83 Американски пуйки по Тенксгивинг

• 16 274
  • 239
  •   1
Отговори
# 150
Честит първи рожден ден на Александра! Да ви е жива и здрава!
  Ей, насмалко да изпусна деня....

# 151
Това получих днес: списък на магазини, които затварят. Ползвайте си гифт картите овреме!

Аз получих списък от този вид на 6-ти август (погледнах си в кутията точната дата.).
Та затова реших да погледна и в сноупс, да видя какво мислят и те по въпроса. Според тях става въпрос за смесица от точна, неточна и остаряла информация.
Ето линка:
http://www.snopes.com/politics/business/storeclosings.asp
И моят тогавашен мейл беше придружен с покана да си ползвам навреме гифт картите. Но според друг коментар на сноупс, ако една фирма обяви чаптър 11, не зависело автоматично, че не може да издава нови гифт карти, докато е в процес на реорганизация по силата на чаптър 11, зависело от фирмата.
Във всеки случай, не мисля, че моите потребителски навици ще се променят.  Simple Smile

# 152
  • usa
някой да е получавал имейл от ups да отиде да си прибере пакета, който е изпратил преди три седмици, защото иначе ще трябва да плаща по еди-колко-си долара на ден? не можел да бъде доставен, защото адресът на получателя не бил пълне. не съм изпращала нищо на датата, която са посочили и се чудя какъв е номера  newsm78? дали са ми и тракинг номер.

# 153
някой да е получавал имейл от ups да отиде да си прибере пакета, който е изпратил преди три седмици, защото иначе ще трябва да плаща по еди-колко-си долара на ден? не съм изпращала нищо на датата, която са посочили и се чудя какъв е номера  newsm78? дали са ми и тракинг номер.
Не, но имахме административно предупреждение да не отваряме подобен имейл заради опасност от вирус, с линк от сноупс, че е истински:
http://www.snopes.com/computer/virus/ups.asp

# 154
  • usa
някой да е получавал имейл от ups да отиде да си прибере пакета, който е изпратил преди три седмици, защото иначе ще трябва да плаща по еди-колко-си долара на ден? не съм изпращала нищо на датата, която са посочили и се чудя какъв е номера  newsm78? дали са ми и тракинг номер.
Не, но имахме административно предупреждение да не отваряме подобен имейл заради опасност от вирус, с линк от сноупс, че е истински:
http://www.snopes.com/computer/virus/ups.asp

фю, разкри се тайната! мерси, блажка! не съм отваряла атачмънтите, естествено, и през ум не ми е минавало. то всичките защити, които е натрупал съпругът на пц-то нямаше и да ми разрешат, но се чудех каква може да е хватката. мислех си, че поне някакви пари ще искат да ми измъкнат, а то най-обикновен вирус  ooooh!...

# 155
фю, разкри се тайната! мерси, блажка! не съм отваряла атачмънтите, естествено, и през ум не ми е минавало. то всичките защити, които е натрупал съпругът на пц-то нямаше и да ми разрешат, но се чудех каква може да е хватката. мислех си, че поне някакви пари ще искат да ми измъкнат, а то най-обикновен вирус  ooooh!...
Че малко ли е?! В това грипаво време, и както съм опозиция на противогрипните ваксини, и естествено нямам такава ... Живи-здрави да сме!

# 156
Във всеки случай, не мисля, че моите потребителски навици ще се променят.  Simple Smile

Линенс и тингс ги затварят със сигурност, Муви Галери и Циркют ситу също. Та може и да мина да подбера някои по-евтинки чаршафи.

# 157

Линенс и тингс ги затварят със сигурност, Муви Галери и Циркют ситу също. Та може и да мина да подбера някои по-евтинки чаршафи.

Линенс и тингс - да, и при нас. Но не ми трябват чарфаши точно сега, а и в обозримо бъдеще също, предполагам (давам си даже сметка, че аз в тоя магазин досега не съм влизала). Така че освен да поцъкам с език, по-друг начин ми е противоестествено да бъда съпричастна. Всъщност в цялата история най ме покъртват хората, които стоят прави в студа и държат табелите, че магазинът затваря.

