Гърция-14

• 26 165
  • 290
  •   1
Отговори
# 195
  • Гърция
Честито, beborina! Желая ви всичко най-хубаво и бързо възстановяване!

Mikki, мила, на теб бързо, леко и най-вече на време Wink Hug раждане!

iou, ето

# 196
ето какво е долмадакя

ло3ови сърми мисля че се кa3ват на български

обожавам ги като са без кайма а от горе кисело мляко

# 197
ло3ови сърми мисля че се кa3ват на български
обожавам ги като са без кайма а от горе кисело мляко

Да, така се казват....
ммм ще ни развалиш дисциплината с тези вкуснотии... Mr. Green Twisted Evil
Τα δολμαδάκια стават много вкусни,когато са направени с пресен лук (много) и копър и магданоз пак много и доста зехтинец...

Ето и мойто кулинарно предложение ( у дома е на почит... Heart Eyes) Κολοκυθάκια γεμιστά με αυγολέμονο

и рецепта http://komothnh.pblogs.gr/2008/00/kolokythakia-gemista-aygolemono.html
а също така и на  http://www.vefashouse.gr/vefashouse/cur_recipe.asp?rdept%5Fid=2& … amp;flag%5Ffind=1κ.

Беборина, да ти е живо и здраво момчето....Само прекрасни и щастливи моменти да ви дарява...

# 198
Честито на Beborina! Бързо възстановяване и много здраве на мама и бебче! Значи така, спрели са се на Мартин, тя него бе споменавала в други теми  Hug
  bouquet Heart Eyes

Кикита, тази диета не е добра за бъбреците, дори и да ти понася в началото. Наистина се пази и се грижи за себе си  Hug
Asioula, честито мила  Flutter Много емоции много нещо  Crazy

Тази църква е в Анакаса, бивш приют за наркомани, който е изцяло реновиран и общо взето доста са се потрудили да започнат да използват порутените развалини. И моят не е религиозен, макар че е по-важно човек да си има вяра, пък религията - добре ако не я забраняват  Wink Но отиде заради мене. Не мога да ти кажа точно как се стига дотам, намираш един таксиджия, който да знае за БГ църква и след това имало малко вървене пеш. Мъж ми е в Кайро сега и като се върне другата седмица ще го питам за подорбности. Отпред имало голям кръст, а доколкото знам събират парички за камбанария, да използват дарената камбана.

В София е чудесно, хапнах пица на най-доброто място за това че в Истанбул са лукс Wink
Калиспера  Hug

# 199
Честито на Beborina и Asioula.Да са живи и здрави и само радост да носят малките палавници!

Аз много обичам да готвя, даже когато съм изнервена релаксирам като готвя. Мусаката обаче си я правя с картофи. Имам лоши спомени от една с патладжан от миналото лято. Бяхме на Тасос, аз бременна, стомаха ми нещо започна да ме безпокой и едната вечер като излязохме казах на мъжа ми че искам да ям мусака. Всичко нормално, сядаме в едно заведение и си поръчвам мусака, само че не поглеждам в менюто че е с патладжани и съпругът ми забрави да ме предупреди. Е от тогава имам лоши.
И аз се вталих с диетата на Дюкан и понеже имам проблеми с бъбреците си следях резултатите през цялото време и си правех изследвания и истината е че съм нямала проблем! Адски доволна съм! Единственото условие е да пиеш повече вода! Най -хубавото беше, че слабеех докато се хранех. Преди да започна тази диета ходих тук на диетолог, даде ми една диета или по- скоро хранителен режим, но проблема беше че първо не се чувствах нахранена и второ не свалях килограми.
Аз пък честно казано тукашното фанатично вярване в което се кръстят като минат покрай църква, не го харесвам и ми се струва малко преекспонирано! Не съм и " за " да си безверник, но нещо средно би било по- приемливо поне според мен.

# 200
  • загубено
Беборина,Честита рожба!
Да сте живи и здрави!
Много радост да ви носи!

И за мама

# 201

Аз пък честно казано тукашното фанатично вярване в което се кръстят като минат покрай църква, не го харесвам и ми се струва малко преекспонирано! Не съм и " за " да си безверник, но нещо средно би било по- приемливо поне според мен.

Igi  Peace
Мен никой не ме е учил на религия, по наше време така беше  Flutter Та съм си свикнала да служа на собствените си духовни нужди - обичам отвреме-навреме да се отбивам да запаля свещичка на местата, на които се чувствам добре и които имат особено излъчване - като църквата, в която аз съм кръстена, Св. Седмочисленици, която е била и джамия.

Сигурно ако някой ме бе насилвал да вярвам в това или онова, е нямало така да се стремя към такива места.

