Половината ноември отлетя, а ФЕВРУАРЧЕТО ни буди през нощта

• 12 276
  • 288
  •   1
Отговори
# 180
Ех, от сутринта Ви чета и не мога да Ви изчета Simple Smile
За варненската среща - съм ЗА! Ще гледам да се впиша и аз!
За кг -  ooooh!
Аз да Ви се оплача - от няколко дни не мога да спя вечер, бебето много рита, обърна се надясно - рита, наляво - пак същата работа, и сутрин се събуждам полуседнала по гръб, а нали не било хубаво да се спи по гръб  newsm78 Отделно сънувам само кошмари и то свързани с бебето, явно съм взела да се притеснявам доста. Днес сутринта имах и остра еднократна болка отдясно като ставах от леглото, но в петък съм на лекар, дано всичко е ОК!
За колата маска - няма проблем да се ходи до последно, аз мисля тази седмица да отида, още повече че живот и здраве преди да влезем в болницата нали пак трябва да се обезкосмим  Peace

# 181
  • Sofia
Здравейте, мамчета!
Аз само за малко се включвам, че ще имам гости.

Деси, хайде и аз да ти досадя, ама защо поне не звъннеш на доки. Това с падането на корема не е много шега, а има и болка... Остави я тая работа, няма да избяга. Все пак вече е седми месец и ако има проблем, по-добре да се хване навреме. Не искам да те плаша, ама по-добре да си се застраховала... Hug

Сегааа, понеже за Чиполино се посъбра група, искате ли да се преброим и мамите с деца да кажат кога, че ние сме айляци и можем по всяко време Simple Smile

1. Ина (смешната котка с хубавата шапка)
 и сега всеки да си сложи поредния номер  Mr. Green

Да питам тези, които са ходили вече в НДК на изложението - има ли някакво обособено място за детски неща или се обикаля цялото? Аз събирам сили утре примерно да отскоча за малко бебешко бельо Simple Smile, че събота и неделя е УЖАС и няма да мога да го изтърпя! Пък и за мама да вземем някоя бикинка, че вече й стягат старите   261uu

Много  Hug за всички и после пак ще пиша!

# 182
  • София
Албена13 , още е рано да бързаме коя ще е първа Wink

Иначе да ви кажа за упражненията, от които очевидно имам нужда - Кегелови се казват.. и по принцип аз ги правя с друга цел -  luvbed Ама явно нещо не съм стриктна.. Пише, че трябва по 1000ина пъти да се правят ежедневно - представляват стягане на ОНЕЗИ мускули...
Затова и не предположих че и моя проблем е от разхлабена мускулатура.. Задължително ще говоря с доктора, защото не си е работа - сега е ОК положението, но наиситна не си се представям каква пикла ще стана като се роди бебо и още повече се разтегна долу...

iva_angel , за изложението - и на мен милото ми каза да не ходя - той нали вчера по обедно време беше и едвам каза че се е дишало... за уикенда - да съм забравела че ще може да се минава.. още повече че на никой не му пука кой в какво положение е...
cutesmallcat за предлагането ми разказа свекъра /уф как не съм свикнала на това обръщение/ - като влезеш на първия етаж вляво имало един единствен щанд за бременни. Около80% от нещата са наистина български. За бебешки дрешки нямам инфо, но имало хубаво бельо... както всеки път - Трявна - гащи и фанелки; Панагюрище - хавлийки Simple Smile

за обезкосмяването  аз нали ви разказах за моето преживяване с колата маска... Сега само се моля да не поникват тия косми, че пак ще трявба да ходя Simple Smile Но аз също не мога да преценя на допир имам ли нужда или не, та карам милото да ме оглежда подробно... което е адски АНТИРОМАНТИЧНО, особено ако се окаже че имам враснало косъмче някъде...

