Радостни сме ний мадами, че сме вече НОЕМВРИйски мами!

• 16 032
  • 285
  •   1
Отговори
# 120
Да взема да поздравя родилите мами, че децата на годинка ще станат докато се наканя.

Тинка, Феъри, Лора, Мишле, Дани, Коте, Шемеш, добре дошли на дечицата ви, да са живи и здрави за радост на родителите си!

Нелчо, радвам се, че се върна. Само дано изпитанията ви свършат до тук Hug

# 121
Юле, ще стискам палци всичко да мине безпроблемно!

Аз още съм тук. Днес бях на преглед. Има някакво развитие на нещата. Може и тази нощ да се случат. От няколко часа ме почнаха доста чести контракции, леко болезнени, пък да видим... Още не съм ги засичала, защото се опасявам да не е пак фалшива тревога, но ако продължат още малко, ще ги засека.  Само дето никак не ми се щеше да е през нощта, но то нищо не се знае, де.

Розичка, помислих, че си ме изпреварила!  Wink По-назад из темите ти писах за едни свещички за хемороиди. Да не казвам голяма дума, но мен доста ме облекчи.

# 122
Наистина доста бавничко вървят страничките вече...ама то е нормално, доста мами вече се обебиха и нямат време да пишат. Сега да разкажа и аз за моето второ раждане. Както ви бях писала, миналия понеделник ме приеха в болницата за преносване и вторник сутринта /11.11.2008/ щяха да ми включват система с окситоцин за предизвикване на раждане. Реших да остана в болницата през нощта, защото казаха, че на другата сутрин трябвало да бъда там в 6 без 15. Така, че се върнах още за визитацията в 20ч. Междувременно от прегледа сутринта още от следобяда започна едно розово течение и непрестанни леки болки, които към 16-17ч се позасилиха и станаха на 10 минути, но така си се задържаха цяла вечер. Когато помолих да ме прегледат след визитацията имах разкритие 2см, но доктора каза да изчакаме още да се засилят болките. Легнах си и се опитах да поспя, но си ме болеше доста през десетина минути. Заспах след 2ч от изтощение явно и си помислих, че ще си чакаме сутринта. В 3,50ч усетих, че се подмокрям и нещо не спира да тече. Веднага се сетих за какво иде реч, обадих се на сестрата в "Патология", където лежах и тя ме заведе в "Родилно". Там ме пое друга сестра и ми прави клизма, до 5,30 не можах да изляза от тоалетната! Тъкмо стана права, получа контракция, разбърниква ми се всичко и хайде пак бягам...Към 6 без нещо сестрата ме викна вече да лягам на кревата, че много съм се била забавила. През това време естествено болките станаха на около 3-4 минути и по-силни. Като легнах бяха почти на равни интервали с почивката. Към 7ч започнах да усещам напъните като за голяма нужда и ме преместиха на масата за раждане. Там обаче контракциите доста поутихнаха и трябваше аз да се напъвам повече от необходимото, може би трябваше да ми сложат малко окситоцин да се позасилят отново. Както и да е, към 7,40 се появи Борис, и то без шевове, за което много се радвам. Е, пак щипе като ходя до 00 по малка нужда, но прилагам номера с душа /прочетох го тук и много благодаря на този, дето го е написал/ и нещата са поносими. В момента имам малко проблеми с бучки в гърдите, но се пооправят вече. Разбрах 2 основни грешки, които съм направила - тесен сутиен с банели и много малко течности.
Това е, дано не съм ви наплашила! Не беше много страшно всъщност, силните болки бяха само около 2 часа... Laughing

# 123
  • София
Здравейте набързо и от мен! Вече сме си вкъщи и съм много щастлива. Скоро щепусна и снимчици.
Честито на обебилите се мами! За Мишлето специални  Hug

# 124
вече има още едно сладурско ноемврийче - Румен! родих със секцио, на 11.11., тегло 3 300 кг., 49 см., всички сме много щастливи!!!!!
надявам се скоро татито да качи снимки, аз не знам дали ще мога, как ги слагате най-отпред?

# 125
писах, писах, и нета заби...

Честито на Медунката! Да ти е живо и здраво момченцето!

тъкмо днес се чудех дали някой ще се похвали с бебе...

Татито ви като качи снимки във ваша папка, да сложи и една в папка "снимки за първа страница" с надпис кое е бебчето, и Елито като има време, ще изтипоса малкия Румен на първа страничка при другите бебоци!   Hug 

ТеО, ще ти пиша на лични, ако някой вече не ме е изпреварил...

# 126
Медунка, честито ти момченце! Да е жив и здрав и много да ви радва!  smile3525

Утроfingerscrossed Flowers Four Leaf Clover За контракциите аз от няколко дена съм така,  ooooh! тъкмо ги засека, че са на 10 мин. 2-3 часа и те спрат.  #Cussing out  Напразни надежди!  smile3515

Тео, за кафето някъде четох, че безкофеиновото е по-лош вариант т.к. го обработват с химикали за да извлекат кофеина.  Thinking Не се препоръчва при бременност.( Според мен и при кърмене, но не знам.  Thinking )

