Радостни сме ний мадами, че сме вече НОЕМВРИйски мами!

• 16 032
  • 285
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Утро зациклила съм плътно до теб,заедно ще да е Hug
За Долопрокт прочетох - това бе първото ми кремче,което не помага и това си е 2 седмици го мъчих,но не би........кремчето препоръчано от Елито ме спаси от болките,все още съм грозна гледка,но поне няма такава силна болка и спя през нощта - кремче на д-р Щерю Иванов от Стария Добрич.

Да ви кажа, че една от акушерките в клиниката ми каза страхотно кремче за хемороиди, даже таткото е много по-добре. Но тук го приготвят в една аптека. Ако искате ще го пратя да вземе само как да ви го пратя??? newsm78

# 136
Вале, кажи откъде се взима това кремче (ако е в София де). Ще помоля майка ми да го вземе, защото тя пътува след седмица за насам. Аз хемороиди засега нямам, ама нашият татко има гадни кризи отвреме навреме.

Да не забравя да честитя на медунката  Hug Да ти е жив и здрав Румен и много да те радва.

на зараждалите мами - успех, на чакащите - по-бързо да дочакат.

# 137
Не бивало да ядем бобови храни, шоколад, прясно мляко, зеле, мед заради алергии и колики!
Също праз, и още някои зеленчуци, но не разбирам каква е тази забрана... всеки само това ми повтаря - какво не бивало да ям а аз си умирам от глад точно както преди раждането...  Embarassed Grinning
Моята доки ми каза да ям каквото желая, но по малко, ако е от храните, които извикват газове. Кафе и чай също може, по-слабички, по 1-2 на ден, със сметана. Аз си пийвам кафенце след кърмене, когато виждам, че се е нахранила отлично/отказва добавката от цеденето/ и няма да яде поне два часа. Съветват ме да я храня на всеки час за да избегнем бебешката жълтеница, но не е възможно.. яде само когато реши сама, на два часа прблизително. Нощем пак така. Още нямаме режим, но сме близо. В петък сме на преглед, да видим наддава ли...
Водичка днес и дадох с лъжичка понеже се разхълца, но не и хареса май. Мисля да и давам чиста преварена вода без захар с шише като навърши 1 месец, макар педитата да не дават.
Ама само спи... яде и спи. Даже се налага да я будя за хранене понякога... сигурно не и остават силици след сученето...
Ще разкажа за раждането по-късно...

...

Медунка, честито синче Hug Да ти е жив и здрав   bouquet

Мамчета с коремчета, пожелавам скоро да гушкате бебоците-днес-утре, и да се оттървете вече от бременеенето Hug
Няма по-голямо щастие...

...

п.п. Многооооо са сладки пухчовците - досега гледах снимчиците им  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Последна редакция: пн, 17 ное 2008, 23:32 от Norass / Лора

# 138
 Честити бебенца на всички  Hug Аз два дни не съм влизала и има бум на бебета Laughing
За водичката -ние давахме преварена и бебка хич не я одобряваше  Close сега и давам преварена и подсладена след кърмене по глътка и я пие с удоволствие  Peace
За коликите -на еспумизан сме и за сега сме много доволни  Praynigспинка по 5 часа нощем

Целувки на всички   bouquet

# 139
Честито на мама Медунка!Да ти е живо и здраво момченцето!  bouquet
И ние сме си още 2в1. За сега нямам особени признаци за раждане. В петък, когато ми е термина, ще сме на преглед и ако има признаци на раждане доки каза, че щял да ми даде хапченце да предизвика нещата по-бързо.
Стискам палци на всички мами, които са се запътили към дългоочакваната среща.

# 140
Ох някои вече се вълнуват от кърмене и колики, пък други като мене по никое време се боядисват smile3506. Сега чакам да ми хване малко боицата, че да вляза да се измия. И докато чакам, ми хрумна една идеика за заглавиице (ако одобрявате Blush) "Скорпиончетата вече намаляват, идва ред на Стрелците да се стягат". То ние маи сме се запътили към тази зодиика. Е хаиде лека от мене и не ревлива за малките мишленца Hug.

