Лечение на псориазис? Има ли? 2-ра тема

• 237 468
  • 761
  •   1
Отговори
# 120
   Здравейте,
От доста отдавна не съм влизал във форума.Вече си мисля че Псори не е и имунно заболяване.То е като паразитиращ жив организъм,винаги се приспособява към дадената терапия,спотайва се и чака сгоден момент да нападне понякога с години.Клобедерм,Кловейт и Дермоват са  едни и същи лекарства съответно българско,полско и английско ,това е кортикостероида Клобетазол пропионат но това едва ли е нещо ново за клана на Псориатиците.По горе четох за Абрикорт крем и маз.Ами разликата е че маз е с вазелин а крем с парафин.Щом маз не Ви помага а само крем може лекът да е в помощните съставки на Абрикорта крем а не  в самия кортизон- дай Боже
        За оздравелите еритеми-понякога са бели понякога са наситено кафяви.
                     С уважение към всички Псорита!!!!!       

Последна редакция: вт, 20 яну 2009, 18:54 от lavat

# 121
lavat, сподлям мнението ти за това че псорито има нещо като интелект. Имам чувството че някой път ме "разиграва"  newsm78 . Преди да предприема лечение например. Държи се като някакво хитро същество  Laughing

# 122
 Здравейте, синът ми е на 6год., от  три год. му излизат пъпчици по коленцата и лакетчетата, но тъй като си минаваха и много проблем не му създаваха си живеехме спокойно... до тази есен, когато пъпчиците станаха обриви и го засърбяха. Когато отидохме на кожен лекар, тя беше категорична че е псориазис. Предписа ни Дипросалик маз и наистина детето се изчисти, но аз започнах да ви чета и се изплаших от това че крема може да му навреди и го спрях. На коленцата бяха останали няколко пъпчици и те пас се разраснаха, но сега върви по крачетата нагоре и на долу. За омекотяване на кожата му дадоха крем  Topialyse sensitive с омега 6 и 3. Нещо не помага, той е малък и когато го сърби ги цеше и стават на рани. Прочетох за глицерин и цитросепт, вчера направих и започнах да мажа.
 Не знам какво да правя, в паника съм как ще изкараме до лятото, да го водя ли на лекар в София, чета ви и разбирам, че лечение няма а е пълно със измамници лекари. Cry

# 123
mi_di
И моят син е на 6г,и от три години има петно(описала съм в темата).Понякога има повече от едно петно,ако не му бях казала нямаше и да знае,че има нещо.То е на дупето.От известно време има и едно много малко на ръката,но не го сърбят.Няма никакви оплаквания.

Трябва ли да го сърби,ако е псориазис?  Rolling Eyes

# 124
Казаха ми че псориазиса сърби. Проба правихте ли за доказване?
Моят син си мисли че това са само някакви досадни пъпчици, които ще минат, нищо не съм му обеснявала, мисля че е малък.

# 125
Казаха ми че псориазиса сърби. Проба правихте ли за доказване?
Моят син си мисли че това са само някакви досадни пъпчици, които ще минат, нищо не съм му обеснявала, мисля че е малък.

Водих го във ВМА,лекарката не направи проба.Разказах и ходенето по лекари,за лекарствата и т.н.Тя го погледна само и каза-"псориазис".Не бях наясно,докато не прочетох темите тук  Sick

# 126
  • София

Водих го във ВМА,лекарката не направи проба.Разказах и ходенето по лекари,за лекарствата и т.н.Тя го погледна само и каза-"псориазис".Не бях наясно,докато не прочетох темите тук  Sick
Pri kogo bqhte vyv VMA?

# 127
И ние сме горе-долу така. Лекарката го погледна и каза,че е псориазис. Тя обясни,че взимането на пробата за доказване е доста болезнено и не си струва да се травмира детето.
Една позната днес ми каза,че е излекувала, за сега псориазиса си като се е мазала със силицил смесен със винен оцет.
 Някой пробвал ли го е?

