Зима чука ни на прага,МАРТенчето парти стяга!

• 13 136
  • 300
  •   1
Отговори
# 15
Здравейте, момичета!
Първо, искам да изразя несъгласието си всеки да купува подарък за детето си за коледното парти.  И без това ще има по 3-4-5 дядо Коледовци за всяко дете ( градински, фирмен, домашен....) и разбира се ние ще сме в ролята на помощник на добрия старец. Все пак е хубав елементът на изненада и за нас. Не очаквам да се съгласите, но поне искам да ви помоля, все пак да има някакъв лимит при избора на подаръците - да не са много големи. Казвам големи, защото що е скъпо и що не, нашите деца още не разбират. Peace
Силвето, много ти се насъбра Hug Аз също съм водила Катето при д-р Камел.  Доволна съм, а и факта че пред кабинета му няма орди развълнувани деца и родители, също не е за пренебрегване. Препоръчан ми е от педиатъра на Катето.
ketito, добре дошла в клуба на  smile3511 майки  bouquet Вчера тъкмо това си говорихме с Цеци, че май всичко си е до характер и да не чакаме чудеса с идването на третата година, тогава ще настъпи кризата на 3-та година, след това на 4-тата....и така, докато при нас (родителите) настъпи "сидромът на опразненото гнездо". Търпение и твърди правила му е майката... на теория Laughing

# 16
Лили, аз затова предложих всеки родител да си купува подарък на детето. Всеки си преценява финансовите възможности и е наясно какво може да си позволи и от какво има нужда детето му. За да се купуват подаръци на чуждо дете е честно казано малко гадно според мен. Първо за лимит от 10-15 лева точно какво може да се купи. Сутринта ходих в книжарницата да купя пластелин и водни боички на иван, че като ви прочетах и реших, че ще му е интересно и на него. Та - единствения пластелин там е 10 лева. боичките и те почват от толкова. А аз си въбразявах, че тея неща са на смешни пари (спомени от моето детство). И ако се спрем нещо за рисуване и оцветяване - те вариантите не са много с такъв лимит. И остава варианта всеки са се замъкне на партито с по една книжка, която естествено ще е ужасно, защото така като гледам май всички четем едни и същи книжки на децата си, пускаме им едни и същи филмчета и т.н. по тази причина ще получим това, което имаме. Аз миналата година не съм идвала на партито, но на първата годишнина ни се падна нещо, което беше супер неподходящо за бебе - не си спомням кво беше, ама едвам го издърпах от ръцете на иван, че на го скрия - май конструкторче беше. Та така... децата ни още са малки и не разбират кое е скъпо и кое не, та ще може всеки да си зарадва детето според възможностите и според това от какво има нужда детето. Другия вариант да се вземат от илиенци например някакви еднакви подаръци на всички и да се приключи въпроса, но пък така ще стане супер тъпо ако дойдат повече деца изневиделица или пък има недошли - изобщо ще стане мазало голямо. Но както прецените - ще се съглася с вас...

# 17
Силве, Ади, бързо възтанвяване на малките  Hug
Силве, много ти съчувствам. Това обикаляне по доктори и то без особен резултата е ужасно  Tired

Герчо, и аз мисля, че е нормално да се изпускат  Peace не връщай памперса. Маги и тя последно време се изпусна няколко пъти. А не сме с памперс от година вече. Случва се  Peace

Лили, аз, също като Герчо, предпочитам да няма изненади за мен по отношение на подаръка  Peace Достатъчно събираме от роднини разни безполезни неща, които не са й интересни  Peace Аз познавам щерката и дори на мен ми е трудно да избера какво точно да й купя, за да се зарадва. Камо ли да разчитам на случайност. А все пак аз купувам на Маги играчки само по повод празник. Така, че съм на принципа - рядко, но качествено  Peace
За това наистина предпочитам аз да й избера подаръците  Grinning То е ясно, че на партито няма да помъкнет голумите кутии. Ще е нещо по-малко  Peace Аз мисля да й взема за партито някакъв кухненски сервиз - чашки, чинийки, тенджерки. Такива нещица.