# 127
Здравейте момичета Simple Smile
Честито на всички нови мамчета   bouquet с пожелание за здрави и усмихнати бебета и благодаря за добрите пожелания Simple Smile
Не мога да насмогна с изчитането на темите и затова набързо и аз да разкажа за моето раждане.
На 07.11 ме приеха за планирано секцио, преди това лежах в болница за намалели околоплодни води и съмнение, че бебчо не наддава добре, но той ни изненада и в 12.05ч. се роди нашия син Мартин-3260гр. 49см. 12 дена преди термин. Таткото засне филм от събуждането на мама рано сутринта, постъпването в болницата до появата на бебчо.Много бързо се възстанових от операцията, донесоха ми го на 3-я ден, започнахме веднага опити да се кърмим, но понеже е лакомник и  беше свикнал да го хранят с шише отказа да засуче, после го излагахме с изкуствени зърна и наистина се получи, като ни изписаха бяхме изцяло на кърма.Обаче тези дни вдигнах температура, гърдите станаха болезнени и се получи някакво запушване на каналчетата явно. Голямо цедене падна, а нямам много мляко, даже не му и стига. Но както и да е днес съм по добре, температурата спадна, гърдите също не ме болят вече.

# 128
Относно кафето, нашата педиатърка каза, че кърмещите майки могат да ядат и пият всичко, но не в големи количества.
Каза, че по 1-2 кафета на ден не вредят, просто ако се прекали, бебчето ще бъде превъзбудено и няма да спи.
Аз конкретно питах за шоколад, защото умирам за шоколад, а сред храните алергени е какаото. Та педка ми каза да не се ограничавам с количеството бял шоколад (но той не ми се нрави много), но и че мога да си позволявам да ям и кафяв- думите и бяха "ти няма един килограм шоколад да изядеш"... Така че- от всичко по малко...
Единственото, което отказвам за сега е алкохол- даже и глътка вино не съм пила, но просто ме отвращава миризмата на алкохол... макар, че напоследък се замислям дали да не пийвам по 50гр бейлис вечер, че да укротявам малкия звяр за през нощта...

Някой питаше за водата- давам глюкоза 10% заради жълтеницата, ще видим утре след първата консултация дали трябва да я продължаваме... И Рая си я пие, но само когато тя поиска. Лекарката ми каза своята теория за водата- не е нормално същество, живяло 9 месеца във водна среда изведнъж да го лишиш изцяло от вода... видя ми се някак разумно и реших да предлагам- ако поиска да пие без да я насилвам... а преди да родя бях на принципа- кърма и нищо друго- кърмата дава всичко... но сега се нагаждам според детето. Когато е гладна и да искам да я накарам да пие вода- не става- иска си мляко, но има моменти, когато си цока водичката...

Искам да питам кърмещите мами- как сте с апетита?! Защото аз никакъв го нямам. Ям по един, максимум два пъти на ден, и то защото ми напомнят да ям... иначе през нощта като се събуждам, най-много да хапна 2-3 хапки от нещо и това ми е... странно, а уж казват, че постоянно трябва да съм гладна...   newsm78 

# 129
Утро зациклила съм плътно до теб,заедно ще да е Hug
За Долопрокт прочетох - това бе първото ми кремче,което не помага и това си е 2 седмици го мъчих,но не би........кремчето препоръчано от Елито ме спаси от болките,все още съм грозна гледка,но поне няма такава силна болка и спя през нощта - кремче на д-р Щерю Иванов от Стария Добрич.
А за моето положение,доктора е категоричен че плацентата старее сериозно и до края на седмицата ще ми се помогне,ако не тръгне да излиза самичка! Така че скоро ще си видя слънчицето! Heart Eyes
хм,цял ден с неболезнени контракции,а сега започнаха да са болезнени - какво толкоз се случва вечер - нямам и идея newsm78

# 130
  • София
Честито на Медунката!!! Много здраве,щастие,късмет и всичко най-най!!!!   bouquet  bouquet  bouquet

Мацки нищо при мен, вчера някакви болки, и до там, нощем имам менструални болки, ама щом си спя, значи съм ок. Имам си контракции, съмо къде ми се стяга корема, преди ме боляха много почеве, сега нищо #Cussing out Ох дано малко разкрите да имам, не ми се чака вече. Искам да раждам Laughing.

# 131
Медункее, да ти е жив и здрав Румен! Слънчево и румено Grinning детенце да расте и да ви носи много радост!

# 132
Медунке, честита радост! Живо, здраво, весело и засмяно момченце да бъде!И много щастие заедно с Румен!Не бивало да ядем бобови храни, шоколад, прясно мляко, зеле, мед заради алергии и колики!
На мен ми излезна един голям хемороид и ме боли много, дайте съвети. Аз правя баня със смрадлика, кисна се в леген да ми заздравява прокъсаната кожа от конците, а и от лигнини и превръзки вече кожата ми се възпалява, много гадно.Два пъти се мазах с бейби тан кремчето!

# 133
честито на новите мами - Дидипиди, Тинка, Феъри, Дани, Мишлето, Норас/Лора и Диди72 (дотук прочетох  Mr. Green )

Нелчо, много сте се напатили  Hug Нека сега всички неприятности да са зад гърба ви  Hug

Днес страхотна разходка си направихме и сме много доволни  Laughing

# 134
Честито на новите мами!!!

ylinfant  ylinfant  ylinfant smile3525

Ох,много тежи вече,но трябва да се търпи  Confused
Нашият татко не иска да е скорпион и ни е казал и на двете с беба да стискаме до неделя  Crazy
но дали ще стане..... не знам.  Tired
Нещо много ме боли кръста днес и таза,ходих на разходка и не можах да се прибера от болки, а си хванах такси  Rolling Eyes
aleksa_sm и за като теб не искам да чакам....

Общи условия

Активация на акаунт