Израел 15

• 40 771
  • 288
  •   1
Отговори
# 135
  Брех , ти да видиш тез еВреЙки бре ...   Laughing Whistling
ЕЕ ама имат бая да ни гонат!  От тези снимки , 2 по хубави деВойКи така   ... При нас от 10 -6 стаВат !  Naughty Laughing

# 136
Вярно е  Peace В България  има много/ в количество/ хубави момичета ! Българските мъже ...не знаят какво имат... Wink  я тука / англия/ да дойдат  да видят... Whistling трудна работата. Добре че са смеските ...та да видиш някоя по така интерсна. 

( туй с пищова на задника ...за бг дискотеките ще върши работа  Wink , шегувам се...знаете..)

# 137
  • На дивана, под юргана
Шабат Шалом  Peace и от  мен мацки (и котак хаха)

А-а-а, не така! Може и да съм голяма котка, ама когато не съм на кеф не мяукам! Аз съм Тигър!
Хариет, мацко, дай да не се настъпваме по опашките, а?  Wink
Котак съм бил, а, котак? Да не говориш случайно за братовчеда?  Laughing

# 138
  • T"A
Хариет, в Ерусалим бях в една такава организация, но американска! Но като четох в сайта, който си дала - все едно са същите  Peace Тук такава християнска организация се занимава с благотворителна дейност - подпомагане на новопристигнали евреи.
По твоя заръка научих съпружеското тяло да казва "Дай пари за пасти"  Mr. Green комуникацията между нас чувствително се подобри  Joy Сега вече водим смислени диалози: "здрасти - > здрасти, дай пари за пасти - > няма да ти дам, 'щот си хулиган", и той внася подобрения - изрази като "има пари, няма пасти" и "аз не хулиган". С други думи - вече може да води светски разговор на български  hahaha

Пепеляшка,   bouquet - много хубава идея! Най-лесният вариант е да напишеш името на филма в гугъл + напр. думата "субтитри", виж какво ще ти излезе  Peace От къде мислиш да свалиш филма? Ако е от бълг. торент, то би трябвало там да пише и на какви езици предлагат субтитри, ако изобщо имат на чужди езици  Thinking Това, което описвам до сега, е по логиката на половинката ми, моята е различна  Mr. Green мислих си, че е по-лесно да търсиш филма в немски торент, защото, ако някой го е превел, вероятно го е качил за местната публика  newsm78 Напр. в израелските торенти няма субтитри на израелските филми на български език, тях ги намирам чрез линковете в бълг. торент  Peace Пиши дали търсенето е дало резултат  Peace И на мен ми е любопитно!

# 139
петя подправката е кардамом и в БГ я има,тук също я слагат в кафето и в някои ястия

анди в грешка си-обрязването при мом4етата се практикува и от сунна и шия,виж обрязването при моми4етата-това е по скоро африканска традиция,защото в Биляд алшам /Палестина,Сирия,Ливан и Йордания/ не е било познато

# 140
Мерси Дтти  Wink Не съм запозната на 100 % , за това и написах някоя от арабелките да ме поправи ! Някакъв коментар към материала на Мартин Карбовски ?   newsm78

# 141
а за какво е материала на Карбовски newsm78

# 142
Еми не видя ли линка от поста ми към който беше поправката ти  Wink Той направи материал за този ритуал на вашата религия и го излъчи !

# 143
уф много трудна задача се оказва...попаднах на форума към subs.unacs.bg, та там са се организирали да правят субтитри, ама имаше линк само към 2 готови филма..май им е спряло вдъхновението... жалко, защото филмите ни са страхотни...ако има субтитри поне на англ. мисля че има хляб в тях... въпреки че някои филми не могат да бъдат разбрани от хора, които не са запознати с историята ни....

а до сега не съм сваляла филми от торенти и много-много не съм на ясно..пък и немските ги следят и не ми се иска да ми лепнат някоя солидна глоба...

доколкото знам момиченцата ги обрязват в африка (муслими или пък някакви племена в дълбоката джунгла),  но не е типично за арабите

Последна редакция: сб, 22 ное 2008, 00:46 от pepelja6ka

# 144
# 145
  Добро утро!

Ние от рано сме на крак ....

Деси, къде говорихте за женското обрязване ? Може да дадеш линк натам ..има  много изписано ...Пък и тук не му е место за разнищване ...Още Невена беше тука. Тя кога ли ще се върне и как ли е ? Живот ....