Последна редакция: вт, 18 ное 2008, 12:13 от carbo

# 183

Аз да Ви се оплача - от няколко дни не мога да спя вечер, бебето много рита, обърна се надясно - рита, наляво - пак същата работа, и сутрин се събуждам полуседнала по гръб, а нали не било хубаво да се спи по гръб  newsm78

Защо не е хубаво да се спи по гръб newsm78 на мен така ми е най удобно м/у другото.
Има някаква опасност за бебето или .... newsm78

# 184
  • София

Да питам тези, които са ходили вече в НДК на изложението - има ли някакво обособено място за детски неща или се обикаля цялото? Аз събирам сили утре примерно да отскоча за малко бебешко бельо Simple Smile, че събота и неделя е УЖАС и няма да мога да го изтърпя! Пък и за мама да вземем някоя бикинка, че вече й стягат старите   261uu

Ами няма обособено място за детски неща, аз лично видях доста щандове за детски дрешки, но бебешки имаше само на един-два, другите бяха за по-големи дечица, за бикини имаше и то хубави и аз си купих, какво да се прави, дупето расте ли расте:)))) Купих и едно одеалце детско на Панагюрище, ама е 100% полиестер, нищо, ще го слагам най-отгоре и така, иначе е много сладурско...а за лудницата, наистина си е лудница, всички се бутат и блъскат и на никого не му пука, че трябва да ти направи малко повечко място, а имаше и много колички с бебенца и всички плачеха много, защото е ужасно горещо и задушно и въздуха е доста спарен, абе аз съм пазаруваща бъдеща мама - герой, ама няма да ти се размине минералната вода, носи си задължително или си купи от там де:)

# 185
Здравейте момичета,аз май съм най  поспаливата Simple SmileБебко ме ритка но аз си спя.От един месец вече не ходя всеки ден на работа а само по 1 или 2 дни инак в къщи правя някой неща за фирмата.
Десиска,и аз се присъединявам към мнението на другите,че е добре да отидеш на лекар,дано наистина нищо да няма.
И аз все още сама се обезкосмявам..но колко още не знам newsm78
мартеничка,,туй с това обслужване в БГ на мен също ми е проблем,но и аз не си трая..и си търся правата.Най пресният пример беше вчера изпращам на майка си пари по банков път до Бг от тук,на мен не ми удържат нищо...казаха ми Бг е в ЕУ и няма такси...ок..майка ми отива да изтегли парите и..изненада....тя трябва да плати 27 евро такса защото от Германия били зачислени.Аз звъня до банка си,такова нещо няма,звъня до БГ но до представителството на банката в София и ги направих на нищо Close..оказа се че тази такса я начисляват в Бг...,,неясно по каква причини.Говорих с някаква важна госпожа,,,и тя каза ок ще направим изключение ..и без такса ..ама как са възможни тези изключения newsm78
Напълних ви главата Embarassedза което се извинявам..но ми олекна.
До по късно.

# 186
  • София
wondertedy7 не е много хубаво по гръб да се спи, защото кислорода който достига по пъпната връв е много повече като спиш на лявата страна.Аз като лежа по гръб усещам че нещо не му е удобно  Crossing Arms,започва да се мести много.
ето малко инфо: http://club.biberonbg.com/read.php?5,57357
http://mama.btv.bg/forum/viewtopic.php?t=5940

# 187
dessi06 ,аз имах същия проблем,когато един път майка ми реши да ми праща 100 евро...Не си спомням с точност,но грубо изчислено ми бяха взели към 20 % от цялата сума,при положение,че майка ми нарочно беше платила от там таксата...Незнам как станаха тия работи,но на следващия път таксата ми беше 10 %...Както трябва да е...Абе всичко в БГ е такава пунта мара...всеки гледа да те прецака яко..."на мене нека да ми е добре, а пък на Вуте нека му е зле"...нали го знаете това #Cussing out
А за спането по гръб...лелеееее,за какво ми говорите,бе,маменца...Аз вече изправена трябва да спя май,за да ми е най-удобно и на мен и за да не ме ритат калпазаните...

# 188
За обезкосмяването: нали някоя мама беше споменала за Veet, може ли да ми каже какъв ползва, защото и аз вече не се виждам, а милото категорично отказа да ме " разкрасява" с бръснача, на кола маска не мога да отида защото последният път ми се спукаха доста капилярчета и ми посиня на свивките, може и да е било от некъдърност, но не ми се рискува сега! Та, дайте инфо за Veet, защото май това е моят начин, е то пак ще е милото, но така вече е съгласен да   smile3553

# 189
Маминки-видя ли ли сте е-shopa na Чиполино http://chipolino.com/eshop/?act=products&category_id=1 ,а отделно има и промоционални цени там,които ако наистина са намалени ми се виждат доста добри.Нека мамите,които ще ходят до магазина им да сравнят и ако тук е по-евтино защо да не си поръчаме нещо.Аз лично си харесах сгъваемите кошарки.А като гледах цени другаде майче тук е по-евтино.

