Лечение на псориазис? Има ли? 2-ра тема

• 239 622
  • 761
  •   1
Отговори
# 270
Сигурно щото не им отърва някой да се излекува /изпадне в ремисия/ за 10 лв.   Mr. Green
С малкото си медицински знания, сега чувам такова нещо. Какво каза в подкрепа на това твърдение?
Това ми го каза УНГ докторката януари месец когато бях болен. А на лекар за псорито съм ходил 3 пъти за 10г...само Димитрова ме караше да пия витамини...другите изписват кортикостероиди.

ПСОРИАЗАЛ с Антиалергил ли го приемате?

Последна редакция: нд, 05 апр 2009, 21:45 от DB7

# 271
Контакти за теста
Валентина Рименова - 0899 134 678

ул. "Цар Симеон" № 57 партер

# 272
Извинявам се , че измествам малко темата, но има ли някой във форума , който да има и псориатичен артрит?Ако има да ми пише на лична , моля.

# 273
Краси и аз съм с артрит, къде ли не ходих, докато разберат от какво се подувам , една доцентка  ми постави диагноза  - рак на костите Shocked. Много ми помогна професор Шейтанов  - тогава работеше в клиниката по ревматология .
И аз да попитам нещо - има ли някои от вас проблем с ноктите,  пиете ли нещо, мажете ли се?

# 274
Да Ви кажа нещо интересно, което научих днес, на моя позната , която ми каза за кръвния тест, сина и е с псориазис от  пет годишен, в момента е на 36. Пробвали са какво ли не, лежал е по болници, поръчвали са лекарства от чужбина,  жената  си е купила медицинска литература и постоянно чете за болестта.  Та прочела някъде. че при обсадата на Ленинград  - продължила четири месеца, 90% от хората страдащи от болестта се излекували. Едното предположение, че е от еднообразната храна - яли само картофи и ориз, а другото, че е от силния стрес.
Аз също съм чувала за случай при, който болен човек,  преживял много тежко пътно пришествие, се е изчистил напълно.

Последна редакция: пн, 13 апр 2009, 16:39 от dgdany

# 275
И аз да попитам нещо - има ли някои от вас проблем с ноктите,  пиете ли нещо, мажете ли се?
Аз от миналата година имам проблеми с ноктите. Лекарката ми изписа Анакапс (витамини...пише, че укрепват косата, но ми беше казано, че укрепват и ноктите) , но подобрение няма. На мен повече с лекари не ми се занимава...безполезно е. Тази болест все още им е неизвестна.

# 276
Аз имах проблеми с ноктите.Сега само на 1-ия нокът имам проблем.Почнах да пия фолиева киселина , а отскоро и лененото масло.Незнам дали е от това , но се оправиха. А друго , което пих преди време , още преди лекарите да ми поставят диагнозата псориазис - Витамин H (още го наричат биотин) ако искайте вярвайте докато го пих  всичко изчезна , но като го спрях - пак наново.Питах по аптеките , но ми казаха че някаква фирма е дистрибутор и се отказах понеже не можах да намеря  и дори забравих за него , но ще питам пак (та дано да има ефект и върху артрита поне мъъъъничко).

# 277
Здравейте!
Случайно попаднах на темата и реших да споделя нещо на което може би няма да повярвате.Преди няколко години след един Великден ми излезнаха  екземи по тялото.Аз си помислих,че е от многото яйца,но не беше от тях.Екземите започнаха да се увеличават.Започна се едно ходене по доктори,изследвания.Повечето доктори казваха-псориазис.Пих какви ли не лекарства,мазах се с разни кремове,биха ми инжекции по схема.Някой ми каза за един лечител(ходжа) в село до Асеновград.Отидох при него,видя ми раните и ми каза:в продължение на три вечери да си мажа раните с мед(домашен) и след това върху меда се поръсва пепел(от дърво)Покривах раните си с марля,а тези по главата си ги оставях така без да ги покривам.Този лечител ми каза,че на 4 ден няма да има нищо останало от раните.НЕ ВЯРВАХ!Дори му казах:как така толкова лекари не успяха да ме излекуват,а сега за 3 дни и всичко ще изчезне?А той:да ще видиш така ще стане.За тази цел си отидохме на село за няколко дни.Дядото на мъжа ми ме снабди с пепел и чист домашен мед.Правих процедурите всяка вечер и всяка сутрин ставах все по щастлива при вида на раните,който изчезваха.На 4 ден там където бяха раните имах финна бяла кожа.Може и да не вярвате,но е истина.