# 141
  • София
Добро утро!!!
Розичка коя степен ти е плацентата?
То наиситна другата зодия се запътва. Joy
Аз нещо не можах да спя добре, много се въртях, а като се събудех и усещах контракция, ама не болезнени.  #Cussing out Време ми е вече да се опрасвам, така ме бъзика мъжо. И ми вика "Ти кога искаш да е? ". А аз "Възможно най-скоро."

# 142
Nelcho, на Кристиян пъпчето му падна в болницата. Като се прибрахме вкъщи кървеше по малко, главно като реве много и се напъва. Не го слагам във ваничката още, а таткото га държи, докато аз го къпя. Мокри се, но все пак не е постоянно в мръсната вода. След това го промивам със спирт и слагам малко пудричка. Така всеки ден заздравяваше постепенно и скоро май ще се цопкаме във ваничката. През нощта се буди около 3 за кърмене и след това около 7. През деня се старая през 3 часа да му създам режим, но понякога спи и изкарва повече.

И Криси понякога много хълца. Винаги след хранене и си мисля, че гълта въздух с кърмата. Понякога не успява да се уригне след хранене и тогава като го сложа в креватчето връща по малко кърма, а после почва пак с хълцането.

Диди, аз такъв апетит съм отворила, като ламя. Докато бях бременна си ядях свсем нормално, а сега нямам изхранване. Това за шоколада много ме зарадва, в хладилника имам един, който гледам с кръвожаден поглед откакто сме се прибрали вкъщи.

# 143
  • София
Добрютро   food010
Честито бебче на Медунката!   bouquet

Момичета, хапвайте си каквото ви душа иска. То вярно, че всичко преминава в кърмата, но все пак не се наливате с уиски. Вчера гледах едно филмче (някой от форума го беше препоръчал) и там обясняваха, че коликите се дължат по-скоро на незрелия бебешки организъм, отколкото на каквото и да е друго. Важното е да гушкате и да усеща, че го обичате. Няма как да разглезите първите три месеца. Филмчето се казва "The happiest baby on block" и е много приятно и поучително. Само че няма субтитри.

# 144
Добро утро! newsm57 Мен доктора тази сутрин съвсем ме отчая, каза че до термин няма да родя и сигурно ще преносвам , въобще ми разби всякакви надежди за скорошно раждане cry и това съвсем ме отчая.Нямам и никакви признаци smile3555, но в четвъртък ще решаваме какво ще правим.

Честити рожби на всички мами които скоро са родили!  bouquet(съжалявам че не е поименно , но ви загубих бройката вече)

Лида, заглавието е много хубаво!

Хайде, чакам още добри новини за новородили се бебчета! Grinning

# 145
  • София
Здравейте! През цялата си бременност ви четях, но незнайно защо не се включих в темичките ви.  Embarassed Но вие толкова мило посрещнахте новината, че съм родила, без дори да ме познавате, че не мога да не ви благодаря!  bouquet Едно резюме на бързо: на 13.11. в Шейново се роди бебчето ми Александър- 4,250кг и 52см, нормално раждане. Всичко протече нормално и вече свикваме един с друг вкъщи. Още веднъж ви благодаря за прекрасните поздрави, от тук нататък няма да се крия и ще пиша по-често( стига Сашко да ми остави време). ЧЕСТИТО на всички мами и успех на тези които все още чакат! Hug