# 18
Ами нали идеята на това парти...поне за мен,е децата да видят дядо Коледа,да му се порадват,да се забавляват.За това аз лично смятам,че подаръците,които ще получат трябва да са символични,да са универсални и да са от полза все пак.Аз няма да подаря това,което ще купя на Янето за Коледа на това парти.Идеята за боички и т.н. според мен е добра,защото на всеки ще свършат работа,и момиченца и момченца се забавляват с тях,и няма да има реплики от сорта:Мамо,ама защо онова момиченце има кукла,а аз сервиз примерно...и да се налага да обясняваме....Иначе...както решите.Аз ще взема племенника и сестра ми с нас и ще си разменим подаръчета,та и елементът изненада ще го имам. Peace
От какво има нужда детето и кой какво може да си позволи е съвсем отделна тема.Защо трябва да я набъркаваме в партито.

# 19
Ger4o, Според мен когато Иван спи с теб е по-спокоен и спи по-непробудно, съответно не се сеща да пишка.
Но ако се събуди и започне да се чуди къде си, и да те търси полусънен (на мен ми се случва), може тогава да се сети, че му се пишка, и така ... Което в никакъв случай не означава да се връщаш да спиш при него. Просто се чудя какво би могло да е обяснението.  щом той отказва памперс, по-добре не го връщай, за да не го унижиш по този начин. питай го дали те търси нощем, знам ли и аз. С Кайо си говорим за такива неща и го карам да ги осъзнава и да се бори, но знам че това е голямо изключение. (иначе за пртоткола, имам чувството, че само чака да му сложа пампа и започва да пикае.)

Ади, форумът те кара да се чувстваш виновна, защото всички други сме съвършени Joy Joy НЕ СЕ ИЗЛАГАЙ ! Не може да оставиш хлапето да ти се качи на главата.
При нас истерии от такъв калибъ отдавна не е имало, и се радвам ,че повдигнахте въпроса, защото в нервност го обвинявам дребен напоследък, а той почти злато Joy опитва се нещо да ни метка насам натам, да видим кой кого. за сега той нас. хаха

за подаръците съм твърдо всеки да си купува, много ме тормози да купувам подаръци. или пък да ми подаряват глупости, няма къде да ги слагам, а ще ми е гузно да хвърлям (в смисъл, много внимавам изобщо каквопопада у дома, защото всичко пазя после, много съм смотана)  даже и на любимия не знам дали ще му купувам нещо. Иначе аз съм му лесна... Някое фотоапаратче. Joy ох искам нов апарат, обаче е много скъп. и ме е срам. сигурно до рождения ден все ще се срамувам, но накрая ще склоня срамно чело. ама без подарък ще съм за коледа.

# 20
Ужас ,Алекс току що ме попита ,,какво означава гей,,  Shocked /телевизора беше изключен  Mr. Green/ от къде и кога го е чул не ми е ясно  ooooh!
За памперса- само да му го сложа започва да си пика вътре без да му мигне окото. Махна ли го си казва . След обяд ако му сложа спи по 3 часа ако е без след час и половина става защото му се пишка съответно не се наспива и не се търпи до вечерта/ преди да легне задължително ходи до тоалетна/  Вечер му кзвам през нощта да внимава и сутрин толкова обнадеждено и ентусиазирано ме пита -Мамо пишкал ли съм ? и като му кажа ,,да,, много се ядосва ама нощем нямам варянт да го вдигна аз сутрин за градина в 8.20 немога да го събудя ...просто спи като пън.

