Гърция-14

• 26 354
  • 290
  •   1
Отговори
# 105
Спендър явно вината не е в мен и теб, защото на почти всички са им такива кометарите и впечетленията. В началото ми беше много мъчно, много пъти съм се питала къде греша и с какво съм по - различна, какъв ми е проблема и съм се обвинявала че явно вината е в мен. Сега приемам всичко с усмивка, предпочитам да общувам с гърци. Както казахте просто не мрънкат и не се оплакват от живота и всичко което ги заобикаля, а са благодарни че живеят и имат какво да ядат. Мрънкането е една от българските черти които ненавиждам. Приемам го и от друга страна - просто от общуването ми с гърци си усъвършенствам уменията по гръцки език, а и ми помага за по-лесната адаптация тук.
По отношение на това колко са лоши гърците мъже чух адски много преди да се преместя тук! Добре, че не слушам хорските злобни приказки, защото мъжа ми е "съкровище" без да преувеличавам.

# 106
Ама че оживление Simple Smile Липсвах само две седмици, а вие вече сте преполовили новата тема Grinning Мислех в края на предната да предложа едно коледно заглавие, но като гледам, е нямало нужда.
Прочетох по-назад нещичко за среща в Перистери, супер, само да се организираме и да сме всички на линия, че на мен пак път ми се пада.
За контактите с българи, аз имам две приятелки българки тук, едната ми е съученичка, а другата - състудентка. Не се виждаме много често, но се чуваме и много обичам да си бъбря с тях. Живеят далече, едната е с малко дете и затова не се виждаме по-често. Не съм предубедена към нови запознанства, а и мисля, че всеки може да прецени дали има допирни точки със сънародника си в чужбина или предпочита да не контактува с него, ако нещо не му харесва. Проблем според мен има не в самите българи в странство, а в това, че са  ограничен кръг от хора и шансовете да си допаднеш с някого силно се намаляват. Имам приятни спомени и свежи познанства от египетския ми период. Обикновено се радвам да чуя българска реч, но рядко установявам контакт, болшинството от хората са много мнителни и се страхуват да общуват с непознати. Не ги съдете, тях животът им ги е направил такива. И аз мразя да ми се мрънка, особено ако е тема номер едно в разговорите. Смятам, че е вредно натрупване на отрицателна енергия. Не знам защо сме такава нация от песимисти, виждала съм по света хора, които според нашите стандарти са в положение да ги оплачеш, обаче щастливи, усмивката не слиза от лицата им.
И да добавя, Иги ме подсети. Много мразя да се обобщава. Българите такива, гърците онакива...такива теми ги завършвам с едно изречение: "Навсякъде има всякакви". Особено ненавиждам хора, които познават един-двама от определена националност и си съставят мнение с етикета "валиден за всички".
За разговорите с България, досега не сме попадали на оферта за безплатни плюс бърз интернет, обикновено разговорите са все към други страни, но ще прегледам линковете. А на моите близки им направих БГ номер и са неуморни, звънят всеки ден Laughing

# 107
Казвам, че не работя, а съм била на гости на гаджето-грък. Та като ме награчиха онези лелки, как съм могла с грък да се хвана, като взеха да ми се карат колко лоши били и така до Волос. Там се качи една мощна българка, и като чу за какво иде реч, като ги награчи как тя била женена за грък и колко прекрасен бил, и така викаше, че до София гък не се чу Joy... Много се изкефих на тази жена тогава  Joy
И аз ви пожелавам хубав ден, момичета  Hug
По отношение на това колко са лоши гърците мъже чух адски много преди да се преместя тук! Добре, че не слушам хорските злобни приказки, защото мъжа ми е "съкровище" без да преувеличавам.