# 190
  • София
Нещо интересно за кърменето:http://gorichka.bg/index.php?p=42&l=1&id=747

# 191
Здравейте,  сладки мами.
От снощи вече ви разбирам за спането, цяла нощ се въртях че не ми беше удобно, кръста ме болеше, краката изтръпват и накрая в 6.30 станах с милото да се разтъпча малко и после пак легнах и така до 11.00  Embarassed , но се събудих легнала по гръб-редно, нередно какво да се прави.
Аз ходих до Чиполино в Пловдив и там си харесах и количка и столче, на много сносни цени, даже в събота пак ще ходим и през Щъркела ще минем, да разгледаме Mag Ingland.
Харесахме си й легълцето за бебка.http://www.dizainbaby.com/bg/adelina.php 430 лв с матрачето, имат фирмен магазин в хасково, мисля до там да отидем.
Десика-и аз да се натрапя, но по-добре отиди на лекар.
Само в София явно има проблем със записването на лекцийте на 9 месеца, аз и без записване съм ходила и вече даже си имаме подарък 3 залъгалки-две на Авент и 1 на Нук, др.седмица съм пак.
Лек ден на всички, макар и малко облачен.

# 192
vasi,това с капилярите си е до кожа(обикновено при жени с много бяла кожа).Най-лесно е да убедиш бъдещия татко да се престраши с бръснача(нали се бръсне,има опит)!Друг е въпросът,че след бръснене не е особено комфортно....При всички случаи,дори и сами да сме си направили тоалета предварително,в болницата задължително повтарят...за всеки случай..Аз засега търпя кола маската,но предишната бременност се отказах от нея някъде по това време.

# 193
Ние се нахранихме и сега ще се разпиша и аз  Simple Smile

Вчера и аз попрочетох последната темичка на Ноемврийките, много е сладурско когато малките съкровища започнат да се появяват. Но аз викам да изчакаме поне още месец и половина, че на нас ни е много рано. Вижте какво е станало с бебо наДекемврийската мама, отчела се през Септември. Така че аз само се моля да окретаме поне до Нова година.

Албенче аз също прочетох там за тези проблеми с гърдите. И като едни от основните причини за запушените канали дават - малък прием на течности и неудобни, тесни сутиени с банели.
Моите всичките са с банели и вече ми поотесняват. Но не мисля, да ги чакам  bombs да растат още и мисля утре да се отчета с покупка.
Ако някоя мама има опит или инфо нека препорача някаква марка или модел.

Аз от към месец съм с нулева видимост към интимните си части и нямам шанс с бръснача. Но като цяло не го и практикувам.
Купувам си крем и се обезкосмявам с него. Милото ме маже обилно, аз чакам 5 мин и после скок в банята да се мия. Такава е при мен процедурата. Имаме и машинка за обезкосмяване на Philips - Body Groom ама и нея не мога да изпозлвам.  Confused

За преводите от чужбина - на мен ми превеждат всеки път когато се наложи по една и съща сметка в една и съща банка и всеки път комисионната ми е различна. Независимо че съм звъняла няколко пъти и все ми се обяснява до 1000 евро -10 евро комисионна . А при мен е имало случай, в които са ми взимали и 20 евро и случай , в които нищо не са ми взимали. Тъпа работа ама българска.

# 194
Здравейте палави коремчета!!!!!!

Десика
, иди на лекар и се успокой! Аз имах подобен проблем миналата седмица, ама със сравнително по - малко болки. Иначе за корема, той наистина си пада по-ниско долу, не си въобразяваш. При мен се оказа, че бебока просто се е обърнал вече с главата надолу, което било най- добрата му поза за след 7 -я месец. Та от тежестта му, така ми се свлече корема. Но и на мен, тук на работа ме почанаха - олеле, паднал ти е корема и тем подобни. аз веднага звъннах на док.