# 158
Много благодаря на всички за милите пожелания.
Хубав ден беше.

Анет, празника мина чудно. Детски рожден с балони, плодове, деца, в детската градина. Гледачката ни изненада с пдарък и картичка, много мила жена. Вечерта, гости - торти, менюта, готвене. Датското парти - в събота. Иначе - пожелания, подаръци, телефонни разговори, много радост и малко тъга за отминалите дни..

# 159
Привет на всички,

Преди официално да се включа във форума, като живуща в USA искам да ви питам някой има ли опит в пренасянето на картини в САЩ. Ще пътуваме в Бългерия и после с Върджин и имаме 2 картини,които искаме да си вземем от тук - не са стари бг майстори, но все пак имате ли идея може ли като ръчен багаж да се вземат и трябва ли някакъв докс?

# 160
Здравей, не съм пренасяла нищо чак толкова ценно (освен дърворезба), но от позната тук знам, че трябва да минат през комисия в Министерството на културата в България, за да ти дадат разписка, че не изнасяш произведение на изкуството, защитено от закона. Но не съм 100% сигурна.

# 161
Независимо от стойността на картините, за да ги изнесеш ти трябват документи, че не представляват ценност за хубажественото наследство.  Бележките се издават от Националната галерия (май), в София, някъде около жълтите павета е мястото, където трябва да се явиш с картината, и нейна снимка. Имат някакво молоумно приемно време за тези бележки - в сряда и петък от 10-12, ако не се лъжа. Във всяка галерия, в която влезеш, ще ти кажат как става точно.

# 162
не се класираме за Медикейт, докато имаме пари в банката от северанса.
и в долари и в левове е много за мен, то не е кобра не е чудо, за това търся някаква евтина временна застраховка за малкия само.
-------
филма не  е това, което очаквах (нямах големи експектейшънс). проблема не е в актьорите, а в стила на снимане, някои ефекти и едитинг-а.

# 163
Колко картини съм си отнесла така и нищо не съм носила за тях, ама не съм и декларирала..

Атти, козето е най-доброто животинско мляко за човека. И аз си мислех, че ще ми мирише и вярно е, че има определена миризма, но на мен не ми е неприятна. Аз сега купувам от съседката, която има коза  Grinning и сме много доволни. И изобщо, като бяхме септ. там, хич не ми хареса миризмата (и вкуса) на купешкото американско мляко.
В Мплс знам, че продават козе, провери в хол фуудс. Освен това, знам че има ферми дето разнасят по домовете мляко, мисля че и козе. Мога да разпитам и да ти кажа да се запишете. Аз подозирам, че ние ще се "абонираме", като се върна.

Бенс, много бе... ужас, е гати, на къде Фръкнаха тези застраховки...

Агент, то не е само до китайците - нали стоките от американски компании се продават все пак.

Последна редакция: пт, 21 ное 2008, 14:39 от Biz

# 164
  • WA, USA
И аз си донесох картината от къщи - не съм декларирала. Махнахме я от рамката и я навихме, и в една тръба - от тия за чертежите. После тук я разпънахме, но картината позволяваше, някои може да се напукат така че питай човек, който се занимава с това. Нашата беше сватбен подарък и затова си я взехме, не че беше нещо ценно.
Нашето каунти ще ни моли да не си вземаме рейза до Октомври и да ползваме 1 седмица неплатени през годината, така щели да спасят 43 позиции от закриване. Но пак щели да съкращават защото дефицита бил огромен. Така че и аз ще го отнеса май... Иначе хубавото е, че може и да започна парт тайм, ако ме удобрят, като терапист с деца и семейства. Заплашането е двойно на това което правя сега, но няма бенефитс и не знам какво ще правим без иншурънс за дечко. Ама ще го мислим като дойде.
Ние сме с конюнктивит, пак от дейкеър-а #Cussing out и вече много се изнервям. Мисля дали да не го преместя в някой хоум дейкеър. Само не мога да се преборя с параноята си, че нямам гаранция за жената която ще го гледа, да не му направи нещо. Някой опит с такива дей кеъри? Как се престрашихте? Правите ли бекграунд чек на жената? Или само препоръки търсите?
Другият пробле е, че прави ненормален дайпър раш, когато му избива зъбче, буквално за няколко часа дупето и краката му около памперса стават на рани. Сега поръчах едни кремчета на Мустела и Мotherlove, но ако имате опит с нещо по-добро моля ви дайте идеи! 

Общи условия

Активация на акаунт