Гръцките мъже са големи страшни вълци, които си търсят хубави български момичета за ядене  #Crazy #Crazy Ето това ме убива  Whistling Whistling Whistling

# 108
Относно общуването със българи и гърци заставам зад мнението на Лейла, че "Навсякъде има всякакви".  Peace
Имам и мрънкащи приятелки, но се опитвам да ги разбера, защото наистина е тежко да се живее далеч от съпруг и деца или пък на такива женени за гърци опитващи да свикнат със мисълта, че ще останат завинаги далеч от родното си място.
По повод на запознанството със българки имам един много смешен спомен. Приятелят на мъжа ми, който е грък от дълго време се беше опитвал да ме запознае със една българка, която според неговите думи била страхотна за компания. Накрая отидохме на работното и място и първите и думи бяха не например "Здравей! Аз съм...", а "Какво искаш?".   Laughing

# 109
Аз ако трябва сега да избирам българин или грък с ръце и крака бих избрала грък. Може би моят мъж е съкровище, но като чета и другите момичета и при тях е така. Явно не е изключение, а и както казва мойта руска подружка - гъркът дори да изневерява, държи на семейството си. Тук мъжете изключително много уважават жените и се грижат за тях. Моят мъж всяка сутрин ме буди с кафе и пресен портокалов фреш, след което ако не е на работа готви докато аз се къпя. Мислех, че ще е само докато сме гаджета, но не, и до ден днешен е така. Вече толкова години сме заедно, и все така си се грижи за мен, а по-отговорен баща от него не познавам. Такъв българин не познавам. Никога не ми е изневерил, а приятелките ми в България много често търпят точно това. А и още нещо - в България бях разведена с дете и често чувах мнения и от жени и от мъже, че вече съм едва ли не отписана стара чанта, втора ръка. В Гърция е точно обратното, много пъти съм чувала възхищение и дори един грък ми заяви, че след като съм отгледала детето си сама, значи съм много повече жена, даже искаше да ме назначава при него на работа  Joy
А по повод на mummy
Цитат
Имам и мрънкащи приятелки, но се опитвам да ги разбера, защото наистина е тежко да се живее далеч от съпруг и деца или пък на такива женени за гърци опитващи да свикнат със мисълта, че ще останат завинаги далеч от родното си място.
винаги съм казвала, че човек има избор. Защо например ще се омъжиш в чужбина, ако ясно съзнаваш, че ще ти е тежко далеч от дома?

# 110
То мрънкането ми се струва, не е от това, че им е зле. Просто такъв им е стилът на повечето българи. Имам приятел, с когото сме отраснали заедно и който живее в щатите. Момчето е много добре отвсякъде погледнато, направи кариера, има семейство, води качествен живот, всяка година се прибира, обаче не спира да се оплаква. Мрънка ли мрънка колко е зле там, а накрая винаги завършва с думите, че никога няма да се прибере обратно в България.

За мъжете, аз си казвам за себе си, че може би съм нямала късмета да попадна на свестен българин, със сигурност има такива, но се радвам на късмета си да съм с мъжа, който е до мен. Никога не делим домакинската работа на женска и мъжка, готви (по-добре от мен, защото има усет, а аз само готварски рецепти Grinning), пуска пералнята, простира, глади (пак по-добре от мен), дори и чинии мие ако се наложи, въпреки че много мрази, грижи се винаги да ми е добре, дори да сме се излегнали да гледаме телевизия, той ще стане да ми донесе вода и няма да го направи на въпрос. Но познавам и гърци, които не  правят и половината от това, да не говорим да излезе да простира и да го види цялата махала, о не...

# 111
Ами истината е че и в България има много свестни мъже, но определено отношението на гърците към жената  е доста по-различно. За тях жената е много важна, не е неравностойна и не е унизително да се върши домакинска работа.  Въпреки че имам приятелки в България, на които мъжете им имат много повече домакински умения от тях самите. Според мен няма нищо лошо да помага мъжа и съм благодарна че моят го прави. Вярно че по цял ден съм си вкъщи, но понякога когато ти писва от ежедневието и има кой поне 2 чинии да измие е много хубаво. Пък за изневерите е много относително, нека не започваме тази тема, но аз лично на моят съпруг съм му казала, че каквото й да прави, трябва да го прави така че да не разбера.
А по отношение на омъжените за чужденци и отиващите да работят в чужбина : не е за всекиго! Зависи какъв човек си, колко бързо се адаптираш и какво оставяш в родината си. Но пък в крайна сметка, който си мисли и усеща че не може просто нека си стои в родината и да не отива, вместо да оплаква живота си след това!