# 278
Здравейте,и аз случайно ви открих!На двата крака имам псориазис от миналото лято.След лечение сега на единия почти изчезна,на другия е вече кафяв.Първоначално ми бе предписано-CLOVATE/маз0,05%мазане 15д.сутрин и вечер,след което редуване с ExcipiaI U LipoIotion пак сутрин и вечер,днес едното ,на следващия ден другото,и като направих месец общо отново на лекар и последва ново лечение.За мазане Клобедерм маз 0,05% сутрин и вечер както и Герикапс/вит.А+Е/,Фолиева киселина,Вит.В комплекс,за 2 или 3мес.,след това почивка 2-3мес.,и пак...
 За ноктите също имах лечение,на краката при мен-единия беше станал кафяв и на цепен-това са гъбички,и за пиене и мед.лак за нокти близо 6мец.,започна да се нормализира,даже и расте нокът.
 А като си помислите,че отидох за екзема на двата ми крака/оправи се ,но бях веднага след като беше се появила,имах късмет че е навреме/ а трябваше и други неща да лекувам,доволна съм.
 Успех и на вас! Grinning

# 279
Благодаря ви за информацията,  при мен са засегнати всички нокти на ръцете и палците на краката - мажа ги с „Екзодерил”  крем, но резултата е временен.  Краси току що си купих Витамин Н  и Фолиева киселина . Надявам се да има резултат. Praynig

# 280
Гъбички по ноктите имам от няколко години ,помогна ми Цитросепт,но става много бавничко Grinning. Сега се мажа с DACTARIN,за съжаление пак го няма по нашите аптеки,тук има само орален гел.Маже се 10 дни,после 10 дни се почива,и така няколко пъти,до сега това е най-ефикасното лекарство,което съм ползвала,израснаха ми здрави нокти,от време на време се мажа пак профилактично Grinning В Англия го има,но не го продават без рецепта,сега си го поръчах от Гърция,не знам дали го продават без рецепта,ако ми донесат ще пиша,не е скъпо около 10 лева.

# 281
Ако някой иска ще потърся рецептата ми за гъбичките по ноктите,само незнам как ще я разчета,ако се затрудня ще отида при една дружка в аптека,става нали?!Скъпо беше ,но си струва.Едното беше около40лв.,др.около30лв.,ако не се лъжа,медицинският лак-23лв.Лакът стига за няколко мец.,а таблетките едното за 28дн.,а след това лечение др.таблети пак за месец,така че във времето долу горе бива.

# 282
Поръчах си Псориазал+...обявиха ми цена от 22лв. Вие с Антиалергил ли го приемате?

Тези мазила, които споменахте по-горе безвредни ли са? Проблемите с ноктите не са ли от псорито, защо се лекува като гъбички? На мен лекарката лятото, когато ми се прецакаха ноктите, ми каза, че нищо не може да се направи с ноктите, освен да се пият витамини за укрепване на ноктите. Rolling Eyes

# 283

На мен лекарката лятото, когато ми се прецакаха ноктите, ми каза, че нищо не може да се направи с ноктите, освен да се пият витамини за укрепване на ноктите. Rolling Eyes

Лекарката сигурно иска да останеш без нокти Grinning
Лекувай си ноктите,защото е много страшно като гледаш как един по един ноктите се скапват,само витамини няма да ти помогнат,иди при друг лекар или пробвай  от  изброените лекарства във форума,все нещо ще даде резултат  bouquet

# 284
Това не съм пила,но ще опитам,надеждата крепи човека  Grinning

dgdany моля те, сподели как се пие Simple Smile

Витамин Н (Биотин, коензим R)

Водноразтворимия витамин H се класифицира при В-комплекса. Биотинът има поддържаща роля в обмяната на веществата като участва в синтеза на витамин С и усвояването на белтъчините, въглехидратите и мазнините. Ролята му в бодибилдинга се състои в участието му в трансформацията на аденозин трифосфата (АТФ), който е основен източник на енергия за организма. Мъжете с наклонност към оплешивяване ще установят, че биотинова добавка може да задържи косата за по-дълго време. Витамин H действа синергично и по-ефикасно в комбинация с В2, В6, ниацин и витамин А. Биотиновите нива се понижават прогресивно по време на бременност.
Дефицит на биотин се наблюдава рядко поради широкото му разпространение в редица хранителни продукти. Крайната му липса може да причини екзема, нарушен мастен метаболизъм, анорексия, косопад, депресия и физическо изтощение.
Авидинът, който се съдържа в белтъка на суровото яйце разрушава биотина.
Витмин Н няма показания за токсичност.
Най-добри източници са бирената мая, черния дроб, сардините, шоколада и някои ядки.

www.doctorbg.com

Общи условия

Активация на акаунт