# 146
Здравейте!

Благодаря за топлото посрещане Hug
Минавам за бързо да кажа за моето раждане, че чакате разказче Wink
Бях ви се оплакала, че след една разходка вместо да ми се учестят контракциите ми спряха. Обаче вечерта започнаха отново и от 19.00 часа започнах да си зачимам времето между контракциите. Оказа се, че са регулярни на 5 мин - викам си ще изчакам да изгледам Сървайвър - да видя кой ще изгонят WhistlingКъм 20.30 отидох до тоалетна и гледам на тоалетната хартия остава едно розовко и веднага ми хрумва, че разкритието явно ми е станало по-голямо и затова вече прокървявам. Излизам съвмсем спокойно и викам на мъжо "Дали да не отидем до болнцата, че имам контракции на 5 мин и разкритието ми се увеличава - той така Shocked Shocked Shocked веднага се стегнахме и в 21.30 часа бяхме в болницата, сложиха ме на запис, след половин час ме прегледаха - 3 см разкритие, направиха ми клизма и доки вика, че като ми пуснат системата за 2-3 часа съм готова - е тогава аз така Shocked Shocked Shocked И така в 22.30 ми пуснаха системата - доста бързо получих разкритие, обаче лошото беше че заедно с контракциите ми започнаха и напъните и аз започнах много рано да напъвам. Някъде към полунощ най-накрая стигнахме до родилна зала, ама аз вече бях доста изморена и не можех да напъвам както трябва. Наложи се докато напъвам както мога доктора да ме натисне доста силно по коремчето, за да помогне на бебо - а едната акушерка упорито опъваше отдолу да го вади Crazy и така с общи усилия - напъване, дърпане бутане Ивайло го измъкнахме в 00.30 часа - нямаше къде да ходи Mr. Green
Искам да успокоя всички, на които им е за първи път, че не е валидна максимата, че второто раждане е по-леко Naughty Поне при мен първото дете си го родих мноооого по-лесно. Иначе като времетраене - действително второто е доста по-кратко - при мен беше 2 часа. На всички, които им предстои стискам палци за бързо и леко раждане Peace
Мая баткото от понеделник тръгна на градина и в момента неговите дертове са други - Иво през повечето време все спи докато Гоги е в къщи и нямат много време за среща. Иначе вчера като дойде педиатърката Гоги тича на вратата и се хвали, че си имаме бебе Hug В момента ми е много трудно, защото Гоги протестира срещу градината рев сутрин и уговорки да не тръгва, аз рева, че ми измилява баткото и че реве, Иво реве, че е гладен - въобще у дома е едно ревливо положението в момента ooooh!

Медунка честито ти синче!  bouquet  bouquet  bouquet

Савовица добре дошла на теб и на Алекс Hug

# 147
Добро утро!!!
Розичка коя степен ти е плацентата?
Не зная Алекса,но доктора каза,че е действително остаряла и няма смисъл да се тормози нито детето нито аз,затова тая седмичка ще е  Wink
Мами с бебчета пишете - обожавам да ви чета!!!! Heart Eyes

# 148
Честито на Медуката и добе дошла на Савовица!   bouquet

И аз знам, че може да си хапвате и пийвате всичко, когато кърмите, но газообразуващите храни и ободряващите напитки трябва да са в по-умерени количества. Аз засега пия кафе без кофеин, щото все още успявам да се понаспя, ама като почнат коликите и зъбоникненето минавам на кофеиново  Tired Mr. Green

Тонеса, при мен с раждането беше тъкмо обратното - първото беше доста по-бързо, но пък второто по-лесно и без шевове.

Калина също няма определен режим - храни се на три часа, нощем понякога и на 4-5, ама понякога и на два. Освен това не броя лекото сукване преди да заспи през деня.... Тя се нахранва, будува по около час и след това дръпва два-три пъти преди да заспи. Може и да не е много правилно така, ама хич и нямам намерение да я друсам на ръце като плаче - давам гърдата да се успокои и след това си я слагам в леглото и тя там си заспива.

Хайде чакам новини за нови бебчета  Hug

# 149
  • Попово
здравейте сладкиши малки и големи  Hug

Общи условия

Активация на акаунт