# 112
  • загубено
Здравейте момичета Hug
Хубава тема сте подхванали гледам.
Е аз не съм омъжена за грък,но не се оплаквам.
Според мен хората са различни,няма значение националност,цвят на кожата ,религия и прочие.
Готините хора си личат от километри Wink
А като споменахте пътуването с автобус към родината,
къде ги видяхте тези мрънкащи лелки ??
А отдавна не съм се возила,ама имам спомени от едни големи -големи приказки.
Кой колко пари изкарвал,колко имал заделени,и изобщо в този дух се водеха разговорите.
Много забавно беше Laughing
А за общуването с др българи,ми понякога се получава друг път не.
Останала съм с впечатлението че всички се пазим,не става ясно от какво.
Едно "здравей" не боли чак толкова Laughing
Аз често си говоря със случайно срещани българи,,ако съм с детенце и ни чуят че говорим български понякога
 се обаждат разни сънародници.Става ми приятно.

А за срещата,за кога и къде се обсъжда?

Щастлива,къде изчезна ти? Hug
Как е семейният живот след сватбата?

# 113
Но пък в крайна сметка, който си мисли и усеща че не може просто нека си стои в родината и да не отива, вместо да оплаква живота си след това!
аз забелязвам,че повечето хора, живеещи в чужбина се оплакват..няма значение каква нация са.   не е за всеки животът в странство Peace
 масово българките от провинцията над 50г са принудени да ходят в гърция, защото са без работа в БГ, а сметките трябва да се плащат!  в нормалните страни точно тея хора живеят най-спокоен живот, изчаквайки да вземат пенсия и да се наслаждават на старините си.
И естествено, че ще се оплакват...особено като попадат на идиотско отношение там.

# 114
Но пък в крайна сметка, който си мисли и усеща че не може просто нека си стои в родината и да не отива, вместо да оплаква живота си след това!
аз забелязвам,че повечето хора, живеещи в чужбина се оплакват..няма значение каква нация са.   не е за всеки животът в странство Peace
 масово българките от провинцията над 50г са принудени да ходят в гърция, защото са без работа в БГ, а сметките трябва да се плащат!  в нормалните страни точно тея хора живеят най-спокоен живот, изчаквайки да вземат пенсия и да се наслаждават на старините си.
И естествено, че ще се оплакват...особено като попадат на идиотско отношение там.

Peace

# 115
А защо отиват българките от провинцията над 50-те вместо мъжете им да се спретнат и да си намерят работа? грък никога не би постъпил така. а и като са намерили работа, която да ги храни, какво право имат да мрънкат?

# 116
Спендър, напълно си права. Моят мъж има амбицията един ден да възпита точно такъв мъж, който да не оставя жена си да издържа него и децата като гледа баби в чужбина.

Но мисля, че не бива да говорим за вина у нас или у другите, факторите, допринасящи за положението на тези жени са много. Не само този, че българската жена е научена да носи много повече от мъжа.И е необходимо малко повече разбиране към тези хора.

Това го казвам като млада жена, отгледана изцяло от майка си до края на детството, а след това гледала семейство и себе си като много самостоятелен човек. И само като си помисля, че майка ми е можела да бъде на мястото на тези жени (някои от историите, които знам) тръпки ме побиват. Но аз разбира се не бих го допуснала. А и самата аз не бих се поставила в това положение. Това е отделен въпрос.

Малко повече задълбахме в тази тема, за което се извинявам на момичетата, но съм я взела отдавна присърце  Hug
 Peace

# 117
момичета какво мислите за камъчета по зъбите?
 ще доиде едно момиче утре да и сложа един,но не знам...
 вие колко пари бихте дали за такова нещо? newsm78 newsm78да ви кажа само че в солун само двама слагаме такива камъчета.аз и още един които иска 150-200е за тази работа.на мен ми се виждат много.
 не искам да взимам много пари,но тук ако кажеш нещо по евтино от другите ще ти казат 4е не работиш на ниво... #Cussing out

# 118
Е това извинявай iou, но никак не го разбирам. На здрав зъб да направиш дупка, за да сложиш камък. Аз лично нищо не давам Laughing Laughing Laughing най-много бой ако някой се опита да ми го стори.
Но щом има луди хора, да плащат.

# 119
не е нужно да си направиш дупка...може и без...само залепваш с фотополимерен компонент.  chef

Общи условия

Активация на акаунт