# 128
Цитат
Трябва ли да го сърби,ако е псориазис?  Rolling Eyes

При мен никога не е имало сърбеж!

# 129
Спокойна,
за името на крема не съм сигурна.Като видя пак рекламата ще го запиша.
Знам само,че е на д-р Тайс.
  Аз и преди казах,че ще го водя на колкото лекари е необходимо,за да съм сигурна в диагнозата.Лекарката от ВМА е много приятна млада жена,много внимателна-д-р Константинова.
      Мажех го с Elosalic-десетина дни и петното изчезна за около 20дни.Къпя го с течен сапун на La Roche  Lipikar и го мажа със същата марка мляко за тяло.Това ми беше изписано от лекарката.
      Петното е на едната "бузка" на дупето,голямо е колкото нокът.Има едно и на ръката,много мъничко.

Описала съм го преди  няколко дни  Peace

Сега се появи пак.Личната лекарка каза да го водя в Ал-ска болница(детска,кожна)

mi_di
Знаеш ли как се взима проба?Защо е болезнено?  Rolling Eyes

Миналата година му взима проба една лекарка,не го боля-"очегърта" малко от петното на стъкълце и т.н....Тя го изследва за гъбички и каза че няма.Първата лекарка го лекува от гъбички  ooooh!

През тези 3 - 4 години са изписвали:
лориндент с
гентамицин актавис (преди това го мажех с един лилав разтвор)
дактакорт
певизон
тридерм
  Не съм ги редила по реда на мазане  Rolling Eyes

Водих го преди две години и при хомеопатична лекарка.
Всяко от по горе изброените неща е било с малък и краткотраен ефект  #Cussing out

Омръзна ми да си тормозя детето с лекари и мазила

Последна редакция: ср, 21 яну 2009, 16:23 от SI_reni

# 130
 Лекарката така ми каза, взимало се парченце кожа. Нека кажат другите, те са с доста опит. Аз откакто ни го откриха чета какво пише по въпроса, но наистина не намерих лекар и лекарство от които всички да са доволни. За себе си реших, че сега ще пробвам по "Бабешки" да го лекувам, преди пак да го заведа на лекар и да ми дадат крем, който ще му навреди повече отколкото ще помогне.

# 131
Лекарката така ми каза, взимало се парченце кожа. Нека кажат другите, те са с доста опит. Аз откакто ни го откриха чета какво пише по въпроса, но наистина не намерих лекар и лекарство от които всички да са доволни. За себе си реших, че сега ще пробвам по "Бабешки" да го лекувам, преди пак да го заведа на лекар и да ми дадат крем, който ще му навреди повече отколкото ще помогне.

Аз също съм "ЗА" народната медицина  Peace

"взимало се парченце кожа"-това звучи доста зловещо  Shocked
             Някой преминал през това да каже как е ...       

# 132
Досега се доверявах и на хомеопатията, за това се колабая, дали да не пробвам и при тях, но трябва едно по едно за да знам кое помага и кое не

# 133
  Здравейте,
Вземане на кожа се нарича биобсия.По лекарствата които са Ви изписвани и дума  не може да става за псориазис.Те са мощни кортизони особенно Дактакорт но са за мицели.
   Псори сърби когато е в еробтив,пламти когато се прекали с кортикостероидите,през другото време е зает да руши нещо друго я кости я някой вътрешен орган и т.н

# 134
НИКОГА НЕ ГО Е СЪРБЯЛО!!!

Ако не му бях казала,че има петно(понякога няколко петна) на дупето нямаше да знае  Naughty
  Сега като вече казах има и едно малко петно на ръката,вижда го,но не съм видяла да го чеше...

Лекарствата...
Всеки лекар със своята идея  Sick

Петното има "люспички"(като пърхот)-една от лекарките каза,че това е признак,че е псориазис

Общи условия

Активация на акаунт