Гърция-14

• 26 354
  • 290
  •   1
Отговори
# 90
За тел, в смисъл апарат не знам. Но, да модем и т.н дават...

# 91
Аз имах предвид дали прекарват домашен телефон, не самия апарат. Ще проверим, аз имам някакви смътни спомение, че прекарваха, но ставаше много бавно.

# 92
Лилянчо, без стационарен телефон е програмата на Cosmote- Internet On The Go Unlimited като таксата за месец е 49 евро.
ПП.iou, не е хомеопат зъболекаря, просто спестява материали ... чудно ми е на гърци дали ги прави тези номера...  newsm78 

Последна редакция: ср, 26 ное 2008, 18:15 от mummy

# 93
no dosta gadna..gubi se vruskata,ne e unlimited..
s tezi pari po dobre da xodi na forthnet ili na tellas

# 94
Spender на въпроса ти: аз не общувам с българи освен тук във форума. В началото имах желание, но все не попадах на хора, сега се отказах да търся, но така или иначе не съм намерила подходящи за мен. Не че имам много изисквания, но все пак......................

# 95
Иги, аз се чудя защо така се получава. Тук общуваме, а на живо не става и не става. А и аз нямам някакви супер изисквания, обичам приятното прекарване и за хапване и за пийване и шеги бивам. Единствено не мога да комуникирам с хора, които непрекъснато говорят за битовизми. Аз тук имам няколко дружки рускини и чудесно се разбираме. Живяла съм много години в Москва и страшно си допадаме. Така ми се иска да си общувам и с българи.

# 96
Иги, Спендър, за вас разбирам, но аз макар и да не съм живяла дълго в Атина, а по-скоро да съм пребивавала  Wink винаги съм надушвала българите отдалеч и българи дори са ми помагали още преди да се разберем, че говорим един майчин език. Дори само за няколко дни престой съм завързвала приятелства, които поддържам от всякакво разстояние.

Честно казано, много по-интересно ми е да общувам с българи в чужбина, отколкото с един определен тип в България (вечно хленчещи и мрънкащи например Wink) В чужбина хората се борят и тогава си проличва кои са свестни - или израстват, или се озлобяват. Намирала съм много повече българи в чужбина, които ме разбират и разбират трудностите, които съм преживяла на определен етап в БГ Flutter

В Истанбул също срещнах веднага българи, макар и сред 15 милиона други. Още повече че тук се чувствам като у дома си и турците са много сърдечни към нас, а и имам приятели турци от България.

И моя го насърчавах да задълбочава приятелствата си с истанбулските гърци, още повече че те са душа хора. Той е малко по-притеснителен Crazy Всеки е различен в чужбина, някои не се доверяват толкова лесно.

С една дума, завиждам благородно на тези като българките от Атина, където има толкова много други българи. И за себе си съм стигнала до заключението, че се чувствам добре сред хора с мироглед сходен на моя, като момичетата в нашата темичка тук   bouquet

# 97
Лина, явно си късметлийка. Или пък нещо аз съм крива. Уж има толкова българи в Атина, но всеки страни от другите. И моят мъж непрекъснато ме насърчава да се виждам с други българки тук, да контактувам. От инат няколко пъти се срещах с една позната. Хем е женена от сто години за грък, и е много добре осигурена, но не спря да се оплаква колко лошо е в Гърция, че чак киселото мляко не било като българското. Изтраях 2-3 пъти и я попитах тогава няма ли да се върне в Перник. Е, това беше.
Онзи ден седяхме на едно кафе и чувам българска реч. Семейство с две малки дечица, но явно живеещи в Атина, не туристи. Така им се зарадвах, още повече, че едното момченце се закачаше с мене. заговорих децата, жената. Нито усмивка, смутолеви нещо и се дръпна. Та така, аз ли съм крива не знам.

# 98
Аз като доидох тук толкова се радвах ,когато 4уех бьлгарска ре4 мислех си ,4е ще сьздам едни дьлги и траини приятелства но ,уви много се изльгах.Срещнах само интриги ,завист(недоумявам защо),лицемерие .Познати,ооо да много ,но дотук.Аз понеже ви 4ета отдавна и затова много искам да се организира тази среща да се опознаем ,еи така да се повеселим ,да споделим не само да говорим за пари,за проблеми и да се надлагваме.Наслушала сам се ве4е по бьлгарските кафенета тук .Едно и сьщо .Много е жалко тук да има толкова бьлгари , а да се отбягваме така да предпо4итаме да другаруваме с рускини,полякини и др. нямам нищо против даже ми е интересно ,но все пак .....дано поне сред вас намеря по истински....Лека нощ  и 4акам срещата  bouquet

# 99
Момичета, само ще ви кажа, че злобата и завистта, интригите, лицемерието и ударите под кръста ги има навсякъде, където има българи.

Когато заминавах за Норвегия няколко човека с години "стаж" в чужбина ми дадоха един-единствен съвет:
"Стой много далече от всякакви българи там, където отиваш".
За съжаление се убедих, че е трябвало да ги послушам чак една година по-късно.
Предпочитам да общувам с местните, някак по-нормални са ни отношенията, макар че сме от различна култура.
Има много малко българи тук, с които поддържам някакъв контакт, другите по една или друга причина не са ми близки.
С което искам да ви кажа - не се притеснявайте, ако не намирате общ език с други българи там, където сте.
Това може и да е за добро.

