди.

# 272
Харем още не съм я почнала.

# 273
Мавина, книгата започва с това, как едно бедно семейство с репродуктивни проблеми се съгласява на следната сделка: заможна двойка плаща ин-витро процедурата им, срещу което получава един от техните ембриони (тъй като при второто семейство също има проблем, но по-сериозен, непозволяващ да се зачене собствено бебе).  Процедурата е успешна и са създадени няколко деца, чиито съдби се описват в книгата.
По-нататък действието се развива в бъдещето, през 2030, да речем.  От въпросните ембриони са родени няколко бебета, всичките в различни семейства и в различни страни. Става така, че брат и сестра се срещат и се влюбват, сестрата забременява, двамата катастрофират тежко и момичето изпада в кома (и това е завръзката, всъщност). Паралелно с това едно момиче сънува всяка нощ живота на първото момиче, без въобще да го познава, и се стига до лечение при психиатър. И така нататък...
Малко ме дразнят някои недотам научно изпипани моменти, а и целият този цирк ми идва малко вповече, но в крайна сметка не е чак толкова зле, става за четене.  Simple Smile
Благодаря ти за обяснението.
Значи ще си я взема.

# 274
  • В най - голямото село
 http://ludmilafilipova.com/content/blogcategory/15/130/lang,bg/

очаква се нова книга на Л. Филипова... дано е интересна като предишните!!!

# 275
  • Countryside
В момента чета
На мен ми хареса...

# 276
  • Belgium
Аз ще похваля "Ярко сияние" на Стайнбек.

Оригинално произведение поема-пиеса в 4 действия - всяко с едни и същи герои в различна обстановка.

# 277
От месеци ходя по книжарниците с готови списъци, благодарение на вас!
ДеЩо, това:
Също приказки, събирани от Лозинка Йорданова - етнолог - към тях има и кратки обяснения на ритуали, вярвания, представи.
Едната е за русалки, самодиви, караконджули и таласъми, другата зацаре, царици...Има още два тома, които не взех.
толкова ли е добро, колкото звучи?
Някой срещал ли е старогръцки митове, но преразказани за деца? Ама наистина за деца.

гръцки митове за деца:  http://www.book-bg.com/details.php?id=26971

русалките: http://www.book-bg.com/books_pictures/23435.jpg
и поредицата: http://www.book-bg.com/search.php?skey=%CB%EE%E7%E8%ED%EA%E0+%C9 … 2%E0&f=author

и отивам да чета от началото, щото и аз съм от заспалите
 Laughing

Последна редакция: пт, 16 яну 2009, 15:33 от Cruella De Vil

# 278

Сега остава да намеря време и да ги прочета.

bomboto , чакам отзиви за тази книга , нещо съм му хвърлила око на Шмит пък да видим . Приятно четене .

Вчера започнах тази - и дотук върви добре . Изобщо от Кандис Бушнел съм приятно изненадана .

# 279
  • Варна
В момента чета
На мен ми хареса...
Не казвам, че не ми харесва. Просто не мога да се идентифицирам с нито един от главните герои. Странно. Досега не ми се е случвало.
Сиренце, ти 'достигна' ли до дълбочината в отношенията между Роурк и Доминик? Аз почти прочетох книгата, но още не мога да си ги обясня. Имам нужда от помощ в разшифроването. Най ми е странен моментът преди брака на Доминик с П.Кийтинг.

# 280
Купих си и изчетох на един дъх "Харем" на Колин Фалконър, много ми хареса!!!

# 281
  • Казанлък of all places
Вместо bomboto, може ли аз да кажа за "Мечтателката..." на Шмид? ПО различна е от всичко друго негово , което съм чела, не само защото са разкази за различни жени, но идухът на книгата е различен.Остава едно такова хубаво чувство, защото е майсторски написана и всеки разказ те държи да видиш как се развива главния герой , да го разбереш...Препоръчвам искрено!

# 282
Аз ще похваля тази:-невероятна е,но не за всеки,монологична е,тежка,психо с психологически моменти Crazyвлудяваща!снощи не можах да се откъсна от нея и си легнах към 6 сутринта,а тази вечер мисля да я довърша...или тя мен Grinning

# 283
  • ул. "Мечтание"
Ох, ох! "Парфюмът" е просто великолепна!  Wink Обожавам тази книга!

И аз започнах тия дни "Триумфът на червилата". Много ми е интересна!

Най-новите ми попълнения са:

"Лунна пътека във водата" от Д-р Сяолан Джао

"Прекрасният нов свят" от Олдъс Хъксли

# 284
Със завист подминавах темата месеци наред, но сега си бяхме в България и си накупихме книжки - Митология на прехода (Алек Попов), Люде, на които не им се отваря парашутът (Алекс Букарски, много трудна за намиране се оказа), Черната Кутия (отново Алек Попов), малко избрано от Кафка и една - единствена книга на Коелю, която харесваме по наши си причини - Вещицата от Портебело.

Децата на Хурин е за мъжа ми, аз не обичам Толкин.

Ще пиша и отзиви после.  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт