Радостни сме ний мадами, че сме вече НОЕМВРИйски мами!

• 16 032
  • 285
  •   1
Отговори
# 150
Ето как родих и аз...

В нощта преди големия ден от притеснение не можех да заспя, унесох се към 4.30 с мисълта, че от безсъние ще съм замаяна в родилното. Доки ме викаше в 8.30. Когато пристигнах, тя беше в операционната и се наложи да почакам половин час. През това време страховете ме завладяха, въпреки разказите на приятелки и уверенията на док, че операцията ще бъде лека. Беше ми казала да не ям от вечерта и не ми направиха клизма, за което съм благодарна. Качиха ме на магарето за поставяне на катетър и вече припадах от страх. Мога да кажа, че най-неприятната част от цялото раждане беше тази с катетъра...
После ми облякоха операционната нощница с връзки отзад и ме заведоха пред операционната. Там ми дадоха чашка с някаква течност да изпия - било "лимонадка на щастието" а всъщност е нещо за подготвяне за пълната упойка. Анестизиолога ме заведе до масата, върза ми дясната ръка, после на лявата постави отворите за инжекциите, които останаха там до изписването. Постоянно ме караше да говоря. Обясни ми, че ще ме приспи в последния момент, преди да ме резнат, но няма да усещам никаква болка от подготовките. Моята доки дойде, намаза ми корема с нещо студено и постоянно обясняваше какво прави. Казаха ми, че ще извадят бебка на 4-тата минута а аз ще се събудя след точно 25 минути. Очаквах, че упойката ще продължи повече... Обясни, че ще имам 6 външни шева, които ще са естетични и няма да се махат после. Е... докато ме караха да говоря/даже на български/ неусетно заспах, все така треперейки от страх...
Събудих се с неописуема болка. Не можех да дишам от нея, не можех да помръдна, искаше ми се да спре, да не се бях събуждала - толкова много болеше. Отворих очи и даже не помислих за бебето, заради болката, докато не чух до мен тъничкото и гласче... И... всичко ми мина, сякаш някой бе изрязал усещанията с нож. Гледах нежното и личице до мен/някой я държеше над мен/ и се разплаках заедно с нея. Сложиха ми обезболяващо, после ми повдигнаха леглото, някой ни снима... от светкавицата загубих личицето на бебенцето, но вече я усещах на гърдата си. Тя беше родена само преди половин час, а вече се опитваше да засуче...
Преди операцията имах преглед на ехограф, който показа 3.300 кг за бебето, а тя се беше родила само 2.800 и малко, 50 сантиметра. Толкова мъничка...
Бях 3 часа на системи и обезболяващи, после ми свалиха тръбичките, прегледаха раната и ме изправиха да седна. Накърмих я нормално вече, след което ме вдигнаха да вървя. Виеше ми свят малко но знаех че е важно движението. След още няколко часа, които минаха неусетно вече си ходех по коридорите и до санитарния възел, кърмех си бебето и пиех течности.
Умориха ме от глад - два дни не ми даваха друго освен бисквитки и сокове. След газовете ми разрешиха да ям супички по малко, и леки храни. Емили честичко плачеше и нямах време да поспивам, затова мисля се възстанових много бързо. Нямах кърма в началото но тя нещо сучеше и гълташе, значи дърпаше нещо. Кърмата ми слезе на 3-я ден с гръм и трясък - гърдите ми станаха като камък, твърди и болезнени. Изписаха ни на 3-я ден/в неделя/, като ми смениха превръзката от марли с филм от спрей, който покриваше раната. Можех да се къпя. В къщи имах съвсем слаби болки понеже вече нямаше обезболяващи, но те утихнаха още 1-я ден.
Искам да споделя, че колкото и да е лека операция, не много болезнена и съвсем кратка... все пак е операция и ако имах избор, определено бих предпочела нормалното раждане.
През цялото време, тези 3 дни личния ми кардиолог беше с мен, после в къщи - пак. Проблемите ми със сърцето се задълбочиха и сега отново съм на медикаменти, но с надежда да мине. Дори да не мине... дори да се окаже прав, че едно раждане за мен е много рисково, не бих заменила изживяването с нищо друго на този свят. Няма по-голяма щастие от това да си майка. Няма по-голямо щастие от онази първа, несъзнателна беззъба усмивка...
 Hug

На чакащите - успех и кураж. Не е важно какво е раждането, забравя се. Само Любовта остава. Hug

# 151
Здравейте, мамчета. На 11.11.2008г. точно в 11 часа родих Рада 2800 / 48 см.  (нормално раждане) . И двете сме добре и вече сме си в къщи.
Честито на всички родили мамчета – да са ни живи и здрави рожбичките   bouquet  . И стискам палци на чакащите.
Аз пиша много рядко, но затова пък ви чета редовно

# 152
Честито момиченце, if4eto, честита радост  Hug

# 153
  • Попово
Няма по-голямо щастие от онази първа, несъзнателна беззъба усмивка...
просто настръхнах като го прочетох  Heart Eyes толкова мило ми стана...

# 154
Пепенка, аз още си плача от щастие като ми се захили на сън  Grinning
Как е твоята принцеса? Има ли нови снимки?
И аз ще кача някоя снимка в албумчето после...

# 155
  • София

Няма по-голяма щастие от това да си майка. Няма по-голямо щастие от онази първа, несъзнателна беззъба усмивка...
 Hug

Не е важно какво е раждането, забравя се. Само Любовта остава. Hug

Успя да ме разплачеш ....

# 156
Честито на Ифчето да ти жива и здрава принцесата!  bouquet
 Темичката върви доста вяло, явно не останахме много бременни. Повечето мами са заети с малките слънчица и нямат време за писане. Hug

# 157
Здравейте,мамчета!Ние сме все още 2 в 1.....и търпеливо си се чакаме....ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ ЩАСТЛИВИ МАМИ,КОИТО ВЕЧЕ ГУШКАТ РОЖБИТЕ СИ....!ПОЖЕЛАВАМ ИМ МНОГО НЕЗАБРАВИМИ МИГОВЕ,ПОСЛУШНИ И ЗДРАВИ БЕБЧЕТА!Покрай мен за сега положението е спокойно,всеки ден отмествам календара с въздишка,а бебка вътре си мърда безгрижно....Притесняват ме само твърде често сменящите ми се настроения,които може би побъркват вече татито Shocked Shocked Shocked,но като гледам той геройски си взима въздух и търпи....Хайде прегръдки на всички.... Hug

# 158
Лорка мила и мен успя да разплачеш.................толкова красиво разказваш.................
аз май имам контракции на около 20 минути,не толкова болезнени като нощните,но пък са регулярни...... Blush

# 159
Лора така си написала целия си разказ, че едва ли ще остане майка във форума която да не се разплаче Hug Hug Hug
Дано да отшумят сърдечните проблеми Praynig

Ифчето честита дъщеричка!
Да ти е жива и здрава и много щастие и радост да носи на цялото семейство!

# 160
Iveto 11, от къде го свали този филм - "Филмчето се казва "The happiest baby on block"?

# 161
  • София
Вале, кажи откъде се взима това кремче (ако е в София де). Ще помоля майка ми да го вземе, защото тя пътува след седмица за насам. Аз хемороиди засега нямам, ама нашият татко има гадни кризи отвреме навреме.

Шамс, казвам ти описанието по което моя татко го намери, ако нещо не е ясно ще го питам за повече подробности: караш по бул. Гоце Делчев, посока Борово, като пресечеш бул. България, завиваш първата пряка в дясно и пак първата в дясно. Караш направо и от лявата страна блок 26. На ъгъла на блока има малка табела Аптека, завиваш зад блока и ще я видиш. Явно е много известно мазилото защото само като кажеш дайте ми от вашето кремче за хемороиди е достатъчно. А мисля че при татковците хемороидите са на нервна почва, моя като се изнерви в работата после само съска от болка, а събота и неделя казва че усеща само като неразположение.
Дано, да ви помогне и на вас! Hug

Лора, дано бързо да отшумят проблемите със сърцето!

Честно да ви кажа още не мога да повярвам, че си имам дъщеричка. Първите дни все й казвах какината hahaha Таткото ми се смее, че щерката е ревлива като мен  Mr. Green

Нелка, за шевовете пробвай спрей Бивацин, или за мазане йодасепт. Аз се пръскам със спрея и вече нямам даже опъване, но като го търсих да си купя ми казаха, че бил спрян от производство и намерих само в аптеката към клиниката.

Последна редакция: вт, 18 ное 2008, 14:50 от valya_76_08

# 162
Лорче  Hug Hug Hug

Мамчета чух се с Мишлето .И тя и Верича и техните бебоци са много добре скоро всички ще са си в къщи  Praynig

Аз малко като черна станция  Crazy имам мисия да ги информирам за новообебилите семамчета и сега си водя списъче  Laughing
 Стискам палци на мамчетата ,на които днес им предстои вълшебната срещичка

# 163
Айде привет и от мен-все още несама Cry
Честито на всички мами с бебчета!така ви завиждам,даже вече май не е благородно   Close Embarassed
Аз съм с термин 21 ноември,а на първа страничка се писах 24ти,нещо сама се пробвах да си изчислявам термина в началото,ама то сега ми се връща и ще се окаже,че съм предизвикала съдбата.Не ще да излиза това бебе и това си е.А такъв страх ме е хванал,че ще е великанче,вървим си към 2 седмици напред по размери,а аз имах желание да раджам нормално.Вече не съм сигурна  Confused Лекарката ме "успокои",че ако бебо не дойде до петък,после се чакало още 7 дена и след това евентуално ще се предизвикваме.Не ми се мисли,иде ми да взема да ходя да потичам в парка.  Crazy Поне бебо не ми тежи ,не съм качила много кг-10,но вече нямам търпение да си го видя,изнервящо си е това чакане.
Ще гледам да съм по-редовна тия дни,че да вървят страничките  Laughing
Да питам мамите,родили в ТК,кога се плаща избора на екип-когато се отива да се ражда,или предварително?
Лек ден от мен/нас/  Hug

# 164
Лора ти трябва да пишеш поеми мила Hug Невероятен талант  bouquet
Честито на новообебилите се  Hug
А колкото до плацентите - мене ме изпуснаха - плацентата ми беше прекалено стара - предпоследна или последна степен се оказа,  и за това по време на най-силните контракции се отлепи преди да и е дошло времето за отлепяне (сиреч хпреди бебето да тръгне да излиза) - и именно за това се наложи секцио - по мое мнение ако някой си беше направил труда да ме види на видеозон 1 седмица преди да тръгна да раждам (щото две седмици преди това вече беше 3 към 4 степен) а не само да ми се повтаря - спокооойно, всичко върви по учебник - можеше и да ми се размине ножа - нооооо не мога да докажа нищо  Sad
Абе божа работа - кво да правиш!
Я да питам мамите с опит - кога спират да текат тия кървища (лохии или нещо подобно беше newsm78)?
еххх как лети времето значи - имам чувството че ей сега ще мине годината Party

Общи условия

Активация на акаунт