Кали ,какъв срам бе човек я да се оперираш бързо то ако със срам ставаше нямаше да имам нов часовник за коледа през октомври  Joy  ,че е скъп фотоапарата скъп е спор няма ,но като се има впредвид колко много работиш и колко много снимаш мисля ,че със чиста съвест трябва да си го вземеш колкото е възможно по скоро  Hug

При нас истерийте на са все още на мода за сега сме на помрънкване  ooooh!

Силве ,Ади и аз да пожелая да се оправяте бързичко  Hug

За подаръците и аз предпочитам всеки да си купи за детето  Peace

Алекс тази седмица не съм го пускала на градина ,че нещо все ми се струва ,че му фърка нослето и обикновенно когато е в това състояние му трбва 1 ден в яслата и е с температура та се гледаме вкъщи промивам със стеримар пък да видиме дали ще ни се размине.

Последно да ви се оплача ,че днес най после отидох на прословутия зъболекар където трябваше още началото на лятото да ми пилят няколко зъба и да ми вадят нервчета та олекна ми ,че свърших тази работа и мина сравнително добре ,но ми сложиха едни временни зъби докато станат коронките и не се търпи  Sick немога да ям ,нервно ми е пречат направо ще полудея  Tired

# 21
Наде, благодаря за отговора и на всички благодаря за подкрепата. След висенето днес, утре пак отиваме там, вече втори дом ми стана, писна ми, иде ми да smile3511. Та имали сме бактерия някаква, която не се влияела от Аугментина, който сме пили, и ако утре ухото й пак тече да почваме някакъв нов антибиотик, а аз каква съм привърженичка на антибиотиците, да не ви казвам и май пак ще се замисля за зелената енергия и коластрата, вярно, скъпи са, ама пък незнам, тая болест ми излезе златна. И най-важното, че на Алекс видимо нищо и няма, а....
Хайде лека

# 22
Ох Силве не ти е лесно,знам 4е няма да помогне,но ти пращам виртуална прегръдка Hug
Дани продължава със сополите и кашлицата Rolling Eyes,ве4е стана пове4е от месец,май операцията не ни е помогнала особено Rolling EyesВзех да му давам едно лекарство по препоръка тука от форума,та поне кризите нощем из4езнаха.
Мики и ти какво му отговори на Алекс?
Във връзка с истериите както знаете моят син изпада в подобни състояния,откакто е станал на 1г,оба4е съм забелязала,4е се слу4ва само като много му се спи,ако примерно не е спал следобяд,а ве4ер обикновено по това разбирам,4е е време да си ляга.
Ето една нова снимка от нас

# 23
http://www.horemag.bg/show.php?storyid=585624
кой сега е номер едно Whistling Laughing

жива съм. и това е добре /май/ Laughing

Силве, кураж Hugминалата година по това време бяхме на вашето дередже. три седмици боледува Алис, смени сто симптома, влачихме се по пирогов и накрая ни треснаха баси диагнозата.  още ме втриса като се сетя как залиташе от изтощение. ще мине, важното е да нацелите правилното лечение.

за коледното парти ми е все тая как ще се организират 'дабъците Laughingкаквото кажете, такова.

Алис играе с пластелин от бая време. цялата къща е омазана с пластелин, най-вече дългокосместия ми килим в хола Crossing Armsс водни бои твори най-вече при баба си и после ми носи произведенията си. вече се старае да не излиза от очертанията, в които оцветява.

Снощи ми беше направила манджа /топчета пластелин, бонбони, бисквити, сирене и малко вода/ и ми я подава и аз викам - мерси!, а тя ми вика - плийз!, викам - бре, ти английски ли знаеш?, а тя- още се уча Laughing / баба ми я учи, опасна жена е значи/. пък после ми се катери по гърба и й казвам - ще ми счупиш гърба, а тя - нищо ще ти направим после нов Laughing

Герчо, ние върнаме нощия памперс. в 9 от 10 случая е сух, ама за тоя един случай не ми се сменят чаршафи посред нощ. не е стресирана хич, не искаше в началото, питах я - сигурна ли си, че няма да се напикаеш докато спиш, тя каза - не съм и се примири.

