Отговори
ПРедстои ми за втори път да ставам мама , разликата им ще е точно 2 години. Та един от въпросите ми е дали бебчо да спи в същата спалня, където баткото или бати и тати да отидат в другата, а аз и малкото да сме си сами?! Споделете вашия опит... ще съм доволна и на други съвети относно децата с малка разлика и тяхното отглеждане  Hug Peace

# 1
аз съм с едно дете,но мисля че ще е по-добре бати и тати да се наспят през ноща,а вие да сте отделно,защото малкото ако плаче цялата къща ще е крива следващия ден.
Въпреки че в това делене ще има и малко отчуждаване,така че едва ли има идеален вариант.
Леко раждане Peace

# 2
Здравей ,аз съм в същото положение-и моите деца ще имат разлика точно две години.
Отначало смятам да спим заедно ,но ако коликите са много страшни ще предпочета да
спестя на баткото и таткото безсънни нощи.
Малкият ми бързо се научи да спи по цяла нощ.Дано и бъдещото бебе да е така ,за да няма дълъг период
на делене.

# 3
Ако на този етап имам още едно дете, задължително ще са с баткото в отделни стаи. Вече дали баткото ще е сам или с тати зависи от предпочитанията на детето. Допускам и варианта голямото дете с мама, ако е много привързано към нея и ревнува, бебето с тати. Децата в случая са на първо място.

# 4
много хубава тема от няколко дни и аз мислех да пусна такова запитване.и аз съм в същата дилема. на моите разликата ще е 2г и 5м. като начало мисля да ги сложа в една стая, ако баткото започне да се буди от плача на бебето, тогава ще го преместя при тати. не ми се иска от самото начало, за да не събудя ревност в него, с това че мама, която довчера спеше с мен /лягам до него докато заспи, после се местя в другата стя/ сега спи с бебето. ще пробвам пък ситуацията ще покаже.

# 5
  • София
аз не бих сложила бебето с баткото....
именно защото бебето може хич да не спи спокойно....едно че ще буди баткото, друго, че ти ще се разхождаш из къщата....няма да е спокойно за никой.....ако иска баткото да спи сам, ако иска тати при него....

има варианта и тати и бебе....но само ако бебето е спокойно и не става повече от веднъж на нощ....ще пречи на таткото...пък той вероятно и на работа ще ходи...майката ако кърми така и така ще трябва да става и да ходи при бебето...което ще я изтощава допълнително....може да буди и голямото.....

Последен вариант - всички в една стая....бебето паркирано до мама и тати...като леко каже мрън веднага се взима и кърми например така че никой да не се разбуди много.....а ако не се разминава с това стават и докато заспи пак отиват в друга стая.....

Но варианта тати и баткото в отделна стая или само баткото...звучи най-приемливо.....

В крайна сметка като се роди бебето ще се подредите някак...ако бебето пречи на по-голямото дете е много възможно то самото да не иска да спят в една стая.

# 6
  • София
много хубава тема от няколко дни и аз мислех да пусна такова запитване.и аз съм в същата дилема. на моите разликата ще е 2г и 5м. като начало мисля да ги сложа в една стая, ако баткото започне да се буди от плача на бебето, тогава ще го преместя при тати. не ми се иска от самото начало, за да не събудя ревност в него, с това че мама, която довчера спеше с мен /лягам до него докато заспи, после се местя в другата стя/ сега спи с бебето. ще пробвам пък ситуацията ще покаже.

ако решите това с таткото и бебето - най-подходящо е да го подготвите дедтето и поне няколко месеца по-рано те да си спят заедно...тогава няма да има проблема с ревността, защото няма да е нова ситуация, свързана с раждането на бебето.

# 7
Наш бебо спи в нашата спалня, кошарката е до моята страна на спалнята. Мъжа ми не се събуждаше изобщо когато малкия проплакваше през нощта. Бързо го преобувах ( масичката държим в банята), а след храненето си заспиваше сам. От 3мес. си спи цяла нощ, колики не е имал,  а батковците и те бяха така.