Хайде  лека събота ! Ние  сме на крак от рано ! Децата вече обърнаха къщата наопаки  #Crazy Crazy Дето казва  Тали Дан  - "и у нас е весело ...ти какво мислиш...."  hahaha Нейните хем по-големи  Rolling Eyes.Тали, отчая ме бе !Аз викам малко като поотраснат да се кротнат  ooooh! Whistling

http://www.addisononamelia.com/images/breakfast-r.jpg   Flutter

# 146
  Снощи гледахме това у дома ,но всички части една след друга ,с качесвто ,разбира се много по- добро от това в Ютуб и като пуснахме и колоните с музиката .Невероятно беше!И децата гледаха .
http://www.youtube.com/watch?v=a-ky9A-Td8w

Не знаех ,че и шиитите се обрязват.В Уикипедия пише това - Някои шиитски общности практикуват обрязването, но като цяло то не е част от религиозния култ.Но темата все пак е "Израел" и моля да ме извините за включването по въпроси за исляма.

Тихо се сипе първия сняг...Вали сняг!

# 147
  • T"A
Тъкмо се навивам да заквасвам кисело мляко  Mr. Green Стана ми мило и като видях Несебър!!!

Сред израелските араби има много светски хора  Peace По външен вид, облекло и поведение често са трудно различими от останалата част израелци, особено за който не разбира езика - не се разбира кой е мюсюлманин, кой евреин. И жените, и мъжете са образовани, и имат критичен поглед върху обичаите - т.е. не приемат нещо само защото така е прието, а обмислят кои традиции са важни, кои - отживелица. Такива са моите впечатления  Peace
Отделно, че, както и Дтти е отбелязала, по тези земи не е имало традиция за обрязване на жените. Мюсюлманите на територията на Израел са предимно сунити  Peace btw голяма част от тях, особено в последните години, предпочитат да бъдат наричани палестици, не просто израелски араби - по този начин се дава признание на тяхната принадлежност към географски район, който в техните корени не е бил Израел, и на културата, към която принадлежат.

Помня писаното от Невена, разказваха за обрязването на момиченцата в Египет

П.П. Сред приятелите ни има още едно бебе, родило се тази нощ  Party Не можах да се сдържа да не го напиша, вече два месеца сме бяхме в напрежение кога ще се роди  Grinning Второ момченце на родителите си, на хубава дата е решило да се покаже на бял свят  Hug

Последна редакция: сб, 22 ное 2008, 10:02 от Mentha

# 148
анди не мога да го гледам имам някакъв проблем с нета-много е бавен,но за женското обрязване ти казах 4е се практикува само в Африка,и то не е сунна,а за предаванията на Карбовски малко съм скепти4на,гледах предаването в Милена/Иршад/ и намерих доста пропуски или нещата бяха по скоро на шоу ниво
Тъкмо се навивам да заквасвам кисело мляко  Mr. Green Стана ми мило и като видях Несебър!!!

Сред израелските араби има много светски хора  Peace По външен вид, облекло и поведение често са трудно различими от останалата част израелци, особено за който не разбира езика - не се разбира кой е мюсюлманин, кой евреин. И жените, и мъжете са образовани, и имат критичен поглед върху обичаите - т.е. не приемат нещо само защото така е прието, а обмислят кои традиции са важни, кои - отживелица. Такива са моите впечатления  Peace

Мента-първо 4естито бебе  bouquet,а сега много ми е интересно ти как си представяш арабите -щом си изумена от нали4ието на светски изглеждаши хора newsm78 newsm78 newsm78
защото такива са пове4ето  тук-изклю4ая някой общности-роми и бедуини-които си държат на традиционното облекло,а за оби4аите-ами те за това си се нари4ат нари4ат оби4аи,защото са практика от миналото ,и не са задължителни,виж религиозните норми са друго нещо Peace

петя ето линка-но пак с уговорката,4е ако се практикува в някой страни от залива,например в Судитска Арабия-то това ще е навлезнало там от големия брой африкански преселници и не се парактикува сред останалите араби

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=343790.msg9100979#msg9100979

Последна редакция: сб, 22 ное 2008, 10:50 от dtti

# 149

Шабат Шалом  Peace и от  мен мацки (и котак хаха)

А-а-а, не така! Може и да съм голяма котка, ама когато не съм на кеф не мяукам! Аз съм Тигър!
Хариет, мацко, дай да не се настъпваме по опашките, а?  Wink
Котак съм бил, а, котак? Да не говориш случайно за братовчеда?  Laughing

Еех Тигре Тигре....хаха, не  си и помислям да ти подценя тигърското присъствие тук... Joy    сори ''техническа ''грешка беше...  Grinning

Мента , развеселиме с вашите диалози  Laughing Сладури ! Ама само така ..то от тук се почва , и ще видиш после като те посрещне с  ''Добър вечер мила, вечерята е готова''  Mr. Green

А относно организацията ...явно подобни има в цял свят. Peace

Общи условия

Активация на акаунт