Спендър, не мисля, че си крива ... и аз съм с три наум като чуя българска реч покрай мен и обикновено изобщо не заговарям непознати сънародници.
Може би и тази жена си е патила от други българи и е стигнала до изводите, до които и мнозина други са стигнали от опит  Wink

Подбирайте си средата мъдро, за да не се окаже, че хора, които не заслужават вниманието ви, са правили сметки на ваш гръб, а вие научавате последни  Peace

Моите наблюдения са, че грозни работи стават само между българи и то когато единия има за какво да завиди на другия.

Калинихта   bouquet

# 100
Разбирам ви момичета. И аз не мога да понасям завистливи хора и дребни душици. И е истина, че българите са по-дръпнати в чужбина, все пак не е като даги заговориш в София  Wink Моят най-добър приятел живя във Виена с цялото си семейство 2 години, баща му бе там свещеник към външно министерство в българската църква, изключително свестен човек. Разследваха ги, защо брат му не искал да учи във Виена а в българското училище в Братислава и т.н. Всевъзможно унижения за разчистване на сметки покрай разкола на църквата от началото на 90-е. Накрая ги изгониха от комплекса и те живяха при техен българин приятел за 1/2 година.

Ето за такива приятели говоря. И ако не ги срещна, предпочитам да не си губя времето с излишно лицемерие Sunglasses.

Хубав ден от мен!  Hug Hug Hug

# 101
Момичета, искам да ви питам комуникирате ли в реалността (не във форума) с други българи тук?

Почти не. Т.е. имам три приятелки българки, с които се виждаме по-често. Иначе не. Когато дойдох да живея тук, в началото пътувахме с автобусните компании, от типа на Апия, Константинидис и т.н. Т.е преди международните автобусни превози да се реализират от ΟΣΕ.
Когато няма как сега, пътувам и с влака.
Вярвайте ми, нагледала съм се на всичко. Наслушала съм се на какво ли не.
Много, много рядко, ще се заговоря.

Една случка, преди няколко години. Аз, мъж ми и сина ми (тогава Елпида още я нямаше), преди 6 години, сме в един супер. И пазаруваме. Изведнъж до нас се чува σπαστά ελληνικά. От далече бам прави, че е българка. С малко дете. И двамата с мъжа ми се приближаваме, обръщаме се към Яни, с думите (или нещо от сорта) "оооо, виж още едно детенце, като теб. Сигурно знае и български. Поздрави го." В този момент, майката се обърна и на безумен гръцки казва οχι βοъλγαρία, οχι.
С мъжа ми се спогледахме, казахме едно учтиво "довиждане" и до там...

# 102
Здравейте момичета и много хубав ден за всички Hug
нека и аз се включа по темата за българите в чужбина Sad
Ами за 8 месеца, въпреки че знаех от познати за момичета омажени тук или други, работещи, нито веднъж не се организирахме да излезем. за малкото разговори, проведени по телефона, не чух нищо по- различно от този, който е имала Спендер с въпросната позната. ,т.е. само оплакване.
Жалко, но факт, аз също за този период от време правя компания с една рускиня и 2 гъркини и много бих се радвала ако се организира среща, на която да се запознаем и да си поговорим  Simple Smile

# 103
Ох, Весе, подсети ме за първият път, когато дойдох в Атина с рейса преди сто години. Ще се връщам от Атина за София. Автобусът естествено пълен с едни лелки, влачат едни огромни дисаги, като от турските пазари. Още се чудя какво влачеха толкова. Аз също влачех една огромна плюшена мечка за щерката, че тогава у нас Джъмбо нямаше. Тези лелки не спряха да говорят, оплакваха се взаимно, повечето явно работеха като чистачки по къщите, и от това, което чух изкарвали по 80-тина евро на ден, което на мен ми се сториха не лоши пари, но голямо мрънкане и грачене беше. Та пътувам си кротко аз до една такава лелка и си мълча, а и краката ми оттичат и се подуват, и по едно време лелката ме пита аз къде работя. Казвам, че не работя, а съм била на гости на гаджето-грък. Та като ме награчиха онези лелки, как съм могла с грък да се хвана, като взеха да ми се карат колко лоши били и така до Волос. Там се качи една мощна българка, и като чу за какво иде реч, като ги награчи как тя била женена за грък и колко прекрасен бил, и така викаше, че до София гък не се чу Joy... Много се изкефих на тази жена тогава  Joy
И аз ви пожелавам хубав ден, момичета  Hug

# 104
Spender абсолютно същите неща са ми ги приказвали и на мен.Всеки път като пътувах все се намираше по някой доброжелател.Добре,че не ми пука.
Аз тук нямам контакти с българи,а и сега с малката ми е малко трудно придвижването.Но ако се организирате с удоволствие ще се присъединя.Милея за българска реч Heart Eyes Добре,че си имаме форума newsm10

Общи условия

Активация на акаунт