Мартеничка
- Напълно ти съчувствам мила! Мн добре си ги подредила! Аз имах преди 2 месеца подобен проблем в един Пловдивски магазин. Слушайте сега, да Ви раззедря малко:
 Има в Пловдив един магазин за маркова бяла  и декоративна козметика и парфюми - казва се ЛЕРО. На самия център е. Та там на първия етаж продат най-добрите марки: Диор, Шанел, Есте лаудер и сие. На втория етаж, също добрите, но малко по -евтини  и масови- Лореал, Манхатън и други от този род и на третия етаж - българска такава козметика. Ама продавачките вътре са от Клаудия Шифър нагоре - изтупани  манекенки и естествено нагримирани до ушите с маркова козметика.
Та аз по принцип ползвам козметиката на Диор или Ланком. Скъпа е, но е толкова по-икономична от по- евтините Лореал и прочие, че като теглиш черата ти излиза по - евтино. А за качеството да не говорим.
Та една събота, както си стоях в къщи, видях, че някои неща ми са на свършване - спирала ,гланц и един околоочен крем. Бях сама и си викам, чакай да се метна на колатаа и да отида да си купя нещо, пък ми беше искапано настроението, та да си го оправя. съответно, понеже не отивам на "Бал с МАски"  baby_neutral, слагам един ангунцг, едно спортно яке, вързах си косата на опашка и ей така отидох във въпросния магазин.
Влизам вътре, гледат ме такава селянка, никой съответно не ме отразява /при положение че от години си пазаря от там/. Отивам аз до щанта на Есте лаудер и казвам - дайте ми да погледна мострата на спиралата- еди коя си там вид. И таз манекенка зад щанда като се изцъкли, като и се опънаха жилите на врата, малиии -  #Crazy и ми вика: Ами госпожа, тази козметика е доста скъпа, по - евтината е на горните етажи - отидете там. Майко мила щях да припадна - Вервайте ми. Сигурно ако не бях бременна, щях да се разправям яко, щото съм си скандалджийка в рамките на допустимото, но сега от хормона ли, от какво ли - като се разплаках, кат текнаха тез сълзи и марсоли. ИЗлезнах от магазина, бегом в колата и се прибрах в къщи  ирев, рев. newsm78 - да се чуди човек за к`во - ама - бремелински мозък де!
Та по - късно се прибира таткото в къщи и ме гледа още хълцаща и със зачервени очи и се изплаши - какво е станало.  И аз - ами нищо. И той -ами като е нищо, що си ревала. Аз - Ми така. /пък той много мрази някой да му хленчи или реве/. И ми вика -или казвай или спирам да те питам. И аз хъката, мъката - всичко си казах.
Ей, хора - оно като побесне, кожата му лъсна чак!!! hahaha Като ме грабна за ръката и вика - тръгвай! Аз - къде? Той- ще видиш! И аз му викам, ама чакай да се облека, а пък той - не така ще дойдеш! /пък аз си бях съблякла "официалния анцунг" и си стоях с един такъв домашен - най - обикновен. Абе, пълно гаврошче. Качихме се на колата  и бам в същия магазин. Влизаме, съответно никой не ни забелязва. При което милото ми изчака 1-2 минути/а той е голям панаирджия, все правата си търси, даже и тия дето не му се полагат/, и като се изказа на висок глас: Девойчета, ей тук жена ми има нужда от няколко нещица, ама нещо май проблем сме имали, а? Сутринта съм й оставил едни 1 000 лва да ги изхарчи при Вас /лъжеше като циганин в този момент/, а пък вие не сте й обърнали никакво внимание. Та сега, я вземете я обслужете , както подобава, да не ви изгоня всички от работа ,щото  само една дума да се оплача за качеството на обслужване и всички сте вън. А и в добавка им вика - ако останем доволни, ще дам по 50 лв на всяка /пак лъжеше/. (
Ей алчност ли бе, що ли, като се юрнаха тез момичета - една през друга да се извиняват и любезничат. Та милото  някъде към 40 минути, стоя и гледа как ми предлагат какво ли не - мостри, промоции, това да пробвам, онова да пробвам. А девойките - ще се скъсат да люБезничат. И след тези 40 мин вика пак на висок глас: Абе мило, нещо не съм като че ли доволен тук, дай да отидем да си купиш каквото ти трябва направо от Софето, че то се е видяло че тук селянията е на високо ниво!!1 Joy

Ей голям смах падна, ама им спретнахме постановчица, та друг път да не се учат да посрещат по дрехите!!!
Извинявайте за дългия пост, но си заслужаваше, защото може би всеки е попадал на такива свински обслужвания.

Общи условия

Активация на акаунт