С майка ми имаме една кръстница, трябвало е да я кръстят за да влезе в храма на моето кръщене, та си имаме още една духовна връзка Hug

А наистина ли бебчетата в Гърция ги кръщават рано, преди да са навършили годинка? Наште бебоци в рода ги кръщаваме все около годинка, като се замисля  Party

# 202
 Иги,съгласна съм,и за мен е някак необичайно това постоянно кръстене и така и не свикнах с това.

ThracianLina : Не е казано,че ако не се кръстиш до годинката ще те отлъчат,но е желателно.Един вид да се успокои душичката му и да си има ангел пазител. А и нали има поверие кръстницата да купи първите обувки,за да не се спъва детето,а обикновенно бебетата прохождат около годинката,може да има нещо нещо Thinking

Последна редакция: пн, 01 дек 2008, 22:38 от mery_79

# 203
Ах, долмадакиа ли се казват!
Разбира се, че ги опитах в Гърция   chef
Ама не знаех, че това им е името на гръцки.
Харесаха ми, да ... макар че аз предпочитам зелеви сърмички  Grinning
Сега вече знам какво да си поръчам да ми сготвят като отида в Гърция другия път  Wink
Че домакинята каза, че ще ми готви само гръцка кухня две седмици и каквото съм си изберяла от гръцката кухня Laughing
А аз имената изобщо не ги знам на гръцки ...
Помагайте с идеи за традиционни гръцки ястия да се сетя кое съм опитвала и кое ми хареса  newsm78

Евхаристо   bouquet

# 204
Лина, мерси, ще се поровя да я открият. Моите религиозни възгледи съвпадат напълно с твойте, опитвам се да обясня на мъж ми, че вярата е едно, а църквата като институация, която той мрази, съвсем друго.
Обаче, момичета, направо ще спра да влизам тук докато не отслабна  Joy какви са тези манджи, аз и без това съм такъв чревоугодник, скоро няма да минавам през вратата.
Иги, не мога да го правя тоз Дюкан, мога да живея без месо, ама без плодове и сирене съм си загинала. Аз свалям на плодове, салати и спорт. Трябва пак да почна да спортувам нещо.
Щастлива, питай за кокореци  Joy hahaha
Лека нощ, на всички  Hug

# 205
е сега трябва да кажеш какво е кокореци, че ми е любопитно?
според мен гръцката кухня е идентична с българската.. тук-там попроменили някоя съставка и няма как да ме изкушат толкова...освен със рибните деликатеси.. обаче сладките, пастичките, тортите .... Heart Eyes
 по принцип обожавам италианската кухня, най- вече предястията им  Peace ..особено карпачото... ммммм...

# 206
  • Гърция
pepelja6ka ,  идеята да ям сурово месо хич не ми допада Wink, ама въпрос на вкус Peace.
Кокореци- агнешки дреболии се нанизват на шиш отгоре се навиват черва и се пекат.

Последна редакция: вт, 02 дек 2008, 09:26 от Тeopr

# 207
Това ли са кокореци  Simple Smile Ами то звучи добре ама като съм морска булка ям предимно рибни деликатеси на Лесвос  Flutter Такова нещо съм яла само веднъж в БГ и трябва да го опитам в Гърция, че и без това тооолкова обичам агнешко.

Asioula, аз ако бях в Атина бих се обадила в посолството, не знам колко са усложливи Simple Smile На страницата им има и събития, свързани с нашата църква  Peace
Твоят може да е против църквата, но да знаеш какви са приятелите ми в Кипър Simple Smile Като съм там гледам да не споменавам думите "религия" и "църква", че ще ме разпнат  Joy Joy Joy Там поне българи като нас си отдъхнат от постоянното кръстене  Wink

Добро ви утро и хубав топъл ден на всички!

# 208
Калимера Simple Smile
Кокореци значи, и аз обичам дреболийки   chef
Летището на Атина далеч ли е от града?

# 209
Калимера Simple Smile
Летището на Атина далеч ли е от града?
на ca. 30 км от центъра.. има автобуси, метро, таксита, с които да се придвижиш до града.

pepelja6ka ,  идеята да ям сурово месо хич не ми допада Wink, ама въпрос на вкус Peace.
Кокореци- агнешки дреболии се нанизват на шиш отгоре се навиват черва и се пекат.
ама месото е направо прозрачно,че дори и на стайна температура изсъхва Peace а предполагам,че и преди е леееко поизсушено

Там поне българи като нас си отдъхнат от постоянното кръстене  Wink
.. веднъж в колата минаваме покрай някаква църква в Атина, бабата на приятеля ми се кръсти, аз естествено не, и после питала приятеля ми от каква религия съм точно  Laughing това естествено преди години...
на мен не ми е понятно това им кръстене, целуването на дръжките на вратите на църквите и псуването на панагия  #Crazy

Общи условия

Активация на акаунт