# 24
Здравейте , отдавна не съм писала , и не знам от къде да я подхвана.

За памперса - Ели е още с нощен памперс и мисля да е така до пролетта , защото от 5 нощи -двете са мокри.Не ставам нощем да я изпишквам , защото мен така ме тормозеха по цели нощи до втори клас и съм го намразила.

Сега за нас: Предстои ни смяна на местоживеенето , която настъпва по-скоро , отколкото очаквахме. С две думи след Нова Година  - напускаме София. Ще започнем с изселването на Ели през декември - преди снеговете - вече и уредих място в страхотна детска градина в родното ми градче - Разград. мисля да я пусна още през декември за да изкара коледното парти там и да свикне по-лесно.Тя лятото изкара два месеца там , но в яслена група , а сега ще е направо в първа група.
Чудим се от къде да я почнем , но няма време за чудене.След нова година ни чака голям ЗАВОЙ в личен и професионален план.НО ВСИЧКО Е ЗА ДОБРО.

Не потвърждавам нищо за партито , защото най - вероятно Ели няма да е тук тогава .

# 25
Еее, Цеци, това е голяма промяна. Как се решихте? Всъщност това е родният ти град май, нали?

# 26
Добро утро. Wink
Силве,щом сега са изолирали точната бактерийка и знаят на какво е чувствителна,ще се повлияе и Алекс ще се оправи.Дай й антибиотика,за да не си докараш по-големи беди.Щом ушенцето продължава да тече,значи,че наистина не е чисто,т.е. има инфекция.Пък след това й давай каквото искаш ,за да укрепне. HugИ аз не съм привърженик на АБ,но понякога е неизбежно.Можеш да й го даваш заедно с пробиотици,за да е по-малко вреден. LaughingИма едни капки Биогая,аз съм давала на Яна и съм много доволна. Peace
За памперса-лятото,два дни преди да заминем на морето видях,че Яна има срастване.Махнах й памперса на секундата и завинаги.Обясних й,и ...ако искате вярвайте,но нямаме пропуск.И аз като Тася  я дебна през нощта,ако започне да спи неспокойно я будя да пишка.А понякога тя буди мен..."Мамоооо,пишо,пишо." Grinning
Цеци,успех в новото начинание.Една от мечтите ми е да се махна от София...поне... Hug
Денерис, newsm10
Вчера разказвах на Яна за червената шапчица и все избягвах "изяждането' до сега....но вчера ей така го казах.Тя ме попита:"Мамо,чевената апчица шоколадова ли е?" Laughing

# 27
Цеци, успех на новото място  Hug Сигурно е много вълнуващо  Grinning Ще споделиш ли в кой град се местите  Grinning

# 28
Цеци, успех на новото място  Hug Сигурно е много вълнуващо  Grinning Ще споделиш ли в кой град се местите  Grinning
В Разград  Wink
Цеци ,успех и от мен  Hug
Наде ,това с шоколадовата червена шапчица ми хареса  Joy
Зоуи не успях да отговоря на въпроса на Алекс  Embarassed тъпо ама на ...  между другото само децата са успявали до сега да ми зададат въпроси на които не успявам да отговоря иначе съм много устата не оставам длъжна или без коментар ,но при тях понякога просто незнам как да подходя  newsm78

Последна редакция: чт, 20 ное 2008, 09:51 от miki3

# 29
Привет!
Цеци,успех с местенето и новите начинания!
Наде,и аз като разказвам приказки,много бързо претупвам момента с изяждането и не наблягам на него Simple Smile Говорих веднъж с една детска педагожка и тя казваше че поне до 5-6 години не е хубаво да им говориме разни такива неща,макар че като се замисля днешните деца много от рано почват да се "ориентират" в нещата от живота.
Денерис,браво!
Зоуи,много хубава снимка и хубаво дете.

Общи условия

Активация на акаунт