Когато сме имали лоши нощи (зъби) се разхождах из хола.
Всеки сам си знае, разбира се.  Аз лично бих изпаднала в депресия ако мъжа ми се премести в друга стая. И през ум не би ми минало да го преместя. Аз бих оревала света, не бебето. Има една английска поговорка "Ако мама не е щастлива, не е щастлив никой."

Последна редакция: сб, 18 юли 2009, 09:59 от Deziderata

# 8
ако решите това с таткото и бебето - най-подходящо е да го подготвите дедтето и поне няколко месеца по-рано те да си спят заедно...тогава няма да има проблема с ревността, защото няма да е нова ситуация, свързана с раждането на бебето.
[/quote]
така е, но сина ми има проблем, и той е че иска да си спи само в неговата стая на неговото легло. дори нощем като се сабужда идва в наща стая, казва мамо ела и ако му предложа да се качи той на леглото при мен и баща му ми отсича - не. искам в стаята на тони, на тони на леглото. затова незнам какво да правя. ясно е че според ситуацията все някакси ще се нагласиме. преди 6 месеца бяхме в болница с детето и в стаята имаше на съсъедното легло бебе на 5 месеца, което мнго плачеше нощем. мислех си че тони ще се буди, ама той за мой късмет си спеше, бях решила да посикам да ни преместят в друга стя, но умишлено останахме в тази, за да може да свиква. една моя позната роди преди около 20 дни и каза че те спят в една стая - какат и бебето, като чуе на бебефона че малкия се е сабудил отива и го взима, отиват в хола там се оправят и така и таткото и каката спят без да са притеснявани, като заспи макия си го оставя пак в креватчета и така. незма вариянти много все някак ще се оправим

# 9
  • след Околовръстното
Нашата кака си има отделна стая, но в нея няма място за още един. Таткото се беше изнесъл в хола докато бебето ревеше нощем, поне той да може да се наспи. А аз споделях спалнята с бебето.
Аз лично бих изпаднала в депресия ако мъжа ми се премести в друга стая. И през ум не би ми минало да го преместя. Аз бих оревала света, не бебето. Има една английска поговорка "Ако мама не е щастлива, не е щастлив никой."
Не съм правила драма от факта, че временно спим в отделни стаи. Мъжът ми работи с машини и за мен е по-важно да се върне с всички пръсти на ръцете, отколкото да будува с мен.

# 10
  • UK/София

Според мен най-добре е бебето да е в една стая с родителите, а баткото в отделна стая.Не бих оставила двете деца в една стая.Първо, че нямам доверие на баткото, второ, че според мен е глупаво и опасно бебето да е далеч от родителите си.Имаш достатъчно време да отделиш голямото ти дете да е в отделна стая.

В тази тема  написах мнението си за отделянето на новороденото от родителите си.Бях жестоко порицана  Laughing, но отстоявам на написаното от мен!

# 11
  • София
anikite - щом детето си спи в своята стая какъв пе проблема.....той там...бебето като начало при вас, ако е спокойно може да го прехвърлиш при баткото...ако ли не...ще си спи при вас......
мъжът ти ако се буди от детенцето - ще спи на нещо походно временно при баткото.

# 12
В началото бих се изнесла с бебчо в отделна стая

# 13
  • Ботевград
Аз пък спя в спалнята с двете деца, те са с малка разлика, бебето е на 9 месеца. Нито първото, нито второто дете не са ми се будили или плакали нощем, може би с изключение на 1-2 пъти. Когато едното дете се разболее ги делим в двете стаи с по един родител, но каката така си е свикнала  с бебето, че си го търси и и е мъчно. Предпочитам да са заедно, не виждам смисъл да ги деля за сън, кротки са и си спим чудно  Heart Eyes

# 14
  • Абсурдистан
Моето мнение е, че родителите трябва да си спят заедно.
Първите месеци, до годинка вземете бебето при вас в спалнята.
После децата в стаята си, родителите в тяхната.

Общи условия

Активация на акаунт